Toive terveestä joulunajasta

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Lifen kanssa.

”Jos jouluna ei ole flunssa,
voiko joulupukki tullakaan…?”


Tämän postauksen alku on myös vanhan kirjoitukseni otsikko, vuodelta 2012. Meidän perheen olennaisin jouluperinne nimittäin on kautta aikojen ollut (jo ennen lapsia), että ainakin joku perheenjäsenistä on joulunpyhinä flunssassa.

Etukäteen me kuviteltiin olevamme täällä Espanjassa jotenkin terveempiä kuin Suomessa, meri-ilmasto ja silleen. Mutta valitettavasti totuus on ollut ihan toinen. Ihan samaan tapaan ne flunssat täälläkin kiertävät. Pahimmillaan saadaan jopa sekä täkäläiset pöpöt että Suomesta tulevat pöpöt siihen päälle.

Tänä vuonna ennen tänne Espanjaan lähtöä en sitten hankkinutkaan pelkästään ”mitä käteen sattuu osumaan” -vitamiineja, vaan marssin (osana tätä kaupallista yhteistyötä) Lifen myymälään Rediin. Siellä myyjä oli sopivasti vapaana ja selitin hänelle meidän perheen tarpeet: me ollaan jatkuvasti flunssassa ja lähdössä talveksi Espanjaan. Lisää vastustuskykyä akuutisti tarvitaan.

Ja ah! Olipa jotenkin ihanan helppoa saada tuotteisiin ammattilaisen suosittelut. Kävimme siis läpi erilaisia tuotteita vähän laidasta laitaan, ja niistä sitten valitsin, että mitkä meidän perheelle tähän talveen tuntuisivat kaikkein parhaimmalta. Lapsille ja aikuisille.

Itselläni etenkin se omien vitamiinien muistaminen on aina ollut se hankala juttu – lapsille kyllä muistan antaa. Mutta nyt päätin tehdä tässä sellaisen henkilökohtaisen ryhtiliikkeen.

Tässä siis meidän perheen tämänhetkistä vitamiinicomboa:

Oikeastaan kaikki näistä ovat hyviä, mutta jos valitsisin näistä viisi lempparia, joita ihan erityisesti haluan suositella, niin ne ovat tässä:

1. Life Kidz Vitamin D (lapsille)

Ja me kun luultiin, että meidän aiemmat lastenvitamiinit ovat olleet hyvämakuisia! Nämähän ovat nyt sitten ihan MEGAHERKKUJA – ei todellakaan jää lapsilta syömättä nämä ”aurinkopastillit”, eli siis D-vitamiinit. Nämä ovat vielä lapsien iloksi tuollaisia hymyilevän auringon muotoisiakin, sellaisia viinikumimaisia herkkuja. Väitän vilpittömästi, että parempaa kuin karkki.

Jos aikuinen ei muista antaa, niin lapset kyllä muistuttavat.

Tosi iso suosittelu näille! Sisältävät 10 mikrogrammaa D-vitamiinia. Ja: ovat tosiaan aivan älyttömän hyvänmakuisia!
(miinusmerkkinä ehkä se, että myös aikuisen tekee mieli syödä näitä lapsilta salaa)

2. Bioteekin Probiootti junior (lapsille) sekä Bioteekin Probiootti comp  (aikuisille)

Heh lapsille on jotenkin aina olennaista keksiä erilaisille ”pastilleille” nimi: nämä mansikanmakuiset lasten maitohappobakteerit ovat sitten meidän kielessä supersankarikoirapastilleja.

Yhdessä supersankarikoirapastillissa on kaksi miljardia maitohappobakteeria, ja lisäksi vielä c-vitamiinia.

Ja mä itse olen syönyt nyt kuukauden verran näitä aikuisten probiootteja, joissa on kuusi miljardia maitohappobakteeria, ja mukana myös glutamiinia ja biotiinia. Maitohappobakteereita olen reissuilla syönyt uskollisesti aina ennenkin (ja koko perhe), mutta tässä on vielä huomattavati enemmän maitohappobakteereita kuin mun aiemmin käyttämissä.

