Vihdoinkin valmista! Eli operaatio pyykkihuone

Yhteistyössä: Elfa

Vih-doin-kin!!!!

Joo meillä nämä projektit tuppaavat hieman venymään, mutta nyt eilen siis vihdoinkin saatiin pyykkihuoneen viimeiset jutut (liukuovet) siististi paikoilleen ja kaikki on valmista. Siis valmista! Huomasivathan kaikki, että VALMISTA! Tässä elämässä edes jokin on joskus valmista! Rasti seinään ja JEE!

Tästä…

sauna nyt

…on siis päädytty tämän kautta…

kodinhoitohuone yleis

…tähän!!!

yleiskuva

Valmiin lisäksi mainittakoon, että nyt edes hetken ajan myös siistiä. Rasti seinään siitäkin hei!

Pientä pintaremppaahan puutalossa on oikeastaan tehty vähän jatkuvasti; maalailua, järjestelyä ja sen sellaista. Mutta pakko sanoa, että kaikista pienistä muutoksista just tämä tuntuu (ainakin juuri nyt valmistuttuaan) arjen toimivuuden kannalta siltä kaikkein isoimmalta jutulta – sellaiselta, millä on oikeasti merkitystä elämismukavuuteen. Muutakin iloa kuin visuaalista.

Nämä ex-saunasta saadut lisäneliöt ja säilytystilat yhdistettynä tän kevään vaatehuoneenjärjestämisprojektiini (sekin on muuten VALMIS!) ihan oikeasti ovat iso askel siihen, että yläkerran isosta tilasta saadaan vielä joskus viihtyisä oleskelutila ja makuuhuone – eikä vain ”pyykki- ja tavaraläjä, jossa on sänky”.

elfa korit

Nyt on siis kunnolla säilytystilaa, vau. Ja jos vaateläjiä pyykkihuoltoon vielä tän jälkeen syntyy, siitä voi nyt syyttää vain itseään. Ei enää säilytystilojen tai edes organisoinnin puutetta.

Kaikki nämä säilytyskorisysteemit ovat siis Elfaa. Meillähän oli myös aiemmin kylppärissä (näkyy vähän ekassa kuvassa) hyväksi havaittu ”kolmen tornin pätkä” Elfaa, ja googlaamalla löysin sitten tuon seinällenostettavan pyykkitelineen myös Elfalta. Nettisivuihin tarkemmin tutustuani tajusin, että tuoltahan saa samasta paikasta kaiken tähän tarvittavan: korijärjestelmät, ne seinään kiinnitettävät pyykkitelineet sekä vieläpä liukuovetkin pyykkikaappiin. Elfa oli aiemmin ehdottanutkin blogiyhteistyötä, mutta silloin ei asia ollut vielä ajankohtainen ja sovittiin, että palataan tarvittaessa asiaan. No nyt palattiin! Saatiin vieläpä Elfan suunnittelija paikan päälle mittaamaan ja auttamaan suunnittelussa – ja lopputulos on (sori ylisana) mieletön.

Likapyykinlajittelusysteemi piiloutuu siis nyt…

ovi auki

…Elfan kautta mittatilauksena teetettyjen liukuovien taakse näin:

liukuovet vaaka

Liukuoviksi valittiin malli Estetic neljällä tasakokoisella ruudulla; noissa saa siis kaiken valita ihan mieleisikseen. Värityksessä oli kyllä niii-iiin vaikea taas hillitä itseään; tarjolla olisi ollut esimerkiksi oranssi tai keltainen erikoislasi. Onnistuin kuitenkin pysymään meidän alkuperäisessä (siitä täällä) väriteemassa ”tummaa puuta ja valkoista”. Eli väreiksi valittiin kristallinvalkoinen lasi ja siihen pronssiset kehykset.

Tykkään ihan hulluna.

Liukuoven yläkiskossa oli muuten valmiiksiasennetut led-valot; töpseli seinään vaan.

ledvalot

No okei-okei: en pelkästään tykkää vaan rakastan.

?????????????

Liukuoven takana olevat likapyykinlajittelukorit roikkuvat riippukiskoilla – ylös seinään on siis porattu kantokisko, johon se riippukisko sitten on ripustettu. Siihen vaan napsautellaan haluttu määrä kannattimia, koreja ja hyllyjä paikoilleen.

