Pitkätukkaperheen hiusvinkit

Kaupallinen yhteistyö: XZ Muumi

Tällä karvaperheellä (haha, kuka luki väärin?) ainakin tuota selvitettävää takkua riittää:


Olen kertonut Niiskuneidin selvityssuihkeen fanituksestamme jo aikaisemminkin (täällä). Joskus silloin 2,5 vuotta sitten tuon suihkeen löysimme (ensibongaus oli naperokaverin kylpyhuoneesta), ja kun myöhemmin ostimme suihketta kokeiluun, se oli kerrasta koukkuun. Sen ensikokeilun jälkeen tässä talossa ei olla pesty hiuksia ilman, että tuota selvityssuihketta on pesun jälkeen odottamassa.

Tuon äskeisen voi lukea vieläpä ihan kirjaimellisesti: ei oikeasti siis olla. Olen itsekin ihan tarkoituksella siirtänyt hiusten pesua seuraavaan päivään, jos suihke on ollut loppu. En en EN aio selvittää pesussa megatakkuuntuvia hiuksiani repien ja raastaen (ja hiuksia katkoen), kun vaihtoehtona on Niiskuneidin selvityssuikeen käyttö – ja sen jälkeen täysin sujuva, nopea ja katkomaton selvitysoperaatio. Myös Espanjaan tätä kannettiin viime talvena (ja kannetaan tulevanakin) pullotolkulla. Tai no 3-4 pulloa meillä muistaakseni kului viime talven aikana koko perheelle.

Tältä mun hiukset näyttää pesun jälkeen ennen selvitystä:

…mutta selvityssuihkeen avulla tämän sotkun selvittäminen ei ole mikään ongelma.

Vaikka tuo Niiskuneidin selvityssuihke on tietysti suunniteltu erityisesti lapsille, meillä sitä käyttävät myös molemmat aikuiset; itsekään en ole nyt pariin vuoteen käyttänyt omille hiuksilleni mitään muuta hiuksia selvittävää ainetta. En itse asiassa käytä nykyään poispestävää hoitoainettakaan. En vaan tarvitse sitä enää. Pelkkä pesu tavallisella shampoolla, ja pesun jälkeen selvityssuihkeet ja harjaaminen. Ja hiukset ovat paremmassa kunnossa (myös kampaajan mielestä) kuin koskaan – lisäksi kampaaja toki tekee omia hiustaikojaan aina kampaajakäyntien yhteydessä.

Ja tietysti lasten hiusten selvittämiseen tuon suihkeen löytäminen teki ihan merkittävän helpotuksen.

Tässäpä meidän kokemusten perusteella viisi vinkkiä lasten hiusten selvittämiseen:

1. Niiskuneidin selvityssuihke ja Tangle Teezer -harja

Tämän kaksikon avulla meidän takkutukat pysyvät ojennuksessa. Olen aika varma, että jos näitä kahta ei olisi, meidän lapsilla ei olisi niin pitkät hiukset kuin nyt on. Nyt kun muistelee aikaa ennen selvityssuihketta – vaikka että kuinka sotkussa Silvan tukka oli vaikka meidän Thaimaan-matkalla Silvan ollessa alle 2-vuotias – niin… uhhuh. Joo, hiukset olisi kyllä pätkäisty jo aikapäiviä sitten.

Mutta selvityssuihkeen ja tuon harjan (tai vastaavan hyvän harjan) ansiosta pitkät hiukset eivät ole mikään ongelma – hiusten selvittäminen on sellaisia yhtä perusjuttuja kuin vaikkapa hampaiden harjaus; se vaan kuuluu asiaan ja sillä selvä.

2. Pesun jälkeen ja videopalkalla

Hiukset selvitetään meillä aina pesun jälkeen, eli pari kertaa viikossa. Päivittäin ne laitetaan ainoastaan kiinni (useimmiten letille) aamuisin. Silloin ei erityisesti harjata muuta kuin sen verran (tavallisesti sormilla), että letit ja ponnarit saa siististi kiinni.

Disclaimer tähän: Itse asiassa olen kyllä monesti itsekin kuullut, että hiuksia nimenomaan ei kannattaisi selvittää märkinä. Mutta mä en vaan tottele sitä :) Mun mielestä ne selviää kaikkein parhaiten just kosteina pesun jälkeen ja tuon suihkeen kanssa – eikä me olla huomattu mitään katkeiluongelmaa. Mutta ehkä se katkeiluherkkyys riippuu myös hiuslaadusta?

