Sneak peek: operaatio kodinhoitohuone

Yhteistyössä: Rautia

Tähän mennessä tapahtunutta:

Oli makuuhuone, jota kutsuttiin pyykkistudioksi – se näytti tältä. Oli sauna, jota ei koskaan käytetty. Oli idea… …ja ihan sitten heti pari vuotta myöhemmin toteutus.

”Kutsutaanko me muuten tätä sit saunaksi edelleen?”, mietti Joel (sarjassamme keskitytään olennaiseen).
”Ei tietenkään! Eihän se sauna ole ollut enää pitkään aikaan!”, minä vastasin.
”No mikä se sitten on?”
”Kodinhoitohuone!”
”Eikä ole. Ihan liian pitkä sana. Eikä siellä mitään kotia hoideta vaan pyykkiä.”
”No oisko vaikka pyykkihuone?”, minä ehdotin.
”Sopii!”
”Pyykkitupa?”
”Kyllä!”

Tervetuloa siis kurkistamaan eka kertaa blogissa (Instaa oon kuvaspämmännyt monta kertaa päivässä viimeisen viikon ajan) meidän tulevaan pyykkitupaamme!

Kylpyhuone ennen:

sauna nyt

…ja pyykkitupa (ilman kaapistoja ja pöytätasoja vielä) nyt:

kodinhoitohuone yleis

Aiemmin saunatilan käyttämättömyyteen suurin syy (lauteiden poistamisen jälkeen) oli tuo ahdas oviaukko – siitä ei tehnyt mieli mennä peremmälle, vaikka tilaa siellä olisi ollut hyvin esimerkiksi pyykin kuivaamiselle. Niinpä pyykkitelineet tahtoivat siirtyä aina makuuhuoneeseen; samoin likaiset pyykit kertyivät röykkiöiksi pyykkikoreihin makuuhuoneeseen. Ja pahimmillaan makuuhuoneen lattialle; kun halusin lajitella pyykit ennen pesua, kippasin aina koko pyykkikorillisen lattialle, että voisin poimia sieltä oikeanväriset vaatteet pesuun. Ja koska”hei mähän pesen tässä vielä monta koneellista tänään”, niin siihen lattialle ne pyykit sitten usein jäivät. Käveltiin monta päivää sitten niiden yli vaan.

Ennen kuin Joel kyllästyi ja kasasi pyykit takaisin koriin. Ja minä taas aloin lajitella uudestaan ja kippasin pyykit takaisin lattialle.

Huoh.

Mutta ratkaisu tälle oli olemassa – meillä on tilaa, kun se vain kaivetaan tuolta esiin. Oh tilaa, tilaa, tilaa. Yhden suurehkon saunallisen verran tilaa.

kaapin paikka rajattu

Oikealla olevalle seinälle tulee Elfan kaapistot liukuovilla – ja sinne kaikki likapyykit suoraan lajiteltuina! Laskin, että siihen saa peräti kahdeksan eri lajin pyykkikorit. Vau. Ja tuohon takaseinälle saadaan seinältälaskettavat pyykkitelineet. Haaveena kokonaan päästä eroon noista perinteisistä (aina meillä tiellä olevista) pyykkitelineistä.

Värivalinnoista jo rempan kynnyksellä (täällä) kerroinkin: tummaa puuta ja valkoista. Yllättävää meille itsellemme kuitenkin oli se, että katosta tuli tumma.

tumma katto

Itse olin nimittäin jotenkin automaattisesti ajatellut, että katto on valkoinen, ja tumma puu tulee sitten esiin esimerkiksi pöytätasoissa ja kalusteissa. Pähkäilin siinä sitten takaseinän väriä – Joel ehdotti jotain voimakasta tehosteväriä, mutta minä totesin (mikä mussa oikein on vikana?!?!), että ei lähdetä sekoilemaan tässä liian monella värillä. Sekoillaan sitten muissa huoneissa sitäkin enemmän.

Päätyseinän värivaihtoehdot olivat siten ne valkoinen tai tumma ruskea. Mutta ruskean osalta minua jännitti, että tuleeko takaosasta liian pimeä. Ja valkoinen seinä valkoisen katon kumppanina tuntui vaan ihan liian tylsältä.

”Entä jos katto olisikin tumma?”, Joel ehdotti.
”MITÄ? Eikä? Joo! Voisko olla?”, minä reagoin.

