Ilmaisia lastenmenoja Helsingissä: leikkipuistot

Meillä on tänä kesänä ollut käynnissä ihan massiivinen huvipuistokiertue! Tähän mennessä ollaan käyty jo yhdeksässä eri puistossa, ja lisää ajateltiin ehtiä vielä huvitella – ja ihan ilmaiseksi!

leikkipuisto intia norsut

Nojoo, jos ihan tarkkoja ollaan, niin eivät ne varsinaisesti huvipuistoja ole. Vaan leikkipuistoja – Helsingin ihania, mahtavia, ilmaisia leikkipuistoja. Sata plussaa, sydäntä ja papukaijamerkkiä tähän.

Meidän vakkaripuistojen Intian (Kumpulassa) ja Arabian leikkipuistojen (Arabianrannassa) lisäksi tänä kesänä olemme siis retkeilleet ”kotipuistoista” edemmäksikin. Puistokiertueidea tuli itse asiassa jo viime kesänä, kun bongasimme Intian leikkipuiston ilmoitustaululta puistopellet ja heidän kiertueaikataulunsa. Pelleilyjen perässä lähdettiin sitten tutustumaan leikkipuisto Lehdokkiin Pasilassa sekä Itiksen lähellä johonkin mystiseen leikkipuistoon, jota en näköjään enää onnistu löytämään kartalta (höh).

leikkipuisto maunula köysirata

Helsingin leikkipuistot ovat lapsiperheiden pieniä keitaita talvisinkin. Niiden sisätilat ovat avoinna perheille arkisin aamupäivät; iltapäivisin iltapäiväkerholaiset valtaavat (ainakin meidän lähipuistojen) sisätilat, mutta ulos saa toki jäädä pienempien kanssa leikkimään muulloinkin. Sisällä on siis vapaasti käytössä olevat leikkitilat, keittiöt ja veskit sekä (ainakin meidän lähipuistoissa) viikko-ohjelman mukaista ilmaista pientä ohjattua toimintaa, kuten liikunta- ja musisointihetkiä.

Mutta kesäisin leikkipuistomeinigit nousevat ihan uusiin ulottuvuuksiin. Puistot täyttyvät kesäisistä lapsiperheistä ja meiningistä; leikkikavereita löytyy aina.

leikkipuisto intia hiekkalaatikko

Useammassakin leikkipuistossa (meidän tänä kesänä käymistä ainakin Intiassa, Kimmossa, Etupellossa, Maunulassa, Kurranummessa, Linnunradassa ja Tullipuomissa) on myös polskinta-altaat – ja yhtenä kivana erikoisuutena Suutarilan Linnunradassa on hoidossa myös kotieläimiä: lampaita, kanoja ja kaneja. Kesäviikonloppuisin eläimiä hoitavat lapsiperheet, jotka saavat varata hoitovuoronsa leikkipuistosta.

leikkipuisto linnunrata lampaat

Ja sitten tämä Helsingin erikoisuus (vai onko tätä muualla?): puistoruokailut.

Jotain ihan mahtavaa.

leikkipuisto intia puistoruokailu

Kesällä joka ikinen arkipäivä Helsingin auki olevissa leikkipuistoissa siis tarjotaan klo 12 ilmainen lounas alle 16-vuotiaille.

Mukaan siis oma lautanen (tuollainen kannellinen rasia on meidän kokemusten mukaan näppärin), lusikka ja muki – ja lisukkeeksi halutessaan vaikka leipää – ja puisto tarjoaa lapsille pääruoan. Esimerkiksi tänään tytöt söivät Kurranummessa kalkkuna-juureskeittoa ja maanantaina Maunulassa broilerimakkarapataa – tämän kesän ruokalista löytyy täältä.

Namskis! Kaikki ruoat kesäkeittoa lukuunottamatta (mikä ihme siinä onkin; ei uponnut Seelallekaan) ovat maistuneet tytöille hienosti. Ilmainen piknik-lounas lähes joka päivä, mikäs siinä herkutellessa!

leikkipuisto linnunrata puistoruokailu

Omien kokemustemme perusteella  leikkipuistolempparimme TOP3 ovat:

Intian leikkipuisto Kumpulassa – tuttu, mutta ihana. Leikkimistä laajalla alueella, kivasti puiden katveessa niin, ettei lämpimällä säälläkään ole liian kuuma. Puistossa on näistä puistoista kokemusteni mukaan eniten käyttäjiä (ruokajonot), mutta tunnelma on ihana ja… …kotoisa.

