Virtuaalinen talokierros Espanjan-kotiimme

”Minä tykkään tästä kodista”, totesi Seela eräänä aamuna.
”No mikä tässä on sinun mielestäsi kivaa?”, minä kysyin.
”Tässä on niin paljon eri värisiä huoneita. Keltainen huone ja sininen huone ja punainen huone ja ruskea vessa ja sininen vessa”, Seela selitti.


Silva tuli paikalle ja jatkoi:
”Minäkin tykkään tästä kodista”.
”No miksi sinä tykkäät?”
”Täällä on paljon sokkeloita ja huoneita ja aina voi avata jonkun oven ja kurkistaa, että mitä siellä on”, Silva kuvaili.

Myös minä tykkään tästä kodista.

Minä tykkään siitä, että täällä on viihtyisää ja hyvä olla. Sijainti on hyvä, kaikki (suunnilleen, hehe) toimii ja koti on heti alusta asti tuntunut kodilta eikä vaan paikalta-jossa-me-ollaan.

Tasan viisi viikkoa olemme täällä nyt asuneet. Väläyksiä kodista täällä blogissa ja Instassa on tietysti touhujemme taustalla näkynytkin, mutta ”virallista” talokierrosta en ole vielä tätä ennen tehnyt.

…mutta tässäpä tulee – tervetuloa kurkistamaan virtuaalisesti ”uuteen” kotiimme Espanjassa!

olohuone
Olen kutsunut kotimme sisustusta (kaikella rakkaudella) ”Sotka-sisustukseksi”; ehkäpä sen mielikuvan tekee ensisijaisesti tuo tv:npalvonta-alttari :) Sisustus ei siis tietenkään näin kalustettuun asuntoon muuttaessa aina voi olla ihan ”omaa”, mutta silti tykkään siitä, että täällä on värejä ja… …no vaikkapa tauluja seinillä. Ei ole tullut yhtään kylmänkolkko tunnema, vaan kodilta näyttää.

olohuone-tv

Jonkin verran olemme ”sisustaneet” itse – tai ei sitä sisustamiseksi voi kutsua, vaan pikemminkin käytännön elämän helpottamista ja viihtyisyyden lisäämsitä. Esimerkiksi yhtään mattoa täällä ei ollut (kuten täällä on tyypillistä) eli iso läjä mattoja ostettiin itse. Hrrr kylmät kivilattiat!

Aika paljon myös kaikenlaista käytännön tarviketta (tyyliin pyykkiteline, tiskiharja, pussilakanoita) ostimme itse heti ensimmäisinä päivinä sekä haimme sukulaisen varastosta sinne kaksi vuotta siten jätetyt lastentarvikkeet ja lelut. Vaihdoimme myös jonkin verran huonekalujen paikkoja huoneista toisiin, jotta saimme huoneiden käyttötarkoituksista meille sopivat.

Asunnossa oli myös paljon erilaisia kauniita koriste-esineitä siellä täällä. Kauniita ja erittäin särkyväisiä. Niinpä kunnon lapsiperhemeininkitapaan…

hyllyn-paalla

…siirsimme kaiken särkyvän ensitöiksemme ylähyllyille. Ha ha.

Ostimme myös muutamia mahdollisimman halpoja astioita, jotta välttäisimme mahdollisimman pitkälti sen, että joutuisimme noloilemaan kivilattioille tipahtaneita kahvikuppeja ja lautasia.

keittio

Keittiö on avokeittiö eli olohuoneen päädyssä oleva seinä. Kuvien perusteella pelkäsimme sitä tosi ahtaaksi – näytti, että ruokapöytäkään ei siihen olisi kunnolla mahtunut. Mutta todellisuudessa se on ihan ok. Tietysti paljon kompaktimpi kuin oman kotimme keittiö, mutta ihan toimiva. Ja mahdumme syömään koko perhe ruokapöydän ympärille, mikä on meille se kiva yhteinen juttu.

avokeittio

Täällä meillä on myös ensimmäistä kertaa lastenhuone, vau. Tai itse asiassa leikkihuoneeksi sitä taidamme enimmäkseen kutsua.

leikkihuone-matto

Tytöt ovat omasta leikkihuoneestaan luonnollisesti aivan innoissaan. Heh ja välillä jopa leikkivät siellä.

