Tuoksukuormaa vähentämässä (sisältää arvonnan)

Kaupallinen yhteistyö: LV

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, kuinka monta erilaista hajustetta nykyihminen saattaa päivän aikana kantaa mukanaan?


Vaatteissa on pesuaineen tuoksu, mahdollisesti huuhteluainekin. Suihkussa on käytetty suihkusaippuaa, shampoota ja hoitoainetta. Kasvoilla päivävoide, silmänympärysvoide, kropalla kosteusvoide – kaikki ehkä tuoksullisia. Joskus meikkivoiteetkin tuoksuvat. Deodoranttia kainaloon. Hiuksissa vaikkapa muotovaahto, pieni sipaisu kiiltoseerumia ja päälle hiuslakkaa. Suihkautetaanpa vähän hajuvettä hei, että varmasti tuoksutaan hyvältä. Vessassa käydessä pestään kädet tuoksuvalla saippualla. Parhaassa (pahimmassa) tapauksessa pyyhitään vielä peba tuoksuvaan vessapaperiin ja sujautetaan pöksyihin hajustettu pikkuhousunsuoja – näitä oli siis siellä Espanjassa, hajusteenkäytön kultamaassa. Illalla vielä meikinpuhdistus tuoksullisella puhdistusaineella ja kasvoille yövoide.

Paljonkos tästä tulikaan? 19 hajustetta yhdessä ihmisessä näin helposti ajateltuna. Ja saatoin vielä unohtaa jotain. Ehkäpä voisi laittaa vielä tuoksuvaa huulirasvaa, niin pääsisi 20 hajusteeseen päivässä…?

Aikamoista tuoksukakofoniaa.

Tämä on kaupallinen yhteistyö LV:n kanssa – postauksen lopussa testissä heidän ihonhoitotuotteitaan ja arvonta.

En itse ole mitenkään ehdottoman hajustevastainen – ja vaikka herkkäihoinen olenkin ja suosin allergiamerkittyjä tuotteita, en saa tuoksuista esimerkiksi mitään allergisia oireita. Paitsi mitä nyt päänsäryn pahimmillaan jonkun hajuvesityrmäyksestä. Olen kuitenkin jo vuosikausia (aina?) valinnut tuoksuttomia tuotteita silloin, kun hyviä hajustamattomia vaihtoehtoja on helposti saatavissa. Ihan jo siksi, että olen kai sen verran isoherkkänenäinen, että nämä voimakkaat hajusteet ja kaikenlaiset sekalaiset tuoksumiksaukset häiritsevät. Ja toisaalta maailmassa on niin paljon oikeita hyviä tuoksuja haisteltavaksi, että haistelen mieluummin niitä kuin ”ylimääräisiä” hajusteita.

Tällä periaatteella meillä on yleisesti tuoksuttomia ainakin pyykinpesuaineet, deodorantit ja suihkusaippuat. Hajuvesiä meillä ei käytetä, eikä mitään kotihajusteita tai tuoksukynttilöitäkään.

Mun mielestä on siis ihan ok, jos joku käyttämäni tuote tuoksuu vähän (ja hyvälle), mutta tarvitseeko joka ikisen tuotteen tuoksua…?

Tätä ”hajustekuormaa” haluan siis vähän vähentää. Tuleepa ehkä se valittu tuoksukin (jos vaikka käyttäisi hajuvettä) paremmin esiin, kun sitä ei sotketa kymmeneen muuhunkin tuoksuun…

Kuvan LV:n tuotteet saatu.

LV:n tuotteet ovat olleet meille supertuttuja jo iät ja ajat: meillä on käytetty etenkin LV:n suihkusaippuaa, käsisaippuaa ja deodoranttia (me käytetään vieläpä jaettua dödöä minä ja Joel). Mulla on myös sellainen muistikuva, että meillä käytettiin LV:n saippuaa jo lapsuuskotona.

Nyt sain tämän kaupallisen yhteistyön myötä testiin myös LV:n ihonhoitotuotteita – oi! En ollut jotenkin edes hoksannut, että LV:llä on tällaisiakin. Erilaisia tuotteita tuli paketissa mun nykymittakaavalla paljon (seitsemän eri ihonhoitotuotetta), ja mun käyttötahdilla näitä on minulla todennäköisesti jäljellä vielä kahden vuoden päästäkin. Kaiken aion kuitekin ehdottomasti käyttää – hitaasti, mutta varmasti.

Ja omat ykkössuosikit näistä ovat jo selvästi löytyneet!

