Vahinkoja, joita meille on sattunut (ja joista olemme saaneet korvauksen)

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä If Vakuutus kanssa.

Insta Storyja seuraavat ehkä muistavat meidän tiskikonesaagan maaliskuulta: kolme vuotta vanhaan tiskikoneeseen tuli iso vika, jonka korjausarvio oli ensimmäisen korjaajan arvion mukaan kalliimpi kuin uusi kone.

Ja tiskikoneen takuu oli luonnollisesti kaksi vuotta.

Nooooouh!

Kaikkea muutakin hankaluutta siinä oli: esimerkiksi ensimmäisen änkyräkorjaajan kanssa piti taistella maskin käytöstä (lue: hän ei meinannut suostua laittamaan), korjaajaa piti odotella viikkokaupalla (lue: tiskaamaan käsin) ja niin edelleen.

Ja siis mitä ihmettä: kolme vuotta vanhan koneen korjaus on kalliimpi kuin uusi kone! Omatunto ei todellakaan anna periksi ostaa uutta konettta ja kantaa vanhaa ihan uutta konetta kaatikselle – kyllähän sitä nyt korjata pitää! – mutta onhan tämä ”korjaus vs. uuden osto” -rahayhtälö nyt ihan nurinkurinen.

No. Sitten joku sanoi IG-viesteissä pari taikasanaa: ”Entäs kotivakuutus?”

Ahhhahahahaha! Niin paljon kuin mekin aina Ifiä hehkutetaan ja meillä on laajimmat mahdolliset vakuutukset kotiin – miten se kotivakuutus ei tullut ihan ekana mieleen? Hassua! Joel sanoi, että tuon vinkin antaneelle pitäisi maksaa vihjepalkkio!

Tiskikonesaagan ratkaisun avaimet olivat siis tässä: ensinnäkin sain tiskikonemerkin asiakaspalvelusta uuden korjaajan hinta-arvioineen – ja se oli huomattavasti kohtuullisempi arvio kuin se ensimmäinen.

Ja toisena se Ifin kotivakuutus: naputtelin Ifin sivuilla korvaushakemuksen 3.3.2021. Seuraavana päivänä siitä tuli päätös, ja 5.3.2021 oli jo korvaus tilillä.

”Kalliimpi kuin uuden koneen osto” -korjausarvio vaihtui meillä siihen, että maksoimme lopulta koko hommasta vain omavastuuosuuden. Meillä se on 150 euroa. Otin nyt ihan sen ensimmäisen hinta-arvion esiin ja laskin: ”säästimme” kotivakuutusmuistutuksen ansiosta ja korjaajaa vaihtamalla 489 euroa.

Että ei ihan mikään pikkusumma!

Mulla on ollut Ifistä kotivakuutus koko aikuisikäni, ja olen ollut aivan valtavan tyytyväinen. Vakuutus meillä on laajimpana mahdollisena, eli LaajaPlus.

En koe, että me ollaan mitenkään täystuholaisia tai erityisen vahinkoherkkiä – ihan tavallinen lapsiperhe – mutta on tässä vuosien varrella kyllä tätä vakuutusta tarvittu! En varmasti edes muista kaikkia tapauksia, mutta tässä muutamia päällimmäisenä mieleen jääneitä:

Vuonna 2019 Espanjassa Joel vetäisi mun purentakiskon vessanpöntöstä alas. Oi kyllä, haha. Olin siis aamulla jättänyt kiskon desinfiointiliuokseen ja juomalasiin, kylppärin lavuaarin reunalle. Kun menin sitä sieltä hakemaan…

Täh? Ei juomalasia missään? Sen sijaan pesukone keittiössä hyrräsi iloisena. Kulta, mitäs on tapahtunut sille juomalasille, joka oli vessan lavuaarin reunalla…? Joel oli siis reteästi kipannut vesilasin sisuksen (purentakiskoineen) vessanpönttöön ja laittanut lasin pesukoneeseen. Joku muu oli sitten jo ehtinyt käydä vessassa asioillaan ja vetäissyt.

Että sinne meni sitten se purentakisko.

