Insta-idiot (sisältää ensimmäisen mahakuvan)

Perhanan blogit, tiedättehän: ensin olet ihan täysin tyytyväinen omaan elämääsi, sitten – BLING – yhtä äkkiä: jostain pomppaa uusi pakkosaada. Tarve, jota et ennen tiennyt olevan olemassakaan.

Minulla se lähti liikkeelle digijärkkärikuumeesta. Bloggaajakollegoita seuraillessani näin toinen toistaan jykevämpiä ammattilaisspektaakkelimegagigakameroita; itse kun räpsin menemään vanhalla vaaleanpunaisella (koko Gigantin halvimmalla) tarjous-Samsungillani. Räps, räps, räps.

Vertailin kymmeniä eri digijärkkärikameroita ja totesin, että en tajua niiden ominaisuuksista mitään. Kuitenkin kuvaan automaattiasetuksilla. Hinnoista tajusin. Ööö tota aika kalliita.

Valokuvaaja-appiukkoni se taisi saada minut toisiin ajatuksiin. Kyselin häneltä silloin Italiassa digijärkkärisuosituksia, ja hyvän keskustelun päällimmäiseksi minulle taisi jäädä mieleen, että ei sillä kameralla ole niin väliä. Tärkeintä on tunnelma. Oikea maaginen hetki. Kuvaajan liipasinsormi ja koko… …kaikki.

Ja että se vaaleanpunainen pokkarikamera on kuulemma mulle ihan just hyvä. Hmm.

*******

Nooh, sitten tulivat taas blogit ja blogimaailman houkutukset.

Mindekan pitäisi muuten ehdottomasti saada tästä kaikesta jotain provikkaa: kamera, jossa on Instagram! Eiiiiih! Onko sellaisia olemassa? Pakkosaada! Mun perhanan savukkeisiin-Lumiaan kun Instagramia ei saa, ja mä oon niiiii-iiiii-iiin kovasti ja pitkään tuntenut oloni ihan insta-ulkopuoliseksi.

Ja niinhän siinä sitten kävi: viime viikonloppuna koukattiin Verkkokauppa.comin kautta ja nyt:

Ja mikä tärkeintä:

Wohoo, meitsi Instagramissa!

Kuvien laatu ei siis välttämättä kovin paljon parane (jos kerran kaikki riippuu siitä kuvaajasta kröhöm) mutta hei – MÄ OON INSTAGRAMISSA!

Okei. Ja mä olen siellä ihan pihalla. Oon muka niin kuin tietäisin, mitä siellä tehdään. No en tiedä. Viisi satunnaista kuvaa olen sinne nyt postannut (oh! suoraan tuosta ihmekamerasta!) ja olen hommasta silleen lapsellisen jeee-jeee-jeee-mä-oon-vihdoinkin-Instagramissa -innoissani.

Mutta vieläkään en ihan täysin ymmärrä esimerkiksi niitä hashtageja. Selaako niitä oikeasti muka joku, vai onko niissä tarkoitus vaan olla silleen hauskastinäppärä?

En ole elämässäni käyttänyt vielä yhtään hashtagia.

#mäentajuuhastageja #mutheieisemitään #koskamäoonniinnäppärästihauska

Nyt olen.

Oho tota mahaa!

 

Eli siellä mä nyt sitten olen, nimellä Puutalobaby – etsi siis mut sieltä! (tai kröhöm miten se seuraajaksi alkaminen ikinä nyt tapahtuukaan) Ja vaikka vaan siksi, jos haluat tulla nauramaan sille insta-idiootille, joka ei osaa käyttää hashtageja.

Myös vinkkejä otetaan vastaan: ketä kannattaa seurata? Sinua?

 

You Might Also Like

 • Emmi Nuorgam
  3.10.2013 at 20:03

  Oho! Onpa se iso jo. Ja suloinen. Ja joo, häshtägit on vaan kivasti näppäriä. Niiden kehittäjä on varmaan itsestään yhtä ylpeä kun sen paperipalapaketin kehittäjä: kukaan ei käytä niitä niiden alkuperäisessä tarkoituksessa. :P

  • Emmi Nuorgam
   3.10.2013 at 20:13

   Oon, mutta mä en hyväksy ketään mun seuraajaksi. :D Otan päivässä noin 700 kuvaa Hildasta ja teemuikeista, että jossain vaiheessa aloin harjoittaa itsesensuuria ja häpeissäni poistin kaikki seuraajat. Koska, no, se paljastais miten nolife mä todellisuudessa olen.. :DD