Tuo kasvoseerumi on ihan huippu. Olen laittanut sitä lähes päivittäin aina kun olen muistanut. Eli tämä on sellainen ”heleyttäjä”. Tuhkimotipoista kai joskus puhuttiin – en ole nyt mikään kosmetiikka-asiantuntija, mutta just sellaisiksi mä nämä nyt nimeäisin. Eli tulee kasvoille sellainen raikas fiilis heti aamulla.

Misellivedelle alkuun vähän hymähdin. Myönnän: se kuulosti just sellaiselta ”tuote, jota et ole tätä ennen tiennyt tarvitsevasi” -jutulta. Mutta kun katsoin sitä tarkemmin, niin sehän on just kuin mulle tehty. Se on siis 3-in-1 -tuote, joka toimii yhtä aikaa silmämeikinpoistoaineena, kasvojen puhdistusaineena ja kasvovetenä. Pyyhkäistään vaan sillä ja vanutupolla päivän meikit pois, eikä tarvitse edes huuhdella.

Tämä on nyt sellainen paljastus, minkä jälkeen(kään) en varmasti saa enää yhtään kosmetiikkatuotetta testiin: mä olen nykyisin ihan älyttömän huono päivämeikin poispesijä. En vaan jaksa enää siinä vaiheessa päivää. Ennen lapsia lotrasin jos-sun-vaikka-millä aineilla, mutta nyt monen vuoden ajan olen useimmiten vaan huuhtaissut kasvot pelkällä vedellä ja sen jälkeen laittanut kosteusvoidetta vanutuppoon ja pyyhkinyt sillä sen, mikä sattuu lähtemään. Jos olen ihan pandaksi jäänyt, niin olen pyyhkäissyt silmänaluksilla valuvat ripsarit vielä paljaalla vanupuikolla.

Mutta tämä misellivesi teki nyt kyllä käänteen tuossa mun huithapelitavassa! Eli tällä saa nyt sitten ihan yhtä helposti paljon paremman meikinpoistotuloksen. Just mun juttu, kiitos tästä!

Pyyhkäisy, ja sillä selvä.

LV on ollut yksi meidän suosikeista hajusteettomuuden lisäksi myös siksi, että ne on kehitetty yhteistyössä Allergia- ja astmaliiton kanssa. Tuotteet siis sopivat meille herkkäihoisille; me ollaan atooppisia koko perhe. Kaikki LV:n kasvoille tarkoitetut tuotteet valmistetaan Suomessa – avainlippu löytyy kaikkien näiden ihonhoitotuotteiden kyljestä. Se on aina plussaa.

Sain arvottavaksi LV:n tuotepaketteja (3 kpl) myös lukijoille, eli tästäpä lähtee!

Voit osallistua arvontaan kommentoimalla tähän postaukseen – kerro vaikkapa, että mitkä tuotteet sinulla on tapana valita hajusteettomina. Palkintotuotepaketteja on siis arvonnassa 3 kpl, ja kilpailu on käynnissä to 1.6. klo 12 asti. Kilpailun säännöt löytyvät täältä.

Yhteistyössä: LV

17

You Might Also Like

 • Tinttiti
  24.5.2017 at 10:11

  Atooppinen ihoni reagoi vahvasti kaikkiin hajusteisiin, joten pyrin pitämään kaiken hajusteettomana. Tärkein on kuitenkin ehdottomasti pyykinpesuaine, sillä vaatteet ovat eniten kosketuksissa ihon kanssa.

 • Krisse
  24.5.2017 at 10:18

  Mukana arvonnassa!

  Valitsen seuraavat tuotteet aina hajustamattomina
  -pyykinpesuaineet (huuhteluaineita en käytä ollenkaan)
  -kosteusvoiteet vartalolle, myös aurinkorasvat
  -deodorantti/antiperspirantti
  -huuirasva
  -silmänympärysvoide ja kasvovoide

  Shampoot, hoitoaineet ja suihkusaippuat on vielä toistaiseksi hajustettuja. Samoin hiustenmuotoilutuotteet.

  Entinen naapuri käytti niin voimakkaan tuoksuisia pyykinpesu- ja huuhteluaineita, että piti sulkea ikkunat kun hän toi omat pyykkinsä ulos kuivumaan. =D Lapsilla on pari kaveria, joiden vaatteet tuoksuu aika voimakkaasti. Vierailun jälkeen pitää tuulettaa vähintään se huone, missä ovat leikkineet.

  • krista
   24.5.2017 at 19:38

   Joo noi pyykinpesuaineet osaa olla kyllä aika… …aromisia :D Tuolla Espanjassa oli sellaisia pyykinpesuaineita, että huh heijaa – ihan piti hakemalla hakea, että löysi siedettäviä. Harvaa asiaa Suomesta oli siellä ikävä, mutta pyykinpesuaineita oli :)

 • Anne
  24.5.2017 at 10:28

  Hajusteettomina tuotteina valitsen aina perusvoiteen, pyykinpesuaineen ja huuhteluaineen. Muutkin tuotteet ostan mieluiten hajusteettomia.