Leikkipuisto Kimmo (Käpylässä) – puu-Käpylän kainalossa noin puolen tunnin kävelymatkan päästä meiltä. Täällä ei olla käyty kuin muutamia kertoja, mutta aiotaan käydä jatkossa kyllä enemmän. Nyt puisto on harmi kyllä kesätauolla, joten sisätilat ovat suljettuna jonnekin hamaan alkusyksyyn asti.

Leikkipuisto Maunula (ylläri ylläri Maunulassa) – tänne ajellaan autolla meiltä kotoa n. 15 minuuttia, ja täälläkin on laajalla vehreällä alueella kivasti leikittävää. Uima-altaat näyttivät huippusiisteiltä; viimeksi ei testattu, mutta ens kerralla uikkarit mukaan!

Bubbling under: Linnunrata, Tullinpuomi, Etupelto.

Mitkä teidän lemppareitanne? Suosituksia saa antaa, puistokiertueemme jatkuu!

leikkipuisto linnunrata pomppueläimet

Ja kannattaa muuten huomata: kaikki leikkipuistot siis eivät ole koko kesää auki – esimerkiksi maanantaina olimme lähdössä Kimmoon (joka oli auki kyllä vielä kesäkuussa), mutta onneksi leikkiseuralaisemme sattui huomaamaan netistä, että se on loppukesän suljettu. Jos siis on lähdössä uuteen puistoon lounas (ja sisätilojen käyttö, esim. veskissä käynti) mielessään, niin kannattaa tsekata aukiolevien puistojen tilanne täältä.

Sadesäällä muuten (meidän kokemusten mukaan ainakin) leikkiä voi sisätiloissa; aurinkoisilla keleillä sisätilojen leikkipuoli on suljettu, mutta sisään pääsee kyllä vessa-asioille ja esimerkiksi jääkaappia omille eväille käyttämään.

leikkipuisto linnunrata kioski

PS. Aiemmat ”ilmaisia lastenmenoja Helsingissä” -sarjan jutut:
Lasten kaupunki täällä.
Linnanmäki täällä.
Haltiala täällä.

leikkipuisto intia kiipeilyteline
Eka kertaa kiipeilytelineessä näin korkealla -ilme.

 

10

You Might Also Like

 • TerhiF
  21.7.2016 at 19:32

  Onkohan mystinen leikkipuisto kenties Itiksessä oleva Iso-Antti?
  Se on se puisto jossa minä puistoruokailin lapsena :)

  • krista
   21.7.2016 at 20:22

   Se mystinen puisto olikin tosiaan tuo Mustapuro – mutta Iso-Anttia täytyy kyllä tosiaan testata! Meiltä ei aja sinne kuin 16 minuuttia näköjään, joten tosi näppärä etäisyys!

 • Marjaana
  21.7.2016 at 19:36

  Veikkaan, että mystinen leikkipuisto on nyttemmin lakkautettu Mustapuro? Selittäisi myös sen, miksi sitä ei näy kartalla.
  Suosittelen tota Isoa-Antti, se on mukava erityisesti hellepäivinä, varjopaikkoja riittää kaikille.

  • krista
   21.7.2016 at 20:12

   Joo hei kyllä, se se tosiaan oli! Ihmettelin tosiaan, kun mikään kartta ei näyttänyt sellaista nimeä, joka ois kuulostanut tutulta – mutta kyllä, Mustapuro se oli!

   Täytyypä kokeilla tuota Iso-Anttia, siellä me ei ollakaan käyty!

