Pitkätukkaperheen hiusvinkit

Kaupallinen yhteistyö: XZ Muumi

Tällä karvaperheellä (haha, kuka luki väärin?) ainakin tuota selvitettävää takkua riittää:


Olen kertonut Niiskuneidin selvityssuihkeen fanituksestamme jo aikaisemminkin (täällä). Joskus silloin 2,5 vuotta sitten tuon suihkeen löysimme (ensibongaus oli naperokaverin kylpyhuoneesta), ja kun myöhemmin ostimme suihketta kokeiluun, se oli kerrasta koukkuun. Sen ensikokeilun jälkeen tässä talossa ei olla pesty hiuksia ilman, että tuota selvityssuihketta on pesun jälkeen odottamassa.

Tuon äskeisen voi lukea vieläpä ihan kirjaimellisesti: ei oikeasti siis olla. Olen itsekin ihan tarkoituksella siirtänyt hiusten pesua seuraavaan päivään, jos suihke on ollut loppu. En en EN aio selvittää pesussa megatakkuuntuvia hiuksiani repien ja raastaen (ja hiuksia katkoen), kun vaihtoehtona on Niiskuneidin selvityssuikeen käyttö – ja sen jälkeen täysin sujuva, nopea ja katkomaton selvitysoperaatio. Myös Espanjaan tätä kannettiin viime talvena (ja kannetaan tulevanakin) pullotolkulla. Tai no 3-4 pulloa meillä muistaakseni kului viime talven aikana koko perheelle.

Tältä mun hiukset näyttää pesun jälkeen ennen selvitystä:

…mutta selvityssuihkeen avulla tämän sotkun selvittäminen ei ole mikään ongelma.

Vaikka tuo Niiskuneidin selvityssuihke on tietysti suunniteltu erityisesti lapsille, meillä sitä käyttävät myös molemmat aikuiset; itsekään en ole nyt pariin vuoteen käyttänyt omille hiuksilleni mitään muuta hiuksia selvittävää ainetta. En itse asiassa käytä nykyään poispestävää hoitoainettakaan. En vaan tarvitse sitä enää. Pelkkä pesu tavallisella shampoolla, ja pesun jälkeen selvityssuihkeet ja harjaaminen. Ja hiukset ovat paremmassa kunnossa (myös kampaajan mielestä) kuin koskaan – lisäksi kampaaja toki tekee omia hiustaikojaan aina kampaajakäyntien yhteydessä.

Ja tietysti lasten hiusten selvittämiseen tuon suihkeen löytäminen teki ihan merkittävän helpotuksen.

Tässäpä meidän kokemusten perusteella viisi vinkkiä lasten hiusten selvittämiseen:

1. Niiskuneidin selvityssuihke ja Tangle Teezer -harja

Tämän kaksikon avulla meidän takkutukat pysyvät ojennuksessa. Olen aika varma, että jos näitä kahta ei olisi, meidän lapsilla ei olisi niin pitkät hiukset kuin nyt on. Nyt kun muistelee aikaa ennen selvityssuihketta – vaikka että kuinka sotkussa Silvan tukka oli vaikka meidän Thaimaan-matkalla Silvan ollessa alle 2-vuotias – niin… uhhuh. Joo, hiukset olisi kyllä pätkäisty jo aikapäiviä sitten.

Mutta selvityssuihkeen ja tuon harjan (tai vastaavan hyvän harjan) ansiosta pitkät hiukset eivät ole mikään ongelma – hiusten selvittäminen on sellaisia yhtä perusjuttuja kuin vaikkapa hampaiden harjaus; se vaan kuuluu asiaan ja sillä selvä.

2. Pesun jälkeen ja videopalkalla

Hiukset selvitetään meillä aina pesun jälkeen, eli pari kertaa viikossa. Päivittäin ne laitetaan ainoastaan kiinni (useimmiten letille) aamuisin. Silloin ei erityisesti harjata muuta kuin sen verran (tavallisesti sormilla), että letit ja ponnarit saa siististi kiinni.

