Nalletalossa tauon jälkeen

Viime talvena Espanjassa:
”Äiti, voidaanko me käydä sit Titi-nalletalolla, kun me ollaan taas Suomessa?”
”Voidaan!”

Keväällä Suomessa:
”Äiti, voidaanko me käydä Titi-nalletalolla?”
”Voidaan! Katsotaan vaikka kesällä joku hyvä aika!”

Kesällä Suomessa:
”Äiti, voidaanko me käydä Titi-nalletalolla?”
”Voidaan! Mutta käydäänkö vaikka sit syksyllä ennen Espanjaan lähtöä, kun nyt just käytiin Muumimaailmassa.”

Syksyllä Suomessa:
”Äiti, voidaanko me käydä Titi-nalletalolla?”
”Voidaan!”

Kaksi viikkoa ennen Espanjaan lähtöä: ÄÄÄÄÄÄÄH AI NIIN SE NALLETALO!!!!

Luvattu mikä luvattu, ja lupaukset on toki tärkeä pitää. Niinpä tässä Suomen-syksyn viimeisillä viikoilla lähdettiin nyt vielä sitten nalletaloonkin, viime lauantaina siis.

Jos muistini nyt oikein toimii (ei välttämättä toimi), tämä oli meidän viides Ikaalisten-visiitti. Ensimmäinen kerta täällä, toinen kerta lukijatreffit. Kolmas kerta vielä heti samana kesänä, ja neljäs kerta tammikuussa 2016 konserttitaltioinnissa. Eli kyllä, tämä tosiaan taisi olla viides kerta. Pari kertaa ollaan sitten käyty vielä nallekonsertissakin, ainakin Helsingin Kulttuuritalolla ja Hämeenlinnassa myös. Nyt on tulossa myös uusi konserttikiertue; ihan harmittaa, että ei nyt päästä sinne, kun ollaan jo silloin Espanjassa.

Ja ai hitsi noita vanhoja postauksia – jokainen nallekokemus on ollut kyllä aivan ihana.

Tämänkertaista Ikaalisiin-lähtöpäätöstä tehdessä meillä oli ehkä vähän haikeuttakin ilmassa: mitenköhän on – voiko tämä olla meille viimeinen intopiukeanakerta näihin nallehommiin? Eli että meneeköhän nalleinnostus jo kohta vanhemmalta lapselta ohi, niisk ja oih…?

Mutta oli aivan mahtava ja sydäntäkoskettava nähdä: ei mene ohi. Ei varmasti vielä hetkeen. Lapset olivat menossa mukana sataprosenttisesti ja täysin siemauksin.  Koululaisikäisiäkin nalletunnelmassa oli ihan riemuissaan tanssimassa ja nalleja halaamassa – jesh, mekin toivottavasti eletään nalle-elämää vielä monenmonta vuotta!

On niin ihana, kun lapset saavat olla niin pitkään lapsia kuin ovat <3 Vaikka vielä aikuisenakin saa (ja pitää!) lapsettaa!

Jännitimme vähän mahdollisia nalleruuhkia, koska kyseessä oli hiihto(hups)syyslomalaisten lauantai. Mutta mukavan väljää oli: menevää, mutta ei ahdasta. Ja niin kuin ennenkin, nalleilla riitti aikaa sylitellä ja halailla <3 Mä vaan rakastan sitä, miten ne pystyvät ottamaan yksittäisen lapsekin huomioon ja tarjota ”omia yksityisiä hetkiä” vaikka ihan pieneksikin aikaa.

Nuo hetket ovat niin tärkeitä <3

Ja esimerkiksi yläkerran ”pehmoympyrässä” – sellainen pallomerityyppinen, mutta tyynyillä varustettu alue – näin useammankin nallen vuorotellen makoilemassa niin, että lapset muhjusivat sitten siinä rauhassa nallen kainalossa.

Superisot pisteet taas muutenkin nalletalon henkilökunnalle; päivän ohjaaja veti mahtavasti aktiviteetteja ja tunnelma oli juuri niin kuin ennenkin. Lapsilähtöinen, lämminhenkinen ja silleen ihanasti ”kotikutoinen”.