Pik-ka-sen huvitti selittää Ifin vakuutusvirkailijalle tapahtunutta – hoisin asian soittamalla, kun samalla halusin selittää, että en pääse uusia hammasmuotteja ottamaan ennen kuin myöhemmin, Suomeen paluun jälkeen. Ja vähän taisi tuo kertomus huvittaa vakuutusvirkailijaakin, haha.

Kaikkea sitä voi sattua hei!

En tiedä, muistaako kukaan sellaista vanhaa Ifin mainosta, jossa jollain lensi tekarit viemärikaivoon. Tämä meidän tapaus voisi olla sille realistinen jatko-osa!

Ifin kotivakuutus on tosiaan voimassa jopa 12 kk ulkomaanmatkoilla. Vakuutus korvasi uuden kiskon tekemisen ja kaikki käyntimaksut. JA minulle oli kertynyt omavastuurahaa (eli hyvitystä siitä, että edellisillä kausilla ei ollut käynyt mitään) lähes koko omavastuun verran.

Noin vuonna 2008 minulta varastettiin käsilaukku ravintolan avajaisista. Ja sepä ei mikään pikkupussukka sitten ollutkaan; olin nimittäin menossa suoraan ravintolasta yöksi ja viikonlopuksi ”uuden kuuman poikaystävän” (se oli siis Joel) luokse, joten mun säkkimäisessä kassissa oli vaikka ja mitä.

Mukaanlukien tietysti oma kotiavain, pyörän avain, kaikki meikkiarsenaalit puhdistustuotteineen, vaatteita pariksi päiväksi ja niin edelleen. Ja tietysti kännykkä, lompakko ja mitäkaikkea. Luultavasti drinkkilippuja, haha.

En enää muista, että mikä ihme sai mut silloin tajuamaan, että tämähän menee kotivakuutukseen. Ei nimittäin tulisi ihan ensimmäiseksi mieleen, että kotivakuutus korvaa ravintolassa varastetun laukun! Mutta se todellakin korvasi. Vakuutushakemukseen luettelin huolellisesti joka ikisen kajal-kynän pätkän ja silmämeikinpoistoainepurnukan (katsoin netistä, paljonko on uuden hinta ja arvioin, paljonko kussakin meikissä oli jäljellä), pyörän lukon uusimisen, avaimen sarjoituksen, ja jokaisen villatakin, topin ja alusvaatteet…

Ja omavastuun jälkeen siitä korvattiin ihan kaikki, mitä siinä mun laukussa oli ollut. Ja tietysti itse laukun. Rokkiravintolan ravintola-avajaisista varastettu laukku ja kotivakuutus, mindblown!

Ehkä just tämä oli se hetki, kun minusta tuli tällainen täydellinen vakuutusfani, haha. Oppi luottamaan siihen, että kun jotain tapahtuu, vakuutus on apuna.

Meidän If LaajaPlus -kotivakuutus korvaa myös matkatavaroiden vahingot, niitä meillä on ollut ainakin tällaisia:

(ulkomailla sairastamista/henkilövahinkoja varten meillä on sitten matkavakuutus erikseen, mutta nämä seuraavat ovat siis menneet kotivakuutuksen puolelta)

Vuonna 2015 Frankfurtin Bollywood-tanssikilpailujen eka päivänä mulla tipahti wifi-kamera asfalttiin. Kräts ja vikasietotila (siitä vuonna 2015 täällä). Lopputuloksena sain Ifiltä kameran ihan koko hankintasumman tililleni niin, että sain ostettua samanlaisen kameran haluamastani paikasta. Omavastuurahan ansiosta omavastuuta ei tullut tässä ollenkaan.

Vuonna 2019 Joel meni Kreikassa uima-altaan suihkuun kännykkä taskussaan. 50 euron omavastuun jälkeen loput korvattiin; matkatavarat siis sisältyvät tuohon meidän LaajaPlus-kotivakuutukseen.

Jollain hassulla sattumalla moni näistä meidän vahingoista on tapahtunut just ulkomailla – vai ovatkohan ne vain jääneet mieleen..?

Yksi selitys voi olla myös se, että ulkomailla tapahtuneista vahingoista helpommin aivot raksuttavat, että heeeei korvaisiko vakuutus. Olen nimittäin aika varma, että meilläkin on käynyt kotona vahinkoja, joita ei vaan olla tajuttu laittaa kotivakuutukseen. Niinhän meinasi käydä tiskikoneenkin kanssa!