 • Hakranah
  21.7.2016 at 20:50

  Oho, ompa siellä Helsingissä hienosti nuo puistoasiat :O ruoka ja kaikki! Nyt alko vähän harmittaa että viihdytään täällä toisella puolella Suomea :)

  • krista
   21.7.2016 at 22:20

   Tää on kyllä niin hienosti hoidettu kaupungilta! Itsekin olin ensimmäisenä kesänä tästä kuullessani (Silva oli silloin vielä ihan vauva, mutta olin ystäväperheen kanssa puistossa) ihan äimän käkenä: miten VOI olla tällainen paikka! Täällä muuten ensitunnelmani eka puistokäynnin jälkeen, neljä vuotta sitten :) http://www.puutalobaby.fi/intian-ihmemaa/

 • Anu
  21.7.2016 at 21:28

  Okei on meidän kodin vieressä, mutta Rudolf. Ihan helmi! Kesällä on päivittäin ohjattua toimintaa aamupäivisin pienille ja ruuan jälkeen isommille. Suosittelen testaamaan!

  • krista
   21.7.2016 at 22:24

   Oi! Tuolla ei olla koskaan käyty ja meinasin kirjottaa, että ”taitaa olla meiltä aika kaukana, mutta pitää kokeilla” – mutta eihän se olekaan kuin autolla 18 minuuttia eli ei mitenkään paha! Kiitos vinkistä, tässähän on monta puistoa jo meidän kiertueeseen lisää kokeiluun! Mä laitan vaikka Insta-kuvaa sitten, kun puistoissa aina ollaan :)

 • a
  21.7.2016 at 21:30

  Tullinpuomi on ihana (meidän lähin leikkipuisto). Ja iso mööh Helsingille, että se on kiinni tänä vuonna heinäkuussa :( Lähimmät aukiolevat ois Munkkivuoressa tai Taivallahdessa ja se vaan on niin eri asia lähteä pidemmän matkan päähän, kun että voi mennä omaan vieressä olevaan puistoon ilman isompia suunnitelmia (ja siellä voi bongata lähiseutujen kavereita).

  No joo, purnauksen jälkeen on kivoja puistoja muitakin, me itse asiassa ollaan tänä kesänä (Tullarin lisäksi, kyllähän me siellä leikitään vaikkei se ns. auki olekaan) käyty lähinnä pienemmän statuksen leikkipaikoissa, kuljeskellaan ympäri Helsinkiä ja lapsi tsekkaa mestat, aina niistä jotain kivaa on löytynyt :) Aijuu, ja pakko tähän sanoa, että Turusta löytyy superein leikkimesta ikinä, Seikkailupuisto Kupittaalla. Sieltä löytyy samasta puistosta hurjan hienot leikkupuistot (pienille, isoilla, löytyy vettä ja kiipeiltävää ja sit toimintaa kans, on maauimala, liikennepuisto ja lintuaitaus (tms). Meidän onneksi lapsen mummola on tän puiston laidalla ja se on kesämesta vailla vertaa (vaikkei siellä puistoruokailua olekaan). Suosittelen lämpimästi jos sielläpäin matkaatte.

  • krista
   21.7.2016 at 22:36

   Joo me oltiin kans tosi yllättyneitä, että Tullinpuomi on kiinni! Oltiin siellä itse asiassa (sattumalta) ihan viimeisenä aukiolopäivänä heinäkuun alussa joskus ja syötiin viimeiset puistolounaat. Ihana puisto se on, ja se allas on jotenkin tosi hauskasti tehty! Sitä ei testattu.

   Ai niin se seikkailupuisto Turussa! Me nähtiin se silloin, kun meillä oli tanssikeikka ihan siinä vieressä ja se näytti tosi mahtavalta paikalta! Hitsi, sinne kyllä tekisi mieli… Meillä on vaan se säästölinja (damn!), kun yöpyminen Turussa maksaisi… Mutta se näytti kyllä niin kivalta, että mäkin olisin halunnut jäädä sinne (ja jäinkin) leikkimään :D Voi teitä onnekkaita, kun on mummola sen laidalla!

   • Ande
    22.7.2016 at 00:31

    No miten olis sellainen asuntovaihto viikonlopuksi? täältä päin löytyy ihan varmasti perheitä jotka haluaisivat mennä helsinkiin ja joilla olisi asunto tarjolla. Tarjoaisin meidän asuntoa mutta kaksio ei ehkä ole se mukavin neljälle hengelle :)

    • krista
     22.7.2016 at 22:56

     Hei ihan mahtava idea!!!

