Kaikki muumit puistossa

”Mitäs me tänään tehdään?”, kysyivät lapset aamupalapöydässä.
”Nooh… tuota …mennäänkö vaikka Porvooseen Muumi-leikkipuistoon?”

”JOO!!!!!!”

Porvooseen siis. Kamat kasaan, porukka autoon ja 33 minuutin ajomatkan jälkeen – JEE, MUUMIPUISTO!!!

Ja mitä jee-jee-jee-mahtavuutta siellä muumipuistossa sitten tehtiin…?

muumipuisto keinu

Keinuttiin ihan tasan samalla tavalla kuin missä tahansa tän maailmankaikkeuden leikkipuistossa tehdään.

Jepjep.

No mutta oikeasti Porvoon muumipuisto oli kyllä tosi kiva pieni pistäytymiskohde – oikeastaan aika tavallinen leikkipaikka, jonka erikoisuutena kuitenkin ovat nuo muumiaiheiset leikkimeiningit. Ja sehän on tietysti mukavaa vaihtelua!

muumitalo kiipeilymuumipuisto hyrrämuumipuisto laiva

Plussaa pehmeästä kentästä ja mukavanpyöreistä muodoista – ihan pienimmätkin leikkijät näyttivät siellä suht vapaasti leikkiävilistävän, kun ympäristö tuntui turvalliselta. Leikkipaikka oli myös aidattu.

”Voidaanko me tulla tänne joskus uudelleen?”, tytöt kyselivät leikkien jälkeen.
”No tullaan vaan – ehkä joskus syksymmällä. Mikä teistä oli kivointa?”

”KEINUMINEN!”, vakuutti Seela.
”Ne tosi hienot kiipeilypuut!”, vastasi Silva.

porvoo kiipeilypuu

Back to basics.

28

You Might Also Like

 • Annika/Morning Glory
  23.7.2016 at 20:51

  Mä olin myös ihan fiiliksissä vanhan kotikaupunkini uudesta Muumipuistosta silloin kun se avattiin mutta se ei ehkä ihan vastannut mun odotuksia kun käytiin siellä haha! Mutta lapset tykkäsi ja se oli pääasia se :)

  • krista
   23.7.2016 at 20:58

   Joo mäkin oli viime vuonna (vai jopa sitä aikaisempana vuonna) täällä intoillut, että ”vau, Porvoossa on kuulemma ilmainen muumipuisto!!!”, mutta onneksi mulle silloin kerrottiin, että se on tosiaan oikeastaan ihan tavallinen pieni leikkipuisto, mutta muumivälineillä. Niin nyt kun mentiin, oli odotukset oikealla tasolla :) Silti se oli yllättävän pieni – mutta oikein kiva leikkipistäytymisen kohde! Ja kyllä: lapset tykkäsi :)

 • Devika Rani
  23.7.2016 at 21:52

  Tuurissa oli just samanlainen Muumi-leikkipuisto. Tyttö tykkäsi tosi paljon. :) Kiva tietää että Porvoosta löytyy samanlainen! :D

  • krista
   23.7.2016 at 21:59

   Hahaa, mä katsoin just tänään Instassa #muumipuisto ja aloin ihmetellä, että tää näyttää kyllä samalta, mutta kuitenkin erilaiselta… Ja sitten tajusin, että iso osa kuvista oli just tuolta Tuurista :D Mutta joo Porvoossa kans, ja Tuurissa, ja jossain muuallakin Suomessa taisi Insta-kuvien perustella olla.

 • Lila
  24.7.2016 at 21:39

  Keravalla on myös Muumi-aiheinen puisto

 • A
  31.7.2016 at 23:52

  Jumankauta, tää sama puisto oli just uutisissa, koska joku pariskunta oli p**eskellut siellä muumitalossa aamuyöstä ja äännähtely oli kiinnittänyt ohikulkijan huomion :DDD Niin siis, öh, mistäs tää puisto just nyt sattumoisin tuli teille mieleen? Ette vaan oo Joelin kanssa käyneet siellä ilmankin lapsia joskus? :D