Myös varkaus- tai ilkivaltatapauksessa vakuutuksen olemassaolo muistuu varmaan helpommin mieleen. Jotenkin sitä on niin hassua ajatella, että jos itse kämmää ja siksi jotain menee rikki, niin sekin korvataan. Mulla ainakin tulee ensimmäisenä mieleen, että ”no sehän oli ihan mun oma moka”… Mutta vaikka olikin ihan oma moka (tai puolison, kröhöm case purentakisko), niin silti se menee kotivakuutukseen.

Pitäisi siis aina pitää tuo kotivakuutus mielessä, kun jotain rikkoontuu! Esimerkiksi puhelin, läppäri, televisio, kodinkoneet, lapsen silmälasit…

Ja kop kop puuta tähän perään, että ei menisi mitään uutta rikki, haha.

Ihan niin kuin muissakin meidän Ifin vakuutuksissa, myös kotivakuutuksen korvaukset ovat saatu meille lähes ajatuksennopeudella. Korvauspäätös on tullut heti tai seuraavana päivänä, ja rahat ovat tilillä olleet yleensä sitä seuraavana pankkipäivänä.

Korvaushakemukset me on tehty enimmäkseen netissä, mutta välillä mulla on ollut sellainen ”ääääh mitä tän kanssa tehdään” -tilanne, jolloin olen ottanut ihan puhelun Ifin asiakaspalveluun. Silloin korvaushakemus on täytetty siinä puhelimessa ja olen saanut sanallisesti selitettyä tilanteen.

Meiltä ei ole kertaakaan kyselty kuitteja tai kuvia, mutta olen toki siihen aina valmistautunut. Esimerkiksi vahingon sattuessa olen ottanut heti kuvan siitä ja säilytellyt kuitteja, jos niitä oltaisiin kyselty.

Muistakaa siis aina kotivakuutus, kun jotain menee rikki!

Ja tieysti ennen sitä tsekatkaa, että teillä on hyvä kotivakuutus – meillä siis itsellä ollut aina tämä Ifin LaajaPlus, ja täysi suositus sille.

Millaisia juttuja teillä on korvattu kotivakuutuksesta? Kertokaa ihmeessä tarinanne! Joskus nämä jälkikäteen naurattaa – löytyykö keneltäkään koomisempaa kertomusta kuin tuo meidän ”hammaskisko pöntössä” -tapaus?

13

You Might Also Like

 • Hannammari
  8.6.2021 at 15:58

  Appiukko soitti eräänä aamuna hädissään vakuutusyhtiölleen, koska luuli NIELLEENSÄ narskuttelukiskonsa yöllä unissaan. Kisko oli hukassa ja kurkkukin oli kuulemma arka. Kisko löytyi sitten seinän ja sängyn välistä myöhemmin. Tapaturmavakuutus olis korvannut lääkärikäynnin ym, mutta onneksi sitä ei lopulta tarvittu :D oon nauranut tälle kippurassa monet kerrat.

  • krista
   8.6.2021 at 16:46

   Apuaaaaaah, voin vain kuvitella :D Mutta hei ONNEKSI löytyi seinän ja sängyn välistä :D Purentakiskojen monet seikkailut!

   Kun mä muuten aikoinaan hammasrempan yhteydessä sain sellaisen päivisin pidettävän hammasraudan, joka otettiin syönnin ajaksi pois, mua erikseen varoitettiin pikaruokapaikoista :D Niitä kuulemma usein tongitaan sellaisten roskiksista :D Eli kun alkaa syödä, ottaa raudan ja laittaa sen tarjottimelle, sitten roskia palauttaessa kippaakin raudan roskien mukana johonkin roskakuiluun, uuuups! :D (ja varmaan tämä useintapahtuminen johtui siitä, että iso osa sellaisten hammasrautojen käyttäjistä nuoria)

 • Eve/Pinkkiä piiperrystä
  8.6.2021 at 17:38

  Meidän isällä aikoinaan karkas vene ja traileri autonperästä aivan kuin Ifin? mainoksessa. Sen sijaan, että olisi valunut järveen rinnettä pitkin niin onneksi pari senttiä talon nurkkalautaa tuli eteen. Veneen perä vähän otti osumaa mikä piti korjata ja vakuutukseen meni.

