Ilmaisia lastenmenoja Helsingissä: Linnanmäki

Meidän perhe käy Linnanmäellä ainakin viisitoista kertaa kesässä – tänä kesänäkin jo kolmesti.

Kamalaa rahanmenoa? Itse asiassa ei ollenkaan. Peräti kymmenen Linnanmäen pienten lasten laitetta (sekä kaksi leikkipaikkaa, joista toinen on tämän kesän uutuus) ovat täysin ilmaisia.

Tämän ansiosta me käydään Lintsillä vähän niin kuin perus-leikkipuistossa käytäisiin – ex-tempore -hyppäys ratikkaan vaan, ja 20 minuutin päästä ollaan huvittelemassa.

lasten kanssa linnanmäellä

Meidän monen vuoden vakkari(ilmais)laitteemme ovat:

1. Pienoiskaruselli (autot) – ylivertainen ykkönen, etenkin Seela totaalifanittaa. Silva 3-vuotiaana vielä jännitti viereisen lohikäärmekarusellin hurjaa menoa, mutta nyt laitteiden paikka on muuttunut sopivasti ja lohikäärmeihin oli riittävä hajurako :)
Vinkki: jos on pelkoa, että lapsi keksii lähteä liikkeelle kesken matkan, suosittelen kuorma-auton (vai onko se paloauto?) ohjaamoa. Siitä nimittäin saa oven selkeästi kiinni ja lukkoon.

autokaruselli blurraa

2. Muksupuksu – tiilisen ”vesitornin” ympäri kulkeva juna, jossa matkustetaan ilman vanhempaa. Meillä Silva uskalsi sinne 3-vuotiaana eka kertaa. Seela puolestaan halusi kovasti – mutta matka päätyi itkuun. Tunneli oli ollut jännä. Silva puolestaan nyt 4-vuotiaana ihan pokkana muksupuksussa jo matkustelee ja tykkää kovasti.
Varoitus: nykäisee aika kovasti liikeellelähtiessään.

3. Kotkot – täysin harmiton ja rauhallinen tipubongausjuna, jossa voi ajella aremmankin lapsen kanssa. Tai vaikka tyyliin imettää (kröhöm kokemusta on). Isommalle lapselle uutta sisältöä tuo punahuivisten tipujen laskeminen – montako löytyy?
Varoitus:
jonottaessa aremman lapsen kanssa kantsii väistellä kummitusjunan noitaa, joka kurkistaa yllättäen ikkunasta just siinä sen pienenpieneimpien lasten Kotkot-junan jonon kohdalla. Auts. Mulla ja Joelilla on molemmilla tuosta lapsuustraumat, omille lapsille ollaan onnistuttu välttämään pitämällä niitä sinnikkäästi jonotuspaikoilla kasvot Vekkulaan päin.

4. Vankkurikaruselli – etenkin Silvan suosikki 1- ja 2-vuotiaana. Kaksivuotiaan Silvan sanoin: pamppurikaruselli.
Huomaa: vankkurikaruselliin pääsee kerrallaan vain yksi aikuinen. Turvavöitä ei ole, eli kannattaa arvioida, kuinka monta liikkuvaishenkistä lasta pystyy pitämään kerrallaan paikoillaan.

vankkurikaruselli 2013Silva vankkurikarusellissa 1-vuotiaana kesällä 2013.

6. Panoraama – siinä on kiva käydä koko perheen kanssa maisemia katselemassa. Näkyykö kotiin asti, ja meneekö tuo ratikka sinne päin? Näkyykö sitä junaa, millä ämmi matkustaa? Missä on meri, ja mitkä tornit ovat kirkkoja?

panoraama linnanmäki

5. Rumpukaruselli – vähän liian jännä. Silva kieltäytyi tänä vuonna, mutta aiemmin on menty. Seela halusi kerran, mutta se riitti.

rumpuselfie 2014 2016

Rumpukaruselliselfie vuonna 2014 Silvan kanssa ja vuonna 2016 Seelan kanssa.