Heitin googlen kuvahakuun (sisustajan perustyökalu – suosittelen) sanat ”bathroom dark ceiling” ja sain tulokseksi mm. tällaisen. Kyllä! Meille tulee tumma katto!

Näillä eväin sitten Malmin Rautiaan. ”Valkoiseksi” väriksi katsottiin värikartasta jo valmiiksi sävy F300 (Kamelia) eli vaaleimmaksi taitettu neutraali keltainen. Ajatuksella, että se on käytännössä valkoinen, mutta ei varmasti taitu kylmään vaan aavistuksen verran lämpimään. Tää on tarkkaa :)

rautia ostokset rajattu

Tein jo viime keväänä (täällä) blogiyhteistyötä tuon lähellä olevan Rautian kanssa ja siitä lähtien ollaan mieluiten asioitu siellä. Koska palvelu, oi palvelu.

Sillä on ihan oikeasti merkitystä – eikä pelkästään fiilikseen vaan ihan lopputulokseenkin. Tällä kertaa nimittäin Hanna hoksasi ehdottaa meille kattoon Colorian sävytettävää öljyvahaa: vesiohenteinen, hajuton ja myrkytön öljyvaha, joka on ainoa, jonka päälle voi myös joskus halutessaan maalata.

Tää kuulostaa nyt ehkä vähän oudolta, mutta meidän teki mieli suunnilleen pussailla tuota purkkia. Sen voi (ainakin meillä) sutia suoraan kattoon ilman pohjatöitä, eli kaksi kerrosta ja valmista. Ja koko ajan pystyttiin nukkumaan lasten kanssa viereisessä huoneessa (ei hajuhaittoja) ja esimerkiksi käymään suihkussa.

coloria

Tämän öljyvahan voi siis sävyttää kuultavien värikarttojen mukaan, ja värivalinnassa me tehtiin ensin pikkumoka. Valitsimme nimittäin Tikkurilan Wengen ja heti ensisutaisusta totesimme, että se näyttää harmaalta pierulta. Joel maalasi kuitenkin toiveikkaana ex-saunanpuolen katon ja päätimme nukkua rauhassa yhden yön yli, josko se vaikka siitä jotenkin muuttuisi. Mutta seuraavana aamuna se näytti edelleen… … harmaalta pierulta.

Eeeeääääh. Ajateltiin jo, että mokattiinko koko homma.

Takaisin Rautiaan ja tällä kertaa sävyksi Jalopuu. Eli aika paljon punaiseen taittuva, tuo tuossa alhaalla keskellä:
(joo ja arvatkaa, oliko vaikea olla valitsematta tuota Mandariinia)

värikartta

Ja kyllä. Se on täydellinen.

kattolamppuSamalla öljyvahalla vahattiin myös lamppusysteemi ja lavuaarin taso.

Itse rempan osalta me jännitettiin etukäteen eniten seinän kaatoa. Joel oli alkuun sitä mieltä, että ei aio alkaa taiteilla ison ja painavan lasin kanssa itsekseen – että jos se tipahtaa vaikka jalalle, niin ei ole enää jalkaa. Mutta aikansa pähkäilyn jälkeen Joel päätti kuitenkin varo-varovasti yrittää. Ja loppujen lopuksi se lähti irti tosi nätisti. Muutenkin aukon laajentaminen kävi ihan hurjan nopeasti, vain yhdessä illassa! Moukarilla ja sorkkaraudalla vaan :D

kollaasi seinän kaato

Vasemmassa laidassa näkyvä seinäntynkä me katsottiin liian jykeväksi kaataa, se on tehty jonkinlaisista harkoista. Mutta se ei tuolla matalassa tilassa mitään haittaa, jääköön paikoilleen.

Toinen vähän monimutkaisempi juttu oli aukon ympäryksen listat.

Joel naureskeli listoja purkaessaan, että otti siitä irti 19 erilaista lautaa – että heh heh heh luulisi sitä vähemmälläkin pärjäävän. Mutta kun aukon laajentamisen jälkeen Joel piirsi ja laski tarvittavia laudanpätkiä, tuli summaksi väkisinkin vähintäänkin 11 kappaletta. Siinäpä oli sitten Joelin eilisillan askarteluprojekti.