   • Kristaliina
    3.10.2013 at 20:18

    :D

 • S-S (kännystä ilman kirjautumista) (Ei varmistettu)
  3.10.2013 at 20:17

  Kyllä niitä hashtageja yllättävän moni seuraa, englanniksi varmaan enimmäkseen. Eli jos haluat saada lisää kansainvälisiä seuraajia niin ei muuta kuin #babybelly etc käyttöön ;)
  Mäkin olen instagramissa (ja meen kyllä heti seuraamaan sua!), mutta koska oon niin armottoman yksityisyydenmenetyskammoinen, pelkuri ja vellihousu, ei mun kuvat ole julkisia. Koska niistä 99,9% on lapsesta, en jotenkin vain kykene laittamaan niitä kaikkien nähtäville. Ja itsehän aloin alunperin käyttää Instagramia niiden filttereiden takia ;)

  • Kristaliina
   3.10.2013 at 20:20

   Filttereiden? Mä en ennen tätä ja tuota Emmin viestiä edes tiennyt, että näkyvyyttä voi jotenkin rajoittaa… Eli jotenkin niin kuin Facebookissakin?

   Nooh, mä oon siellä Puutalobabyna, joten all is public :)

   • S-S
    3.10.2013 at 21:09

    Hehe, siis ne kuvien muokkausjutut, mitkä on siinä alareunassa. Niistä voi valita erilaisia efektejä, mutta onkohan niitä sitten siinä kameraversiossa? Sitä en tiedä. 

    Mulle ne oli alunperin se makein juttu, silloin kun ei vielä ollut niin paljon kaikkia näitä (ilmaisiakin) kuvankäsittelyapplikaatioita. Tossa mun omassa hiirenkakan kokoisena näkyvässä profiilikuvassa taitaa just olla joku sellainen efekti mukana. Olisikin muuten ehkä aika päivittää se… ;)

    • S-S
     3.10.2013 at 21:25

     Testing testing… onnistuiko kuvan vaihtaminen?

    • Kristaliina
     3.10.2013 at 21:27

     Aaaa joo ne filtterit! Joo, on ne tuolla kamerallakin! Hih mä täydellisesti sekoitin tuon näkyvyyden rajaamisen ja tuon sun filtterilauseen – kuvittelin että edelleen puhuttiin samasta asiasta :D

     Oho, sulla vaihtuikin jo kuva! :)

 • Liv
  3.10.2013 at 20:29

  Olin jo tulossa lätisee kuinka”sun pitää seuraa mua! Seuraa mua! Seuraa nyyy”, mut kerkesitki jo! :) 

  • Kristaliina
   3.10.2013 at 20:39

   Mä olin nopea :D

   • aurapursi (Ei varmistettu)
    4.10.2013 at 16:26

    No mä tuun! Seuraa mua, seuraa mua! Mä fanitan sua ja beibeä!

    Luen ja ihastelen sua aina, mutta koskaan en kommentoi. Nyt teen sen. Pusuja kaikille!

    • Kristaliina
     4.10.2013 at 19:47

     Seuraan! …ja pus sinnekin – ja kiva kun teit poikkeuksen tapaasi ja kommentoit; mä tykkään kommenteista! :)

 • Kath
  3.10.2013 at 20:30

  Tshihii mäki otin sen käyttöön melkeinpä vaan blogin takia :D mietin kans tota, et vaan pyydettäessä pääsis seuraajiks, mut nii.. Aika julkinenhan toi blogikin on :D

  • Kristaliina
   4.10.2013 at 19:51

   Löysinkö sut oikein – kahdella t:lla ja kahdella h:lla…?