Selvittämisen ajaksi tytöt istuvat keittiön pöydän ääreen korkealle tuolille, jotta minulla on siinä hyvä harjailuasento. Ja kumpikin lapsi vuorollaan saa valita yhden videon Yle Areenasta. Tavallisesti selvittäminen (se on mun hommaa) kestää maksimissaan yhden Ryhmä Hau -tarinan verran eli kymmenisen minuuttia per lapsi.

Lasten mielestä tuo koko selvityshomma on kivaa – koska siinä saa katsoa videoita, haha. Meidän pienempi lapsihan muuten kategorisesti kieltäytyi kaikista hiuksiin liittyvistä toimenpiteistä 2-vuotiaaksi asti (siitä täällä), mutta sen jälkeen tällaisia asenneongelmia ei ole enää ollenkaan ollut.

3. Osio kerrallaan

Selvitän sekä lapsilta että itseltäni hiukset aina osio kerrallaan, ja noin 3-4 osassa. Eli ensin osa hiuksista kiinni päälaelle, ja niskahiusten selvitys. Sitten lisää hiuksia auki ja niiden selvitys, ja viimeiseksi vasta (meillä usein eniten takussa olevat) päällyshiukset. Ja sitten letille. Näin:

4. Latvoista alkaen

Tämä opin omakohtaisesti vasta aikuisena! Jos hiukset harjaa suoraan ylhäältä alaspäin (pitkin vedoin juuresta latvaan), voi päätyä siirtämään takkuja alaspäin ja ikään kuin kiristämään niitä latvaa kohti. Niinpä aina ensin latvat. Senkin teen usein kolmessa osassa: ensin harjaan latvat, sitten noin puolivälistä latvaan päin (sekä erityiset takkukohdat) – ja lopuksi vasta koko hiusten pituudelta.

5. Letit = paras kampaus

Olemme todenneet, että pitkähiuksisen leikki-ikäisen paras päivähoitokampaus on letti. Hiukset eivät sotkeennu leikeissä, ulkoiluissa pipon alla ja lepohetkillä – ja valtavan isoa plussaa siitäkin, että ainakin oletan sen toimineen myös jonkin verran täintorjujana. Kop kop puuta: vaikka täilappuja on päivähoidossa usein nähty, meille ne öttiäiset eivät koskaan ole tarttuneet. Pitkistä hiuksista huolimatta. Osin se on varmasti sattumaa, mutta ehkä leteilläkin on jokin osuus asiassa. KOP KOP PUUTA.

Myös yöllä pitkät hiukset on hyvä pitää letillä; ei päädy näyttämään aamulla tältä.

Aikaa ennen selvityssuihketta ja letitystapaa.

Niiskuneidin selvityssuihkeella on muuten tuollainen uusi läpinäkyvä pullo, mutta onneksi itse tuote on edelleen sama hyväksi todistettu tuote. Toivottavasti eivät muuta tätä ikinä! Tuoksu siinä on edelleen voimakas (tästäkin juteltiin silloin pari vuotta sitten myös), mutta ilmeisesti sen verran ”lapsenhajuinen” (heh), ettei meidän tuoksukieltäytyjäkään vedä siitä mitään flipareita. Eli sellainen hyvin imelä marjainen tuoksu siinä on – se ei kuitekaan tuoksu enää hiuksissa vaan ainoastaan heti suihkaisun jälkeen.

XZ:n Muumi-tuotteiden sarjaan on tullut muuten tänä syksynä myös hajusteeton uutuus eli tällainen suihkushampoo, jolla voi pestä sekä hiukset että kropan:

…ja lisäksi uusia tuotteita ovat nuo kuvan taustalla näkyvät Shampoo ja 2in1 Shampoo ja hoitoaine, jotka on nekin tietysti ihan varta vasten lapsille suunniteltu. Tuotteet valmistetaan Heinävedellä ja niissä on Avainlippu-tunnus.

Näitä meillä käytetään <3

Sain tämän blogiyhteistyön myötä myös taas uutta arvottavaa!

Eli tähän postaukseen ma 30.10. klo 12 mennessä kommentoivien kesken arvon 3 kpl XZ Muumi-tuotteiden tuotepaketteja (arvo n. 15e). Kerro vaikka, ovatko nämä XZ:n Muumi-tuotteet teille tuttuja – tai että fanitetaanko muissakin perheissä tuota selvityssuihketta yhtä kovasti kuin meillä :) Tai jaa omat hiusvinkkisi!