Disclaimer tähän: Itse asiassa olen kyllä monesti itsekin kuullut, että hiuksia nimenomaan ei kannattaisi selvittää märkinä. Mutta mä en vaan tottele sitä :) Mun mielestä ne selviää kaikkein parhaiten just kosteina pesun jälkeen ja tuon suihkeen kanssa – eikä me olla huomattu mitään katkeiluongelmaa. Mutta ehkä se katkeiluherkkyys riippuu myös hiuslaadusta?

Selvittämisen ajaksi tytöt istuvat keittiön pöydän ääreen korkealle tuolille, jotta minulla on siinä hyvä harjailuasento. Ja kumpikin lapsi vuorollaan saa valita yhden videon Yle Areenasta. Tavallisesti selvittäminen (se on mun hommaa) kestää maksimissaan yhden Ryhmä Hau -tarinan verran eli kymmenisen minuuttia per lapsi.

Lasten mielestä tuo koko selvityshomma on kivaa – koska siinä saa katsoa videoita, haha. Meidän pienempi lapsihan muuten kategorisesti kieltäytyi kaikista hiuksiin liittyvistä toimenpiteistä 2-vuotiaaksi asti (siitä täällä), mutta sen jälkeen tällaisia asenneongelmia ei ole enää ollenkaan ollut.

3. Osio kerrallaan

Selvitän sekä lapsilta että itseltäni hiukset aina osio kerrallaan, ja noin 3-4 osassa. Eli ensin osa hiuksista kiinni päälaelle, ja niskahiusten selvitys. Sitten lisää hiuksia auki ja niiden selvitys, ja viimeiseksi vasta (meillä usein eniten takussa olevat) päällyshiukset. Ja sitten letille. Näin:

4. Latvoista alkaen

Tämä opin omakohtaisesti vasta aikuisena! Jos hiukset harjaa suoraan ylhäältä alaspäin (pitkin vedoin juuresta latvaan), voi päätyä siirtämään takkuja alaspäin ja ikään kuin kiristämään niitä latvaa kohti. Niinpä aina ensin latvat. Senkin teen usein kolmessa osassa: ensin harjaan latvat, sitten noin puolivälistä latvaan päin (sekä erityiset takkukohdat) – ja lopuksi vasta koko hiusten pituudelta.

5. Letit = paras kampaus

Olemme todenneet, että pitkähiuksisen leikki-ikäisen paras päivähoitokampaus on letti. Hiukset eivät sotkeennu leikeissä, ulkoiluissa pipon alla ja lepohetkillä – ja valtavan isoa plussaa siitäkin, että ainakin oletan sen toimineen myös jonkin verran täintorjujana. Kop kop puuta: vaikka täilappuja on päivähoidossa usein nähty, meille ne öttiäiset eivät koskaan ole tarttuneet. Pitkistä hiuksista huolimatta. Osin se on varmasti sattumaa, mutta ehkä leteilläkin on jokin osuus asiassa. KOP KOP PUUTA.

Myös yöllä pitkät hiukset on hyvä pitää letillä; ei päädy näyttämään aamulla tältä.

Aikaa ennen selvityssuihketta ja letitystapaa.

Niiskuneidin selvityssuihkeella on muuten tuollainen uusi läpinäkyvä pullo, mutta onneksi itse tuote on edelleen sama hyväksi todistettu tuote. Toivottavasti eivät muuta tätä ikinä! Tuoksu siinä on edelleen voimakas (tästäkin juteltiin silloin pari vuotta sitten myös), mutta ilmeisesti sen verran ”lapsenhajuinen” (heh), ettei meidän tuoksukieltäytyjäkään vedä siitä mitään flipareita. Eli sellainen hyvin imelä marjainen tuoksu siinä on – se ei kuitekaan tuoksu enää hiuksissa vaan ainoastaan heti suihkaisun jälkeen.