Toiselle puolelle sen sijaan valittiin lattialla seisovia korijärjestelmiä: aina kaksi 440 mm korkuista osaa ”torniksi”, ja näitä rinnakkain kuusi kokonaisuutta. Koreiksi otettiin sekä tavallisia ritiläkoreja että tuollaisia umpinaisempia mesh-koreja, ja erilaisia korkeuksia myös. Korien paikkaa voi tietysti mielensä ja käyttötarkoitustensa mukaan muutella miten vaan.

Toisen puolen yleisnäkymä nyt siis tällainen:

koko rivi2

Pieniä mahtavia juttuja on esimerkiksi se, että nyt meidän puhtaat pyyhkeet säilytetään kylpyhuoneessa. Aikaisemmin olen kärsinyt aina akuutista ”äsh, missä mun pyyhe” -syndroomasta; vasta vettätippuvana suihkusta tullessani aina tajusin, että puhdas pyyhe puuttuu. Sitä piti sitten alastomana kylmissään lähteä hakemaan (pahimmillaan kylmissä talvisisätilalämmöissä) vaatehuoneesta asti kastellen about kaiken siinä matkalla. Perhanan perhanan perhana!

Mutta nyt sitä astuu ulos suihkukaapista, ojentaa kätensä ja… ….ottaa puhtaan pyyhkeen ihan siitä vierestä.

Hitsi miten sitä osaakin arvostaa tällaisia ihan pikku-pikkujuttuja.

…ja koska nyt joka kerta ei tietysti sitä puhdasta pyyhettä oteta, niin käytössä oleville pyyhkeille saatiin näppärät koukut suoraan takaseinän pyykinkuivaustelineeseen:

koukku

Mitä noissa kaikissa lukuisissa ritiläkoreissa sitten (pyyhkeiden lisäksi) on…?

No, tuolla pesukoneen puoleisessa osassa on siis neljässä (muistaakseni) ritiläkorissa erilaisia pyyhkeitä ja harsoja (lajiteltuna, vau!); lisäksi on kaikenlaista kylpyhuonetavaraa sekä yksi syvä kori aikuisten ”puolipuhtaille” vaatteille.

Peremmällä puolestaan on ”lasten puoli”:

kolmen rivi

Oikeastaan jo ensimmäiseltä vauva-ajalta meille jäi sellainen jäänne, että ”vauvanvaatteita” on aina säilytetty kylpyhuoneessa. Se on todettu meidän arkirutiinien kannalta toimivimmaksi ratkaisuksi myös nyt tässä ”kaksi pientä lasta” -vaiheessa. Kylpyhuoneessa on ympäri vuoden mukavan lämpöistä (muualla talossa ei), ja siinä on helppo auttaa samalla toisen pukemisessa, kun toinen istuu vielä potalla ja niin edelleen. Ei tarvitse lähteä erikseen vaatehuoneeseen vaatteita valitsemaan.

Eikä kukaan (kovin usein) lähde karkujuoksuhippasille ympäri yläkerran. Säästää siis hermoja ja aikaa.

Aiemmin tyttöjen käyttövaatteet olivat kylppärin pöydällä (näkyy mm. täällä kakkoskuvassa) muutamassa korissa – nyt vaatteet saivat siis omat ritiläkoritorninsa. Molemmilla tytöillä on oma ”torninsa” ja siinä vaatteita kolmen korin verran; alimmissa on pieneksijääneet yhdessä ja kesävaatteet toisessa. Keskirivin ylimpänä on lasten puolipuhtaat, seuraavana sukat ja sukkahousut, kolmantena rooliasut/tanssipuvut ja alimpana vielä odottamassa ”seuraavan koon vaatteet”.

