Takkuinen alku

Terkut Espanjasta!

Nyt pitäisi varmasti kirjoittaa kaikkea hehkutus-jee-jee:tä, mutta täytyy sanoa, että tunnelma eilen illalla oli… lamaantunut on liian positiivinen, ehkä epätoivoinen on oikeampi.

Matka meni ihan mielettömän hyvin. Kaikki niin niin niin ihanasti oman uuden kodin pihamaalle (sekin oli ihana!) asti. ”No niin, katsotaanpa sisään meidän ihanaan uuteen kotiin!”

Ovi auki. Siitäpä se hyvä fiilis sitten karisi sekunti sekunnilta alaspäin.

Onneksi vyyhti on alkanut selvitä; omistaja vastasi heti illalla viesteihini ja alkoi hoitaa asiaa. On tässä tietysti varmasti muitakin juttuja ongelmana, mutta pääasiallisin selitys varmasti on, että talo oli jäänyt edellisten vuokraajien jäljiltä siivoamatta. Se oli jo iso helpotus – että tämän ei ”kuuluisi” olla tällaisessa kunnossa. Siivousfirma on nyt tilattu, se (ja tuuletus) tekee varmasti ihmeitä. Roskia me jo kannettiin ulos ja yritettiin tuulettaa. Mutta ensimmäinen yö oli kyllä aika ahdistava. Löysimme ihan mielettömällä tsägällä yhdet puhtaat lakanat (osa taisi olla kyllä verhoja), jotta saimme yhden sängyn ahtaasti käyttöömme.

Asettumaan emme ole siis vielä päässeet emmekä työ tekoon nyt ainakaan; nyt seuraavaksi juuri nostetaan tavaramme takaisin pihalle ja toivomme, että siivousfirma tosiaan tulee. Lapset hihkuvat pääsyä biitsille ja jätskiä syömään, ja me tässä yritetään selittää, että äiti ja isi hoitaa ensin pari juttua, että päästään kunnolla tähän asumaan.

Kyllä tämä tästä vielä riemuksi muuttuu. Ihan mieletön tsägä, että omistaja on superavulias. Voisi nimittäin olla toisinkin…

31

You Might Also Like

 • Elmi
  13.11.2017 at 10:41

  Voi ei! :( Luulis, että omistajan/jonkun muun kannattais käydä tsekkaamassa asunto aina vuokralaisten lähdettyä. Tsemppiä!

 • Seija
  13.11.2017 at 10:52

  Tsemppiä! Kyllä asiat varmasti suttaantuu ja kuukauden päästä jo naureskelette kaikelle. :)

 • Lurre
  13.11.2017 at 13:18

  Auts! Tsempit, toivotaan että asiat järjestyy nopsaa!

 • Maarit
  13.11.2017 at 13:27

  No voi huh! Toisten sotkujen keskelle joutuminen on niin ällöttävää.
  Meille kävi viimeksi niin, että kun yömyöhällä rättiväsyneinä saavuttiin kohteeseen, ei päästykään asuntoon sisään, eikä tietysti saatu asiaa yöllä selvitettyä. Onneksi oli sentään ystäväperhe ja heidän asuntonsa naapurikadulla, jonne ahtauduttiin kaikki. Aamulla päästiin sitten meidän asuntoon sisään, joka odotti myöskin siivoamattomana. Päivän aikana asunto siivottiin ja alkoi jo hymyilyttää.

 • Sari
  13.11.2017 at 13:32

  Oho mikä alku. Tsemppiä ja jos nyt voi sanoa että onni onnettomuudessa, että on aktiivinen omistaja! Huh!

 • Annika Peltonen
  13.11.2017 at 22:16

  Tsemppiä!

 • Lilah
  13.11.2017 at 22:34

  Auts, ikävä takaisku. Nuo on juuri niitä tilanteita jolloin en haluaisi omistaa sijoitusmielessä hankittua loma-asuntoa. Onko teidän vuokranantaja paikallinen vai ulkomainen? Itsekin jos kotimaasta käsin vuokraisi omaisuuttaan pitäisi tietysti olla paikan päällä joku luotettu henkilö tsekkaamassa kämppä säännöllisesti. Ja kun välityssivustojen vapaata tarjontaa katsoo niin epäilen kyllä voiko se yksityisenä vuokraaminen olla kannattavaa.

  • krista
   14.11.2017 at 08:20

   Joo tässä on juuri omistaja ulkomailla (ei Suomessa vaan naapurimaassa) ja hän kyllä tosiaan mahtavasti otti asiasta kopin heti sunnuntaina myöhään illalla. Nyt on asunto siivottu ja fiilis ihan eri – ja muutamiin pikkuremppaa vaativiin juttuihin tulee tekijä lähipäivinä (kävi jo katsomassa). Kyllä tää nyt toivottavasti tästä, vaikka vuorokausi sitten oltiin ihan valmiita kantamaan kamat hotelliin – lähinnä noiden remppajuttujen takia siis. Mutta eiköhän me tähän päästä asettumaan, jos/kun nuo jutut saadaan korjattua!

   • Lilah
    14.11.2017 at 08:55

    No lupaavaltahan tuo jo näyttää espanjalaisittain ajatellen nopealla aikataululla :-) Varmaan sellaiset, jotka itse kuitenkin asuvat kämppäänsä useita kuukausia vuodessa, ovat onnistuneet löytämään luotettavat paikalliset toimijat, jotka hoitavat hommaa sitten kun ongelmia tulee. Ja varmaan pohjoismaalaisella omistajalla on suunnilleen samat standardit mikä on ok kuin etelä-eurooppalaisella voisi olla niin ei tarvitse selitellä miksi joku juttu pitäisi hoitaa kuntoon.