   Joo, mä ajattelin samaa tuon blogin/instan suhteen. Ja halusin Instagramin juuri blogille, en niinkään itselle yksityishenkilönä. Sama juttuhan siinä sitten vaan on kuin bloginkin kanssa eli tietysti sitä vähän katsoo, että mitä laittaa :) Vaikka samoten katsoisin kyllä yksityishenkilönäkin :) Veikkaan, että koko homma menee loppujen lopuksi ihan luontevasti…

   • Kath
    4.10.2013 at 20:57

    Joo löysit oikeen tyypin :) yritin tuota kath nimimerkkiä mut se oli varattu. Samointen katth ja kathh. Ärsyttää toi nimimerkki instassa ni täytyy yrittää vaihtaa se :D enkä halua blogin nimellä siellä olla ettei kovin moni tuttu löydä sitä. Vaikeeta on! :D 

    joo, kyllä sitä miettii varsinki lapsien kuvien suhteen tarkkaan mitä kuvia pistää julkisesti nähtäville :)

 • Silkkitassu
  3.10.2013 at 20:35

  kyllä me ainakin aina meidän näätäkuvat tagataan #ferret #fretti ja sit jotain muka hauskoja #ferretfriday tai #stuffonmyboyfriend . Ja tulee selattua ainakin silloin jos etsii uusia seurattavia niin niillä hagstageillä mitä arvelee ihmisten käyttävän niissä kuvissa joista on itse kiinnostunut. Vaikkapa nyt sitten kissat tai koirat tai eläimet. Ja englantiin kannattaa vaihtaa jos tahtoo näkyvyyttä myös muualta. :)
  Itse löydyn Instagrammista nimimerkillä @qevna ja mies @spirinen . Saa seurata, jos meidän vauva ja näätäarkea tahtoo urkkia.. :D

  • Kristaliina
   4.10.2013 at 19:51

   Seuraan! On kyllä ihanan näköistä arkea uuden tulokkaan kanssa teillä <3

 • Mammara
  3.10.2013 at 20:36

  Jee, kiva kun tulit Instagramiin! Mä aloin seurata sua heti siellä. Mää oon mammarastreisand (tollee tosi helposti, mutku tää on jo ajalta ennen blogia) jos haluut stalkata takas! ;)

  • Mammara
   3.10.2013 at 20:39

   EI JUMA! Sen sai näemmä vaihdettuu! En tiennyt! Mä oonkin nyt mammarimpuilee näemmä! :D

   • Kristaliina
    4.10.2013 at 19:52

    Löytyi! :)

  • Kristaliina
   3.10.2013 at 20:50

   Hehee, ja nyt mä paraskin neuvoja alan tähän mukamas vastata :D

   Siihen kuvaan voi ihan normaalisti kirjoittaa ihan mitä haluaa, ja jos haluaa, niin lisäksi jonkun #hashtagin. Etiketti esim. järjestyksestä ja katu-uskottavasta kielestä ei ole mulle kovinkaan selvää :D

   Ja joo, mun Lumialla ei pääse, täytyy olla iPhone (kai?) tai joku ööö en tiedä – tällä wifi-kameralla siis pääsee niin, että kuvat postataan suoraan kamerasta (tässä kamerassa on siis sim-kortti ja nettiliittymä niin kuin puhelimessakin). Netissä kai ilmeisesti jotenkin pääsee kuvia katselemaan, mutta mä en saanut ainakaan tiliä luotua pelkästään nettiselaimella.

   Mutta joo tosiaan mun neuvot saattaa olla mitä vaan – ehkä joku osaavampi saa paikkailla :)

   Hih ja kiitti mahakehuista. On se jo aika… iso :D

  • S-S (yhä mobiilisti) (Ei varmistettu)
   3.10.2013 at 20:51

   Hashtagit ei ole millään tavalla toki pakollisia, mutta koska ja kun kyse on sosiaalisesta mediasta, jengi yleensä haluaa itselleen mahdollisimman paljon seuraajia. Ja niitä seuraajia voi sitten kalastella kertomalla kuvastaan hashtagilla, esim jos kuvaa vaikkapa vauvaa unilla tyyliin #baby #naptime #sleepingbaby #cutenessoverload jne. Hashtag on tavallaan tienviitta kuvaasi, niitä selaamalla löytää itselleenkin mielenkikntoisia seurattavia, olipa kiinnostuksen kohteena sitten mikä tahansa. Muutoin kaikki ne miljoonat ja miljoonat kuvat ”hukkuvat” sinne sisältötulvaan.
   Ja Instagram tosiaan toimii niin, että vähän kuten täällä Lilyssä rekisteröityneillä käyttäjillä on tuo ”seuratut” -osasto, sinne voi lisätä omia seurattavia instagramaajia, ja näin saa kaikki heidän päivityksensä yhteen feediin. Mitäs vielä tulee mieleen… Niin ja toisten kuvia voi kommentoida/tykätä kuten FB:ssä, mutta muutoin käyttäjäkokemus on lähempänä Twitteriä hashtageineen ja nimimerkkeineen (jotka ovat muotoa @nimimerkki).
   Nyt en kyllä äkkiseltään uskalla sanoa missä puhelimissa Instagram toimii, varmuudella tiedän vain sen että ainakin iPhonessa pelittää. :)
   Toivottavasti tästä oli Miia sulle apua, kysy vaan jos vielä tulee jotakin mieleen.
   Terv: Digimamma ;)