Heh että tiedättepä nyt sitten hyvinkin tarkasti, mitä meidän kylppärin kaapeissa on :D :D :D

Tilaa tuntuu olevan just sopivasti lasten käyttövaatteille; ylimmissä paidat, seuraavissa housut ja kolmannessa mekot. Ja nuo korit voisi muuten joskus (jos saisi aikaiseksi) nimikoidakin:

nimilappu

Huomasitte varmaan myös nuo olkikorit pöytätasojen päällä – aina kun ne itse näen, ajattelen Piipo79:n vanhaa kommenttia (toivottavasti muistan oikein, että se kommentoija olit sinä).

pöytäpinta kori

Piipo79 (muistaakseni) nimittäin joskus kirjoitti, että tietynlaisella mielensotkunlaadulla se vaan menee niin, että jos on joku paikka, mihin tavaran on helpompi kertyä kuin ”oikeaan” paikkaan, se ihan varmasti alkaa kertyä siihen. Eli jos on taso vaikkapa nyt pyykkitelineen vieressä, niin siihen ne puhtaat pyykit sitten jäävät eivätkä todellakaan siirry sinne vaatehuoneeseen, jonne pitää erikseen kävellä herranjestas.

Tämä teoria me todistettiin oikeaksi heti ensimmäisenä päivänä, kun pöytätaso oli asennettu kiinni. Siihen ne puhtaat pyykit alkoivat sitten viereiseltä seinätelineeltä kertyä. Oikein tunsin siinä ne puhtaat pyykit käsissäni, että nyt mä hei todellakin laitan nää vaan tähän tasolle.

Joelin teoreettinen järjestelyidea on ollut se, että hankitaan kori jokaiseen sellaiseen kohtaan, johon tavara uhkaa alkaa kertyä. Sitä noudatettiin siis tässäkin. Nyt tuossa pöytätasolla siis on yksi ”ensihätäkori” jokaisen perheenjäsenen puhtaiden vaatteiden ensisijoituspaikaksi. Plus yksi ekstrakori sukille. Ja näistä koreista niitä puhtaita sitten siirrellään sillä kuuluisalla ”paremmalla ajalla” niille lopullisille hyllypaikoilleen.

Toivottavasti.

koko rivi

Toimii meillä.

Muutenkin me tykätään erilaisista koreista, kuten lavuaarin viereisellä pöytätasolla tässä:

pikkukori lähis

…kunhan eivät kerry ylitäysiksi romukoreiksi niin kuin tietysti aina on akuuttina uhkana tapahtua.

Hei ja vielä yksi lähikuva tuosta pöytätasosta – tällainen se on:

pöytäpinta lähis

…ja se on muuten laminaattia.

Olin alkuun ihan automaattisesti ajatellut, että tuohon tulee sitten tietysti oikeat puutasot. Mieli muuttui ihan vahingossa, kun Rautiassa maalinsekoituksia odotellessani vaeltelin sattumalta sellaiselle osastolle, jossa oli tilausvalikoimaan kuuluvia laminaattipöytätasoja.

”Tuu katsoon TUU KATSOON TUU KATSOON!”, hälytin Joelin.

Ja siellä se oli: Ecolamin ”rustiikkitammi”-niminen laminaatti. Toi me otetaan! Enkä ole haikaillut oikeaa puuta tuohon tasoon sen jälkeen, tuo on aivan ihana.

Siinäpä mittavaa kuvakavalkadia meidän kylpyhuonkodinhoitohuon… pyyykkihuoneesta – mitäs tykkäätte?

…ja PLIIS vilkaiskaa myös ennen-kuvat, jotta muistuu mieleen, mistä kaaoksesta meillä oikein lähdettiin liikkeelle! Ne löytyvät täältä

32

You Might Also Like

 • murina
  26.5.2016 at 16:22

  Tässä on ehkä eniten kuvia ikinä, joten joo, kyllä mä ainakin uskon, että oot tyytyväinen :D Tosi hienolta (ja siistiltä!!) näyttää :)

  • krista
   26.5.2016 at 16:25

   Joo mä vähän innostuin laittamaan – ”uuuu katsokaa katsokaa katsokaa vielä tästä kulmasta” :D Joo, oon tyytyväinen! :D Mun oli tarkoitus vielä kirjoittaa erillinen osuus pyykkiliikenteen sujumisesta, mutta totesin, että ehkä ”säästän” sen johonkin tulevaan :D ”Uuuu uuuu uuu katsokaa, kun meillä pestään pyykkiä!” – kaikenlaiset on ilot tässä elämässä joo :D :D :D