 • Henna
  24.5.2017 at 10:52

  Pyykinpesuaine ehottomasti hajusteeton. Huuhteluainetta ei tuu käytettyä. Suihkusaippuat myös hajusteettomina.

 • kukka
  24.5.2017 at 10:57

  Hajusteettomina ostan perusrasvan. Kokeilin joskus myös hajusteetonta hiuslakkaa mutta mielestäni haisi pahalta :D

 • HeidiÄs
  24.5.2017 at 11:00

  Mä en ole tehnyt mitään tietoisia päätöksiä milloin ostan hajustamatonta tai hajusteellista. Hajustamaton dödö muuttuu kainaloissa heti ihan kamalan tunkkaisen hajuiseksi, minulla onkin yksi hajustettu suosikki mitä käytän. Vartalovoiteissa rrrakastan tuoksuja (toisin kuin avomies, jonka kanssa on sovittu että yöksi laitan hajustamatonta vartalovoidetta). Shampoon ja hoitoaineen ei tarvitse tuoksua mutta suihkugeelin taas pitää olla jokin ihanan tuoksuinen, kuten myös hiuksiin jätettävän hoitotuotteen. Kasvovoiteet ja meikit otan kyllä mieluiten tuoksuttomina.

  Pyykinpesuaineina ja huuhteluaineena käytän Serton tuotteita, ne ovat niin miedosti hajustettuja ettei pyykkiin jää varsinaisesti tuoksua mutta silti sellainen raikas fiilis. Jotenkin selittämättömästä syystä vierastan täysin hajusteettomia pyykinpesuaineita, mutta se sellainen sinisen (?) huuhteluaineen tuoksu vaatteessa on kamala! Sen kyllä haistaa jos joku käyttää.

 • Marppa
  24.5.2017 at 11:03

  Muutama vuosi sitten aloin suosia hajusteettomia tuotteita kaikessa mahdollisessa, vaikka minulla ei erityistä yliherkkyyttä ollutkaan. Sen jälkeen tuntui, kuin hajuaisti olisi parantunut! Ympäristön tuoksut alkoivat tuntua voimakkaammilta, kun ei ollut kemiallista hajupilveä leijumassa ympärillä. LV:n tuotteista suosikkini on tiskiaine, sillä se ei kuivata käsiä kuten muut, mutta tiskit puhdistuvat silti tehokkaasti! Muutenkin LV:n tuotteita on tullut suosittua ja olisi huippua voittaa tuotepaketti

  • krista
   24.5.2017 at 19:39

   Mepä ei muuten olla koskaan kokeiltukaan LV:n tiskiaineita, pitääpä testata!

 • Miia
  24.5.2017 at 11:04

  Pyykinpesu- ja huuhteluaine sekä tiskiaine on hajusteettomia aina.

 • Miikku
  24.5.2017 at 11:13

  Vauvan pyykinpesuaine nyt ainakin

 • Xeveliina
  24.5.2017 at 11:20

  En ole tehnyt mitään ehdottomia päätöksiä tuoksuttomuuden suhteen, mutta yleensä valitsen silti tuoksuttomat pesuaineet ja tarpeen mukaan myös kosmetiikkaa.

 • Nina
  24.5.2017 at 11:28

  Hajusteettomina aina pyykinpesuaine ja aurinkorasva, joskus hiuslakat ja lasten shampoo/hoitoaine. Muuten kyllä tykkäillään tuoksuista kohtuudella. Itsellä on puhtaampi ja fressimpi olo kun suihkun jälkeen tuoksuu ja kainaloon haluan tuoksuvan dödön. Joskus on myös kiva jos puhtaat lakanat tuoksuvat miedosti joltain ja sillointällöin käytetään tästä syystä huuhteluainetta ihan ministi. :) mutta toisaalta herkästi päänsärkyilevänä ja herkkäihoisena voisi olla ihan perusteltua vähentää tuoksukuormaa…

 • pimassou
  24.5.2017 at 11:36

  Pyykinpesuaineet erityisesti, koska iho reagoi herkästi.

 • Mm
  24.5.2017 at 11:48

  Pyykinpesuaineet, tiskiaine ja konetiskitabletit, vartalovoide, silmänympärysvoide, huulirasva, aurinkorasvat, meikinpoistoaine, lapsen rasvat ja pesuaineet, siteet yms, suihkusaippua.