Leikkihuoneen lattialle ostettiin pari halpaa mattoa ja järjestettiin Suomesta rekkakyydillä matkanneet lempparilelut paikoilleen – mahtavaa. Huoneen sänky vietiin makuuhuoneeseen parisängyn jatkeeksi, mutta seinään pultattu sängynpääty sai jäädä korist… meidän tee-se-itse-joulukalenteriksi.

leikkihuone-sangynpaaty

Huoneen pikkupöytä sijoitettiin tarkoituksella kadun puolen parvekkeen oven eteen (samalle parvekkeelle pääsee siis myös makuuhuoneesta) – toistaiseksi tytöt eivät ole edes hoksanneet, että siitäkin pääsisi ulos. Parempi näin; ei tarvitse valvoa, ettei joku luikahda leikeistä parvekkeelle valvomatta. Kadun puolen parveketta muutenkaan ei ole juurikaan käytetty; olohuoneen puolen sisäpihaparveke on huomattavasti viihtyisämpi.

leikkihuone-ikkuna
Kaappitilaa täällä on ihanasti. Eteisessä on peilikaappi ja makuuhuoneessa lipasto. Lisäksi yksi pitkä kaapisto on ”sokkelokäytävän” seinustalla…

kaapisto

…ja työhuoneessa on myös kokonainen liukuovikaapisto. Saimme kaikki vaatteemme ja tavaramme siististi kaappeihin, ja tilaa jäi vielä vierailijoitakin varten. Luksusta.

liukuovi-kaappi

Työhuone on samalla myös vierashuone – toivottavasti saamme pian ämmin houkuteltua meille tänne kylään, ikävä on jo kova!

vierashuone

Kylppäreitä on siis kaksi: ruskea vessa ja sininen vessa. Emme ole vieläkään saaneet näihin mitenkään ”järkeä” eli mitään linjapäätöstä, että toinen olisi vaikka lasten ja toinen aikuisten. Sen sijaan hortoilemme edelleen kahden kylppärin väliä, että ”missäs se mun hammasharja tänään olikaan”.

ruskea-kylpyhuone sininen-kylpyhuone

…ja kaikkien näiden sokkeloiden (oikeasti; olimme ensimmäisinä päivinä täällä ihan eksyksissä, että missäs mikäkin huone nyt oikein onkaan) ja väliovien takaa, asunnon viimeisestä pohjukasta löytyy…

makuuhuone-perhepeti

…meidän makuuhuone.

Tänne siis kannoimme lastenhuoneen sängyn tähän parisängyn jatkeeksi, ja oikein tilavasti mahdumme nyt täällä nukkumaan. Itse asiassa en ole (muutamia öitä lukuunottamatta) nukkunut pitkään aikaan niin hyvin kuin täällä.

bloggaaja-selfie

…ja kappas, tuolta (pölyisestä) peilistä näköjään yksi bloggaajakin kurkistelee.

Asunnon vuokraaminen Fuengirolasta -vinkkijutun ajattelin kirjoittaa myöhemmin vielä erikseen! Kiinnostaako? :)

20

You Might Also Like

 • pai
  8.12.2016 at 16:55

  Mithun viltti/shaali/huivi? Alkaapa muuten houkuttaa tavaran karsinta, kun katsoo noita kuvia. Ei sitä oikeasti tarvis olla niin paljon kuin meillä vaikka on.