 • Pia
  26.5.2016 at 17:03

  No jo on tilaa ja järjestystä! Hihittelen täällä ajatuksesta ottaa kuvakavalkadi meidän samankokoisen perheen pyykkihuollosta, neliöitä 74 ja siispä yksi perinteinen pyykkikori on vaatehuoneessa, josta se roudataan pienen pieneen kylppäriin, jossa pesukone pesee ja kuivataan pesukoneen ja suihkun yläpuolelle laitetussa teleskooppi-systeemillä olevassa pyykkinarusysteemissä ja joskus myös erikseen olkkarissa tai makkarissa pyykinkuivausteline viritellään. Mutta koska tilaa on vähän (ja vihaan sitä, että pyykit kuivuu näkösällä), on tullut tavaksi viikata ja laittaa pyykit heti kuivuttuaan kaappeihin, vessan narulla ne roikkuu ihan maks 2 pvää jos on väsymyst ilmassa. Kierto on siis n vuorokausi keskimäärin. Pyykinpesu usein keskittyy vkonloppuun, jolloin yritetään pestä kori mahd tyhjäksi. Isommat pyykit saattaa kuivua ovien karmeilla välillä. Mutta näin sitä sopeutuu vallitseviin olosuhteisiin😀😀

  • krista
   26.5.2016 at 17:12

   Meillä tosiaan oli ennen telineet (2 kpl) keskellä makuuhuonetta ja mä kans inhosin sitä. Plus niitä ylipursuavia pyykkikoreja… Koska meillä siis EI olla päästy koskaan sellaiseen tehokkuuteen, että homma ois pysynyt hanskassa. Siksipä oli niin huippua, kun tosiaan tajuttiin tuo saunan poisto; kun ei sitä kukaan koskaan käyttänyt! Vallitsevat olosuhteet siis saivat yllättävän hienon laajennuksen meillä!

   Mutta kyllä: jos tilaa EI OLE, niin sopeutuminen on parasta. Ja niiden pienten toimivien niksien löytäminen. Eihän tämä meilläkään tietysti mikään ”optimikodinhoitohuone” ole – verrattuna siis sellaiseen, että jos rakentaisi uuden talon, niin millaisen kodinhoitohuoneen suosittelisi. Mutta tuohon käytössä olevaan tilaan (matalaa tilaa jne) suunniteltuna paras mahdollinen, mitä me keksittiin! :)

 • Ebe
  26.5.2016 at 17:06

  Vitsi miten hieno! Mulla tuli vaan kylmiä väreitä tosta liukuovikaapista ku jotenkin siitä tulee Kauna-elokuva mieleen, hrrr! :’D

  • krista
   26.5.2016 at 17:13

   Hahaa, mä en yhtään saa mieleeni tuota yhteyttä :D Uskallankohan edes kysyä – siellä oli jotkut liukuovet siis…? :)

   • Ebe
    29.5.2016 at 20:25

    No ne on just liukuovet ja taitaa olla ainakin jokseenkin samanväriset, en todellakaan ala googlettaa :D näen vieläkin painajaisia siitä elokuvasta vaikka kattonu sen viimeksi kymmenen vuotta sitten :’D jotain aivan kamalaa :D

    • Ebe
     29.5.2016 at 20:26

     Ja siis ne oli just siinä kaapissa minkä katosta se ällötyspelotusmaksimus eukko kömpi ulos :O

 • Pyykkifani
  26.5.2016 at 17:14

  Nyt on pakko kysyä että kun mun mielestä teidän vaatteet on nyt pyykkihuoneessa niin mitä siellä vaatehuoneessa on? Ja miks tyttöjen liian pienet vaatteet säilytetään pyykkihuoneessa eikä vaatehuoneessa? Täällä on toinen kaappiperfektionisti ja oon siiis tooooodella kateellinen pyykkihuoneesta ja ihanista järjestelmistä mut nää nyt ihmetytti :D

