Kylppärirempan kynnyksellä

Huomenna kaatuu seinä! Tai no jos ei huomenna, niin viimeistään ylihuomenna.

Nyt se nimittäin sit käynnistyy: käyttämättömäksi jääneen saunan muuttaminen kodinhoitohuoneeksi (siitä aiemmin täällä). Peräti 4,5 neliötä käyttämätöntä tilaa hyötykäyttöön, jea! Suunnitteilla on kunnon kaapistot ja ennen kaikkea pyykkishown siirtäminen lopullisesti pois meidän makuuhuoneesta.

Oooooooh mikä ajatus.

Itselläni on ollut kylppäri-kodinhoitohuoneen värimaailmasta suht selkeä visio: sellainen thaimaalainen kylpyhuonefiilis.
”Mmmmitä?”, sanoi Joel.

Esitelläkseni ideaa laitoin googlen kuvahakuun ”Thailand bathroom” ja sain tällaisen kuvatuloksen.

wc

Tämä kuva Intiasta – meininki kuitenkin sama.

Ahahahahahahaha. Joelilta täysrepeäminen.

”Ei tuollainen thaimaalainen kylpyhuone! Vaan sellainen erilainen thaimaalainen kylpyhuone”, minä selitin.

Onneksi googlen kuvahaku auttoi. Kas näin, näin, näin ja näin.

thaimaa kylpyhuone

Värimaailmaltaan aika yksinkertaista siis. Tummaa puuta ja vaaleaa.

Ha ha mutta arvatkaa, oliko mulla vaikeaa täällä:

värikarttoja rautia

Eijeijeijiei! Hush pois kaikki nämä värit mun silmistä! Tummaa puuta ja vaaleaa. Tummaa puuta ja vaaleaa. Tummaa puuta ja vaaleaa.

Viime hetkellä meinasin vielä vaihtaa puuöljyn värivalinnan oranssiksi.

Hillitsin kuitenkin itseni. Tummaa puuta ja vaaleaa. Jos vaikka yksi vähän seesteisempi huone puutaloonkin. Tummaa puuta ja vaaleaa.

 

31

You Might Also Like

 • Heispi
  28.2.2016 at 12:03

  Jännää!!!

  • krista
   28.2.2016 at 16:52

   Niin on! Lähinnä jännittää, että saadaanko hermoromahdus, kun kuitenkin kaikki tavalliset arkihärdellitkin pitää ens viikolla hoitaa :D

 • -Jenni-
  28.2.2016 at 12:21

  Meillä kylppärissä tummaa puuta. En suosittele sitä minkään vesipisteen läheisyyteen. Tai niin ainakin meillä..

  • krista
   28.2.2016 at 16:45

   Meillä on jo valmiina puutaso lavuaarin ympärillä (näkyy vähän tässä kakkoskuvassa: http://www.puutalobaby.fi/terveen-merkki-kylppari-innostus/) ja se vahataan vaan tummaksi :) Muutenkin tehdään siis mahdollisimman vähällä, ei esimerkiksi uusita kaakeleita ym.

   Mutta tuohon toiselle puolelle on tulossa pöytätaso ja siihen oon katsonut kyllä ihan laminaattia – löysin sellaisen tosi ihanan, vanhan puun näköisen. Vähän pitää vielä pyörittää mielessä, että voinko Ihan Oikeasti valita laminaatin enkä aitoa puuta. Mutta se ON ihana. Ja siihen saisi esim. laskea märät pyykit koneesta hetkeksi jne.

 • Lilah
  28.2.2016 at 13:06

  Meillä khh remppa parhaillaan käynnissä ja luonnollisesti nämä pyykkikoneettomat pari viikkoa alkoivat yhden lapsen mahataudilla. Toivotaan parempaa onnea teidän proggikseen.

  • krista
   28.2.2016 at 16:45

   Auts. Auts. AUTS! Kovasti paranemisia sinne!

 • Elmeri
  28.2.2016 at 15:22

  Mäkin suosittelen vesipisteiden lähelle tummaa laminaattia. Kestää vettä ja roisketta paremmin,

  • krista
   28.2.2016 at 16:53

   Joo tonne toiselle puolelle ehkä laminaatti tuleekin, mutta tosiaan tuohon hanan viereen säilytetään entinen taso. Se on niin älyttömän hyvän muotoinen tuohon (ja hyvä iso lavuaari), että ei haluta luopua siitä :)

 • Vannikkila
  28.2.2016 at 21:40

  On aina jotenkin ihana lukea, miten erilaiset sisustusmaut meillä on (vaikka tykkäänkin kaivella ideoita myös teidän puutaloon :D ) – multa vaatisi kauheasti rohkeutta valita oikeasti värillisiä värejä ja sun pitää hillitä itseäsi pysymään ns. neutraalissa väriskaalassa :)

  (Olen kyllä ylpeä, että uskalsin valita kuitenkin meidän taloon värejä – makkari on tumman sininen, pojan huone tumman ruskea ja keittiössä vanhaa roosaa tehosteseinässä. Ja ylpeä susta, kun maltoit mielesi :)

  • krista
   29.2.2016 at 09:00

   No hei onhan tuolla värejä teilläkin, ja vieläpä aika rohkeita värejä – ei silleen ”mietin pitkään näistä 53 eri valkoisen sävystä ja päädyin tähän… valkoiseen” :D Mutta joo, mun mielestä on itse asiassa tosi mahtava, miten sitä vähän tiedostamattakin voi ottaa vaikutteita toisista, niin läheisistä kuin vaikkapa somestakin. Esimerkiksi mun ystävien kanssa on joskus käynyt niin, että he ovat todenneet ostaneensa ”munnäköisiä” vaatteita ja vastaavasti mä joskus ”heidännäköisiään”. Ja minusta tarttui aikoinaan oranssi väri Joelille ja Joelilta turkoosi mulle :) Ja samoin somesta huomaa itsekin, että joku juttu alkaa näyttää omaan silmään kivalta. Mä eteisen suhteen ihan vakavissani yritin, että josko lattia ois valkoinen… Joel ei hyväksynyt :D