Näistä yllä mainituista siis Kotkot-junaan, Vankkurikaruselliin ja Rumpukaruselliin sekä Panoraamaan voi mennä yhdessä vanhemman kanssa, joten näissä meidän tytöt ovat käyneet jo 1-vuotiaina. Ennen ilmaislaitteissa oli myös joku ilmapallokaruselli (se oli aika hurja), mutta tänä vuonna sitä Lintsillä ei enää ollutkaan vaan siinä oli maksullinen laite tilalla.

Lisäksi maksuttomia ovat Kuuputin, Merirosvolaiva, Miniautot, ja Pilotti, joihin tytöt ovat vielä liian pieniä (yli 100-senttisille).

Leikkipaikkoja Lintsillä on Angry Birds -teemainen leikkialue sekä uusi peikkoaiheinen kiipeilyleikkipaikka. Molemmat siis myös ilmaisia.

vuorenpeikko linnanmäki

Maksuttomien laitteiden käyttäjien kannattaa muuten muistaa, että ne menevät kiinni kaksi tuntia ennen huvipuiston sulkemisaikaa. Nimimerkillä ”me ei muistetu”. No, onneksi leikkipaikoilla viihtyi silti, ne ovat auki.

Elämyksiä Lintsillä tuottavat myös hienot sirkusvessat ja prinsessavessat (pojilla muistaakseni rallivessa ja jonkinlainen kauhuvessa) – niistä viime vuonna täällä.

tanssivat vedet

Täysin ilmaiseksi Lintsin-keikasta selviytyisi tietysti ottamalla mukaan omat eväät tai menemällä kotiin syömään, mutta meillä on ollut sitten kuitenkin tapana syödä siellä. Kerran erehdyttiin menemään siellä silloin vasta-avanneeseen ”parempaan” hampurilaisravintolaan (mikä lie olikaan nimeltään, muistaakseni joku Hans Välimäki -paikka), mutta ruoassa kesti ikuisuus, se oli kehnoa ja palvelu tylyä. Siirryimme sitten takaisin perusmeininkiin eli jatkossa syötiin helppous- ja nopeussyistä ihan makkaraperunat naurukujan viereiseltä grilliltä (jossa ei ollut perus-ranskisten lisäksi mitään kasvisruokia, höh): Mutta tänä vuonna sitten satuin ihan sattuman kaupalta bongaamaan Angry Birds -leikkipaikan viereisestä ruokakopperosta avokadohodarin. Ihan jär-jet-tö-män hyvää.

Sama piti päästä syömään seuraavallakin kerralla (ajattelin sitä koko Lintsi-käynnin ajan) ja pahoin pelkäsin, että kakkoskerta olisikin pettymys. Mutta ei. Edelleen jär-jet-tö-män hyvää.

En tarkalleen tiedä, miksi sitä kutsutaan hodariksi – siinä on hodarisämpylän välissä avokadoa ja erilaisia kasviksia ja mausteita. Eikä siis minkäänlaista makkaraa tai vegemakkaraa. Mutta joo: jär-jet-tö-män hyvää. Mulle ei ole enää mahdollista Lintsi-käynti ilman avokadohodaria.

avokadohodari

Pelkästään ilmaislaitteissa ja leikkipaikoissa käymällä meidän perhe viihtyy Lintsillä hyvin sen kolmisen tuntia; juuri sen, mitä tämän  muun lapsiperhelogistiikan lomassa siellä ylipäänsä on kerralla mahdollista olla. Pari kertaa ollaan kyllä ostettu yksittäislippuja klassikkolaitteisiin: hepparataan ja perinteiseen nostalgiakaruselliin, mutta ollaan pyritty siihen, että ei oteta tavaksi.  Vielä.

Isommilla lapsilla sitten varmasti huomattavasti kalliimmat huvitukset.

Mutta meillä nautitaan toistaiseksi tästä tilanteesta, jolloin Lintsillä voi käydä oikeastaan niin usein kuin huvittaa.