  • krista
   26.5.2016 at 17:23

   Kylppärissä on vain tyttöjen vaatteet. Vaatehuoneessa on mun ja Joelin vaatteet, liinavaatteet, kankaat/verhot/ompelukset, talvitakit ja ulkoiluvarusteet, kengät (ne, jotka eivät päivittäiskäytössä) ja… …kaikkea mahdollista varastoitavaa tavaraa :) Meillä ei siis ole minkäänlaista ullakkoa ja kellarissa voi säilyttää pelkästään ulkokalusteita/polkupyöriä (maalattiainen). Eikä siis makuuhuoneessa ole kaapistoja. Suunnittelemmne kuitenkin jonkinlaisia lisäkaappeja makkariin, koska tosiaan varastointiongelma edelleen ON, kun KAIKKI elämän aikana omistamat tavarat pitää olla täällä, kun varastoja ei ole. Tarpeetonta yritetään myydä pois, mutta se on näköjään hyvin hidas tavaranvähentymisen tie :(

   Se pieneksijääneiden hylly on sellainen ”pieni elämänhelpottaja” eli ei mikään välttämätön. Mutta kun tilaa oli, todettiin, että yhteen koriin voi nopeasti napsaista käytöstä ne, jotka huomaa jääneen pieneeksi. Ja tyhjennellä sitten isomman määrän kerralla vaatehuoneeseen. Siellä (koska se tilaongelma) pienenksijääneet on suljettavissa laatikoissa ylähyllyillä, ja niiden kiipeäminen sieltä alas jokaista yksittäistä pieneksijäänyttä vaatekappaletta varten ei tuu tapahtumaan (mä en edes itse saa sitä alas sieltä nostettua) – ne jäis just lojumaan jonnekin. Ja niissäkin lajitellaan kirppikselle menevät ja säästettävät. Kun joskus sais myytyä ne kirppisvaatteet sit vaan pois…

   Eli aikamoista :D

   • krista
    26.5.2016 at 17:34

    Aaa joo ja tietysti ”varastoinnissa” olevat lelut myös (ei lastenhuonetta) ja säästettävät asiapaperit sun muut. Eli joo, tiivistettynä: kaikki sellainen tavara, joka ”nykyaikaisesti suunnitellussa” asunnossa asuvilla ihmisillä tavallisesti on makkarin ja lastenhuoneiden kaapistoissa :)

 • Heidi
  26.5.2016 at 17:29

  Siis aivan upean näköistä! Ja niin hyvin kaikki saatu järjestettyä! I’m in love! <3

  • krista
   26.5.2016 at 17:35

   Kiitos! <3 Toivottavasti pysyykin edes suunnilleen tässä kunnossa :)

 • a
  26.5.2016 at 17:39

  On kyllä hulppeat vaate- ja pyykkitilat, tosi hieno muutos ja toimivalta vaikuttaa! Elfat on ihania, oon ihan fani. Meillä cd-levyt on vastaavaan (kopio!) kiskoon kiinnitetyillä hyllyillä (ei aitoja, koska haluttiin mustat kiskot ja ainakaan silloin Elfaa ei saanut mustana, mutta Bauhausin kopion sai) ja se on niin tyylikäs säilytysratkaisu noin tuhannelle cd-levylle (paitsi pölyjen pyyhintään on vaikea motivoitua). Kaapeissa löytyy Elfaa ja toisenkin merkin säilytyskoriratkaisua. Hyvä tietää että Elfalla saa mittatilausliukuovia, pitäisi hankkia (tai suunnitella) yksi säilytysratkaisu ja so far potentiaalisina kohteina on ollut Inaria ja Kirena (joiden molempien liukuoviratkaisuja meiltä löytyy edellisen asukkaan hankkimina).

  Meillä pyykkihuoltoon on kylppärissä yksi pyykkikori ja kylppäritilaa noin 3,5m^2. Kun pyykkikori on melkein täysi, löytyy sieltä aina joko vaaleaa tai tummaa pyykkiä koneellinen, joka pestään (kahden aikuisen ja yhden 4v. taloudessa pyykkikone pyörii arkena keskimäärin 3 iltana ja viikonloppuna muutaman kerran, silloin lakana- tai pyyhepyykkiä). Kuivausrumpu kuivaa meillä pyykit, mutta yleensä menevät silti pyykkitelineen kautta (koska jokaikinen vaate ei kaappikuiva ole kun rumpu pysähtyy, niin annetaan jäännöskosteuden haihtua, plus että vaatteet suoristuvat). Tästä johtuen pyykkiteline löytyy jostain huoneesta (pystymalli mahtuisi kylppärissä suihkukoppiin, mutta suihkun käyttötarpeen vuoksi se on usein meidän makkarissa tai yöllä olkkarissa. Kun pyykit laskostaa suoraan telineeltä, ei jää puhtaan pyykin kasoja pyörimään nurkkiin, meillä lapsikin harjoittelee vaatteiden paikoilleen viemistä.