Arvonnan säännöt täällä.

Yhteistyössä: XZ Muumi

6

You Might Also Like

 • SS
  23.10.2017 at 10:04

  Muistan, kun mun kaveri tapasi käyttää tuota suihketta ja vannoi sen nimeen. Ihmettelin silloin, että voiko joku muumisuihke oikeasti olla niin hyvä, että 23v nuori nainen sitä tosissaan kehuu.
  Ilmeisesti pitäisi itsekin ostaa yksi pullo testiksi, vaalennettu hius kun tahtoo mennä aikamoiselle takulle…

  • krista
   23.10.2017 at 10:14

   SE TODELLA ON!!! :D Itsekin silloin muutama vuosi sitten tavallaan ihan huvikseen suihkaisin itselle, että ”no kokeillaanpa”. Ja OHO. Mulla on ollut aina pitkät hiukset (ja paksu ”rastoittuva” hiuslaatu) ja oon kyllä monenmoista tuotetta hiusten selvittämiseen käyttänytja kokeillut. Ja tuo on vaan paras :D Marketin muumisuihke vei nyt voiton kaikista kalliista kampaamotuotteista :D

 • Sanjana
  23.10.2017 at 10:19

  Kuiva luonnonkihara takkuuntuu paljon. Kampaaja käski harjata pesun jälkeen märkänä ja sitten antaa olla seuraavaan pesuun asti, kuivana lähtis puoli tukkaa :) tuo suihke toimii, joskus tullut kokeiltua! Nyt tosin hiuksiin jätettävä hoitoaine on voidemaisessa muodossa, tarpeeks ytyä tavaraa :)

  • krista
   23.10.2017 at 10:25

   Joo niin meilläkin tehdään! Kuivana ei harjata hiuksia juuri koskaan; itseällänikin muuttuisi niin sähköiseksi ja pörröiseksi kuivana harjattuna, että eijeijei. Ainoastaan pesun jälkeen harjataan, ja sit taas seuraavan pesun jälkeen vasta seuraava harjaus. Ja itse pesen hiukset noin 3 päivän välein, lasten hiukset ehkä 4-5 päivän välein.

   Mulle taas nuo voidemaiset tekee hiukset liian raskaiksi, siksi jätin sen poispestävän hoitoaineenkin pois. Mutta tosiaan nämä on ihan hiuslaatujuttuja eli kokeilemalla ne sopivimmat löytyy! Itselle joskus aiemmin tuossa on ollut vaan se huono juttu, että just kun on löytänyt jonkun sopivan kampaamotuotteen, niin eiköhän sen valmistus lopu tai sarja muutu tai jotain :D Toivottavasti pitävät nyt vaan tuon Muumisuihkeen ennallaan eivätkä lähde muuttelemaan! :) Vai pitäisköhän niitä hamstrata joku loppuelämän varasto ihan varalta :D :D :D

 • Anni
  23.10.2017 at 10:38

  Mun 3v. liehulettipoikani tykkää hiustensa harjauksesta vain jos laitetaan suihketta. Niiskuneiti on meilläkin yleensä se merkki. Ja myös meillä päiväkodissa pojan omasta halusta letti 😊 joskin kotona hiusten pitää olla auki koska ”rokkisoittajilla” on pitkät tukat 😂

  • krista
   23.10.2017 at 10:39

   Ihana <3 <3 <3 <3

 • Karoliinan
  23.10.2017 at 10:40

  Meillä minä ja 3v poika alettiin käyttää tota niiskuneitisuihketta tän blogin ansiosta! Oikeesti toimivin näihin meiän rastottuviin pellaviin. Viel ku saatais hyvä harja.. edellinen oli ihan surkee ja katkes kahtia ku harjasin omiani :D mistä noita teiän harjoja saa?

  • krista
   23.10.2017 at 10:46

   Tuo on viitisen (tai neljä?) vuotta vanha Tangle Teezer, mutta alkaa olla jo vähän huonossa kunnossa. Muistaakseni jostain kampaamotarvikeliikkeestä silloin ostettu (Jumbosta ehkä), mutta mun mielestä tyyliin Sokokselta/Stokkalta saa – sitä en tiedä, että oisko jo marketeissakin nykyään…? Tietääkö kukaan? Toi on tosiaan meillä se ultimate-pari tuolle suihkeelle! Myöskään mitään muita harjoja ei olla käytety sen jälkeen, kun tuo hankittiin. Mutta kaikkihan ei kai Tangle Teezereistä tykkää, mutta meillä ollut tosi hyvä!