”Mä menen yläkertaan kiroilemaan”, Joel totesi lähtiessään laittamaan listoja.

kollaasi listat

Mutta hei – nyt on jopa listat! Toisin kuin esimerkiksi meidän neljä vuotta sitten rempatussa alakerran pikkuveskissä.

Pieniä haasteita tuotti myös sellainen, että pesuhuoneen ja saunan katot ovat eri korkeudella. Se ratkaistiin jättämällä tuonne aukon päälle tuollainen ”lippa”. Oon ihan sairaan tyytyväinen – ja tän kaiken on tehnyt tuo sama mies, joka meidän tavatessa väitti, että se ei ”osaa” porata taulua kiinni mun seinälle!

Mutta niin kuin Joel on itse todennut: ei se kuitenkaan mitään ydinfysiikkaa ole ja netistä löytyy paljon opastusvideoita. Esimerkiksi just tuolta Rautian sivuilta täältä – tai sitten ihan Youtube on hyvä lähde myös.

kattojen ero

Seuraavaksi sitten täällä meillä odotellaan siis Rautian kautta tilattuja mittatilauslaminaattitasoja (Ecolamin ”rustiikkitammi” eli vanhan vaalean lankun näköistä laminaattia) sekä säilytyssysteemejä, jotka saamme Elfalta – niistä enemmän sitten, kun saapuvat!

pesukone seinä

Tuossa pesukoneen vieressähän meillä on ollut jo aikaisemmin tyttöjen vaatteille hyväksi havaittu Elfan kolmiosainen säilytyssysteemi, nyt se siirrettiin väliaikaisesti tuonne peremmälle ja tähän mahtuu saman verran (jea!) lisää noita koreja – sen laminaattisen pöytätason alle.

Ja (huokaus) pakko myöntää yks juttu. Mä olen nimittäin nyt taipunut. Meille tulee kuivausrumpu tuohon pesukoneen viereen – siis se, mitä vastaan mä oon nyt viimeiset neljä vuotta aktiivisesti rimpuillut. Mutta joo, kannattaahan se nyt sitten hankkia (jos on hankkiakseen), kun tuossa tuo tila on nyt tarjolla ja se täytetään mittojen mukaan. Joel voitti. Ja teistä te, jotka ootte mulle sitkeästi kuivausrumpua suositelleet :) Merkkiä sun muuta ei olla mietitty vielä, jätettiin vaan keskiarvoleveyden kokoinen kolo korisuunnitelmiin.

korit toinen suunta

Mutta joo. Oon kyllä jo tässä vaiheessa niii-iiiin tyytyväinen; väitän, että elämänlaatu ihan oikeasti kasvaa tän valmistuessa.

säilytyskorit

Vanhat koritkin näyttävät ihan kivoilta, kun niiden sisällöstä on poistettu kaikki niihin kertynyt turha romu.

Nyt pitäis vielä malttaa odottaa niitä liukuovia, ritiläkorisysteemejä ja pöytätasoja! Elfan korit tulevat varmaan jo tällä viikolla, mutta liukuovia ja pöytätasoja pitää odottaa pidempään, kun ne tehdään mittojen mukaan.

Oijoijoijoi mä en sit tän valmistuttua muuta teekään kuin pesen pyykkiä! Öööö eiku…?

 

PS. Joel sanoi, että se ei aio remontoida mitään pitkään aikaan. Mä taas salaa haaveilen, että mitäs seuraavaksi tehtäisiin – on niin mahtavaa, kun kodinlaittohommat edistyy!

46

You Might Also Like

 • Katje
  7.3.2016 at 17:17

  Voi miten mahtavan nakoista! Itsellani ylakerran siivous kesken ja tasta sai taas uutta virtaa, kiitos :)

  • krista
   7.3.2016 at 17:36

   Oi, kiva kuulla ja kiitos! Se ryhtyminen on kyllä ainakin itselleni se vaikein pala (ja ajan löytäminen!). Mutta hitsi että se on palkitsevaa, kun saa paikkoja kuntoon!

 • Heispi
  7.3.2016 at 17:30

  Mulle kans! Hajoilen jo tulevaa syksyä (molemmat töissä ja lapset hoidossa), että kuka (minä!) sitä pyykkiä pesee ja milloin! Ja mä tykkään mieluiten pestä pyykkiä kerralla niin paljon kuin kuivumaan mahtuu. Muttei sitä khh:n mahdu kuin ahtaasti 2 telinettä. Enkä millään haluaisi niitä muualle asintoon.. onko ne seinältä laskettavat telineet myös elfan?