  Itsellä on matkavakuutus korvannut osan kun hampaista irtosi retentiokaari kotiinpaluupäivänä ulkomailla ja Suomessa piti kiinnittää uusi yksityisellä. Hammasjutut on muuten se, mitä monet vakuutukset ei korvaa, joten se on tarkistettava seuraavan kerran kun vakuutuksia kilpailuttaa.

  • krista
   8.6.2021 at 18:53

   Haha joo mä luulen, että noi tilanteet voi hyvin olla aidoista tilanteista peräisin :D Joskus sitä kaikessa koomisuudessa on vaikea uskoa, että näin tosiaan pääsi tapahtumaan :D

   Hei hyvä, että toi meni matkavakuutukseen! Meilläkin on tosiaan Ifin matkavakuutus (sellainen aina voimassa oleva) ihmisten vahingoille ja sitten matkatavarat on kotivakuutuksen puolelta.

 • LeenaK
  8.6.2021 at 20:49

  Ah, mun veli ajoi Jumbon parkkihalliin hieno kilpapyörä kattotelineessä. Ei mahtunut. Kauheaa, mutta mua naurattaa tää vieläkin. Vakuutus korvasi.

  • krista
   8.6.2021 at 21:15

   Noooooooooouh! :D :D :D :D Voin niin kuvitella sen tunteen, kun räsähtää ja tajuaa, että SIELLÄ OLI SE PYÖRÄ! Huh onneksi korvasi!

 • Sanna
  8.6.2021 at 21:57

  Poikaystävän koira (sharpei) löysi minun hammaskiskot yöpöydältä. En ollut laittanut niitä rasiaan, vaan nätisti jätin ne rasian päälle iltaa odottamaan. No koirahan oli järsinyt kiskot ja muovirasian töissä ollessani😅 vakuutus korvasi onneksi uudet

  • krista
   9.6.2021 at 10:28

   Kääk nämä hammaskiskot taitaakin olla jotenkin ekstraonnettomuusalttiita! :D Onneksi korvasi! Nuohan ei mitään ihan ilmaisia ole, yllättävänkin paljon tulee hinnaksi ihan kunnallisellakin… Mutta tärkeä kapistus kyllä, mulle ainakin!

   • Imppu82
    9.6.2021 at 12:33

    Meitä vanhempia varoitettiin noista koirista, kun lapsi sai purentakiskon. Ovat kuulemma koirien mieleen :D

    Ja sanottiin myös, että jos kiskon hävittää, seuraava pitää maksaa itse…

    • krista
     9.6.2021 at 12:47

     Rousk rousk :) Ehkä siinä on jotenkin ihana omistajan tuoksu mukana :D

 • Veema
  8.6.2021 at 22:54

  Meidän vakuutuskeissit on nyt osunut tähän koronavuoteen. Viime keväänä onnistuin siis just ennen poikkeusolojen toteamista käveleen päin kauppakeskuksen pyöröovia 🙈 niin että silmälasien sanka vääntyi. No sitten otin varalasit käyttöön poikkeusolojen alkaen. No siinä huhtikuun lopussa yks päivä pukiessa kuopus onnistui päällään pukkaamaan niin, että niistä katkesi sanka kokonaan. Vein ne ensimmäiset lasit siinä kohtaa lähikauppakeskuksen Silmäasemalle (joka siis ei ollut se paikka, josta ne ostettu) ja kysyin voisiko hän yrittää vääntää sankaa paikalleen, niin hänpä väänsi sen katki 🙈 siinä kohtaa itketti. Onneksi löytyi lipaston laatikosta jotkut nuoruusajan lasit, joilla just pärjäsi. Siinä kohtaa sitten laitoin viestiä siihen silmälasikauppaan, josta lasit oli hankittu ja he pistivät uuden sangan tilaukseen Italiasta. Siinä samalla myyjä itse kysyi, että meniskö nää muuten sun kotivakuutukseen. En olisi itse tajunnut kysyä. Mutta meni (meillä Turvassa kotivakuutus).