XZ:n Muumi-tuotteiden sarjaan on tullut muuten tänä syksynä myös hajusteeton uutuus eli tällainen suihkushampoo, jolla voi pestä sekä hiukset että kropan:

…ja lisäksi uusia tuotteita ovat nuo kuvan taustalla näkyvät Shampoo ja 2in1 Shampoo ja hoitoaine, jotka on nekin tietysti ihan varta vasten lapsille suunniteltu. Tuotteet valmistetaan Heinävedellä ja niissä on Avainlippu-tunnus.

Näitä meillä käytetään <3

Sain tämän blogiyhteistyön myötä myös taas uutta arvottavaa!

Eli tähän postaukseen ma 30.10. klo 12 mennessä kommentoivien kesken arvon 3 kpl XZ Muumi-tuotteiden tuotepaketteja (arvo n. 15e). Kerro vaikka, ovatko nämä XZ:n Muumi-tuotteet teille tuttuja – tai että fanitetaanko muissakin perheissä tuota selvityssuihketta yhtä kovasti kuin meillä :) Tai jaa omat hiusvinkkisi!

Arvonnan säännöt täällä.

Yhteistyössä: XZ Muumi

6
Like
6

You Might Also Like

 • Henna
  24.10.2017 at 12:26

  Kaikki nämä Muumi tuotteet ovat tuttuja ja minulla eli äidillä on tuo selvityssuihke joka suihkuhetken jälkeen käytössä, muut ovat meillä miehiä ja lyhyt tukkaisia ainakin toistaiseksi, tai nooh..vuoden ikäisellä pojalla on kyllä liehutukka ja ei leikata kuin vasta 2 vuotiaana jos sittenkään.

 • Appa
  24.10.2017 at 12:27

  Hienoja tuotteita XZ on tuttu, lapsille ostan näitä kun ovat meillä paljon yökylässä.

 • Aikku
  24.10.2017 at 12:29

  Muumit ovat suosiossa 4 vuotiaalla, mörkö jos ilmaantuu niin poika kömpii kainaloon. Mutta jos näistä jokin on meille paras niin shampoo ja hoitoaine yhdistelmä ja suikushampoo.

 • Pee
  24.10.2017 at 12:30

  Tuttuja ovat, selvityssuihke on kyllä hyvä tyttöjemme hiuksille kun muuten sitä takkua tulee, kampaaja sanoikin, että kannattaa kaikki pienetkin takut selvittää koska jos niskassa on takku niin voi tulla täitä.

 • Jodelie
  24.10.2017 at 12:31

  Mä kyllä teininä käytin Niiskuneidin selvityssuihketta, kun oli pitkät hiukset. Nyt ei oo ollut tarvetta (ja lapsellakin vielä niiiiiin vähän tukkaa!) ja vähän jännittää se tuoksullisuus.

 • Niina
  24.10.2017 at 15:22

  Ei olla käytetty näitä suihkeita vielä mutta nyt taitaa mennä testaukseen :)
  Arvonnassa mukana jos vaikka onni potkaisee

 • Jenisei
  24.10.2017 at 17:11

  joo, täälläkin sekä äiti että tytär vannovat muumisuihkeen nimeen. :D Tyttö välillä kammoaa hiusten harjausta (juuri takkujen vuoksi), mutta aina kun muistuttelen että muumisuihke auttaa, niin antaa helpommin harjata.