  • krista
   7.3.2016 at 17:40

   Joo, ne on kans Elfaa – ja siitä se koko Elfa-idea lähtikin, kun googlailin sellaisia telineitä ja päädyin Elfan sivulle! Ne tulevat sellaisiin samanlaisiin kiskoihin kuin muutkin Elfan hyllyt. Meille tulee mahtumaan tuonne muistaakseni 3 kpl 90 cm levyisiä telineitä ja hätäriratkaisuna vielä yksi 60 cm levyinen tulee sinne kaappiin (jolloin kaapin ovea pitää pitää auki; mutta se on tosiaan vaan ihan hätäri ”pahan päivän varalle”. Hitsi että mä toivon, että päästäis noista irtotelineistä eroon! Olisin ottanut vielä tuplamääränkin noita seinätelineitä, mutta harmi kyllä ei mahtunut sen enempää, kun on tuota matalaa tilaa niin paljon…

  • Torey
   8.3.2016 at 08:21

   Siis toi on just se ongelma täälläkin, että kun telineitä khh:ssa on kaksi ja muualle en niitä nyt tahdo. Mutta jos pesee eka lakanoita, ni ne vie toisen telineen ja sitten toiseen mahtuukin vaan rajattu määrä vaatetta.

   • krista
    8.3.2016 at 08:29

    Tää lakanahomma (ja pyyhkeillä sama) oli oikeastaan se, miksi mä taivuin tuohon kuivausrumpuun. Meillä siis sama, että lakanat vie tosiaan paljon tilaa kuvaamisesta – ja pyykkikorista myös, kun niiden pesua sit viivyttelee, kun kuivaustilaa ei oikein ois… Eli kun ne rumpukuivaa, niin ajattelin, että se olisi iso tilanvapautus tuonne kuivumistilaan. Toivotaan näin!

 • Heidi
  7.3.2016 at 17:41

  Upeaa!!

  • krista
   7.3.2016 at 17:44

   Eiks olekin! Jos ei kohta pese pyykit itse itseään tuolla, niin JO ON KUMMA :D

 • Liisa
  7.3.2016 at 18:10

  Tuleepa hieno! Ja kyllä se vaan lisää elämänlaatua, että pyykin puljaamiselle on kunnon tilat. Minusta yksi parhaista puolista meidän asunnossa/talossa on kellarin pyykkihuone jossa on ruhtinaallisesti kuivaustilaa. Toivottavasti en enää koskaan joudu pitämään kuivaustelinettä olkkarissa tai makkarissa!
  Nyt menen googlaamaan ne Elfan seinäpyykkitelineet. :D

  • krista
   7.3.2016 at 18:20

   Tähän on tultu – hekumointia pyykkihuollosta :D Mutta se oikeasti ON olennaista; on tässä tullut huomattua pyykin keskellä eläessä :D

 • Jenn-
  7.3.2016 at 19:33

  Mun suurin haave on asunto, joka olis yksitasoinen ja jossa olis kaikille omat makkarit ja vielä kodinhoitohuonekin. Mä näin yks yö jopa unta kodinhoitohuoneesta. Kuin säälittävä mä oon! :D (ja säälittävät haaveet…) Mut oikeesti kun on ollu jo pitkään kotona, niin ne arjen hankaloittajat alkaa nyppiä.

  Ja tuut vielä olemaan tyytyväinen siihen kuivausrumpuun,

  • krista
   7.3.2016 at 19:39

   Hehee, ennen sitä nähtiin fantasiaunia jostain rokkitähdistä, nyt kodinhoitohuoneista :D

   Me ollaan muuten Joelin kanssa joskus hekumoitu ajatuksella, että millainen ois talo, jos sen kokonaan itse suunnittelisi. Yksi olennainen juttu olisi iso tuulikaappi (johon mahtuisi vaunut ja jossa vois esim. nukuttaa päikkäreilläkin) ja sellainen tilava ”kuraeteinen”, josta olisi käynti huoneeseen, jossa olisi vesieristys, lattiakaivo ja suihku. Sinne vaan pesulle suoraan ulkoa tultua – ja kaikki ulkokengät rapa-aikaan jäis sinne! Ja paljon säilytystilaa kaikille ulkona käytettäville vaatteille ja tavaroille. Oh!