   • S-S
    3.10.2013 at 21:01

    …ja vielä: Instagramia voi ”selata” koneella, siis ihan nettiselaimella, mutta niitä omia kuvia ei silloin saa sinne ladattua eikä käsiteltyä Instagramin filttereillä ja efekteillä.

   • Tica
    4.10.2013 at 10:18

    Instagram toimii myos kaikilla Android-puhelimilla! Tosin oon kaytossa huomannut etta iPhonella nopeampi, muttei tuossa Android versiossakaan mitaan vikaa oo :)

    Miekii oon siella, ja maailman laiskin Instagrammaaja (miten se sanotaan oikein?) tiia_liina (ei vauvoja, eika elaimia)

    • FFFifi
     4.10.2013 at 10:30

     Ei toimi :( Mulla on vanhempi HTC jossa Android-käyttis ja ei pysty asentamaan.

     • Tica
      4.10.2013 at 12:15

      Damit! :/ Noh, ainakin sitten uusimmilla Androideilla (toivottavasti). Meen taalla ja levittelen valheellista tietoa.

  • Kristaliina
   3.10.2013 at 20:56

   Tää muuten toimi mulle hyvänä ”opetusvideona” :D Tshih ja arvatkaa vaan, pyöriikö tää päässä koko ajan, kun Instagramia käytän :D

   • Londra (Ei varmistettu)
    4.10.2013 at 08:53

    Hih, kiitos tästä. Aion lähettää tämän linkin, jos joku (tyyliin äiti) kysyy multa, mikä Instagram on. :)

 • MinEna
  3.10.2013 at 21:05

  Wau mikä maha! :) <3

  @kasvukayrilla is now following you ;)

  • Kristaliina
   3.10.2013 at 21:58

   …ja mä sua! :)

 • FFFifi
  3.10.2013 at 21:16

  Mmmhhh nyt mäkin haluan ton…tai sit puhelimen jolla pääsee instailemaan ja BLOGGAAMAAN Lilyyn kun hittolainen tolla mun vanhalla ei pysty tekemään kumpaakaan :/

  (Totaali #aiheestapoistuminen [hahahaahaa], missä olitte silloin Italiassa kun junailit äitisi kanssa Pisaan? Me ruvettiin haaveilemaan Pisan maratonista joulukuussa, mutta sinne joutuu tosi ikävästi vaihtelemaan konetta. #enlöytänytnopeastisunarkistosta #enjaksagooglata)

  • Kristaliina
   3.10.2013 at 21:31

   Mä en kans pääse mistään kännykästä bloggaamaan – heh tai en ole kyllä edes yrittänyt :D Mun hermo riittää hädin tuskin kommentteihin vastaamiseen siinä kännykän ruudulla – mä tarvitsen näppäimistön :)

   Me mentiin junalla Empolista Pisaan. Me siis oltiin ihan maalla Empolista johonkisuuntaan. Ja lennot meillä oli Roomaan, siitä mentiin (uhh meitä) ihan reteästi tilataksilla talolle. Mutta Firenzestä Pisaan menee mun mielestä tosi hyvä junayhteys! Tai ainakin Empoli oli siinä niiden välillä ja sieltä meni tunnin välein junia molempiin :)

   • Blue Peony (Ei varmistettu)
    4.10.2013 at 07:17

    Vahvistan, Firenzestä Pisaan pääsee tosi näppärästi junalla :-). Esim. saksalaisesta bahn.de-sivustolta löydät paikkansa pitäviä aikatauluja myös englanniksi, jos et osaa saksaa. Liikun Italiassa lähes aina junalla ja pelaa todella hyvin Toskanassa!

   • FFFifi
    4.10.2013 at 10:32

    Mäkin tarttisin näppäimistön, mutta olisi kiva jos pystyisi vastaamaan edes niihin kommentteihin :P

    Jep, menee joo, nopea ja edullinenkin mutta näköjään Firenzeen pääsee talviaikaan yhtä hankalasti :/ Äh.