Ah, me tykätään vaan niin kovasti <3

Tällä kertaa kävimme Ikaalisissa (aikataulusyistä) vain päiväreissulla: lähdettiin siis heti aamusta ajamaan sinne, ja nalletalon suljettua ovensa ajettiin taas takaisin päin. Aika paljon kilometrejä toki, mutta oli se sen arvoista.

Ihan päivän ensimmäisiin ohjelmiin ei ehditty, mutta päästiin osallistumaan soitto- ja lauluhetkeen, puuhatuokioon (ulkoilu oli siirretty huonon sään takia sisätiloihin) sekä loppuhuipennuksena Titi-nallediskoon :) Pakko muuten vielä hehkuttaa, että se koko diskohommahan oli meidän lukijatapaamisporukan aikoinaan keksimä idea! Disko-ohjelmanumero on siis siellä edelleen käytössä!

Haikailen muutenkin sen lukijatapaamisen perään; se oli niin kivaa! Järjestely oli vaan sen verran työlästä, että uusintakierros on jäänyt. Ehkä vielä joskus. Löytyisikö vielä kiinnostusta?

Niin ja laulutuokiolla tietysti myös yleisö pääsi esiintymään. Silva kapusi reippaasti lavalle ensimmäisenä laulamaan Tuiki tuiki tähtönen – hih sama biisi kuin pari vuotta sitten samassa tilanteessa. Ja sitten Seelan vuoro! Seela esitti totta kai…

…oman biisinsä Krokotiili lammessa ui (aiemmin täällä).

Hih en ehkä kestä, miten suloista <3 Seelan esiintymisvideosta pätkä löytyy myös Puutalobabyn Instasta täältä :)

13

You Might Also Like

 • Nelli
  31.10.2017 at 15:59

  Todella lähdössä espanjaan.. HIIHTOlomalaisten lauanta.. tirsk.. 🤣

  • krista
   31.10.2017 at 16:23

   Ahhhhahahaha, taas mä tein ton :D Puheissakin siis KOKO AJAN puhun hiihtolomasta. Mä en ymmärrä, miksi tuo SYYSloma-termi ei vaan istu mun aivoihin :D

 • Tiia
  31.10.2017 at 17:18

  Voi nallet <3 mä menen kuopuksen kanssa joulukuussa katsomaan sen joulukiertuekonsertin täällä Turussa. Esikoistakin varmaan vielä kiinnostaisi mutta se menee marras-joulukuussa leffaan miehen kanssa katsomaan Heinähattua ja Vilttitossua. Päätettiin sitten, että järjestetään molemmille tällainen kahdestaan-hetki. :)

  • krista
   31.10.2017 at 17:23

   Mä muuten ajattelin teitä, kun ajeltiin sinne! Kun siis sä muistaakseni joskus vuosia sitten taisit kirjoittaa (muistanko oikein?), että te usein käytte just tuolleen päiväreissulla tuolla. Mehän ollaan aina ennen yövytty, mutta nyt käytiin siis päiväretkellä – ja onnistuihan se tosiaan ihan hyvin noinkin! :)

   Me nähtin se konserttijuliste siellä <3 Just tosiaan menee meiltä sivu suun, Espoossa ois samana päivänä konsertti kun meillä on jo lähtölento. Voiskohan noi nallet kutsua konserttikiertueen laajennukselle Fugeen...? :)

   • Miitu
    2.11.2017 at 20:19

    Eikös se joku video oo Espanjassa kuvattu..? Eikö tuo nyt pitäisi parinkymmenen vuoden välein päivittää ;)

    • krista
     2.11.2017 at 20:32

     Hihi, niillähän siis ON ilmestynyt just nyt uusi vastaava, siinä ne on Mallorcalla. Saatiin se dvd just nalletalosta :) Vähänkö lapset ihasteli, että voi kun tuonne pääsisi nallejen kanssa – siellä oli siis joitain lapsia taas nallejen kanssa tanssissa mukana. Juteltiin, että olisivatkohan olleet vaan jossain lomakohteessa ja rekrytoitu mukaan. Sellainen mäihä jos olisi meille käynyt, niin en voi edes kuvitella sitä lasten onnentunnetta :D :D :D