 • AnniV
  21.7.2016 at 21:54

  Helsingin leikkipuistokulttuuri kuulostaa niin taivaalliselta! Ilmainen lounas, järjestettyä ohjelmaa, eläimiä.. Ei Tampereella, ei. Varsinkin toi lounas olisi täälläkin kiva koska silloin jää enemmän aikaa leikkimiselle, varsinkin isommalle lapselle. Pienempi kun väsyy ja tulee nälkäiseksi aikaisemmin niin aina täytyy lähteä liian aikaisin kotiin tai miettiä joku ruokapaikka. Eikä nyt ihan joka kerta ole varaa syödä lounasta ravintolassa. Mutta siis ihanalta kuulostaa toi teidän meno!

  • krista
   21.7.2016 at 22:46

   Toi kesälounas (se siis on vain kesäaikaan) on kyllä a-i-v-a-n käsittämättömän hienoa – se on vanha perinne muistaakseni vuodesta 1942 asti. Ja on vaan niin mahtavaa, että kaikista säästökausista huolimatta se on haluttu säilyttää. Meidän kesämenoihin se sopii kans ihan täydellisesti; tavallisesti hitaan aamun jälkeen ollaan puistossa vähän ennen klo 11. Siinä on reilu tunti aikaa leikkiä, sitten syödään (ruokailuun kuuluu monessa puistossa pieni leikkihetki) ja sen jälkeen on vielä tunti aikaa leikkiä – ja jos ollaan vaunuilla liikkeellä, kotimatkalla tytöt nukahtavat päiväunille. Jos pitäisi joka päivä huolehtia lounas, olisi meininki ihan erilainen.

   Muulloin kuin kesällä lounasta ei siis ole. Silloin ”arkiaikaan” mä oon useimmiten puistossa Seelan kanssa. Seeluskalle (ja mulle) on silloin meillä on oma lounas mukana ja se viedään puiston jääkaappiin – ja sit leikkien jälkeen tullaan sisälle lämmittämään ruokaa ja syödään siellä keittiössä, leikitään vähän sisällä ja sitten Seela nukahtaakin matkalla Silvaa hakemaan hoidosta.

 • aeh
  22.7.2016 at 00:57

  Miten ette ole käyneet Linjan puistossa?! Se on kanssa tosi kiva (ja suosittu), iso allas ja koko kesän auki. Varjoa ei tosin hiekkiksellä ole, joten aika kuuma tulee aurinkopäivinä.

  • krista
   22.7.2016 at 23:01

   En edes tiedä,miksi ei olla siihen suuntaan koskaan lähdetty! Sepän puistossa keskustassa ollaan kerran viime kesänä käyty, mutta muutoin eteläiset puistot meillä kokonaan testaamatta!

 • SanniKaarina
  22.7.2016 at 13:35

  Hgin puistoruokailu <3 Olen itse ruokaillut lapsena Kannelmäen leikkipuistossa (olen siis nyt 46, eli vuosia sitten:)) ja omat lapseni ovat ruokailleet meidän lähipuistoissa. Lisäksi oli melkoisen kätevää, kun pojat olivat alaluokilla ja itse oli töissä, niin tiesi varmasti, että syövät, kun olivat kavereineen puistossa.
  Tuolla Kannelmäen puistossa ruokailu tapahtui mäen rinteessä, jonne kaikki ruokailijat levittivät vilttinsä ja muutama lapsi sai olla apulaisena, kun lautasia kuljetettiin vilteille. Eli silloin ei ainakaan joka vuosi jonotettu itse. Äitini muistaa, että meitä ruokailijoita oli niin valtavasti, että sen vuoksi toimittiin näin. Maunulassa taas kävin mummoni kanssa, kun olin hänen luonaan paljon kesäisin. Mummo asui siinä puiston "takapihalla" :) Oi aikoja! Kiitos tästä postauksesta!

