Intian ihmemaa

Olinhan minä tuollaisista paikoista joskus (ehkä?) kuullut, mutta… Uskomatonta, uskomatonta, uskomatonta – eksyimme tänään ystävän perheen kanssa Intian leikkipuistoon.

Leluja! Polkuautoja! Uima-allas! Paljon lapsia vanhempineen! Piknik-pöytäryhmiä puiden alla varjossa tai ihanasti auringossa! Kiipeilytelineitä, keinuja ja vaikka mitä! Ja mikä uskomattominta – ilmainen lounas lapsille! Mitä IHMETTÄ?

No, Silvalla oli tietysti oma maitobaari vaunuja työntämässä eikä pojillekaan huomattu ottaa omia ruokailuvälineitä mukaan (niitä olisi tarvittu). Kinkku-vihanneskeitto jäi siis tällä kertaa testaamatta.

Mutta oikeasti – ilmainen lounas. Kaikille alle 16-vuotiaille. Tosta vaan, lautanen ojoon ja jonoon. Käsittämätöntä.

Mieletön paikka. Soitin Joelillekin tätä hehkuttaakseni (mun mielestä ihan käypä syy soittaa kesken toisen työpäivän).

”Joo, mä tiedän, mä leikin siellä koko lapsuuteni”, Joel vastasi.

Öö, ai? No, mieletön paikka joka tapauksessa.

Täältä meidät löytää jatkossa. Usein. Silva ei vielä leikkipuiston ihmeistä ymmärrä (nukkui koko päivän vaunuissa niin, että välillä piti ihan tarkistaa, että onhan se edelleen mukana), mutta äiti on ihan myyty. Intia, vau.

ps. Ratsastin salaa ystävän vanhemman lapsen kanssa kamelilla sillä aikaa, kun ystävä oli vaihtamassa nuoremman pojan vaippoja.

Hän tykkää päivänkakkaroista.

2
Like

You Might Also Like

 • Caelia
  15.6.2012 at 19:30

  Intian leikkipuisto on pop! Asuin lapsena Käpylässä ja tuolla käytiin aina kesäisin leikkimässä. Pitääkin käydä joku päivä Olivian kanssa verestämässä muistoja :)

 • Tessa ja Kain (Ei varmistettu)
  15.6.2012 at 21:29

  OHO! Missä tällainen paratiisi on?

 • Kristaliina
  15.6.2012 at 22:18

  Kumpulassahan se, Intiankadulla: http://www.hel.fi/hki/sosv/fi/leikkipuistot/intia

  Nappasin sieltä mukaan myös brosyyrin, jossa oli kesäohjelma, mm. vauva-aamuja tai satu/jumppahetkiä. Löytyy näköjään myös netistä: http://www.hel.fi/hki/sosv/fi/leikkipuistot/intia

 • Lallu
  15.6.2012 at 22:35

  90 luvulla kun olin helsingiläis perheessä au-pairina käytiin lastenkanssa joka päivä leikkipuistossa nimenomaan ilmaisen lounaan takia ja ainakin 2000 luvun alkuvuosina espoon puistoissakin tarjotiin lapsille ilmainen lounas.

   

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  16.6.2012 at 14:10

  Ilmaista lounasta tarjotaan kaikissa Helsingin kaupungin leikkipuistoissa: http://www.helsinki.fi/fi/index/matkailu/perheille/kesaruokaa.html

 • Mindeka
  16.6.2012 at 20:45

  Puhuttiin just Leikkipuisto Sannan (Länsi-Pasila)  työntekijöiden kanssa tästä samasta aiheesta. Kuinka muistan lapsuudestani Unikon puiston (Pukinmäki)  juuri tuon kesäruokailun, jossa mummon ja siskon kanssa usein käytiin. Isossa uima-altaassa oli myös ihana polskia ja leikkikaluja oli jokaisen makuun! Nykyisin sitä vaan ymmärtää arvostaa tuota kaikkea, ihan eri kantilta kuin lapsena.

 • Ananas
  24.6.2012 at 12:26

  Intia on yksi meidänkin perheen suosikkipuistoista Helsingissä. Viime kesänä se oli vähän aikaa lähipuisto, kun asuttiin siinä vieressä väliaikaisesti. Nyt mun ollessa Kätilöopistolla, Isi ja Kookos kävi siellä muistelemassa viime kesän leikkejä. Ja tuo ruokailumahdollisuus on tosiaan uskomaton!

 • Katarina (Ei varmistettu)
  14.7.2012 at 12:42

  Me löydettiin samoihin aikoihin samanlainen paikka täältä meiltä,leikkipuisto Linja.Samanlaiset ihmetyksetkin oli :D voiko tämmöstä ollakaan!!aivan mahtava paikka!!
  Ystäväni vinkkasi jo aikaa sitten tästä blogista.Tätä kun lukee niin tulee nauru ja itku ja mielessä nyökyttelen ”just näin” :D kiitos!