  Vaatesäilytykseen meillä on yksi koko seinän levyinen ja korkuinen liukuovikaapisto. Ei ehkä kaikista kätevintä että tämä on lapsen huoneessa, mutta sillä mennään. Lapsen käyttövaatteet mahtuvat kolmilaatikkoiseen Malm-lipastoon (plus yksi 60cm leveä tanko mekoille). Koska on ikävää, että kaikki vaatteet on lapsen huoneessa kun lapsi nukkuu, ostettiin yksi lipasto aikuisten makkariin, sieltä löytyy kotioleskeluvaatteet. Lapsen liian pienet vaatteet säilön matkalaukussa (joka muuten olisi yläkaapissa tyhjänä, aika harvoin kun on käytössä) ja kun se on täysi, myyntiin koko kasa kerralla. Liian isot vaatteet (plus väärän kauden ulkovaatteet) ovat yhdessä yläkaapissa. Lisäksi meidän liukuovikaappi syö paljon lapsen leluja, askartelutarvikkeet, liinavaatteet, mapit ja tärkeät paperit ja mun ompeluharrastuksen kankaat. Meillä tavaramäärät ovat olleet vuosia vähentymään päin, koska on tehty ihan tietoinen päätös ettei hankita lisää säilytyskalusteita, vaan tavarat pitää mahtua olemassa oleviin. Sen 8 vuoden aikana mitä kotia on asutettu, on aika monta kertaa säilytysjärjestystä muutettu, aina parempaan suuntaan (esim. kun lakanat olivat yläkaapissa, jäivät ne pyörimään ikkunalaudoille pitkäksi aikaa, mutta kun ne siirrettiin alas, menevät ne paikoilleen heti pesun jälkeen).

  • krista
   26.5.2016 at 21:47

   Noi Elfat on kyllä hyviä! Meidän entisest ”kolmen paketista” 2 kpl siirtyi nyt eteiseen ja on ne kyllä näppärät siinäkin – etenkin pipoaikaan sai lajiteltua pipot yhteen, hanskat yhteen, villasukat yhteen, rapaiset käsineet yhteen ja niin edelleen. Me muuten kipeästi tarvittaisiin eteiseen samanlainen ”järjestäytyminen” kuin tuohon pyykkihuoneeseen!

   Joo tuosta pyykkipuolesta ei nyt tähän tullut mitään, joten täytynee palata aiheeseeen myöhemmin :) Mutta sen verran täytyy sanoa jo nyt, että aivan uskomatonta jotenkin, että pyykin määrä tuntuu VÄHENTYNEEN tän lajittelusysteemin myötä. Vaikka ei se ole vähentynyt; tulee varmaan vaan pestyä isompia koneellisia ja toisaalta määrä tuntuu olevan koko ajan hallinnassa, kun mikään ei pursuile lattioille yli. Kuivausrumpua sen sijaan me ei olla saatu vieläkään hankittua. Se ehkä kertoo tästä mun nihkeilystä; edelleen oon vähän sitä mieltä, että ei se niii-iiin tärkeä ole, vaikka oon sellaisen hankkimiseen jo taipunutkin :)

   Tuollainen liukuoviseinäkaapisto kyllä ratkaisisi monta säilytysongelmaa! Meillä harmi kyllä makkari on sellainen, että sieltä ei sopivaa seinää löydy; eikä muualtakaan. Mutta onneksi on tuo vaatehuone; siellä on just nuo luettelemasi kamat meillä. Mutta kun se vaatekaappi joskus otetaan huonekäyttöön, ollaankin sitten uusien haasteiden edessä. Makuuhuoneeseen on jo suunniteltu sellaisia muutoksia, että sieltä saataisiin lohkaistua tila vaatehuoneelle/komerojärjestelmälle. Mutta sitä nyt ei onneksi ole varmasti vielä piiitkään aikaan edessä. Mutta joskus viiden vuoden päästä varmaan jo onkin.