3. A. Vogel VegOmega-3

Nyt seuraa paljastus: mä en ole koskaan syönyt omega kolmosia. Koska kala. Vaikka mä olen kuinka tiennyt ja lukenut, että Omega-3:t olisivat hyvästä, niin en ole vaan pystynyt – sen kalaöljyn takia.

Okei tiedän edelleen sen, että paras Omega-3:n lähde on ilmeisesti just se kala, mutta entä kun ei voi syödä kalaa. No, tähän asti oon ollut syömättä mitään. Mutta hei! Tämä A. Vogelin VegOmega-3 on täysin kasvisperäinen, eli se sopii meille ”kalattomille” ja myös kokonaan vegaaneille.

Todellakin tämä mulle! Nyt loppui sekin ”pitäis pitäis”, eli nyt minäkin syön Omega-3:a!

4. Life D-vitamiini 80 mikrogrammaa

Mun aiemmissa (vaihtelevissa) monivitamiineissa on ollut ripaus D-vitamiinia. No, nyt ajattelin syödä vähän enemmän kuin ripauksen, eli tässä D-vitamiinissa on nyt sitten 80 mikrogrammaa. Se tuntui sopivalta.

Tämä D-vitamiini on sellainen, että asiantuntijatkin taitavat olla sen sopivasta määrästä eri mieltä, virallinen suositushan on jopa niin alhainen kuin 10 mikrogrammaa. Mutta mä uskon, että tämän 80 mikrogrammaa pystyn kuitenkin turvallisesti syömään tässä talven aikana – täällä toki aurinko paistaa paremmin kuin Suomessa, mutta aika paljon siitä auringonpaisteajasta tulee (valitettavasti) kuitenkin oleskeltua töissä sisätiloissa.

Heh ja se on pakko kyllä kertoa tämä: Todellisuudessa yksi kriteeri just tämän D-vitamiinin valitsemisessa oli se, että myyjä kertoi tämän olevan peräisin jäkälästä. Haha, jotenkin… ..suloista, en tiedä miksi. Ehkä se jotenkin iski mun kuusamolaisytimeen! :D

Eli tämä on myös vegaaneille sopiva tuote, kapselikaan ei sisällä liivatetta.

5. A. Vogel Echinacea-purutabletti

Jos tämä suosituslista olisi ollut lempparijärjestyksessä, tämä olisi melkein voinut olla ykkönen! Koska siis… …onko kenenkään muun lapsuudenkodeissa syöty (tai oikeastaan juotu) ”auringonhattutippoja”? Meillä nämä olivat tosi tärkeitä lapsuuskotona. Aina flunssan ensioireiden tullessa äiti laittoi Vogelin Echinaforce -tippoja mehuun, ihan pystyn palauttamaan sen maun suuhuni!

Ja nyt huomasin ensimmäistä kertaa tuolla Redin Lifessä, että näitähän on nykyään myös purutabletteina! Pakko testata!

Nämä Echinacea-purutabletit maistuvat appelsiinilta (ne perinteiset tipathan ei rehellisesti sanottuna olleet kovin hyvänmakuisia), eli nämä menevät tosi hyvin lapsillekin! Oon itse näihin tosi kovasti tykästynyt, ja kun tämä purkki loppuu, niin tahtoo lisää. Todennäköisesti pyydän jotakuta tuomaan joululahjaksi näitä mulle :)

Näitä ei taida olla kaikissa Lifen kaupoissa (en harmi kyllä löytänyt heidän verkkokaupasta), mutta jos omasta Lifen myymälästä löytyy, niin suosittelen todellakin testaamaan!

Saisikohan nyt sitten tällä arsenaalilla (ja päälle hyvällä käsienpesulla ja vielä paremmalla tsägällä) meille tänä jouluna flunssattoman joulun…?

Alku oli ihan lupaava: ihan ensimmäinen täällä kiertänyt kröhä ei meihin tarttunut (tavallisesti meille tarttuu jokainen yskäisy), ja toisesta pöpöstä selvisimme lasten vuotavilla nenillä ilman kuumetta, ja päälle minun silmätulehduksella.

