Perhesuunnittelua

”Miksi meillä on kaksi lasta – miksi meillä ei vois olla neljää?”, kysäisi Silva yllättäen leikkipuistosta kotiin palatessa.

”Nooh – me ollaan ajateltu, että kaksi lasta olisi meidän perheelle just se sopiva määrä”, minä vastasin.
”Minun mielestä meillä pitäisi olla enemmän lapsia. Voisitteko tehdä lisää?”, Silva jatkoi.

”Mutta ajattele, jos meillä ois enemmän lapsia, niin meillä ei riittäisi läheskään näin paljon aikaa teille kahdelle”, Joel perusteli.
”Ja aattele, kun mä sit vaan kaiket päivät imettäisin sitä vauvaa enkä mä pystyisi sitten samalla tavalla leikkimään teidän kanssa”, minä jatkoin.
”Mutta mehän voitais Seelan kanssa sitten vaan leikkiä rauhassa barbeilla sillä aikaa, kun sä imetät”, Silva ehdotti.

”No entä kun mä olisin taas ihan väsynyt, kun olisin valvonut sen vauvan kanssa kaikki yöt?”, minä kysyin.
”Sä voit jäädä nukkumaan aamulla, kun me muut noustaan. Mä annan sulle mun unitiikerin”, Silva lupasi.

”Ei me kyllä ainakaan just nyt olla tekemässä lisää lapsia – mutta ei sitä joskus tulevaisuudessa tieysti tiedä”, minä taivuin.
”Vaikka sitten, kun sä olet jo koulussa”, Joel jatkoi.
”En mä kyllä oikein tiedä siitäkään, kun…”, minä yritin.

”Sitten kun mä olen iso tyttö ja hoidan kaikki asiat itse, niin SITTEN te voisitte tehdä lisää lapsia meidän perheeseen”, Silva ehdotti.
”MINA OLEN TOSI ISO TYTTO, MINA OLEN KASSI ”, Seela osallistui keskusteluun (lue: kaksi).

*******

No niin. No niin. Meidän perheessä näköjään lapsetkin osallistuvat aktiivisesti perhesuunnitteluun. Tai siis vaikka täällä lastentahtisesti monessa asiassa pyritään elämäänkin, niin jotain rajaa hei.

75

You Might Also Like

 • Cpop
  20.7.2016 at 13:39

  Ihanat :D ❤

  • krista
   20.7.2016 at 16:39

   <3

 • Periaatteen Nainen
  20.7.2016 at 13:51

  Meillä myös.
  Jostain syystä esikoiselle ei riitä kaksi pikkuveljeä vaan 6-vuotiaalla pojalla on vauvakuume.
  Ovat keskimmäisen kanssa päättäneet, että tarvittaisiin vielä yksi – johtuen varmaan siitä että kuopus on niin kaamee komentaja että ne tarvii vahvistusta ylivoimaan (bloggasin just aiheesta tänään, koska jeesus, kolmas on kamalin!).
  Että oisko taas seksihelteen ja päikkärien paikka?

  • krista
   20.7.2016 at 13:53

   Hei ens viikollahan niiden seksihelteiden taas pitäis alkaa :D …ja APUA JUURI NÄIHIN AIKOIHIN vuodesta noi meidän aiemmatkin tytöt on saaneet alkunsa, apua-apua-apuaaaaah! :D :D :D (no, onneksi on kierukka, niin ei pääse ihan hairahtumaan) :D

   Mutta hei entäs jos neljäs liitoutuiskin teidän nykyisen kuopuksen kanssa ja teillä olisi ainainen tasapeli (lue: kukaan ei tyytyväinen) kaiken suhteen. Aijaijai, ovatkos pojat tulleet ajatelleeksi sitä…? :)

 • Helki
  20.7.2016 at 14:27

  No näinhän meillä Aino osallistui perhesuunnitteluun ilmoittamalla, että hän haluaa veljen tai siis kaksi (Aavalle oma). Minä siihen, että ei enää yhtään lasta tähän perheeseen. Ja hups – vajaan vuoden päästä meitä oli kaksi lisää. 😂

  • krista
   20.7.2016 at 16:40

   Hup-sis! No mutta hei tosi hienosti ajateltu, että halusi pikkusiskolle myös oma pikkuveljen :) …ja sai myös :D