  • krista
   22.7.2016 at 23:05

   Nykyään ruoanjakotapoja on näköjään kahdenlaisia: näissä meidän vakkaripuistoissa on tavallisesti ruokapiiri, jossa on alussa joku leikki ja sitten hyrrällä arvotaan, että mistä päästä ympyrää mennään jonoon. Mutta nyt sitten jossain ei-meidän-lähialueella ollan bongattu ihan perinteistä jonotusmeininkiä. Eli tavat vaihtelee nykyäänkin :)
   .
   Toi Maunula on kyllä tosi kiva! Onkohan se samantyyppinen kuin sun lapsuudessa…? Samassa paikassa varmasti ainakin?

   • SanniKaarina
    25.7.2016 at 13:41

    Kyllä se kovin samankaltainen oli, kun viimeksi kuopukseni kanssa siellä kävin. Tosin siitäkin on jo monta vuotta, kun kuopukseni täyttää ensi viikolla 14 :)
    Paikka on sama. Mummo asuu edelleen Maunulassa ja siitä tulee ajettua ohi joka viikko sen vuoksi :)

 • Kahvittelija
  22.7.2016 at 19:34

  Tuo puistoruokailu on kyllä niin hieno juttu! Kunpa sellainen käytäntö tulisi Turkuunkin. Täällä on muuten kyllä ihan kivat puistot, erityisesti just toi Seikkis, jota ylempänäkin hehkutettiin. Iso peukku Helsingille tästä lounasasiasta! :)

  • krista
   22.7.2016 at 23:07

   Nyt kyllä akuutisti alkoi houkuttaa tuonne Seikkailupuistoon pääseminen!

 • Nipa
  22.7.2016 at 21:06

  Ja jos vaihtelua kaipaa niin Lahdessa Launeen perhepuistossa vierähtää hyvin tunti jos toinenkin. ( Tai 5, niin kuin meillä eilen😁 )Vierestä löytyy myös kotieläinpiha johon on helppo kävellä puistoilun välissä.

  • krista
   22.7.2016 at 23:08

   Lahtikin ois kohtuullisen lähellä – tai no tunnin ajaa, mutta ei se niin paha ole. Tai Porvoota mä oon kans ajatellut jo viime kesänä, siellä on se joku Muumi-aiheinen puisto, muistaakseni :)

 • Suvi
  22.7.2016 at 22:47

  Itse tykkäsin Jakomäen puistosta. Siellä on se allas. Lisäksi musta siellä oli monipuolisimmat telineet + vehkeet, mutta liukumäki on a) tosi hurja b) hurjan kuuma kesäisi. Jakiksen allas on itse asiassa ainoo, jonka oon Helsingissä nähnyt käytössä. Joku kesä käytiin just Intiassa ja se allas oli musta silloin tyhjä tai siinä oli jotkut sählymaalit tms. Tuo Tullinpuomi meillä on tsekkaamatta, vaikka se on tässä meidän lähellä. Täytyy ehkä elokuussa vielä eksyä sinne, jos vaan on auki. :)

  • krista
   22.7.2016 at 23:14

   Sielläkään ei olla käyty!

   Joo Intian allas on tosiaan palloilukenttänä silloin kuin ei ole uima-allaskäytössä. Nyt viime aikoina se on ollut polskinnassa (samoin kuin kaikissa noissa bloggauksessa mainituissa oon ihan nähnyt uitavan nyt tänä kesänä), mutta ehkä ne on vaan tietyn ajan kesästä auki…? Tai kai ne pestäänkin aina välillä, en ihan tarkasti tiedä, miten noi menee :)

  • a
   23.7.2016 at 07:20

   Tullinpuomin allas oli käytössä viikon tänä kesänä (koska Tullari on kiinni pääosan heinäkuuta :(), mutta kolme aikaisempaa kesää se on kyllä ollut auki.

   • Venni
    23.7.2016 at 11:54

    Jep, myös ainakin Laajasalon Rudolfissa, Herttoniemessä ja Linjojen puistossa polskitaan, ehkä lp Brahessakin (sekin on kiva!).

    Joku leikkipuistotyöntekijä joskus sanoi, että altaista oltaisiin luopumassa, vesi kun tuppaa olemaan aika likaista loppuviikosta ja lasten valvominen on haastavaa. Meidän lapset kyllä rrrrakastaa altaassa/lla läträämistä yli kaiken.