   • Liisa
    7.3.2016 at 22:29

    Ei hitsi, tuollainen kuraeteinen on minunkin SUURI HAAVE! :D Siellä olis just vesieristys, lattiakaivo, kuivauskaappi ja iso teräsallas. Ja tietysti kaappitilaa urheilu- ja ulkoilukamoille. Ja ovi jonka voi sulkea! Yhdellä tutulla perheellä on semmoinen, olen niin kateellinen…

    • krista
     7.3.2016 at 22:35

     Ooooo JUST tuollainen! Melkein ihan vaan sen takia vois alkaa talonrakentajaksi :D

 • -Jenni-
  7.3.2016 at 20:19

  Hitsi kun tulee kateus! Me kuukausi ennen ekan lapsen syntymää saatiin sauna/kylpyhuoneremontti valmiiksi. Ollaan saunottu ehkä 20krt 4vuoden aikana. Nyt kaduttaa kun ei tehty kodinhoitohuonetta. Etenkin ku meillä vielä rantasaunakin. Mitä me ajateltiin!!!

  • krista
   7.3.2016 at 21:23

   Tää on jännä juttu, jonka oon huomannut omakohtaisesti itsekin – että meissä suomalaisissa usein on se sellainen ”sauna pitää olla”, vaikka sit todellisuudessa ei sitä niin paljon käytettykään! Mäkin olin tänne muuttaessa, että ”wohohooo sauna”, mutta tosiaan kaksi kertaa taisin siinä vaan saunoa. Jotkut tietysti tykkää saunomisesta; silloin ne on hyvin käytettyjä neliöitä!

 • Nro 26
  7.3.2016 at 20:51

  Hui, entä jos se oli ns. kantava seinä/tolppa? Mut hei kivalta näyttää! :)

  • krista
   7.3.2016 at 21:18

   Hehee, me tiedetään, että ei ollut kantava – meillä on nimittäin sellainen ilo ja onni, että me ollaan tutustuttu niihin, jotka tämän ovat aikoinaan joka ikistä lautaa myöten entisöineet JA he ovat myös videodokumentoineet kaiken tekemänsä! Ihan luksusta! Kävimme siis yhden illan istumassa ja vanhoja videoita katselemassa, jotta tiesimme tyyliin jokaista naulaa myöten, mitä tuo seinä on ”syönyt”, ja silloin selvisi sekin, että just tuota ”lopputynkää” ei kannata purkaa (liian jykevästi rakennettu, että maksaisi vaivan). Mutta tuo koko seinä on tosiaan jälkikäteen rakennettu, joten sen sai napsaista pois ihan huoletta :)

   • Nro 26
    10.3.2016 at 07:18

    Hei hyvä juttu :)

  • elina
   8.3.2016 at 09:21

   Voin kyllä vakuuttaa että kantavaa seinää ei koskaan tehdä lasista.

   • Nro 26
    10.3.2016 at 07:20

    Hah :D en sentään kuvitellut että kantava seinä tehtäisiin lasista vaan että se olis korvattu tolpalla ja lasi oli muista syistä :) Mutta myönnän auliisti etten tiedä onko sekään mahdollista.

 • EevaE
  7.3.2016 at 21:19

  Oi vitsit, hienolta näyttää! Ehkä mä kohta saan itseäni niskasta kiinni ja näiden sun rymsteerausjuttujen innoittamana saisin tehtyä jotain meidän ”walk in -closet”:lle, josta lähinnä vyöryy tavaroita niskaan ja löytää tarvittavat asiat ainoastaan, jos on valmis tyhjentämään puoli komeroa :D

  • krista
   7.3.2016 at 21:21

   Hih sattuneista syistä muuten meidän ”walk-in-closetin” tilanteesta ei olekaan juuri viime aikoina raportoitu :D HERRANJESTAS mikä homma siinä on ollut (ja on), kun sitä on aikaa tehdä vaan yksi tunti silloin ja toinen tunti tällöin. Pitää taas ottaa sen jatkaminen kunnolla työn alle heti tän pyykkihuoneen valmistumisen jälkeen!

