Taaperon näkökulma: Espanja vs. Suomi

Kotona ollaan!

Okei no tämän uutisarvo on ehkä aika vähäinen: ollaan oltu kotona jo sunnuntaista asti. Kotiinpaluun evoluutio on ollut jokseenkin tällainen:

Päivä 1: Oi mikä Suomen kevät! Ihana olla kotona!
Päivä 2: Ahhahaha, niin siis Suomen kevät. Harmaata, kylmää ja vettä taivaan täydeltä.
Päivä 3: Joulu on taas joulu on taas oi kuinka meil on hauskaa.

Vuosi sitten noin 8kk ikäisen vauveroisen kanssa totesimme, että Espanja vs. Suomi -ottelussa taitaa kyllä kotiolot sitten kuitenkin voittaa hänen vauvaisuutensa näkökulmasta katsottuna. Espanjassa oltiin koko ajan menossa eikä oikeastaan vauvan ehdoilla vaan pikemminkin vauva mukana kulkien.

Mutta tällaisen 1v8kk ikäisen kanssa ottelu onkin heti tasaisempi! Kas näin pisteet saattaisivat jakautua.

Jättimäinen hiekkalaatikko. Heti kadun toisella puolella biitsi, jossa loputtomasti hiekkaleikkimahdollisuuksia. Espanja: + 1 piste.

Palloleikki. Niin joo yritäpä pelata pallopelejä lumihangessa ja toppatöppset käsissä. Suomi: -1 piste.

Ihmiset. Ihanat lapsirakkaat espanjalaiset! Niin joo siis he, jotka lirkutellessa tulevat ihan iholle ja koskevat (ja jopa yrittävät ottaa syliin ilman lupaa) eivätkä luovuta, vaikka näkevät, että lapsi jännittää. Yllättävät pisteet: Espanja: -5 pistettä.

Liukumäki. Sama kuin palloleikin kanssa. Taapero oli ihmeissään tänään, kun liukumäki ei ihan liukunut. Suomi -1 piste.

Ravintolat. Espanjassa tulee käytyä (liian) usein ravintolassa syömässä, ja taapero rakastaa sitä. Poislukien tuo kohta ”ihmiset”, haha. Erilaisten ruokien maistelu aikuisten ja eritysesti isompien sisarusten annoksista, nam nam! Espanja: + 1 piste.

Lelut. Oooooo, kotona oli kaikki omat rakkaat lelut! Taapero muisti kuukauden jälkeen ne vielä ihan selvästi. Suomi: +5 pistettä.

”Pehmeä koti”. Tämä havainto tehtiin jo vuosi sitten: meidän koti on jotenkin paljon pehmeämpi kuin Espanjan-asunto. Puulattiat sen tunnelman varmaan tekee. Taaperokin saa täällä paljon turvallisemmin juoksennella, kivilattioilla ja muutenkin jotenkin kaikkien terävien kulmien ja seinään kiinnittämättömien huonekalujen kanssa piti jotenkin koko ajan olla vähän onnettomuusriskivalimiudessa ja rajoittaa taaperon taaperointia. Suomi: +1 piste.

Haalari. Ennakkokäsityksistä poiketen taapero rakastaa haalareitaan. Ei ole siis vielä se ikä, kun tahtoikäinen makaa huutaen x-asennossa haalaria pukiessa. Espanjassa joskus harmitti, kun ei saanut laittaa haalaria ulos. Suomessa saa pukea haalarin, ja tänään vieläpä rakkaan toppahaalarin. Jee! Suomi: +1 piste.

Toppatöppöset. Ei hitto (saako taapero sanoa ”hitto”?) taas tätä, että ei voi tarttua mihinkään. Suomi: -10 pistettä.

Leikkipuiston ohjelma: No jee! Vähänkö oli kiva päästä taas leikkipuiston taaperohetkiin mukaan. Suomi: +10 pistettä.

Koko perhe kasassa ja siskot kotona. Mitkä taaperon onnenpäivät, siskot aina paikalla! Suomeen tullessa oli heti ihan kummallisen hiljaista, tyhjää ja tylsää, kun siskot ovat niin paljon poissa. Espanja: + 100 pistettä.

Koska taaperot luonnollisesti laskevat pisteensä täysin epäloogisella tavalla (ahhaha), julistettakoon kilpailun tulokseksi tasapeli.

Oli ihanaa olla siellä, on ihana olla kotona.

Niinhän se tietysti onkin parasta. Että nauttii muualla olosta mutta iloitsee myös kotiinpalusta.

Ja kyllä, olen tietoisesti ottamatta kantaa tähän tämän päivän takatalveen. Kyllähän se siitä taas sulaa. Joskus.

31

You Might Also Like

 • Anna
  3.4.2024 at 18:35

  Minä voin ottaa kantaa takatalveen :D Olen nimittäin yllättänyt itseni tänään hyvin ristiriitaisista tunnelmista.
  Aamulla olin, että ”ok, tällaista. Alkaisi jo riittää, mutta on ihan kaunista ja kohta sulaa.”
  .
  Kun minun olisi jo pitänyt olla lykkimässä vauvaa unille, että pääsisin laittamaan ruokaa, että ehdittäisiin syödä ennen kun pitää lähteä, mutta edelleen olin siivoamassa auton päältä ja ympäriltä parinkymmenen sentin lumikerrosta meinasin heittäytyä hankeen äxäksi huutamaan.
  .
  Illalla kun olin saunonut ensin vauvan kanssa ja luovuttanut hänen saunaisuutensa (joka rakastaa saunomista) isälleen ja sain ihan yksin ottaa löylyt ja siitä heittäytyä lumihankeen niin olin ihan, että ”kiitos talvi tästä viimeisestä lahjasta <3
  .
  Eli todettakoon, että minun laskukaavallani kevät vs takatalsi tuli lopulta tänään tasapeli xD
  Mutta jos nyt sovittaisiin, että nämä lumet lähtee viikonloppuna ja sitten alkaisi se oikea kevät, jooko? Ehdin jo putsata ja kattaa kaksi kolmesta kukkapenkistä ja ensimmäiset lumikellotkin oli avanneet kukkansa. Nyt se kaikki on paksun hangen alla.