    Mut sanokaas, mikä on leikkipuiston oikeaoppinen puhekielinen muoto? Leksu? Lekari? Muu, mikä?

    • Anu
     24.7.2016 at 14:50

     Rudolfissa ainakin allas tyhjennetään keskiviikkoisin ja perjantaisin. Eli ei kerkeä vesi pahasti likaantumaan kun on aina vaan kaksi päivää kerrallaan.
     Kun olin pieni sana oli lekari tai leksu. Nykyään kutsutaan vaan puistoksi ja ennen omia lapsia luulin kun kaveri puhui puistosta, että tarkoittaa tyyliin Kaivaria. Vasta pari vuotta myöhemmin tajusin , että aaa LEIKKIpuisto :D
     Mutta nyt oon kyllä alkanut taas sanomaan leksu tai lekari (lapset ei edes ensin tajunnu mitä tarkotan) koska musta etenkin sanassa lekari on jotenkin nostalginen fiilis :D

 • wewwaton
  22.7.2016 at 23:37

  Oon kyllä kade tuosta Helsingin tilanteesta, Jyväskylässä on kyllä hienoja ja kivoja puistoja, mutta niistäkin yhtä lukuunottamatta ovat kiinni juhannuksesta elokuun johonkin.. ja puistoruokailusta voi vain haaveilla. 😮

  • krista
   23.7.2016 at 22:03

   Eikä, kiinni kesällä? Voi tuntuupa kummalliselta; täällä ne kesällä oikein vireytyvät – kun lomat loppuvat, niin puistotkin hiljenevät talveksi. Harmi juttu!

  • coxia94
   30.7.2016 at 11:11

   Eikös Mäki-Matissa ainakin oo puistoruokailu? Ei se tosin varmaan auta, jos toisella puolella kaupunkia asuu…

 • Iris79
  23.7.2016 at 21:08

  Tuo puistoruokailu on kai ensisijaisesti tarkoitettu juuri alakoululaisille, jotka lomailevat ilman vanhempia. Näin siis alunperin, mutta nykyään ruokaa saavat myös vanhempien seurassa olevat pikkulapset. Ja ymmärtääkseni myös vanhemmat, mikäli ruokaa jää yli..?

  Minulla on ikävä kyllä huonoja muistoja Helsingin leikkipuistoista. Näiden kommenttien perään ensiajatus on varmasti ”miten voi olla?” ja vastaus siihen (valitettavasti) se että olin siellä hetken töissä noin 10v sitten. Yhdessä noista joka sinunkin listalta löytyy. Kauheaa työpaikkakiusaamista, vanhemmat työntekijät jotka olivat tehneet työtä ”aina” sorsivat nuorempia (joihin itse kuuluin) ja kaikesta kinasteltiin kuin lapset hiekkalaatikolla. Eikä kinastelu ikävä kyllä jäänyt edes oman työyhteisön välille, vaan sen lisäksi vielä työyhteisöjen kesken kinasteltiin mm juuri siitä, mikä puisto saa olla kiinni kesällä (sen puiston työntekijät saivat automaattisesti parhaat kesäloma-ajat päältä). Koin

 • Iris79
  23.7.2016 at 21:14

  (sori lähti kesken kirjoituksen)
  …työilmapiirin älyttömän ahdistavaksi ja hakeuduin muualle töihin ensin virkavapaan turvin ja sitten irtisanouduin kokonaan alkaessani kouluttautua lisää. Erittäin hyvä päätös elämäni kannalta, voin näin jälkikäteen todeta, vaikka menetinkin vakituisen työpaikan samalla. Vilkaistessani linkityksistäsi huomasin että ko paikassa edelleen 2/3 työntekijästä samoja.. Oikein vatsasta kouraisi miettiessäni millaista siellä mahtaa nykyään olla.