 • Laura
  24.5.2017 at 11:50

  Tuo kasvoseerumi vaikuttaa huipulta! Sen aion heti tänään mennä ostamaan :) Mulla on pikkuhiljaa nyt viimeisen viiden vuoden aikana iho muuttunut herkemmäksi ja sen takia hajusteettomat ja herkälle iholle sopivammat tuotteet nykyisin houkuttelee.

  • krista
   24.5.2017 at 19:40

   Joo se on kyllä huippu, suosittelen!

 • Milla
  24.5.2017 at 11:58

  Itse olen huomannut herkistyneeni tuoksuille nyt aikuisiällä. Voiteet pyrin ostamaan hajuttomina ja hiustuotteisakin vältän hurjimmin hajustettuja. Pyykinpesuaine on nyt hajullista, mutta sen vaihdan tuoksuttomaan heti kun tuo loppuu. Hajuvesiä en enää arkena käytä juurikaan.

 • Salla
  24.5.2017 at 11:59

  Meillä on pyykinpesu- ja huuhteluaineet olleet aina hajusteettomia, en käsitä miksi _puhtaan_ pyykin kuuluisi haista millekään! Heti ottaa nenään muiden vahvasti hajustettujen pesuaineiden jäämät, kirppislöydötkin päätyvät meillä aina ensin pesukoneeseen.

 • Ellliisa
  24.5.2017 at 11:59

  Kaikki hajusteettomina. Itse olen astmaatikko, mikä onneksi on lievä, eikä sinänsä edellyttäis täysin hajusteetonta, mutta parempi kaikessa olla hajusteetta. Lapset ovat myös herkkäihoisia, yksi pojista varsinkin.
  Tuttavapiiristä löytyy myös mcs, monikemikaaliyliherkkyyttä, sairastavia, niin heitäkin ajatellen kaikki hajusteettomia.

 • Tita
  24.5.2017 at 12:05

  Pyykinpesuaineet ja lasten tuotteet ovat meillä aina hajusteettomia lasten atopian takia. Muutenkin suosin hajusteettomuutta, sillä työpaikkani on hajusteeton, koska olemme tekemisissä vaikeasti allergisten ihmisten kanssa. Oman ihon hoitoni olen ’unohtanut’ kolmannen lapsen synnyttyä.

 • Heidi
  24.5.2017 at 12:09

  Yleensä rakastan tuoksuvia tuotteita, mutta olen viime vuosina huomannut että hajusteeton kasvovoide on paras vaihtoehto naamalleni, vähentää selvästi mun aknea. Tällä hetkellä käytössäni on Garnierin semi-hajusteeton kasvovoide, mikä on ollut ihan ok, vaikka parantamisen varaa olisi. Olisi mahtua jos löytyisi parempi vaihtoehto joten osallistun arvontaan! :)

 • Riikka
  24.5.2017 at 12:12

  .. Lasketaanko hajusteettomuudeksi se, että vaihdoin huuhteluaineen etikkaan? .. Elämäni ensimmäiset kasvovoiteet (jep, oon 25.. :D) ostin viime viikolla, jotain Lumenen päivä- ja yövoiteita, jotka on ”hajusteettomia”. Tai no, onhan ne varmasti, ei ole mitään ylimääräistä tuoksuainetta tukittu, mutta minusta ne tuoksuu hajusteettomina(kin) karmealle, enkä sitten oikein tykkää niitä käyttää.. Eli vähän tuli nyt virhe tässä hankinnassa, pitänee luovuttaa nuo pois ja hommata jotain muuta :D Vielä karseampaa toki olisi jos ne tuoksuisi jollekkin ruusutarhakakofonialle, kun esimerkiksi minkäänlaista hajuvettä olen tainnut käyttää viimeksi ehkä 6 vuotta sitten? Dödö on täälläkin hajustettua (antiperspirantti joku perussysteemi, pelkkä dödö vähähikisemmille päiville Urtekramin kookos, jonka tenku ei valitettavasti riitä jos hikoilee vähänkään enemmän), samoin pyykinpesuaine (tämä, koska se on halpaa isossa pakkauksessa eikä rahaa ole yhtään liikaa), ja nuo olemassaolevat käsirasvat myös, kun niitä on joskus montamonta vuotta sitten tullut tilattua; nyt yritän niitä epätoivoisesti käyttää loppuun :D Huulirasva tuoksuu kookokselta. Jajaja? Shampoo tuoksuu itselleen, ja saippuakin on jotain ostin-ison-purkin-ku-halvalla-sain-tuoksullista, tarkoituksena siirtyä shampoo- ja saippuapaloihin kunhan nuo saa käytettyä loppuun.. Pitkä romaani :)

 • 1 2 3 11