Ilmaisia lastenmenoja Helsingissä: Haltiala

Helsinki on maaseutua.

maaseutu

…ja maaseudun eläimiin Helsingissä pystyy tutustumaan myös Fallkullassa, mutta jostain syystä Haltialasta on tullut meille se vakkaripaikka. Sinne ajaa meiltä 15 minuutissa ja Helsingin keskustasta puolessa tunnissa – ja julkisillakin pääsee ainakin lentokenttäbussilla (615) kilometrin kävelymatkan päähän.

Haltiala ei mikään spektaakkeli, vaan kiva paikka pistäytyä eläimiä katselemassa. Meidän kokemuksen mukaan parhaiten eläimiä pääsee näkemään näin keskikesän aikaan päivällä; sen sijaan syksymmällä ja alkukeväästä on joskus käynyt niin, että juuri mitkään eläimet eivät ole ulkosalla ja navettoihin ei ole päässyt. Mutta esimerkiksi eilen nähtiin ihan täysi kattaus maatilan eläimiä – oikeastaan pelkästään lehmät taisivat olla jossain muualla.

Tytöt pääsivät syöttämään vuohia:

vuohet haltiala

…ja huutelivat ”kukkokiekuuta” kanoille ja kukoille.

Moto-possujakin (nimet muistaakseni Bemu, Honta, Kava ja Jammu) moikattiin…

motopossut haltiala

…ja siliteltiin karitsoja, jotka olivat viime käynnillämme vielä ihan-ihan vauvoja (vauvakaritsat näkyvät Instassa täällä).

?????????????

Maatilan yhteydessä on myös kiva vastauusittu (muistaakseni tänä keväänä) pieni leikkipaikka – ja rehellisesti sanottuna tytöt taitavat innostua  siitä kuitenkin aina ihankaikkeineniten. Pitää ihan houkutella, että hei oli täällä niitä eläimiäkin:)

leikkipaikka haltiala

Toinen vetonaula tänä kesänä on ollut Lissu-poni isäntineen, joka on ollut meidän sielläollessamme paikalla aina viikonloppuisin (sään salliessa kuulemma). Sillä pääsee ajamaan 5 eurolla ihan mini-minikierroksen (oikeasti tosi minin) – mutta tytöille se on ollut tosi tärkeää, joten ollaan investoitu (heh) sitten sen verran.

haltiala poni ratsastus

Haltialassa on myös kahvila-ravintola Wanha Pehtoori, jonka terassi näyttää oikein tunnelmalliselta – me olemme kuitenkin aina menneet sitten kotiin syömään. Paitsi pääsiäisenä grillattiin makkarat ja juotiin pillimehut. Jos oikein katsoin, grillipaikka oli siinä käytössä edelleen – ja oiskohan ollut jonkinlainen jätskikoju siinä makkaranmyyntipisteen kohdalla… Ehkä.

Tosi monena vuonna (jo ennen lapsia) olen ollut aikeissa mennä myös Haltialaan poimimaan auringonkukkia ja herneitä – niitä kuulemma johonkin aikaan vuodesta saa sieltä poimia. Mutta aina on jäänyt vain aikeeksi, kun en ole koskaan oikein tiennyt, että mistä ja koska. Jos jollain on vinkkiä poimimispaikkojen sijainnista ja ajankohdasta, niin saa ehdottomasti vinkata! Se olisi kans tosi mukava tekeminen lasten kanssa <3

 

 

PS: Aiemmin ”ilmaisia lastenmenoja Helsingissä” -juttusarjassa:
Lasten kaupunki täällä: www.puutalobaby.fi/lasten-kaupunki/
Linnanmäki täällä: www.puutalobaby.fi/linnanmaki-ilmaiset-laitteet/