…ja mitä niistä kieputtimista, kun kuitenkin klassisesti kaikkien lasten ikimuistoisin Lintsi-elämys on kuitenkin tämä:

tanssivat vedet lintsi

Tanssivat vedet. Hypnoottista.

 

 

PS. Aiempi ”ilmaisia lastenmenoja” -postaus Lasten kaupungista täällä.

21

You Might Also Like

 • Miitu
  2.7.2016 at 11:02

  Hei kiitti! Lasten kaupunki meillä on jo suunnitelmissa 😊

  • krista
   2.7.2016 at 12:35

   Kiva! Se Lasten kaupunki ehti muuten tässä vaiheessa olla taas suljettunakin (vesivahinko), mutta nyt on tietääkseni taas auki!

 • Emmi Nuorgam
  2.7.2016 at 11:40

  Onko laitteet siis ilmaisia kaikille, vai vain alle 100cm? Harmittaa, kun Hilda on jo yli metrin, niin meidän Särkänniemireissu tulisi tosi kalliiksi, eikä siellä siksi tule juuri käytyä. Aikuiset ja yli 100cm joutuu maksamaan Koiramäkeen tai muihin erityispuistoihin, eikä ilmaisia laitteitakaan ole. Niiiiiiiiin tylsää.

  • Veema
   2.7.2016 at 11:43

   Noi ilmaislaitteet on kaikille ilmaisia. Osaan on yläpituusraja (muistaakseni 140cm).

  • krista
   2.7.2016 at 11:52

   Joo, ilmaisia ovat myös yli 100-senttisille – ja sen rajan ylitettyä tulee pääsy sit noille neljälle muullekin (Kuuputin ym.) ilmaislaitteille!

 • Veema
  2.7.2016 at 11:40

  Meidän lapsen suosikki Lintsillä on se sellainen ilmainen vesilabyrintti, jossa pitää väistellä suihkuavia vesiä. Hauskinta on tietysti jäädä seisomaan suihkun alle. Viime kesänä kuumana kesäiltana päätettiin, että annetaan lapsen olla siinä niin kauan kuin viihtyy: noin tunnin juoksi sitä läpi. Aivan huippu, hänen mielestään. Kannattaa tosin ottaa vaihtovaatteet mukaan.

  • krista
   2.7.2016 at 12:36

   No hitsi me ollaan jotenkin kokonaan onnistuttu missaamaan tuo! Eka kerran vasta KUULTIIN siitä nyt viimeksi leikkiseuralaiselta, ne olivat käyneet siellä kastumassa :) Täytyy ens kerralla (jos on lämmintä) ihan etsimällä etsiä, että missä ihmessä se piileksii :) Kuulemma myös vaihtokegät ois jees :)

 • Liisa
  2.7.2016 at 12:09

  Mekin löydettiin lintsin ilot tänä kesänä, ilmaislaitteet riitti kans mainiosti n.3v-pojun kanssa. Seuraavalla kerralla pitääkin maistaa tota avocadohodaria! Pehmis on mulla myös vakkariherkku siellä😊

  • krista
   2.7.2016 at 12:38

   Joo, pehmikset mekin syödään mieluummin kuin hattarat! Oon jo lapsesta asti oppinut, että hattara aina NÄYTTÄÄ hienolta, mutta on aina pettymys :D

 • a
  2.7.2016 at 12:14

  Lintsi on niin kiva, just käytiin eilen siellä ja 0 euroa oli kustannus. Fillarilla polkee 7 minuutissa kotoa, sit käytiin rumpukaruselli, vieressä oleva leikkipaikka, (muksupuksuun lapsi ei halunnut mennä yksin, kaverin kanssa menee mielellään), suihkulähteiden ihmettelyä ja sit käytiin lapselle uutena ne yli 100cm ilmaiset puiston toisessa päässä (merirosvolaite oli isoin hitti, siihen pari kertaa putkeen ja enemmänkin ois mennyt), sit vankkuripyörä ja pari kierrosta autokarusellissa ja vielä se uusi peikkoleikkipaikka uusiksi. Eväinä vesipullo ja rusinapussi, eikä edes vessareissua tarvittu, kun 2h huvipuistoilun jälkeen mentiin kotiin syömään :D Me ollaan tänä kesänä ehditty käydä kolme tai neljä kertaa, monesti syödään kyllä jotain Lintsin tarjonnasta, mutta välillä näitä ilmaisreissuja. On niin ihanaa kun voi tehdä ex tempore puistoiluja, äitikin jaksaa paremmin kun ei tartte koko päivää huvipuistossa viettää :) Noille ilmaislaitteilla iso sydän <3

