Vierekkäin, mutta ei läsnä

Miten istua kahdeksan tuntia samoissa neliöissä ja olla silti olematta läsnä?

Tervetuloa vaan meidän autoon!

(älkää oikeasti tulko, sinne ei mahdu enää nuppineulaakaan)

Evästauko.

Voisi tietysti kuvitella, että kun matkustaa pitkin suomalaista maantietä noin kahdeksan tunnin ajan, siinä ehtisi jutella syvälliset, parantaa maailmaa, lyödä lukkoon perheen lyhyen ja pitkän tähtäimen toimintasuunnitelmat ja ratkaista ilmastokriisin.

No. Ei ehdi. Se on jännä ilmiö. Me istutaan ihan kylki kyljessä, mutta silti jokainen ihan omissa maailmoissaan.

Minä. Mun homma on ajaminen ja ainoa prioriteetti on saada perhe turvallisesti perille. Niinpä minä keskityn siihen ajamiseen. Joskus yritän sanoa jollekin mukamas jotakin, mutta eivät he kuule kuitenkaan (ks. seuraavat kohdat), joten… lopetan yrittämisen. Olen siis ihan sellaisessa omassa ajokuplassani ajomatkan ajan. Joskus joku ojentaa minulle pakastedonitsin ja otan sen kiitollisuudella vastaan.

Isot lapset. Molemmat istuvat kuulokkeet päässä – ah kiitos äänikirjapalvelu ja kännykkään viritetyt tuplakuulokkeet. Joskus, kun he kuuntelivat Ellaa ja kavereita, kuului välillä naurunrätkätys. Ja nykyään Neiti Etsiviä kuunnellessa välillä kuuluu ”VOI EI!!!” tai ”MÄ ARVASIN!!!”. Muuten he ovat ihan omissa maailmoissaan: keskenään toki samassa äänikirjamaailmassa, mutta silti kuulokkeidensa takana erikseen.

Vauva. Nukkuu. Ja kärsimättömyystilateisiin auttaa ihan maagisesti Teletapit – vauva ra-kas-taa niitä. Jos ollaan motarilla eikä pääse pysähtymään hyvälle paikalle imettämään, Teletapit vaan kännykkään, niin puoli tuntia lisäaikaa on sillä pelattu. Niinpä me ollaan palattu taas takaisin tähän korvamatoaikakauteen: ”Tiivitaavi! Hipsu! Laalaa! Pai! Teletapit, Teletapit, sanovat hei hei, he-hei!”

Joel. Ei kuule auton hurinan takaa mitään. Siis yhtään mitään. Oi autuas kuulovamma.

Ja siinä me sitten ajellaan pienessä purkissamme. Vierekkäin, mutta ei läsnä. Se on jopa yllättävän mukavaa.

 

 

PS. Keskimmäinen tämän postauksen kuvista on BeRealista. Se on aika kiva! Mulla on siellä vasta kymmenkunta kaveria ja kaipaan lisääkin! Jos olet siellä ja haluat tulla seuraamaan, käyttäjänimeni on @puutalobaby. Harmillisesti kaveripyynnöt ei tule mulle ollenkaan perille, joten laita mulle viestillä (tähän alle tai Instassa) sun käyttäjänimi, niin laitan myös sinne päin kaveripyynnön. Sitten tulee näkyviin :)

25

You Might Also Like

 • Saara S
  24.10.2022 at 17:44

  Kääk, nyt on pakko kysyä miten ja millaiset kuulokkeet toimii noin kahdelle muksulle? Juurikin samainen mökki matka Sotkamoon on välillä tuskaa.

  • krista
   24.10.2022 at 18:13

   Hei joo siihen käy itse asiassa mitkä vaan kuulokkeet, mutta salaisuus on ”jakaja” (audiosplitter). Eli puhelimeen tulee sellainen kaksihaarainen johdonpätkä, jonka haaroihin tulee kuulokkeet. Meillä tilattu verkkokauppa.comista. Tosi näppärä!