 • Ande
  8.3.2016 at 06:49

  Se onkik ihanaa kun saa jonkun osan kodistaan toimimaan. Näyttää olevan hyviä ja muunneltavia ratkaisuja!

  Uskaltaako tuolle muuten antaa jotain kustannusarviota?

  • krista
   8.3.2016 at 08:45

   Niin on! Ja ne Elfat on tosiaan siitä(kin) kivat, että ajatttelen, että ne on sitten vähän niin kuin ikuiset. JOS joskus tämä huone otettaisiin johonkin muuhun käyttöön (siitä saa puhkaistua myös aukon toiseen suuntaan, jolloin se ois tilava alkovi), niin kaikki korit ja kiskot voi vaan siirtää toiseen paikkaan talossa.

   Joo, hinnat on tuoreena muistissa! :) Remontointiosuuteen meni n. 250 e, siinä oli myös jo välineet (mukaan lukien sorkkaraudat ja muut) ja suojaushommat mukana. Laminaattipöytätasot (2 kpl) tulevat maksamaan yhteensä n. 400 e ja otettiin siihen kotiinkuljetus päälle. Siihen ei olla vielä ratkaistu kiinnityssysteemiä – todennäköisesti yritetään ensin irtojaloilla, tsekkailin niitä Ikean sivuilta. Elfan korisysteemeistä tulee sit tosiaankin sitä säilytystilaa PALJON eli koreja tais tulla yli 40 kpl, sit kaikki kiskot ja telineet ja hyllyt ja pyyhekoukut ja kuivaustelineet… Eli kolme seinällistä näitä – ja hintaa sit tulikin n. 2700 euroa koko kokonaisuudelle. Mutta ajattelen tosiaan, että ne ovat ikuisia. Ja liukuovet mittatilausten mukaan (mukana kiskot sekä valmiiksiasennetut led-valot) maksavat mittojen mukaan tilattuina 1800e.

 • Miitu
  8.3.2016 at 06:53

  Toimiva pyykkihuolto on kyllä tärkeää. En tiedä, mitä meillä tulis ilman kuutta lajittelukoria ja kuivuria tässä läpsystä vaihto -elämässä, kun nykyselläänkin tahtoo ajoittain olla haasteita.

  Meillä on nykyisin LG:n kuivuri ja oon ollu kyllä tosi tyytyväinen. Ei mielestäni kulutakaan vaatteita samoissa määrin kuin edellinen. LG:n pesukoneessa oli 10 vuoden moottoritakuu, minkä ansiosta se valikoitui meille edellisen koneen moottorin hajottua puoli vuotta takuun umpeuduttua, mut nyt tuli unohdus, oliko tuossa kuivurissa vastaava takuu.

  • krista
   8.3.2016 at 08:47

   Jesh, kiitos suosituksesta! Mä ajattelinkin, että voisin taas joukkoistaa ja jossain vaiheessa kysellä, että mitä pitää ottaa huomioon kuivurin hankkimisessa :) Sitä mä pidän tosi tärkeänä, että ei kuluttais vaatetta! Ja hinta, ja enenrgiankulutus, ja takuu ois hyvä olla kans pitkä!

 • murina
  8.3.2016 at 09:10

  Meillä joku aika sitten pesukone hajos ja kun parin viikon odotuksen jälkeen sain uuden niin ensimmäisen koneellisen pyöriessä vaan istuin tuijottamassa ja huokailin onnellisena… ja sit välillä pysähdyin miettimään että kuinka säälittävä mä oikein olen!? –
  Mä muuten lakanoita kuivaan niin, että levitän ne jo muuten täysinäisen kuivaustelineen päälle, puoliksi taitettuina, hyvin oon kuiviksi saanu!

  • krista
   8.3.2016 at 10:03

   Joo toi on meilläkin tekniikka silloin, kun ajoitus toimii sopivasti – mut silloin pitää olla alla just sopivat pyykit. Usein niin, että päivän viimeinen kone on lakanoita :)

   Hahaa ja mä tunnistan ton tunteen. Meillä oli kone viikon suojamuovien alla ja olipa luksusta saada se eka kerran pyörimään! :)

 • Tuuts
  8.3.2016 at 09:42

  Kaheksan (8) koria pyykinlajittelulle?!!