  Kesällä on edessä Tampereen matka ja lapsi toivoo Särkänniemeä, siellä on ilmeisesti sit ostettava rannekkeet, huh (onneksi 105cm tyyppi saa vähän halvemman, lintsillä kun kaikki maksaa yhtä paljon).

  • krista
   2.7.2016 at 12:42

   Toi on kyllä niii-iiin huippua, että noita ilmaislaitteita on – toivottavasti pitävät tämän luksuksen jatkossakin <3 Meillä kans se aiheuttaa sen, että Lintsillä käydään usein (ja lyhyempiäkin visiittejä); jos olisi rannekkeenostopakko, niin sitten se ois vaan kerran kesässä.
   -
   Me ollaan kans mietitty Särkkis-visiittiä tälle kesälle, mutta toisaalta yritetään viettää kesää minibudjetilla, niin voi olla, että jää välistä tänä kesänä...

   • puutalon asukas
    3.7.2016 at 14:18

    Meidän poitsu (85cm) pääsee onneksi vielä muutaman vuoden ilmaiseksi noihin Särkän muutamaan laitteisiin. Teidän tytöille suosittelen ehdottomasti Koiramäkeä. Siellä saa helposti kulumaan useamman tunnin ja ainakin viimeksi siellä oli Prinsessan pitämä prinsessa-koulu :) Saattoi toki liittyä sen hetkisiin teema-päiviinkin..

    • krista
     3.7.2016 at 14:26

     Joo Koiramäki oli kyllä ihana, siellä viime vuonna käytiin ja tytöt tykkäsi kovasti! Nyt aloin miettiä, kun tuota AnniV:n kommenttia ja tätä luen… Ehkä me käytiinkin viime kesänä just noissa ilmaislaitteissa eli mentiin ilman ranneketta! Hitsi miten muisti ei toimi :D Jos vielä vois majoittua ystävillä (niin kuin viimeksi), niin Särkkis-reissu vois olla kyllä ihan mahdollinen :)

 • Jonnaa
  2.7.2016 at 12:28

  Meillä lapset 8 ja 4 v, alkukesästä kun käytiin niin juuri nuo tanssivat vedet olivat myös kiinnostava juttu, isompi keksi jonkun leikin mikä vesi hyppää seuraavaksi ja pienempi katseli hurmiossa tätä näytöstä.
  Eikä tämä rööki mutsi laittanut pahaksi kun mukana oli kahvikuppi ja se ”aikuisen nurkka” hetken lataus siinä niin kaikki oli täynnä virtaa, äiti ehkä kofeiiniä ja nikotiiniä mutta taas jakso painaa laitteesta toiseen seuraavat kolme tuntia :)

  • krista
   2.7.2016 at 12:49

   Tankkaus on tärkeää :) Mä oon useamman kerran hoitanut kofeiinitankkauksen niin, että oon ottanut kahvin ja pehmiksen – ja pyytänyt sen pehmiksen siihen kahvikuppiin. Jätskikahvia, mmm!