  • krista
   8.12.2016 at 16:57

   Ei ollut Mithua tuo mun huivi, mutta viime viikolla oli se shaali kyllä Mithun :)

   Joo siis on kyllä IHANAA, kun on niin paljon helpompi siivotakin täällä. Mutta sitten oh ne kaikki tavaroiden tunnearvot ja muistot <3 Pitäis olla varmaan yksi tunnearvokoti ja yksi "elämiseenkarsittu" koti :D Tai vaikka kesämökki, jonne vois hillota ne kaikki tunnetavarat! :)

 • Metsäkauris
  8.12.2016 at 16:56

  Mithun huopatossut?

  • krista
   8.12.2016 at 17:01

   Jesh, kyllä – oikein bongattu!!! :) Nuo puputossut on Silvan, mutta niitä on saatavilla ihan aikuisten kokoihin asti. Ja pupujen lisäksi tiikeriä ja nalleja :) Täältä voi katsella vaihtoehdot! Laitetaan viestiä, voit valita mieleisesi eläimen ja koon :)

   Tossut ovat käsinhuovutettua lampaanvillaa (pohjassa tekomokkavahvike liukuesteenä) ja nämä ovat Yeti Handicraftin naisten tekemiä, Kathmandussa.

 • Huopatossutehtailija
  8.12.2016 at 17:53

  Onpa kyllä ihanan värikäs asunto! Tuli mieleen noista kivilattioista ja matottomuudesta, että eikö Espanjassa ole tapana kulkea sisälläkin kengät jalassa, voisko mattojen puute johtua siitä? Te ette kuitenkaan ainakaan kuvien perusteella ole tätä tapaa omaksuneet? :) Kaikin puolin mahtava blogi sulla, pitkään oon lukenut mutten aiemmin kommentoinut. Ja mua ehdottomasti kiinnostaisi ”Asunnon vuokraaminen Fuengirolasta” -postaus.

  • krista
   8.12.2016 at 18:02

   Joo mä oon kans aika varma, että kengillä ja matottomuudella on täällä selvä yhteys! Esimerkiksi kaikki huoltomiehet on ihan kengillä kävelleet pokkana tänne MEIDÄN MATOILLE ÄÄÄÄÄK :D Itse ei aiota sitä tapaa to-del-la-kaan omaksua, yäks :D Täällä kun ei myöskään ole tapana kerätä koirankakkoja (näyttäis siltä, että vain suomalaisilla on koirankakkapussit mukana) eli tiet on aikamoisia kakka-ansoja. Tuntuu tosi oudolta, että ihmiset sit tulee niillä kakkakengillä koteihinsa! Mutta toisaalta sit täällä kai paikalliset luutuavat lattioita ihan jatkuvasti (päivittäin?), eli nää on varmaan vaan erilaisia tapoja nää jutut :)

   …ja kiitos palautteesta! <3 Nyt, kun olet eka kertaa kommentoinut, niin kommentoi ihmeessä jatkossakin! <3

 • Tuleva ope
  8.12.2016 at 19:21

  En ole ennen kommentoinut, mutta blogia olen seurannut jo useamman vuoden. Kiitos siitä! :) Asunnonvuokrauspostaus kiinnostaisi paljon, sillä olen maaliskuussa tulossa sinne tekemään viimeistä opetusharjoittelua kolmeksi viikoksi.

  • krista
   8.12.2016 at 19:31

   Tervetuloa Fugeen – ollaankin sit täällä yhtä aikaa, eli tule nykäisemään hihasta, jos näet meitä jossain! :) Tää on kiva paikka, varmasti viihdyt!

   Joo, voisin tehdä sellaisen postauksen! Muutamaa välittäjääkin varovaisesti uskallan suositella, kun taas harmi kyllä huonoja kokemuksiakin olen joistain kuullut…

 • Kiia
  8.12.2016 at 20:42

  Postausehdotuksista puheenollen, olen muutaman kerran miettinyt mitä kuuluu puutalolle ja onko sen väliaikaisasukit tykänneet asustella teillä?