  • krista
   8.3.2016 at 09:55

   Oisin ottanut kymmenen jos ois mahtunut! :D

 • MMinne
  8.3.2016 at 09:55

  Mä en kans oikeastaan koskaan kuivaa lakanapyykkiä erikseen, se veisi niin paljon tilaa, laitan sen saunan oven päälle tai suihkussa olevaan tankoon tai juuri tuollai, että kuivaustelineen päälle. Siirrän niitä sitten makkarin tai vaatehuoneen ovien päälle kuivana odottamaan viikkausta kaappiin, johon saattaa mennä, öhm, viikko, kaksi..;)

  Kivalta näyttää remontti jo tässä vaiheessa! Mä en koskaan voisi itse luopua saunasta, se on parasta! Suurin haave olisi puilla lämpiävä pihasauna, ai että! Tai jopa savusauna, oijoijoi..

  • krista
   8.3.2016 at 18:00

   Joo ääh lakanoiden VIIKKAUS sit erikseen, graah :D Se on mun mielestä ehdottomasti kahden ihmisen ”työn” vaativaa hommaa ja hahahaha silloin, kun lapset on poissa jaloista niin, että me ollaan Joelin kanssa kahdestaan, meillä on useimmiten mielessä IHAN jotain muuta lakanoissa tehtävää kuin viikkaus :D :D :D

   Puusauna oiskin kyllä niiii-iiiiin eri! Ja sit saunan jälkeen pihalle kauniiseen maisemaan (kesällä) vilvoittelemaan, oijoijoi. Jotenkin tällä kotisaunalla ei vaan ollut samanlaista mieltärauhoittavaa vaikutusta.

 • Tilia
  8.3.2016 at 10:14

  Hyvin istuu tuo katto noiden lattialaattojen kanssa.

  Muuten täältä oman rempan keskeltä totean, että kiroilua ja vastoinkäymisiä oli normiremppaan verrattuna tässä muutoksessa kuvattu epätodellisen vähän. Älkää vanhoista taloista unelmoijat uskoko, että olis aina noin helppoa tai että kaikista rautakaupoista blogiyhteistyön ulkopuolella saisi palvelua! :)

  • krista
   8.3.2016 at 18:42

   Kiitos – ja samaa mieltä, lattian (yllättävän nätti!) sävy pääsee paremmin oikeuksiinsa nyt!

   Tsemppiä sinne remppailuun, kyllä siihen siis aina meilläkin vaihteleva määrä sitä kiroilua kuuluu :D Nyt oli tosiaan tuo pierunvärimoka, ja sit Joel meinasi saada epätoivohetkiä noiden listojen kanssa – kuulemma lopputulos ei kestäis lähikuvien ottamista :D Mutta mä en ole näissä mitenkään perfektionisti; kun itse tekee, niin tulee just tasan sellaista kuin onnistuu omilla taidoillaan tekemään ja se riittää :)

   • Tilia
    9.3.2016 at 11:56

    Joo, meillä käytössä myös sanonta: ”Ite teen, ite kattelen!” Ja jos jotakuta haittaa, saa tulla tekemään nätimmin. :)

    • krista
     9.3.2016 at 14:10

     Oi, tää on hyvä sanonta – täytyy ottaa käyttöön! :)

 • Vannikkila
  8.3.2016 at 11:22

  Mahtavan näköistä! :)

  Meillä on myös elfat likapyykille käytössä. Alunperin sen piti tulla miehen vaatekaappiin (omassani jo on), mutta mies ei sitä sinne halunnut. Minä olin lopen kyllästynyt tuohon ”pakko kipata pyykkikori ympäri, jotta näkee, mitä ottaa koneeseen” -menetelmään, et raahasin sen elfan sit kodinhoitohuoneeseen ja sinne se nyt tulee jäämään :D Täytyy sanoa, että nyt on aina kerralla enemmän pyykkiä odottamassa pesua, mutta syynä ihan se, että näkee suoraan, milloin on aika pestä mitäkin väriä, kun yhdestä korista saa suoraan yhden koneellisen :) Vähän on vielä miehen koulutus kesken siihen, että mitä väriä mihinkin koriin, mutta pikku hiljaa, pikku hiljaa ;)