  Toinen vahinko sattui puhelimelle, senkin korvauksesta osan korvasi näppärästi kotivakuutus. Hyvä hyvä.

  Vaikka noin muutoin itse suhtaudun osin skeptisesti vakuutuksiin – heidän bisneshän tulee siitä, että ihmiset maksaa enemmän kuin mitä saavat takaisin. Ja valitettavasti olen kuullut myös tarinoita niistä kerroista, kun vakuutusyhtiö on venkoillut maksujen kanssa. Mutta kyllä mulle silti kotivakuutus on ehdoton. Ja myös matkavakuutus matkoille. Mutta esim lapsivakuutusten osalta ollaan laskettu, että säästyneillä vakuutusmaksuilla meillä on varaa viedä lapsi hädän tullen yksityiselle omalla rahalla – tähän asti ollaan 11-vuoden aikana aina pärjätty julkisen hoidon avulla.

  • krista
   9.6.2021 at 10:35

   Huh onneksi myyjä tajusi tuon kysyä! Tämä on just hassua, kun sitä ei tule välttämättä ajateltua – pitäisi vaan aina iskostaa mieleen, että kun jotain menee rikki, niin ekana miettii, että korvaakohan vakuutus. Kiva, että korvasi!

   Joo siis noita tarinoita todella kuulee, kop kop puuta, siksi varmaan etenkin alkuun vakuutusyhtiön kanssa asioidessa oli sellainen epäilys, että pitääkö tässä nyt alkaa taistelemaan ja todistelemaan. Ja sitten se fiilis, kun kaikki sujuukin helposti ja ongelmitta – VAU. Nyt tuohon on jo niin tottunutkin tietysti, että kaikki sujuu, että ei hoksaa enää edes epäillä :D Meillä on tosiaan lapsivakuutuksetkin, ja tulevalle kolmannellekin otetaan heti, kun se on mahdollista <3 Mutta tuon kanssa voi totta kai ajatella kummin päin vaan - me taas ollaan ajateltu niin, että maksetaan siitä helpoudesta ja helpotuksesta senkin kanssa. Matkavakuutukset ja autovakuutukset (laajoina) myös must. Esimerkiksi sijaisautopalvelu on ollut pariinkin otteeseen meille täyttä kultaa.

   • Veema
    9.6.2021 at 11:42

    Meillä ei ole autoa, niin autovakuutusta ei ole tarvittu. Mutta autoa vuokratessa maksetaan kyllä aina se ylimääräinen maksu, jolla saa sitten omavastuun joko nollaan tai mahdollisimman alas.

    Nämä on tietysti niin henkilökohtaisia kokemuksia. Mä olen siis kokenut julkisella hoidon ihan yhtä helpoksi ja sujuvaksi kuin esim työterveydessäkin (jopa sujuvammaksi), joten en ole osannut kaivata mitään ekstraa vakuutuksen kautta. Ja nyt meillä oli viime kesänä oikeastikin toisen lapsen kanssa jalkakipukeissi, joka meni julkisella ihan supernopeasti ja kattavien tutkimusten kautta. En usko, että oltais yhtään sen nopeampaa tai kattavammin päästy yksityisellä hoitoon. Eli hyvien kokemusten kautta mulla on vahva luotto siihen, että saamme hoitoa aina tarpeen tullen.

    Sitten taas henkivakuutuksen olen halunnut. Siinä ajatuksena se, että jos toinen kuolee, niin sen akuutin surun ollessa päällä, ei tarvi murehtia rahaa. Eli tosissaan, kyllä mäkin mielelläni maksan tietyissä vakuutuksissa siitä mielenrauhasta, mutta sitten taas on just tosi henkilökohtaista varmasti, että mihin asioihin tarvii sen mielenrauhan ☺️

    • krista
     9.6.2021 at 12:50

     Joo just näin, nämä kannattaakin miettiä silleen henkilökohtaisella/perheen tasolla, että mitä kokee itselleen hyödyllisimmiksi ja sopivimmaksi! Meillä kans on henkivakuutukset ja pidän niitä tosi tärkeinä, otettiin ne esikoista odottaessa. Ennen lapsia/vakiintunutta parisuhdetta mä en sille kokenut sellaista henkilökohtaista tarvetta, mutta sit heti, kun vauva oli mahassa, tilanne akuutisti muuttui :D

     • Oliver
      10.6.2021 at 12:29

      Tuosta helppoudesta vielä se, että tosiaan yksityisellehän saa yhtälailla mennä, vaikka ei vakuutusta olisikaan, ja sillä vakuutuksen hinnalla voi sen myös useamman kerran vuodessa tehdä. Meillä oli aluksi lapsivakuutukset, mutta lopetettiin ne sitten jossain kohtaa.