En tiedä, voiko näin olla – mutta mulla oli sellainen fiilis, että ehkä mullakin olisi ollut se sama flunssa tuloillaan, mutta se ei vaan ”tullut päälle” flunssana, vaan sain sen pelkän silmätulehduksen. Että olisikohan oikeasti vastustusukyvyssä jo ollut jotain paranemista…

Nooh, ei noista ehkä niin yksi yhteen tiedä, mutta ainakin musta tuntuu siltä! Ja niin kuin olen kertonut, niin mullahan on ollut leukaleikkauksen jälkeisten vahvojen antibioottien jälkeen vuosikausia ihan surkea vastustuskyky. Olisi jo aikakin saada se kohdilleen!

Joulusta puheen ollen – voisivatkohan nämä toimia myös joululahjavinkkeinä? Ja tuolla Lifellä on myös paljon erilaisia jouluun liittyviä tuotteita, sekä joulupöytään että lahjaideaksi.

Mulla itselläni ainakin on hyvin vahvana se, että en halua mitään tavaraa. Mutta esimerkiksi tuollainen purkillinen Echinacea-purutabletteja todellakin olisi tervetullut lahja. Ehkä jonkun korvaan olen ankeuttaja, kun haluaisin paljon mieluummin purutabletteja kuin kaulakorun tai edes konvehtirasian, haha.

Mutta siis jos näin muotoilee: lahjaksi hyvinvointia! Kuulostaa hyvältä, kyllä kiitos!

Sieltä Redin Lifestä bongasin muuten muutaman muunkin (oikeastikin) jouluun liittyvän tuotteen meillekin. Meidän kanssa Espanjan joulunviettoon lähtivät Lifestä tällaiset:

Lapset saivat siis molemmille omat Moo Freen joulukalenterit – eli maidoton, gluteeniton, soijaton ja vegaaneille sopiva joulukalenteri. Vielä ei olla tietenkään avattu ensimmäistä luukkua, joten mausta ei uskalla sanoa mitään. Lauantaina tiedetään, toivottavasti on hyvää! Lapset ainakin odottavat ihan valtavalla innolla.

Lisäksi mulle tulee nyt ensi joulun ”joulukinkku” seitanista. Tällaista muutama joulu sitten söin ja viime jouluna tällaisesta haaveilin. Nyt on ainekset mukana!

Ja myös tuollainen lämmitettävä pupupehmolelu lähti meidän lasten sänkyjä lämmittämään – tuolla on siis sellainen mikrossa lämmitettävä pussi sisällä. Oikeasti sitä ei olla kyllä kovin monesti täällä lämmitetty, mutta sellainen mahdollisuus kuitenkin olisi olemassa. Mutta unilelukäyttöön pupu pääsi kuitenkin ihan välittömästi. Meinattiin ensin säästellä sitä joululahjaksi, mutta lapset ehtivät sen pakkauksen lähtötohinassa jo nähdä, joten… no, ei ollut sitten joululahja.

Aaa ja sitten oli vielä tämä yksi, jolla me kylläkin herkuteltiin jo Suomessa – ah mä rakastan inkivääriä:

Inkivääritoti me juotiin siis jo ennen lähtöä Suomessa kotona, oli ihan valtavan hyvää!

Life lupasi myös tänne blogiin arvonnan!

Täten siis arvotaan kaikkien tähän postaukseen kommentoineiden kesken kolme kappaletta Lifen Life Body & Soul -luonnonkosmetiikkatuotepaketteja (arvo noin 50e per paketti).

Kerro vaikka kommentissasi, millaisen Lifen luontaistuote- tai hyvinvointituotteen voisit antaa joululahjaksi, ja kenelle? Lifen joulukuvasto löytyy täältä. Ostaisitko mieluiten lahjaksi jotain joulutuotetta (vaikka luomusuklaata) tai luonnonkosmetiikkaa, vai olisiko sulle (niin kuin mulle on) luontevaa kääriä pakettiin vaikkapa purkillinen vitamiineja…?

Kilpailu on käynnissä to 6.12. klo 16 asti ja kilpailun säännöt löytyvät täältä.

