Joulukalenteri DIY

”No minkäslaisen joulukalenterin te haluaisitte?”, minä kysyin lapsilta.

Hmm. Jännitin, että toivottavasti ei tule mitään Lego-kalenteritoivetta, kun en tiedä, saako niitä täältä…

”Voisiko se olla sellainen kalenteri, että siinä on joka aamu joku laulu tai loru tai värityskuva?”, lapsi ehdotti.

Voisi! Oi, todellakin voisi – ihanaa, että lapsi piti sitä viimevuotista (räpellystä) noin tärkeänä <3

Joulukuu hupsahti sitten eteen aika… kröhöm… takavasemmalta ja yllättäen. Jonkinlainen kalenterivääristymä selvästi. Totesimme, että ehdimme kalenterintekohommiin vasta kuun ensimmäisenä päivänä, nyt perjantaina. Mutta lapset eivät olleet siitä moksiskaan; voihan se ylläri tulla sinne kalenteriin päiväunien jälkeenkin. Niin voikin!

Tänään sitten päivällä suuntasimme basaariin vailla oikein minkäänlaista suunnitelmaa: jotain jouluisen näköistä askartelutavaraa. Ja tällaisen kuorman pariin minä jäin nyhertämään, kun lapset menivät tänään päikkäreille.

Hmm. Mitäs tästä oikein…?

Tuollaiset liitutaulutyyppiset pyykkipoikasysteemit olivat aika löytö; niistä sain numerolaput kalenteriin. Muistin jopa ostaa liituja.

Idea kehittyi siinä vauhdissa. Päädyin ompelemaan käsin (huh huh) yhteen kuusi tuollaista joulutablettia, ja väliin laitoin vihreää paksumpaa nauhaa ja kultaista ohutta. Olisi ollut varmaan pik-ka-sen nopeampaa ompelukoneen kanssa…

Hommaa siinä iloisesti aloitellessani aurinko vielä paistoi ja lapset nukkuivat ulkona…

…kun kalenteri oli valmis, alkoikin olla jo illan nukkumaanmenoaika. Haha.

Sanon haha, vaikka ehkä pitäisi sanoa niisk. Joulukalenterista tuli siis (mun mielestä) omiin kötöstystaitoihin ja suunnitelmattomuuten suhteutettuna sairaan hieno. Mutta kun yritin ottaa siitä nyt pimeän jo tultua kuvia, se oli oikea antikliiimaksien antikliimaksi.Näyttääkö tää oikeasti noin kamalalta kuin mitä kuvissa…?

Niisk. Haha. Ehkä se vaan näyttää.

Voi mun kaikki nyherrykset, ja tässä on se tulos. Mutta onpahan joulukalenteri.

Ensimmäisessä luukussa oli värityskuvina joulupalmut molemmille.

Lapsi totesi kautta rantain, että toivottavasti huomenna olisi loru tai laulu.

Varsinainen menestys siis tämä meidän kalenteri :D :D :D

32

You Might Also Like

 • Karoliinan
  1.12.2017 at 22:30

  Meillä on Mauri Kunnas kirjakalenteri :) joka päivälle uusi minikirja. Ihana tapa alottaa aamu! Hyvältä toi sun askartelema näyttää! Elän niin suomikuplassa etten tajunnu muute että ei missää espanjoissa oo joulukuusia :D onko siel sit palmu joka koristellaan? Millasia jouluperinteitä muuten?

  • krista
   1.12.2017 at 22:47

   Oi, kuulostaapa kivalta, meidän tytöt tykkäis just tuollaisesta!

   Täältä muuten saa joulukuusiakin :) Ei ihan joka kulmalta niin kuin Suomesta, mutta kuulemma jostain puutarhaliikkeistä ainakin. Mutta muovikuuset on yleisimpiä. Meillä oli viimeksi sellainen kuusta jäljittelevä pieni havupuu ruukussa, ostettiin se kulman kukkakauppakioskista :)

   Hei joo mä voisin kirjoitella jouluperinteistä erikseen! Sen, minkä tiedän siis :) Jotain taisin viime vuonnankin kirjoittaa, mutta en ehkä silleen systemaattisesti – voisin yrittää tehdä sen tässä ennen joulua! :)

  • krista
   1.12.2017 at 22:49

   Hih ja kiitos lohdutuksesta :) Siis livenä se näytti (mun mielestä) ihan hienolta, mutta kun nuo kuvat otin, niin tuli sellainen KAMALAA-olo :D Että TUONKO mä nyt oikeasti karsealla innolla tein :D :D :D Livenä on siis ehkä vähän kivempi kuin kuvissa, ehkä se on tää keinovalo joka tuosta teki niin kamalan. Ja mä vielä tuohon tosiaan valitsin parhaat kuvat, oisitte nähneet ne mega-ankeudet :D

 • Värinautit
  2.12.2017 at 08:36

  Meidän Värinauttien sivuilta löydät tulostettavia talviaiheisia värityskuvia ilmaiseksi joulukalentereista. Sieltä löytyy myös menneiden vuosien kalentereita.
  Tämän vuoden kalenterissa aiheena on pienet hyvät teot ja jokaiselle päivälle on pieni tehtävä.
  Voit tulostaa värityskuvia sivuiltamme.
  Hyvää joulukuuta!

  • Värinautit
   2.12.2017 at 08:37

   Ps. Meidän mielestä kalenterisi on upea!

 • Sanna
  2.12.2017 at 20:11

  Hieno tuli!
  Vinkkinä suosittelen kuumaliimapistoolia tulevia askarteluja varten. Toimii kaikkeen näpertelyyn ja kodin pieniin kunnostushommiin 👍🏼 Mukavaa joulun odotusta koko perheelle!