 • NaKri (Ei varmistettu)
  3.10.2013 at 21:20

  Ihana maha! :)

  Mä oon tässä ihmetellyt omaa vatsaani, oon siis tosiaan vasta viikolla yhdeksän ja alkaa nyt jo olee aikamoinen pallo.. Ekassa raskaudessa maha alko näkymään vasta vähän ennen rakenneultraa ja hirmuinen jättiläinen olin vikoilla viikoilla ;) Saas nähdä kuinka nyt sit oikeen käy :D

  • Kristaliina
   3.10.2013 at 21:59

   Joo, mullakin oli palloa havaittavissa jo ysiviikolla! Ilmeisesti se tokassa muutenkin usein tulee aiemmin näkyviin – nooh, mulla tuli jo tosiaan ekassakin :)

 • phocahispida
  3.10.2013 at 21:28

  Mä taisin olla ainakin melkein ensimmäinen seuraajasi. Muahhah.
   

  • Kristaliina
   3.10.2013 at 21:49

   Niin olitkin! Edelläkävijä! :)

 • JP ja Kirppu
  3.10.2013 at 21:35

  Ei nyt liity asiaan mitenkään, mutta ainut mitä noista siun hashtageista tulee mieleen: Friendit jakso, jossa Joey ei osannut käyttää lainausmerkkejä eleenä, ihan paras jakso ;)

  • Kristaliina
   3.10.2013 at 21:52

   Tsihihi mä en ole edes nähnyt tuota jaksoa, mutta jotenkin pelkkä ajatus Joeystä viuhtomassa alkoi naurattaa ihan ääneennauruksi asti :D

 • Lähiömutsi (Ei varmistettu)
  3.10.2013 at 21:43

  Meni hetki ihmetellessä. Sitten selailin vanhempia postauksia ja alkoi valjeta. Jestas, vauuuuuu! Onnea! Puutalobaby X2!

  • Kristaliina
   3.10.2013 at 21:51

   Hehee – joo eiku mä oon vaan lihonut :D …kiitos onnitteluista! :)

 • Anna-Reetta
  3.10.2013 at 21:50

  @apilapuu seuraa sua myös ;) 

  mua voi seurata jos kiinnostaa sekalaiset kuvat opiskelijan elämästä, viittomakielestä ja semihauskoista jutuista :D (pakko sanoo et suurin osa mun instagram-kuvista on ihan hemmetin rumia..)

  • Kristaliina
   4.10.2013 at 19:44

   Seuraamassa ollaan! :)

 • Jonnaa
  3.10.2013 at 22:00

  Ihana maha,mullekkin tollanen :)
  Itselle tuo instagram onkin yhtä herpeaa kun rintakumi,lisäimu,isofix,

  • Jonnaa
   3.10.2013 at 22:01

   Siis ennen esikoista. Piti vielä jatkaa

   • Kristaliina
    4.10.2013 at 19:53

    Hehee, mahtava lista! Olivat kyllä mulle kans alkuun ihan yhtä hepreaa, ja ehkä ovat vähän mystisiä edelleen :)

 • annakarin
  3.10.2013 at 22:15

  Hei millä viikolla sä oikein oot?! Mulla oli tollanen maha ehkä viikolla 25, jos oikein pullistelin.. :-D

  Mäkin aloin seuraamaan sua. Instagram on nii kiva! Paitsi välillä mua kyllä pelottaa, että mä saastutan kaikkien muiden instagram-sivut mun päivittäisillä ”tärkeillä” kuvilla. Mutta kun ei facebookiin (saati blogiin) viitsi ihan kaikkea kuvata ja kun pienet hetketkin on tärkeitä! Mä oon siellä hyvin omaperäisesti vaan annakarinasplund. 

  Ainiin ja tiesithän, että blogin sivupalkkiinkin saa sellaisen instagram -widgetin, jossa siis näkyy se tunnus ja viimeisimmät kuvat!

  • Kristaliina
   4.10.2013 at 19:33

   Hihii, mä oon jossain viikolla 12 tällä hetkellä – en itse asiassa edes tiedä tarkasti nyt, kun laskettu aika vähän muuttui… Oisko ehkä 12+3…? :)

   Joo, oon huomannut tuollaisen muiden blogeista! Täytyy ehdottomasti jossain vaiheessa tehdä itsellekin sellainen!