 • Lilah
  8.6.2021 at 23:02

  Meillä hajosi myös tiskikone takuun jo umpeuduttua. Otin yhteyttä kuluttaja-asiamieheen, kysyen eikö olekin kohtuullista olettaa, että monen sadan euron kone kestää yli kaksi vuotta. Olivat samaa mieltä ja tämän suosituksen mukaisesti lasku jaettiin korjauksesta vastanneen maahantuojan kanssa (toinen maksoi osat, toinen työn, en muista enää mitenpäin). Maksettavaa jäi alle omavastuun, joten emme hyötyneet vakuutuksesta.

  Muuten meidän kaikki vakuutukset on olleet ihan supervähällä käytöllä. Lapsivakuutukset lopetettiin ekan kahden vuoden jälkeen kun mitään perussairauksia ei ollut ja todettiin että vakuutuksen hinnalla käydään jo monta kertaa yksityisellä. Auton lasivakuutus on ollut varmaan eniten käytetty, koska niitä kiven/nastan iskusta halkeavia laseja tulee muutaman vuoden välein kun kahteen autoon kertyy kilometrejä kymmeniä tuhansia vuodessa.

  • krista
   9.6.2021 at 10:42

   No HUH, hyvä että ratkaisu löytyi tuota kautta! Mulla kans kävi kuluttaja-asiamies mielessä, mutta sitten se tuntui niin työläältä ja ns. riidan kautta (mulle se on aina vaikeaa ja kuormittavaa), että onneksi ratkesi näin päin vakuutuksen ja kohtuullisemman korjaushinnan kautta. Mutta hienoa, että tällainenkin linja on olemassa!

   Hih meillä puolestaan auton lasivakuutusta ei ole koskaan tarvittu – nämä on niin jänniä, miten nämä vaihtelee. (kop kop puuta, kohta just lähdetään tien päälle) Vaikka siis sekin tietysti on! Kerran hajosi se takaikkuna ihan yllättäen, mutta se meni auton takuusta. Auton vakuutusten puolelta hinaus ja sijaisautopalvelut on olleet meille ne, mistä eniten on iloittu. Esimerkiksi se hinaus sieltä mökkitieltä jumista meni suoraan hinaajalta vakuutukseen, ei edes käynyt mulla millään tavalla lasku silmien edessä. Olin ihan ihmeissäni, kun hinaaja sanoi vaan kivakiittihei ja lasku hoidetaan vakuutusyhtiöön suoraan, WOU :D Ja sit renkaan puhjetessa on saatu sijaisauto suoraan korjaamon pihaan ja siihen taas palauttaa, kun hakee oman auton – helpottaa niin paljon arkea!

   • Lilah
    9.6.2021 at 22:23

    Tuo sijaisauto on isomman perheen kanssa kehno palvelu kun 7-paikkaisen auton kanssa saat tilalle sellaisen, johon mahtuu max 4, jos on kaksi turvaistuinta ja isommat lapset teinejä. Rengasrikkoja on harvemmin osunut kohdalle, mutta niistä mitä on, on selvitty renkaanvaihdolla. Rikkoutuneiden tuulilasien määrä selittynee runsailla ajokilometreillä, auton päivittäisellä käytöllä (suuret lämpötilaerot talvella), moottoritieajoilla ja pk-seudun ruuhkaliikenteellä jossa turvavälejä ei kunnioiteta.