  Tosin vielä ei olla tuota videon katsomista kokeiltu (toimisi hyvänä motivaationa varmasti) mutta tällä hetkellä parempi ettei kokeillakaan, kun alkaa sellainen huuto, kun tabletti (yms) otetaankin jakson jälkeen pois… >_>

 • Hanna
  24.10.2017 at 17:34

  Käytän myös Niiskuneidin selvityssuihketta näin kolmikymppisenä ihan ite omiin hiuksiin 😉 Pitkä, osin luonnonkihara tukka, ja samat välineet, harja ja suihke, on käytössä tän talttutamiseen entä teillä! Useemman vuoden jo ollu käytössä, ostin väliin jonku kampaamomerkin, ei ollu niin hyvä niin palasin taas tuttuun ja hyväksikoettuun 😄

 • sanna
  24.10.2017 at 18:42

  Samaa suihketta tullut käytettyä muutama vuosi sitten lähes täysi-ikäisenä sekä omiin hiuksiin että ponin häntään :D Toimii!

 • Anna
  24.10.2017 at 20:12

  Selvityssuihke on tytöllä ja itsellä käytössä. Myös sarjan shampoot on lapsilla käytössä. Joskus reissuun otetaan muumishampoo koko perheelle, kun ei jaksa montaa putelia raahata.

 • Karkki
  24.10.2017 at 20:49

  Melkein 3v:n luonnonkiharat hiukset takkuuntuu helposti ja Muumisuihkeella saan harjata pari kertaa viikossa takut pois ilman tappeluita. Huippu tuote!

 • Oija
  25.10.2017 at 11:30

  Meidänkin hyllystä löytyy niiskuneitisuihke. Kiva vinkki nuo uudet XZ-muumishampoot, menen heti töiden jälkeen ostoksille! Suosittelin tuota selvityssuihketta myös erään hevibändin jäsenille kesäkiertueelle bussiin, liekö tarttuivat ideaan, helpottaisi ainakin niitä hikitukkien setvimisiä :)

 • Ellliisa
  25.10.2017 at 12:52

  Meilläkin on selvityssuihke käytössä, ja päivittäiset letit nelivuotiaalle, tai sitte annetaan olla edellisen päivän letti. 😄

 • Anna A
  25.10.2017 at 13:44

  5v tytön hiuksiin käytetään juurikin tuota Niiskuneidin suihketta, tangle teezeriä ja Niiskuneidin shampoota. Meillä suihketta kutsutaan lempinimellä suihsuih (-lempinimi rantautui vuosikymmen sitten kummitytön perheestä). Empä ollut ajatellut, että sillä voisi tämän oman tukankin murheenkryynitakkupesän selvittää… siis miten voi aikuisen tukka olla täynnä takkuja, vaikka sen joka päivä harjaa ja letittää???!!!

  Täytyypä kokeilla tuota itsellekin, ennekuin tartun saksiin ja leikkaan polkan :)

 • avaruuskenguru
  25.10.2017 at 14:38

  Tuo selvityssuihke on ollut meilläkin käytössä jo kymmenisen vuotta, jos oikein laskin. Ensin itselläni ja nyt myös meidän ekaluokkalaisella. Huippua tavaraa. Tykkään hurjasti tuosta uudesta läpinäkyvästä pullosta – huomaa helpommin, milloin suihketta pitää ostaa lisää. :)

 • Maria
  25.10.2017 at 14:53

  Ovat tuttuja :)

 • tt3
  25.10.2017 at 15:14

  Ovat tuttuja ja todella hyviä tuotteita. :)

 • Jenni M.
  25.10.2017 at 18:34

  Meillä niiskuneidin shampoo käytössä. Vain sen avulla neiti suostui pesemään hiukset, kun tuli upea vaahtonuttura ja kiva tuoksu. Selvityssuihkekin löytyy, mutta on harvemmin käytössä.

 • Henna
  26.10.2017 at 13:59

  Olisipa pelastus meidän takkupäille! (Minä ja tytär) just viime viikolla neiti joutui luopumaan pitkistä hiuksistaan kun on melkonen takkupehko. Tangle teezer on kyllä käytössä mutta en ole tajunnut tuota selvityssuihketta kokeilla edes.

 • SSR
  26.10.2017 at 15:08

  En ole kokeillut, mutta Muumifanina mielelläni kokeilisin :)

 • 1 2 3 4 5