  • krista
   23.7.2016 at 21:58

   Onpa kurja kuulla! Työilmapiiri on kyllä ihan huipputärkeää työpaikalla; onneksi teit ratkaisusi! Puistojen työntekijät ovat jääneet itselleni tosi vieraiksi; omista vakkaripuistoista tunnistan toki pari kasvoilta. Työntekijät eivät kovinkaan paljon (ollenkaan?) ota kontaktia perheisiin ohjatun ohjelman ulkopuolella ja sitä oon jonkin verran mielessäni kummastellut. Ois nimittäin ollut esimerkiksi ihanaa aikoinaan huutavan vauvan kanssa rimpuilevaa taaperoa vessattaessa/pukiessa, jos joku olisi tullut apukäsiksi tai edes vähän empatiaa tarjonnut – mutta ei… Oon sitten ajatellut, että ehkä heidän pääasiallinen tehtävänsä sitten on iltapäiväkerholaiset ja me pienten lasten kanssa liikkuvat ollaan sitten itsenäisesti. Ja sekin on tietty ihan ok. Mutta nyt tuli vaan mieleen, että josko tuo onkin sitten osaksi työilmapiiristä johtuvaa – että ei ole sit oikein motivaatiota, ehkä… Tämä nyt ihan spekulaatiota vaan.

 • Tilde
  23.7.2016 at 22:26

  Minun lempparipuisto on Sanna Länsi-Pasilassa. Se on ihanasti Keskuspuiston kupeessa, ja siitä on helppo lähteä käväisemään Keskuspuiston puolella vähän tutkimassa metsää. Puisto on siis kyllä aidattu, eli lapset ei pääse keskenään tutkimusretkelle :D Sannan puisto taitaa olla heinäkuun kiinni, jos oikein muistan.

  Me ollaan muuten käyty siellä Turun seikkailupuistossa junalla päiväretkellä. IC-junissa on leikkipaikka, ja jos ostaa liput etukäteen niin maksaa vain 10 euroa/lippu, ja lapset ilmatteeksi. Eli 20 euroa hintaa koko reissulle, ei paha! On kyllä myönnettävä, että paluumatka tuntui aika paljon pidemmältä kuin menomatka. Kyllä nämä lapset osaa imeä mehut aikuisista :D

  • a
   24.7.2016 at 14:50

   Harmillisesti junassa vaan nykyään 4v. lapsi tarttee lipun (meidän 3 henkisen perheen matka ees taas oli 60 euroa, kun lapsen lippu maksoi saman kuin aikuistenkin)..Seikkis on kyllä julkisilla mahtavasti saavutettavissa, Helsingin junalle pääsee Kupittaan asemalle ja Seikkis on siinä ihan vieressä melkein ja mun mielestä Helsingistä tulevat bussitkin pysähtyy siinä Kupittaan puiston toisella kulmalla.

   • Tilde
    24.7.2016 at 17:38

    Hyvä huomio! Meidän lapset on molemmat vielä alle 3v niin en tullut tuota edes ajatelleeksi. Eikä puolisokaan innostu matkaamaan eri kaupunkiin leikkipuistoon, joten halvaksi tulee :D

 • Veera
  24.7.2016 at 22:42

  Suosikkimme on Herttoniemen leikkipuisto. Myös Viikki on mukava ja bonusta että koko puisto on aidattu eikä taapero pääse yksin uima-altaaseen. Herttoniemessä on aivan upea vakihenkilökuntakin. Tervehtivät, tulevat juttelemaan ja silloin tällöin ovat auttaneet taaperonkin kanssa kun vauvalla on ollut tilanne päällä.

 • Tica
  25.7.2016 at 11:12

  Tulipa nostalginen olo, vaikkei itsella ole lapsia enka edes asu Helsingissa, mutta vietin teinina niiin monta kesaa kaupungissa kummini luona ja vein lapsenvahtina kummini pienet pojat leikkimaan puistoihin. Oli mahtava olla 15v lapsenvahti, kun sain itsekin viela puistossa lounaan! Naiden, ja talvisten reissujen, takia oma lemppari on Paavalin kirkkopuisto: melko pieni leikkipuisto-osa, mutta ihan mahtava pulkkamaki talvisin! :)

 • Jennimaaret
  25.7.2016 at 14:46

  Linjan puisto ja brahen puisto on meidän lempparit, Kalliossa kun asutaan. Tulkaa joku kerta testaamaan, ties vaikka törmättis :) Brahessa ei muuten taida olla ruokailua ja olikohan siellä sisätilat remontissa loppukesän.