  • krista
   8.12.2016 at 21:03

   Hei minäpäs voisin kysäistä heiltä, josko kertoisivat kokemuksiaan :) Sen tiedän, että viihdytty on! Mutta mä kyselen, voisivatko joskus vaikka kirjoittaa terveiset tai jotain :)

 • Tiu
  8.12.2016 at 21:57

  Te aiheutatte Lähiömutsin kanssa mulle akuuttia ”pois täältä talvesta” -kuumetta kun esimerkeillänne näytätte et noin vaan se onnistuu! Josko ensi vuonna mekin… Minkä verran te maksatte tuosta asunnosta?

  • krista
   8.12.2016 at 22:48

   Se on hyvä kuume :) Mekin ollaan kärsitty siitä kuumeesta pitkään ja nyt kun täällä ollaan, ihan jatkuvasti vaan huokaillaan, että i-ha-naa. Just viimeksi äsken, kun lyhythihaisessa paidassa kävin ripustamassa pyykkejä parvekkeelle. Tunsin sellaisen raikkaan tuulahduksen, palmut huojuivat, oli ihan lämmin ja mä ajattelin, että nyt on JOULUKUU. Aivan huikeaa <3
   -
   Me maksetaan vuokraa 850e/kk. Oman talon vuokraamisella (plus verot) katetaan yksi yhteen vuokrakulut tänne.

 • Helki
  9.12.2016 at 19:22

  Asunnonvuokrauspostaus kiinnostaa ja nimenomaan pitkäaikainen vuokraus. Mehän suunnitellaan sitä kokonaista vuotta siellä Fugessa ens syksystä lähtien. 😊

  • krista
   9.12.2016 at 19:41

   Hei mut kukas meidän ens talven vuokralaiseksi SIT tulee?!?! :) (jos tulkitsin nimimerkin oikein :) )

   • Helki
    9.12.2016 at 21:31

    Tulkitsit oikein 😉 Tää on just nyt tätä, että haluttaisiin kokea Espanja-vuosi ja sit toisaalta ostaa oma puutalokoti (vain tästä pihapiiristä tietty). Puutaloasuminen aiheuttaa kyllä vakavaa puutalokuumetta… 😁

    • krista
     9.12.2016 at 21:36

     Paljon ehtii tekemään, kun tekee vaan <3 Mutta ihana, kun toteuttaa niitä omia unelmiaan ja just tälleen kokeilee, että "sopisko tää mulle". Pääsee kokeilemaan puutalo-talvea ja vaikka Espanja-talvea ja ehkä me vielä vastaavasti ollaan teillä vuokralla :D

     • Helki
      9.12.2016 at 22:00

      No niinpä. Asunnonvaihtoa kehiin vaan. 😄 Ja toisaalta olisihan se hauskaa, jos oltais kaikki siellä Fugessa ens talvi. Olis lapsilla tuttuja leikkikavereita. 😊

     • krista
      9.12.2016 at 22:11

      Jesh alanko katsella jo vaikka paritaloa? :D

 • Empuska
  13.12.2016 at 15:29

  ”Ruskea vessa…kuulostaapa hazardilta!”
  *scrollaa alas*
  ”Wää, ei se nyt NIIN ruskea ollut! Väärin mainostettu ja mieli taas pahoitettu!”

  Ihan mielenkiinnosta onko siellä suomalainen innovaatio, astiankuivainkaappi? Muistan, kun muutin Hollantiin ja perhana, sellainen astiankuivainpömpeli oli heti eka, mitä piti ostaa. :|||

  • krista
   13.12.2016 at 20:29

   Hihihi anteeksi mielenpahoitus :)

   Ja joo, on! Siis astiankuivauskaappi, ja mä veikkaan, että se on ihan Ikeaa. Tässä on siis Ikea Malagassa :) Mutta ”perinteisesti” niitä ei kai täällä tietääkseni ole. Sellainen kyllä t-del-la-kin tarvitaan, kun ei ole tiskikonettakaan. Ensin kun pesis ja sitten vielä pitäis KUIVATA ennen kaappiin laittamista, uhhuh. Pesemisessäkin ihan riittävästi hommaa, nimimerkillä jokapäiväinen akuutti tiskikoneikävä :)