 • Tilde
  2.7.2016 at 21:07

  Me oltiin alkuviikosta teidän kanssa samaan aikaan siinä autokarusellissa. Vähän niinkuin olisi julkkiksen bongannut, jes! :D Me ollaan uskoteltu pojalle että siinä karusellissa täytyy pitää kädet koko ajan ratissa kiinni ja ohjata, sillä ollaan toistaiseksi vältetty pois autoista kipuaminen. Se lukittava rekka on kyllä symppis, sen lavallahan on vielä 6 rattia. Eli yhteensä 8 rattia samassa autossa, ei haittaa vaikka joku ohjaisi vähän huonomminkin…

  • krista
   2.7.2016 at 22:14

   Joo hei nää kuvat (tai noi uudet kuvat) on otettu just tiistaina. Hih näytteköhän meidän karusellikuvissa…? Aiemmin tytöt ajoivat just sillä paloautolla. Aaa ja jollain urheiluautolla ehkä. Ja sit viimeiseksi tuolla vihreällä :)

   Mä kans vannotin Seelaa, että ”koko ajan pitää sitten olla kyydissä” – eka kierroksille otettiin varmemmat autovalinnat, mutta viimeisellä kierroksella uskallettiin ihan tuolla vihreälläkin, josta periaatteessa ois päässyt pois jos ois keksinyt lähteä.

  • krista
   2.7.2016 at 22:14

   Ja hei OISIT TULLUT JUTTELEMAAN, kun kerran tunnistit hei! :)

 • Mirva / Little Messers' House
  2.7.2016 at 23:15

  Hei mahtavat vinkit KIITOS!! En edes muista milloin oon viimeksi lintsillä käynyt ja ollaan juuri lasten kanssa tulossa Suomeen. Pojalla on synttärit kun ollaan siellä ja hän valitsikin jo synttäripaikaksi huvipuiston. Nyt tiedän etten osta mitään lippuja ennen kuin on ilmaiset käyty läpi! :)

 • AnniV
  3.7.2016 at 12:01

  On Särkänniemessäkin ilmaislaitteita pienille lapsille: Possujuna, Leppäkertut ja sitten joku laivakaruselli. Näihin pääsee lapsi siis yksin ilman aikuista. Sitten siellä on Angry Birds -kiipeilyteline/alue mihin pääsee myös ilman rannekkeita. Meillä 3-vuotiaan kanssa riitti hyvin kun ostettiin aikuisten lippu (alle 100cm ilmaiseks) lippu Koiramäkeen (joka on aivan ihana!) ja sitten käytiin pyörähtään huvipuiston puolella noissa ilmaislaitteissa. Toki lintsin ilmaisjutut on ihan omaa luokkaansa :)

  • krista
   3.7.2016 at 14:27

   No hitsi noissahan me just viime kesänä käytiinkin! Ehkä me mentiin silloinkin ilman ranneketta ja en vaan muistanut asiaa – luultavasti se oli just niin! Meillä kans molemmille tytöille riittää muutama laite ihan hyvin elämykseksi. Hmmm olikohan se laivamatka (lemmenlaiva tms?) kans näitä ilmaisia, siinä kans viimeksi mentiin… Pitääpä googlailla!

 • Piipo79
  3.7.2016 at 19:05

  Joo ilmaislaitteet on kivoja mutta jonot on aikamoisia hyvällä säällä!! Ps. Näin on eri luonteella varustettuja tyttöjä meillä kun se rumpukaruselli on ollut meidän neidin suosikki alusta alkaen! En muista oliko kaksi vai veinkö sinne jopa yksivuotiaana! Saa nähdä millainen tapaus tämä pikkusiskonsa on. Tänä vuonna isompi odottaa kovasti yli 100cm laitteita ja on aivan nippa nappa yltääkö niihin!

 • Nette
  12.7.2016 at 13:49

  Hei kiitos näistä vinkeistä! Helsingissä piipahdettiin kesälomareissulla ja hyödynnettiin lintsi ja lastenkaupunki! Tosi huippuja just tällaiset ilmaisvinkit, koska kustannuksia reissussa kuitenkin kertyy! Hyvää kesää teille! T: perhe Pohjanmaalta

  • krista
   12.7.2016 at 17:14

   Hei ihan mahtavaa, että noista oli hyötyä ja tykkäsitte! :) Hyvää kesää myös sinne!