   • a
    27.5.2016 at 07:12

    Kuivausrumpu (joka on parhaita kodinkoneita mun mielestä!) ei muuten ole kesällä paras juttu. Ainakin meillä kun aurinko porottaa kämppään keskikesällä about koko päivän, ei lisälämpöä asuntoon halua. Siksi meillä kesällä helteisimpään aikaan kyllä kuivataan pyykit ilman rumpua (ulkona mieluiten, siis ulkona kuivatun pyykin tuoksukin on niin mahtava, vaikka ihan kantakaupungissa asutaan). Eli ehkä ei kesää vasten kannata hankkia vaan harkita syksyllä (ja tosiaan vahva suositus kuivausrummulle, ei edes vain siksi että pyykit saa nopeasti kuivaksi, vaan sille miltä pyykit tuntuu ja näyttää ja miten paljon pölyä huoneilmasta saa pois).

    • krista
     27.5.2016 at 09:05

     Joo ehkä sen hankintaa vois ”haudutella” vielä syksyyn asti :)

 • Devika Rani
  26.5.2016 at 18:32

  Tosi upea!!!

  • krista
   26.5.2016 at 21:47

   Kiitos! <3 Itsekin viimeksi äsken kylppärissä ääneen Joelin kanssa ihasteltiin, että "oi kun meillä on mahtava kylppäri" :D Koskakohan tuohon tottuu; toivottavasti siitä tulee tällaista akuuttia nautintoa vielä pitkään!

 • Heispi
  27.5.2016 at 07:24

  I h a n a !
  Niin upee ja toimiva! Kun on puitteet kunnossa, kotityöt maistuu paremmalta :)

  • krista
   27.5.2016 at 09:06

   Tää on niin totta! Mä alan ymmärtää niitä ihmisiä, jotka esimerkiksi panostaa siivouskaapin siisteyteen (mä en; itse asiassa meillä ei edes ole siivouskaappia)… HEI TONNE YLÄHYLLYILLE SAIS MUUTEN HYVIN SIIVOUSVÄLINEET! :)

 • Kailin
  27.5.2016 at 08:40

  Ihanan paljon kaappitilaa! Ja noi tasot on tosi kauniit! Itse kun olen ”sileiden” ja siistien pintojen ystävä, mietin heti, että olitteko miettineet matalien vaatetornien piilottamista ovilla tai verhoilla? Vai eikö teitä vaan häiritse, että ritilät ja vaatteet näkyy? :)

  • krista
   27.5.2016 at 09:16

   Meillä oli itse asiassa silloin (Silvan ollessa vauva) aiempaan ”kolmen pätkään” tarkoitus virittää jokin nätti verho eteen, mutta sitten käytännössä ei sitä verhoa koskaan siihen kaivattukaan; näyttää omaan silmään yllättävänkin siistiltä ihan ritiäisinäkin ja helpompi vaan, että ei ole mitään siinä edessä roikkumasssa :) Mutta voi hyvin olla, että joskus, jos ”sisustushiontainto” iskee (lähinnä kun lapset on isompia ja ei ole enää tarvetta löytää jotain tavaraa NYT), niin verhon virittäminen tuohon voisi olla hyvinkin mahdollista…

   Ja tuohonhan ois voinut teettää liukuovetkin; sellainen käväisi ohimenevästi mielessä myös tätä suunnitellessa. Ehkä joskus :)

   Samoin toisella puolella (ei näy harmi kyllä näissä kuvissa) on lavuaarin alla pitkä avohylly, johon ajateltiin verhoa. Siinä on kisko ja klipsutkin, pitäis vaan ommella verho :) Mutta ei sitä olla nyt 4,5 vuoteen tehty eli ilmeisesti ei ole kovin kiireinen :D

   • Kailin
    27.5.2016 at 10:31

    Ymmärrän kyllä hyvin tuon arjen helppouden noissa avomalleissa. :) Ehtiihän sitä sitten myöhemminkin, kun ei enää ole niin kiireistä. Sitten kun… :)

    • krista
     27.5.2016 at 10:40

     Sillä paljon puhutulla ”paremmalla ajalla” :)

 • Kao kao
  27.5.2016 at 12:33

  Olen kateudesta ihan vihreä. Ihana kylppäri!