 • Hakranah
  20.7.2016 at 21:58

  Hihihi, naureskelen täällä tuolle lastentahtisuudelle! XD

  • krista
   20.7.2016 at 22:48

   Eiks sillä tarkoitetakaan lastenTEKEMISENtahtia…? :D

 • Annu
  20.7.2016 at 22:41

  Meillä kolmannen kerran h – hetkeen on aikaa kuukausi ja on ollut ihana ja aivan eri nauttia tästä raskaudesta koko perheenä kun lapsetkin ymmärtävät ja osaavat odottaa…Toisin kuin silloin kun esikoinen oli 2 kun vauva syntyi, eihän hän välittänyt äidin kasvavasta mahasta mitään!
  Nyt meidän lapset on vajaa 5 ja vajaa 3 kun vauva syntyy ja maha on saanut paljon Pusuja ja Haleja ja tilannekatsauksia :D
  ”Vauva kuule, me ollaan nyt leikkimökissä ja ulkona paistaa aurinko jne.”
  Samoin lapset on lupautuneet hoitamaan vauvaa muuten, mutta kakkavaippoja eivät aio vaihtaa ;)
  Ja kuopus on opetellut kuivaksi koska on pian isosisko ja iso tyttö!

  • krista
   20.7.2016 at 22:47

   Voi teillä on siis JUST NIIN kuin meillä ois, just justtällänimenomaisellahetkellä tulisin raskaaksi – en siis tule, koska kierukka. Mutta kyllä sitä välillä just laskee näitä, että minkä-ikäinenkin-kukakin-ois-jos… Mutta ihana kuulla toi teidän tilanne! Ja toi on varmasti niin totta; 2-vuotias on vielä lähes vauva itsekin (vaipoissakin Silva oli, kun Seela syntyi) ja 3-vuotias on jo sitten ihan eri tavalla ”iso tyttö”. Voi, onnea teille koko perheelle, kuulostaa ihanalta! <3 (ja yritän välttää vauvakuumetta :D )

  • MirvaK
   22.7.2016 at 16:11

   Meillä myös kolmannen odostus oli erilaista. Odotus oli sitä, että seurasin miten isommat (5v, 8v) odottivat.

 • Lilah
  21.7.2016 at 00:37

  Toi ”sitten kun olet koulussa” on mitä mainioin ikäero. Paitsi kuitenkin niin iso, että vanhempien lasten sisarussuhdetta seuratessa aika pian tuli sellainen olo, että kuopuskin tarvitsee ikätoverin. Meilläkin esikoinen sanoi kolmosen ollessa pari kk ”viitsisitkös äiti synnyttää vielä yhden vauvan niin saataisiin tasajoukkueet vaikka jalkapalloon?”. Neljäs syntyi kaksi vuotta myöhemmin.

  • krista
   21.7.2016 at 10:07

   Totta, tuo kolmas kyllä aiheuttaisi ”neljännen kierteen”: että kun kun kaksi ekaa saivat pienen ikäeron sisaruksen, niin pitäis sit tietysti kolmannenkin saada :)

   • Lilah
    21.7.2016 at 15:35

    viiden vuoden ero kakkosen ja kolmosen välissäkin näyttää mahdollistavan ihan antoisan sisarussuhteen näin alle kouluiässä kun luonteet on sopivat. Mutta kun isompi tulee murrosikään on ikäero valtava ja pienempi on niistä kuvioista toivottavasti vielä ihan out. Ja kun taas kolmaskin joskus on murrosiässä, on kiva ettei tarvitse yksin taistella kalkkeutuneita vanhempia vastaan vaan on neljäs ikätoverina.
    Myös kotonaolo lasten kanssa on mielekkäämpää kahden kuin yhden kanssa. Rahanmenosta en sit sano mitään.

    • MirvaK
     22.7.2016 at 16:09

     Meillä myös toisen ja kolmannen ikäero 5 vuotta (esikoisen ja kuopuksen 8v). Tosin meillä ei tullut tilannetta, että olisi pitänyt saada 3v ikäerolla se neljäs.

 • MirvaK
  22.7.2016 at 16:07

  Kun meillä oli kaksi lasta, niin esikoinen ilmoitti autossa olevan paikka vielä yhdelle. Nyt kun lapsia on kolme, niin perhe on kuulemma täynnä. :)

 • Piisku
  25.7.2016 at 10:39

  Meillä 3.5v on kovasti vauvoja hoitamassa. Sellainen pieni lastenhoitaja. Kokeilimme nukkea hoivaviettiin mutta se ei kelvannut. Ei ole oikea!
  2.5v tuli kaupassa kävellen ison pahvilaatikon kanssa. Vauva kuulemma itki ja minun piti avata laatikko ja vastata vauvan tarpeisiin. Poika oli todella todella huolissaan.

  Kotona on se tilanne että lapsia ei ehkä enää hankita, tai ainakin elämäntilanne on sen verran vilkas opintojen/uran kannalta ettei mitään viiteen vuoteen. Kun yhden opinnot loppuu, on toisen vuoro jatkaa.

  Harmillista sinänsä. Kun lapsi itse pyytää sisaruksia. Kai heilläkin on biologinen kello ja kaipuu isommasta perheestä :)