  Kuivausrumpua meille ei tule (koska onneksi se ei mahdu), vaikka mies sitä haaveilikin. Mutta tällainen tuli ja tästä mä ehdin haaveilla koko edellisessä asunnossa asumisen ajan! Voin nimittäin suositella, saa pyykit kuivumaan pieneen tilaan ja tuota on helppo laittaa kasaan ja käyttää vaikka vain puolikkaana tai kokonaan pystyyn jonnekin kaapinväliin säilytykseen: http://www.clasohlson.com/fi/Kuivausteline/34-2237

  (Meille jäi pyykkikone käyttöön lattian kosteusvaurion kuivauksen ajaksi, mitä eilen jännitin! Tuolla se nytkin hurraa. Ja tullaan tähän samaan rytäkkään vaihtamaan todennäköisesti laattalattia kodinhoitohuoneeseen, ni pääsen sitäkin sitten sommittelemaan ihan oman maun mukaan \o/ )

  • krista
   8.3.2016 at 18:49

   Kiitokset! Tuota mäkin just toivon ja odotan – että näkee suorilta, että minkä lajin peseminen on kiireisintä ja ehkä tulee paremmin täysiä koneellisiakin. Kaikenlainen pyykinpesun järkevöityminen, AH! Just täällä blogissa oon kuullut kehuja näille elfakorisysteemeille niin, että aloin niistä itsekin haaveilla :D

   Kiitos vinkistä, näppärän näköinen teline! Aika näyttää, pärjätäänkö ilman irtotelineitä – ja jos pitää irtotelin laittaa, niin ehkä mieluummin just joku pieni ja näppärä eikä tällainen massiivinen avaruusalus, mitä meillä nyt on käytössä :D

   JESH tuolle pyykkikoneen käyttöönjäämiselle! Laita ihmeessä lisää Instaan kuvia aina teidän rempan etenemisestä, innolla seurailen! :)

   • Vannikkila
    9.3.2016 at 09:40

    Laitetaan :) Nyt seuraavaksi pitäisi löytää itseä mielyttävät laatat kodinhoitohuoneen ja keittiön lattiaan sekä todennäköisesti niihin yhteensopivat pienet mosaiikkilaatat keittiön välitilan laatan elävöittämiseksi :)

 • Paula*
  8.3.2016 at 14:15

  Taannoin kodinhoitohuoneelliseen taloon muuttaneena en voi kuin iloita teidänkin puolesta! Niin paljon arkea helpottavaa on toimiva pyykkihuoltohuone ja se kuivausrumpu! Mäkin pitkään epäilin sen tarvetta, mutta kun se nyt hommattiin, niin mikä autuus kun lakanat ja pyyhkeet on hetkessä valmiita kaappiin ja pyykkitelineet ei ole enää oleellinen osa sisustusta!
  Sitäpaitsi tämä toimivan pyykkihuollon hekumointi on myös niitä asioita joita ennen lasta/lapsia ei ole tajunnut! Samoin kuin se, että vessan pesu voi joissain tilanteissa olla sitä kaivattua ”omaa aikaa”, hihi ;)

  • krista
   8.3.2016 at 18:52

   Mun täytyy varmaan tehdä joku rehellinen käyttökokemuspostaus tuosta kuivausrummusta tyyliin ekan puolen vuoden jälkeen. Että oonko edelleen rumpuvastainen vai oonko hurahtanut :D Nyt tällä hetkellä ajattelen, että lakanat ja pyykeet sinne, mutta EI MUUTA. Saas nähdä :D

   Toi pyykkihuoltohekumointi on niii-iiiin totta! Jos joskus viisi vuotta sitten mua ois pyydetty listaamaan ”tärkeysjärjestyksessä” erilaisia kodin remonttitarpeita, niin mulle ei olis luultavasti tullut edes MIELEEN mitkään pyykit! Mutta nyt se kiilasi monen muun remontoitavan jutun eteen! :)

 • Radamsa
  9.3.2016 at 10:17

  Kuivausrumpu on ihana asia, mitään en pyykinhuollossa niin vihaa kuin kylmien märkien pyykkien naruttamista ja sukkien kanssa nyhertämistä . Ja nyrkkipyykkiä. Mutta oman kokemukseni mukaan lakanat on kyllä kivempi kuivattaa narulla, kun rummusta ne tulevat jostain syystä aina ryppyisenä kieppuna. :( Printtejä ja arkoja materiaaleja en yleensä rumpuun tunge, pyyhkeet taas on pakko saada sinne pehmenemään!