Virtuaalinen talokierros Espanjan-kotiimme (vol. 2)

”Tykkäättekö te tästä meidän tämän talven Espanjan-kodista?”, kysyin juuri eilen lapsilta.
”Joo!”
”JOOOOOO!!!!”

”No mikä siinä on kivaa?”, minä kysyin.
”Kun saa leikkiä Ryhmä Hauta sisällä ja ulkona ja MINÄ HALUAN JOULULAHJAKSI ZUMAN”, ensimmäinen vastasi epäröimättä.
”Kun puusta tippuu vaaleanpunaisia kukkia ja minä saan poimia niitä ja heitellä niitä ilmaan. Se on niin romanttista”, toinen perusteli.

Virtuaalikotikierroksen aika siis! Meidän viime vuoden Espanjan-kodin vastaava esittely täällä.

Myös minä tykkään tästä kodista.

Siinä missä viime vuonna me ihastuimme asuntoomme heti ensisilmäyksellä, tämän vuoden alku oli tahmeampi. Mutta nyt ensimmäisen kuukauden jälkeen se on ihan selvää: tämä on ihana ihana ihana talo. Jos olisi myynnissä (ja jos olisimme täältä taloa ostamassa), niin ostaisimme vaikka omaksemme <3

Nouto-thairuokaa omalla pihalla.

Yksi parhaista jutuista tässä on ihan optimaalinen sijainti. Tämä on rauhallinen pientaloalue – sellaista suloista vanhaa valkoista espanjalaista pikkutaloa – mutta silti vain parin minuutin kävelymatkan päässä on lähin iso ruokakauppa, zumba-tunnit, juna-asema ja ranta. Päivähoidolle on pidempi matka, mutta sekään ei ole onneksi vielä alkanut nyppiä.

Ja sitten ihan ehdoton valtti tässä asunnossa on oma aidattu piha (vaikka se uima-allas ei ihan meidän juttu olekaan) ja tilava paikka ruokailla ulkona. Sekä oh: kattoterassi. Siellä me Joelin kanssa syödään usein kotilounas kesken duunipäivän, tai löhöillään duunien päätteeksi, kun lapset vielä nukkuvat. Tämä näkymä, nuo vanhat tiilikatot <3 <3 <3

Itse talo on sisältä pieni: tässä on kolme makuuhuonetta, mutta ne ovat pikkuruisia. Taloon asettumisessa (viime vuoteen verrattuna) meillä oli alkuhaasteena se, että talon kalustossa on selvästi ajateltu, että tänne tulee esimerkiksi kolme lapsetonta pariskuntaa lyhyttä rantalomaa viettämään. Täällä on esimerkiksi hyvät isot sängyt, hienot löhöilymahdollisuudet (iso sohva ja telkkari, uima-allas, pihatuoleja) ja kaapissa viini- ja snapsilaseja vaikka minkälaiselle seurueelle – mutta pidempiaikaiseen asumiseen täällä on vähemmän esimerkiksi säilytystilaa ja ihan sellaista lattiapinta-alaa, johon voisi levittää lasten leikit. Saatikka pystyttää työskentelypisteet.

Mutta omilla huonejärjestelyllä ja pienillä hankinnoilla saimme homman oikein toimivaksi!

Olohuone on talon isoin huone. Sinne ostimme itse maton lämmikkeksi varpaiden ja leikkien alle, ja seinällä olleiden taulujen tilalla on tällä hetkellä tuo upea (hehe) joulukalenteriviritys.

Olkkarin toisessa päässä on levitettävä ruokapöytä. Puinen hieno kaappi etualalla on liinavaatekaappi: niitä on kaksi, ja toisen tyhjensimme omaan käyttöömme.

Eteiseen siirsimme yhden makuuhuoneen lipaston ja ostimme säilytyslaatikoita sen päälle. Eteisestä tuli ahtaampi, mutta tällä tavalla saimme tuonne takana häämöttävään huoneeseen (megaison sängyn lisäksi) edes sen verran tilaa, että saimme sinne ahdettua pienimmän mahdollisen (Ikean) työpöydän ja Joelille työpisteen.

En nyt kuvannut tuota makkaria erikseen, mutta tuosta oviaukosta voi kurkistaa :)

Keittiö ja kylpyhuone ovat vasta remontoituja ja pohjoismaisten mieltymysten mukaisia – kuvissa vilahtelevista sini-keltaisista lipuista voi kenties päätellä talon omistajien kotimaan :)

Ja mikä megaluksus ja harvinaisuus Espanjassa: täällä on tiskikone! Viime talvenahan meillä ei sellaista ollut. Silloin Joel laski käyttäneensä talvestaan noin viikon käsintiskaamiseen. Auts.

Mikron ja vedenkeittimen ostimme itse, koska olemme laiskoja ja uusavuttoma, ha. Ja tiskiharjat, koska olemme… …suomalaisia.

Kylppäri on myös täysin siisti, suihku on yhtä hyvä kuin meillä kotona Suomessa, ja lämminvesivaraaja nähtävästi tosi paljon viimevuotista isompi: kertaakaan ei ole lämmin vesi loppunut!

Nuo korokejakkarat ja roskakori on meidän ostamat.

Makuuhuoneeksi valitsemamme huone onkin sitten ihan pelkkää sänkyä. Tässä me nukutaan, eikä sitten muuta mahdukaan:

Ja täällä minä istun nyt: lastenhuone ja mun työhuone.

Täältä me kannettiin siis yksi sänky perhepediksi tuonne makuuhuoneeseen; tarkoitus oli ollut, että lapset voisivat alkaa nukkua omassa huoneessaan, mutta siinä tapauksessa mihinkään ei olisi jäänyt tilaa leikeille eikä mun työpöydälle. Mutta kun isoimmasta makkarista poistettiin yksi sänky, saatiin mukavasti tilaa!

Leikkimatot, säilytyslaatikot ja työpöytä on meidän hankkimat. Ja lelut omia, heh.

Tänne kannettiin myös kaikki talon yöpöydät; ne otettiin lelun- ja kirjansäilytyskäyttöön. Lipastossa (ja vastaavassa eteisen ja makkarin lipastossa) on ängettynä meidän puolen vuoden vaatteet.

End of talokierros – täällä me siis helmikuun loppuun asti elelemme <3 Tämä ei harmi kyllä ollut vapaana ihan koko talvelle, joten maalis-huhtikuuksi muutamme vielä toiseen asuntoon, päivähoitopaikan lähelle.

Se puolestaan on kerrostaloasunto, jossa on vain kaksi makkaria (lisää haasteita meidän mahtumiseen ja kaappitilaan), mutta iiiiiiiso kattoterassiparveke kevään helteitä ajatellen. Ihanaa sekin! Vaikka tässä kyllä viihtyisimme pidempäänkin.

33

You Might Also Like

 • Heidi
  11.12.2017 at 18:33

  Ihana!! Kelpais aivan mainiosti meillekin 😍😍

  • krista
   11.12.2017 at 18:40

   Hihi <3 Me ollaan silleen utopistisesti mietitty, että mitä jos tämä olisi oma - miten laitettaisiin huoneet, miten sisustettaisiin, miten maalattaisiin seiniä <3 Jos me joskus täältä talo ostettaisiin, niin just tällainen vanha söpö pikkutalo se saisi olla <3