Kaupallinen yhteistyö: Life

6

You Might Also Like

 • Pinsuri
  29.11.2018 at 16:38

  Luonnonkosmetiikkaa itselleni

  • krista
   30.11.2018 at 11:26

   Munkin tekisi mieli enemmän tutustua just luonnokosmetiikkaan, en ole sitä vielä juurikaan testaillut!

 • Tanja
  29.11.2018 at 16:40

  Mun isälle ainakin magnesiumia pakettiin! Kummityttö tarvii noita -tontonton herkkuja.

  • krista
   30.11.2018 at 11:27

   Hetki piti miettiä, että ”tontonton”…? Ensin ajattelin, että onko se joku merkki – mutta sitten tajusin! :) Hauska ilmaisu!

 • sj
  29.11.2018 at 16:44

  Siskolle joululahjaksi luonnonkosmetiikkaa 👍

 • Anna
  29.11.2018 at 16:46

  Tuollainen lämpöpupu voisi olla aika suloinen eräälle tietylle kaverille jolla on aina kylmä. Lapsille saattaisin antaa D-vitamiini”karkkeja”, koska varmaan tykkäisivät, mutta suoraan sanottuna en ehkä kehtaisi antaa tällaisia muille lahjaksi. Jotenkin olen aika varovainen kun ihmisillä on erilaisia asenteita kaikenmoisesta luonnontuote”hömpästä”. itselle kyllä omega3 voisi kelvata. Pitäisi varmasti käyttää, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi ;)

 • Heidi_H
  29.11.2018 at 17:01

  Mä ostaisin tai ehkä jopa voin sanoa, että ostan luonnonkosmetiikkaa ja rakasuklaata.
  Kiitti näistä vinkeistä. D-vitamiinit ja probiootit menevät ainakin ostoslistalle ennen meidän Espanjan (=Kanarian) matkaa.

  • krista
   30.11.2018 at 11:30

   Joo, niitä kannattaa kyllä syödä! Meillä on tosiaan matkoilla AINA maitohappobakteerit mukana koko perheelle ja uskon kyllä lujasti niiden apuun just matkustuksen ja siihen liittyvän ruokamuutoksen kohdassa. Aikoinaan ekalla Intian-matkalla otin eka kertaa maitohappobakteerit käyttöön ja siitä lähtien se on ollut mulle MUST.

 • Mimmi
  29.11.2018 at 17:03

  Moi! Toi A. Vogelin echinacea purutabletti on ollut täälläkin käytössä tänä syksynä, eli sitä antaisin ihan kaikille! Tai ainakin kaikille kenellä on päiväkoti-ikäisiä lapsia :)

 • Heidi Arjunan
  29.11.2018 at 17:15

  Luonnonkosmetiikkaa äidille <3

 • Pipsa
  29.11.2018 at 17:24

  Vitamiineja roppakaupalla :)

 • Sandra Silverio
  29.11.2018 at 17:29

  Mulla olisi toiveena perheellemme just noi Bioteekin Probiootti junior (lapsille) sekä Bioteekin Probiootti comp (aikuisille) sekä Life Kidz Vitamin D (lapsille) :)

  • krista
   30.11.2018 at 11:31

   Joo nämä kolme mäkin noista ottaisin, jos vaan kolme lempparia/olennaista valitsisin. Hyvä yhdistelmä!

 • Pirre
  29.11.2018 at 17:35

  Ehkä jotain herkkuja :)

 • Karoliinan
  29.11.2018 at 17:48

  Ostaisin itselleni herkkuja :D

 • Henna
  29.11.2018 at 17:58

  You Care Minihierontatyyny on sopiva lahja äidilleni.

  • krista
   30.11.2018 at 11:31

   Oi kuulostaapa ihanalta! Tuo ei osunut mun omaan silmään aiemmin, pitää mennä kurkstelemaan kuvastosta :)

 • nimetön
  29.11.2018 at 17:59

  Flunssasta pääsee oikeasti eroon. Yksinkertaistettuna: flunssavirukset lisääntyvät taudin alkuaikana nenässä ja poskionteloissa, ei niinkään kurkussa. Tästä syystä juominen ja imeskelytabletit eivät edes voi auttaa..

