Superhelppo lettinuttura – ja VIDEO (oonko mä hullu?)

”Tukka auki -tammikuu” on todellakin takana, ja tuttu turvallinen äitinuttura on palannut.

Nyt viime viikkoina olen kuitenkin saanut useammankin kerran ”oi, sulla on kivasti hiukset” -ihasteluja. Tiedän erittäin hyvin, että hiukset eivät oikeasti ole niin kivasti, vaan kyse on pelkästään siitä, että se on jotain edes vähän muuta kuin aina se sama.

Saanko esitellä: äitinuttura with a twist.

Tai oikeastaan with a braid.

”Kampaus” on niin yksinkertainen, että ei sitä oikein voi kampaukseksi edes sanoa. Kyseessä on periaatteessa ihan sama äitinuttura, mutta siihen on vaan lisätty etuosan letti. Etuhiuksista on siis letitetty sellainen hutaistu normaali (ranskalainen?) letti, joka on korvan kohdasta eteenpäin letitetty tavalliseksi pieneksi letiksi. Sitten muu tukka äitinutturalle, ja letin pää on kiepautettu nutturan hiuslenksun sisään.

Äitinutturassa menee se viisi sekuntia; tässä huiket kaksi minuuttia viisi sekuntia.

…ja koska JOIN LIIKAA KAHVIA TÄNÄÄN, jostain ihmeen syystä keksin tässä vaiheessa postausta, että hei mäpä teen tästä sellaisen tutorial-videon. OMG. Myötähäpeäviitat esiin. Olkaapa hyvä:

Että onhan tää kuitenkin aika monimutkainen, niinku.

Eli ei ole. Helppo ja nopea on – ja välillä jotain muuta kuin se perussykerö.

 

PS. Enkä muuten letitä tuota lettiä edes joka päivä. Enkka on tainnut olla kolme päivää (koko pesuvälin) samalla letillä, nutturan vaan olen sutaissut uusiksi. Vähän se letti jo pörröttää siinä parin päivän kohdalla, mutta mikäpä tässä elämässä ei nyt vähän olisi vinksin vonksin muutenkin.

39

You Might Also Like

 • Kielo
  29.6.2017 at 19:11

  Noi on niin ihanat noi sun hiukset!!!! Ikävä omia samanmoisia! Kun mun hiukset oli olleet äitinutturalla, ööööö, noin 6 vuotta niin huomasin keväällä kuinka pahoin ne oli kuluneet juurikin sieltä nutturakohdasta ja muutenkin. Hoitotoimenpiteenä tuli siis hiuksista olkamittaiset, jos niitä vaikka tulis pidettyä auki tai jotenkin muuten kiinni niin että kunto vähän kohenis. No arvaa mitä, nyt ne on äitisykeröllä ihan koko ajan!!!!!! Ja mulla on hirvee ikävä niitä pitkiä hiuksia!

  • krista
   29.6.2017 at 20:52

   Äitisykerö on kyllä just niin koukuttava – liian helppo :D Mulla on ihme kyllä hiukset nykyään paremmassa kunnossa kuin silloin, kun pidin aina auki. Oon käsittänyt, että se on tavallisesti toisin päin. Mä oon päätellyt, että se johtuu, että en käytä käsittelyaineita samaan tapaan kuin ennen. Eli kun ennen oli esim. lakkaa, se ehkä jotenkin kovetti pintaa ja sitten hiukset katkeilivat rasituksesta. Sykeröllä ne ovat jotekin ”suojassa”. Ehkä?

 • vannikkila
  29.6.2017 at 20:08

  En mä osaa tehdä ranskalaista kunnolla enkä ainakaan itselleni, et äläs yhtään vähättele itseäsi siellä!

  :)

  • krista
   29.6.2017 at 20:53

   Mäkään en osaa muuten kuin tuohon korvaan asti :D Ja sitten perusranskiksen niskaan, sellaisen löysän ja vinon :D

 • miima
  29.6.2017 at 20:59

  Sulla on niin upeat paksut ja pitkät hiukset, että niistä saa väkerrettyä vaikka mitä ihanaa.
  Olen kyllä pikkuisen kade…

  • krista
   29.6.2017 at 21:11

   Hih, no kiitos! Siellähän ne äitinutturassa kyllä piilossa ovat suurimman osan aikaa :D Pitäisi taas skarpata! Hiusten laittamiseen tarvittavaa aikaa vaan ei tunnu koskaan löytyvän…

 • Viola
  29.6.2017 at 22:00

  Hei mie taisin just rakastua sinuun! :D Siulla on tosi kiva ääni ja oli mukava välillä kuunnella sinuu lukemisen sijasta. :)

  • krista
   29.6.2017 at 22:33

   Haha, kiitos! Tavallisesti mun ääntä ihmetellään, on jotenkin eri kuin mielikuvissa. Mutta se on jännä juttu, lukiessa sen äänen tietysti tavallaan ”kuulee mielessään” ja sit jos se onkin kuultuna erilainen, se voi yllättää :D Näin on itselläkin siis joskus, kun on kuullut bloggaajan videolta :)

 • Riikka
  30.6.2017 at 20:57

  Katsoin ilman ääntä, koska lapsi yrittää nukahtaa, mut pakko sanoa, että olet kyllä karismaattinen ja kaunis nainen – liikkuvassa kuvassa vielä enemmän kuin valokuvissa. Oih! <3

  • krista
   30.6.2017 at 21:40

   No siis VAU miten ihanasti sanottu, oh, kiitos! <3 Ehkä tää johtuu siitä, kun katsoit ilman ääntä? :D Eiku ei, ei saisi yritttää vesittää kohteliaisuutta, vaan pitäisi osata ottaa se vastaan vaan. Joten sanon: kiitos! <3

 • mirvak
  30.6.2017 at 21:53

  Mun nuttura on vaihtunut kahteen hollantilaiseen lettiin jotka yhdistän toiselle puolelle ponnarille.

  • krista
   1.7.2017 at 10:28

   Hei millainen on hollantilainen letti? Onks sulla kuvaa tuosta vaikka Instassa, kuulostaa hyvältä!

 • Sumonen
  4.7.2017 at 10:03

  Oot ihana <3

  • Sumonen
   4.7.2017 at 10:04

   niin ja mie niin teen tommosen kampauksen tänään, menossa kuitenkin sirkukseen ja kaikkee ;)

  • krista
   4.7.2017 at 10:13

   Hihi, kiitos! Hei ja mahtavaa, kampaus testiin vaan! :)