7

You Might Also Like

 • Maalainen ;)
  17.7.2016 at 18:04

  Ei helsinkiläisenä tai edes pääkaupunkisutulaisena tuo poniratsastuksen hinta nosti karvat pystyyn. Kyllä nyt arvostankin tuota lähes naapurissa yli kuukauden olevaa ilmaista tivolia ja siellä kalliina pitämääni poniratsastusta (3€). Mutta siis mulle on jäänyt mieleen, että ne pellot joissa on hernettä ja niitä auringonkukkia ovat siinä ihan Haltialan vieressä ja lähellä Dumaa… Vai olenko ihan väärässä? Siellä on ollut ihan kunnon kyltit niillä yleisillä pelloilla, joista saa käydä keräämässä. :)

  • krista
   17.7.2016 at 18:20

   Joo toi ON kallis, etenkin kun se matka on IHAN-IHAN mini. Mutta harmi kyllä toi on yleinen hinta täällä – joskus on ollut kyllä tuo 3 e jossain meidän lähitapahtumassa, mutta aika usein vitskan. Ja kävelymatkat vaihtelee tosi paljon. Pohjat oli kerran vappushokkelossa (toissa vuonna), kun ensin jonotettiin 45 minuuttia ja sitten ratsastettiin tyyliin 10 askelta eteen ja sitten 10 askelta takaisin… Onneksi Silva oli vielä sen verran pieni (Seela oli vasta vauva), että ei hoksannut pettyä vaan piti ihan kivana – hyvä niin.

   Meidän lähitallilla puolestaan tais olla (muistaakseni) jotain 28 e TUNNIN ratsastus ponilla, sellaisen jo maksaa ihan mielellään! Sellainen on joskus ollut tarkoituksena ottaa vaikka jokun kaverin kanssa yhteiseksi; se vois olla kivaa :) Ja sieltä oli poni käymässä tyttöjen synttäreilläkin :)

   Joo, jossain siellä ne pellot tosiaan on, mutta en ihan tarkkaan hahmota, vaikka monesti oon sieltä ohi ajellut! Toivottavasti niistä tulee esim. Facebookiin ilmoitus, yritän seurailla Haltialan tilan Facebookia nyt tulevina viikkoina. Mulla on muistikuva, että loppukesän juttuja toi ois…

 • Emi
  17.7.2016 at 18:38

  Tarkistin instagramista että itse olin viime vuonna vasta 12.9 ollut poimimassa auringonkukkia! Mutta varmaan vaihtelee sen mukaan mitä on kylvetty ja millainen kesä.. Niitä auringonkukkia ei voinut kyllä olla huomaamatta silloin ainakaan! Ihan tien vieressä kasvoivat ja tuntui että ne pellot jatkui äärettömiin :D Oli kyllä ihana kokemus kävellä niiden kukkien keskellä, lapsista se ois varmaan vielä jännempää kun ovat lyhyempiä! Toivottavasti niitä tulee tänäkin vuonna.

  • krista
   17.7.2016 at 18:52

   Oi, ihana kuulla! Sinne pitää kyllä mennä <3 Ihan mieletöntä, että ne ovat ilmaiseksi kaikkien poimittavissa <3

 • SanniKaarina
  18.7.2016 at 16:29

  Äsken vein tyttärelleni avaimia tallille ja Tuomarinkylän pelloilla kävi jo melkoinen kuhina herneenpoimijoista.

 • jonnaa
  18.7.2016 at 20:39

  Hei, nyt liikutaan mun kotinkulmilla :)
  Tää on kyllä suosikki paikka meilläkin lasten kanssa. Kävellen koti ovelta 15min ja perillä ollaan.
  Tuo aurinkonkukkien poiminta aika on aina elokuun lopussa. Jos olette autolla tuonne mennyt niin olette ajanut siitä pellosta ohi. Niitä ei kukinta aikaan voi olla huomaamatta.
  Itse myös tykkään lenkkeillä tuolla suunnalla, niin rauhottavat maisemat ja tunne että ei ehkä olisikaan lähellä kotia.

  • krista
   18.7.2016 at 23:00

   Ihanat kotikulmat kyllä sulla! Tuolla kyllä ei vaan jotenkin voi tajuta, että on Helsingissä edelleen – yhtä äkkiä ihan maaseutumeininki. Tosi ihanaa, että tällaiset maalaismaisemat on vielä säästyneet <3