   • Teija
    23.10.2017 at 11:04

    Ainakin täällä meillä päin on cittarissa ja tokmannillakin :)

    • krista
     23.10.2017 at 11:44

     Mahtavaa! :)

     • Karoliinan
      23.10.2017 at 13:19

      Pitääpä hommata!

   • SS
    23.10.2017 at 14:56

    Hinta on suolainen, joku 16 e? Mutta kannattaa bongata tarjouksia! Välillä saa kympillä, kun on valmis joustamaan väristä :)

    • krista
     23.10.2017 at 16:02

     Auts, ehkä me sittenkin käytetään tuota vanhaa kärsinyttä harjaa vielä :D

 • Annamariia
  23.10.2017 at 10:48

  Ei ole tuttuja, mutta aion ehdottomasti napata mukaan seuraavalla kauppareissulla! ☺

 • Rosa
  23.10.2017 at 10:52

  Muumin selvityssuihke on mulla ollut käytössä jo monta vuotta vaikka ikää on 29v. Paras apu tähän suomitukkaan, jota on paljon mutta yksittäinen hius on ohut. Hauska postaus myös lapsiperheen tavoista. Teidän tytöillä on kadehdittavan pitkät hiukset. Mistä lie peritty 😊

 • Linda
  23.10.2017 at 10:59

  Selvityssuihke käytössä myös meidän tytöllä!

 • Teija
  23.10.2017 at 11:01

  Meillä ei isommalla (nyt 9) toiminut edes muumisuihke. Kuusi vuotta taisteltiin takkujen kanssa, kunnes hän halusi lyhyemmän tukan. Välillä on kasvattanut pitkäksi, mutta aina tulee lopulta siihen tulokseen, että hartiamittainen tukka on paljon helpompi. Mutta nyt alkaa pikkuisellakin olla hartiamitassa tukka, joten hänelle voisin kyllä ottaa muumi tuotteet kokeiluun. Nyt ollaan käytetty arganöljyä ja tangleteezer harjaa selvittely hommiin.

 • Torey
  23.10.2017 at 11:06

  Tuttuja on! Meillä molemmilla tytöillä pitkät hiukset ja etenkin isommalla paksu tukka menee öisin takkuun jos ei ole letillä. Niiskuneiti suihketta ja 2in1 shampoota on meillä käytetty jo vuosia. :)

  Teidän tytöillä on kyllä niiin mahtavat tukat! Meillä isommalla olisi kanssa jo toosi pitkä tukka jos hän ei olisi pari vuotta sitten halunnut sitä polkkatukkaa. :P Nyt hiukset on kasvaneet takaisin ja ei kuulemma tartte enää leikata. :D Pienen hiukset kihartuu, mutta isomman ei enää. Itselläni oli lapsena kiharat hiukset, sitten koululaisena ne oli enää taipuisat, mutta ylä-asteella alkoivat taas kihartua. :D

 • Aino
  23.10.2017 at 11:06

  Meillä ei 10-vuotias edes harjaa hiuksia, jos ei ole Niiskuneitisuihketta.

 • Paula
  23.10.2017 at 11:06

  Muumi Selvityssuihke on kyllä käytössä,muumi suihkugeeli ja hammastahna. Selvityssuihke on juuri hyvä tyttären pitkille hiuksille. Ilman sitä ei anna aina harjata hiuksia :)

 • Siiri
  23.10.2017 at 11:07

  Meillä on kuusivuotias, jolla hiukset ovat paksut ja yltää pepulle asti ja minä jolla puoleen selkään paksu luonnonkihara tukka. Kaikennäköistä selvityssuihkeita ollaan kokeiltu ja aina palataan muumeihin, koska vaikka ne onkin hajustettuja, niin silti sieltä miedoimmasta päästä. Ja jotkut ns. aikuisten tuotteet lähmää hiukset tai niissä on niin paljon silikonia, että jos lattialle laskeutuu yhtään pisaraa niin lattiasta tulee vaarallisen liukas. Paras ja helpoimmin selvitettävä tulos ollaan saatu, kun pesee shampoon sijasta Lumme palashampoolla tai Meine Base- suolalla ja sitten Niiskuneiti kosteisiin hiuksiin ja harjatessa käyttää fööniä. Meillä on niin paksut tukat, että jos hiukset märkänä menee nukkumaan (pakko molemmilla kuitenkin letittää/laittaa nuttura ettei olla yöllä solmussa) niin aamulla ovat edelleen kosteat.