    • krista
     10.6.2021 at 17:31

     Aaa joo totta! Me ollaan sijaisautoon hyvin mahduttu, on ollut aina isompikin kuin meidän miniauto :)

  • A
   10.6.2021 at 13:46

   Tuo Oliverin pointti on se joka mua lapsivakuutuksia mainostaessa ärsyttää. Yksityiselle saa mennä ihan ilman vakuutustakin ja ihan yhtä helppoa on. Mulla on kokemusta sekä vakuutuksellisesta elämästä (If—never again) että ilman vakuutusta. Kun If irtisanoi mun vakuutuksen, jatkoin elämää ihan samoin kuin ennenkin ja pidin kirjaa siitä, että paljonko mun vakuutuksen korvaamat kulut ois ollut vs. vakuutusmaksu, ekan kolmen vuoden saldo oli, että vakuutusta ilman maksoin 50% vähemmän kuin vakuutuksen kanssa. Ja mä olen siis aika runsaasti privapuolta käyttävä, kun työterveyshuolto ei korvaa erikoislääkäreitä (niitä mun ”omia”). Toisekseen yhteiskunta tulee vastaan aika paljon, jos lääkekulut nousee isoiksi (nimimerkillä migreenin estolääke apteekissa kelakorvattuna 300e/kk maksaa mulle nyt 2,5e, koska about 600 euron lääkekatto tuli täyteen jo alkuvuodesta). Eli kannattaa jokaisen tehdä oma riskianalyysi, eli miten iso riski on yllättävät oman tai lapsen sairauden aiheuttamat kustannukset suhteessa omaan talouteen (omalla kohdalla talous kestää yllättävät menot ja aikuisilla on myös työterveyshuolto, joten meillä ei ole sairaskuluvakuutuksia, ei lapsella eikä aikuisilla).

   Tapaturmavakuutusta ja kotivakuutusta taas suosittelen lämpimästi kaikille (itse tosin en taida olla kotivakuutuksen korvauksia koskaan saanut, mutta sehän on vaan hyvä tilanne ja siitä mielenrauhasta maksan mielelläni). Tapaturmavakuutukselle (noin 25e/vuosi eli melkein ilmaista )tuli just käyttöä viime kesänä, kun kaaduin fillarilla (lääkäri+röntgen ilman omavastuuta alle 2h tapaturmasta, tämä Pohjolan omassa sairaalassa päivystysasiakkaana pe-iltana, joten erittäin bueno, koska toi 2h sisälsi sen, että linkutin fillarin kanssa kotiin, soitin lääkäriin ja matkasin sinne).

   • krista
    10.6.2021 at 17:36

    Joo tuo kannattaa totta kai perhekohtaisesti katsoa, että mitkä vakuutukset sopii just itselle! Meille lapsivakuutukset on olleet kultaa, tästähän on ollut aiemminkin puhetta (ja lapsen sairastelua ei voi ennakolta tietää, meillä oli hyvä tsägä, että vakuutus oli jo ennen syntymää otettu), mutta tosiaan jokaisen oman perheen kannalta se kannattaa miettiä :)

    Ja tosiaan vähintäänkin kotivakuutus sitten joka ikiselle, ja muiden osalta katsoa sitten se omalle perheelle fiksuin turva.

 • Piipu
  10.6.2021 at 21:51

  Tiskikoneen ja pyykinpesukoneen kanssa on ehkä ollut eniten huonoa onnea-ja hyvää onnea vakuutuksen puolesta. Useampia siis vakuutuksesta korvattu.
  Viimeisimpänä Fennia kodinkoneapu. Tiskikoneen rikkouduttua tein vahinkoilmoituksen, seuraavana päivänä sain vakuutuspäätöksen, josta sai valita:rahakorvaus tilille, hieman rahakorvausta suurempi summa lahjakortilla kodinkoneliikkeeseen tai vakuutusyhtiön valitsema tiskikone asennuksineen, jolloin vievät myös vanhan pois. Valitsin viimeisimmän. Omavastuuta ei kodinkoneavussa ollut, en muista riippuiko koneen iästäkään tässä tapauksessa.
  Kotivakuutuksesta ei ole paljon muita vahinkoja tainnut meillä olla.
  Silmälaseille olen ostaessa ottanut vakuutuksen liikkeestä, sitä on käytetty lasten ja nuorison laseissa useampaan kertaan.
  Ja auto- ja matkavakuutuksesta voin vain sanoa, että juu, hyötyä on ollut. Monesti. Mm. matkan tauottua Euroopassa autoillessa, meni mm.ylimääräiset hotellikulut vakuutukseen.