  • krista
   30.11.2018 at 11:36

   Mun täytyy myöntää, että mulle tuo nenäkannu on ollut kova pala :D Ostin aikoinaan, kun sitä paljon suositeltiin, mutta viitisen vuotta myöhemmin myin käyttämättömänä kierrätysryhmässä eteenpäin… Mutta samanaikaisesti en menisi kuitenkaan väittämään, ETTEIKÖ tuo niksi voisi hyvinkin toimia! Onhan kai nykyään ymmärtääkseni flunssan ”ensioireista torjumiseen” avaimena pidetty just sitä, että pöpöt ei pääsisi lisääntymään kurkussa (tai tässä tapauksessa nenässä) eli ne suihkeet, joiden toimivuuden kyllä itse henkilökohtaisesti oon huomannut. Että joskus jos pääsen nenäkannuennakkoluulostani (uijuijui, oksetusherkkänä alkaa yökkäyttää jo ajatus vedestä nenässä), niin voisin hyvinkin kokeilla! Mutta… …en ehkä kovin helpolla, kun mulla tosiaan veden laittaminen veteen kauhistuttaa :D

 • Lilas
  29.11.2018 at 18:28

  Vitamiineja miehelle, joka on niiden suurkuluttaja

 • Milla
  29.11.2018 at 18:41

  Luonnonkosmetiikkaa siskolle

 • Kukka
  29.11.2018 at 18:48

  Ääk, en kestä mitä kaikkea ihanaa Lifessa nykyään on!

  Käärisin itselleni joulupakettiin ihanan Bio2Youn öljyn (https://www.life.fi/epages/life.mobile/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/HLT/Products/11410043&ViewAction=ViewProduct).

  Toivottavasti pysytte terveinä!

  Ihanaa joulunodotusta!

  • krista
   30.11.2018 at 11:51

   Joo siellä kyllä usein ihan hullaantuu :) Mulle itselleni Life tuli aikoinaan tutuksi, kun aloin käyttää imetysteetä Silvaa imettäessä. Silloin siellä katsellessa hoksasi, että oi mitä kaikkea täällä onkaan! Ja samoin nyt Redissä joulun alla teki mieli tutkailla joka hylly :)

 • Sumonen
  29.11.2018 at 19:17

  Itselleni haluaisin luonnonkosmetiikkapaketin.0

 • Annu
  29.11.2018 at 19:23

  Magnesiumia koko perheelle!

  • krista
   30.11.2018 at 11:52

   Ai hitsi magnesiumia munkin kannattaisi jossain vaiheessa syödä! Samoin tästä combosta tajusin, että hups kalkki mulla taas puuttuu, vaikka mun äiti siitä aina muistuttaa… Suvussa siis osteoporoosia, mulle kalkki ois tosi tärkeää… Pitää pyytää sukulaisia tuomaan, kun tulevat käymään!

 • Nelliina
  29.11.2018 at 20:15

  Luonnonkosmetiikkaa mulle ja tyttärelle. Mukaan arvontaan. Toi pupupehmo on ihana <3, tahtoo tommosen :)

  • krista
   30.11.2018 at 11:53

   Toi pupu on oikeasti kyllä tosi ihana <3 Meillä Silva omi sen ja Seelalla on toinen pupu, nyt tytöt hoitaa niitä pupuja, antaa ruokaa ja kylvettää ja molemmilla puput täällä aina kainalossa kotona ollessa <3 Just aamulla piti käydä keskustelut, että puput EI voi lähteä päiväkotiin vaan jää kotiin "omaan pesään" (pahvilaatikosta tehty) siksi aikaa.

 • Teija
  29.11.2018 at 21:00

  Noi lasten D-vitatamiinit pitää ottaa kokeiluun. Luonnonkosmetiikkaa voisin antaa lahjaksi kenelle vai, vitamiineja en ole oikein osannut ajatella lahjana.

  • krista
   30.11.2018 at 13:45

   Noi oli kyllä ihan huippuhyvänmakuisia, suosittelen!

  1 2 3 4