 • Heidi
  23.10.2017 at 11:22

  Mummi selvitteli takut laittamalla vettä ja hoitoainetta suihkepulloon, toimi joka kerta ;) Ehkä tässäkin käytetty samaa reseptiä?

 • RK
  23.10.2017 at 11:25

  Niiskuneidin selvityssuihke on meilläkin in :D Tosin meidän lasten hiuslaatu on enemmän semmoinen suora ja lasimainen.

 • lennu
  23.10.2017 at 11:32

  Onkohan tuo vastaavaa kun suihkutettava hoitoaine mutta vaan lapsiin iskevällä nimellä? 😊 lyhythiuksiset pojat ei tartte mutta äiti käyttää aina pesun jälkeen. Ja tangleteezer on paras harja koskaan👌

  • krista
   23.10.2017 at 11:47

   Joo mäkin oon huomannut, että XZ:llä on myös (aikuisille tarkoitettua) hoitosuihketta – jaa oon kans ajatellut, että onko samaa kamaa toisaalta toinen on hoitosuihke nimeltään ja tämä Niiskuneiti puolestaan selvityssuihke. Voisipa joskus testata sitä aikuisten suihkettakin! Tai no toisaalta aika helppoa kyllä näin, kun perheellä on vaan tämä yksi ja sama pullo :D

   • RainDrop
    25.10.2017 at 11:41

    Ei näytä olevan samaa ainetta tuo aikuisten hoitosuihke, siinä on paljon pidempi inci kuin tuossa Niiskuneidin selvityssuihkeessa.

    Niiskuneiti:
    Aqua,
    Cetrimonium Chloride, Polyquaternium-4
    Phenoxyethanol
    Ethylhexylglycerin
    PEG-40 Hydrogenated Castor Oil
    Parfum

    Suklaa-vaniljahoitosuihke
    Aqua
    Coco-Caprylate/Caprate
    Dicaprylyl Ether
    Glyceryl Stearate
    Ceteareth-20
    Decyl Glucoside
    Ceteareth-12
    Cetearyl Alcohol
    Cetyl Palmitate
    Cetrimonium Chloride
    Hydroxypropyltrimonium Honey
    Theobroma Cacao extract
    Panthenol
    Phenoxyethanol
    PEG-40 Hydrogenated Castor Oil
    Ethylhexylglycerin
    Propylene Glycol
    Lactic Acid
    Sorbic Acid
    Parfum
    Hexyl Cinnamal
    Coumarin

 • Jenny
  23.10.2017 at 11:34

  Niiskuneidin selvityssuihke on ihan lemppari!!

 • Helki
  23.10.2017 at 12:07

  Ei olla kokeiltu selvityssuihketta ehkä siksi, kun meidän lasten hiukset ei tunnu olevan takkuun menevää tyyppiä. Nuo harjat meillä on kyllä kaikilla käytössä. Muumishampoota käytettiin viime talvena (teidän jämät 😉) ja lapset tykkäs kyllä. Täytyis ehkä kokeilla omaan luonnonkihara-vaalennus säkkärään tuota selvityssuihketta.

 • Sanna
  23.10.2017 at 12:10

  Meillä käytössä myös samat aseet (Tangle Teezer ja Niiskuneiti) tyttären peikkotukkaan – hyvin samanlainen kuin teidän tyttösillä (tai koko perheellä 😉) Letti on käytössä yöllä, tyttö ei edes suostu nukkumaan ilman, kun tukka on kuulemma muuten tiellä ja päivisin letitetään kyllä pääasiassa myös ja ihan samasta syystä kuin teillä. Pelkkä ponnari ei pysy kuin minuutteja siistinä ja auki pitäminen on tuossa tukkamäärässä 6-vuotiaan aktiivisessa elämässä melko mahdotonta – ja kuumaa!

 • Ulla
  23.10.2017 at 12:10

  Meidän 3v neidin hiuksiin tätä suihkin. Vielä ei ole shampoo käytössä, vesipesu on tähän saakka riittänyt. Mä selvitän hänen hiuksensa vasta niiden kuivuttua, kuiviin hiuksiin suihkin Niiskuneitiä ja sitten harjaus ja letitys.

 • 6tytönäiti
  23.10.2017 at 12:21

  Selvityssuihke on käytössä meilläkin :)

 • 1 2 3 5