Sata äitiyspakkausta Keniaan – Puutalobabyn oma hyväntekeväisyyshaaste!

Kaupallinen yhteistyö: Suomen World Vision

Menen suoraan asiaan: alatteko mun kanssa ihan mielettömän mahtavaan ja supertärkeään hyväntekeväisyyskampanjaan?

Lähtekää mukaan!!!

Aika usein sitä tulee mietittyä tapoja, joilla voisi auttaa. Osallistuu omilla pienillä rahallisilla panostuksilla erilaisiin hyväntekeväisyyskampanjoihin – jonnekin olen itse kuukausilahjottajana ja välillä osallistun yksittäisiin kampanjoihin. Koska minulla on tämä blogi, on tässä myös mahtava tapa jakaa tietoa joistain hyväksi kokemistani keräyksistä. Tavallaan on olemassa tietysti mun oma yksityishenkilökukkaro, mutta myös tällainen mahdollinen kanava tehdä yhteisponnistuksena jotain isompaa. Esimerkiksi muutama vuosi sitten pelkällä yhdellä sivubannerilla keräsimme aivan huikean summan (muistaakseni yli 5000 euroa) pakolaiskatastrofiin.

Sen jälkeen olen pitkään miettinyt, että voisiko täältä blogin kautta tehdä uuden vastaavanlaisen yhteisponnistuksen – ja tänä syksynä löysin tämän seuraavan: World Vision kerää äitiyspakkauksia Turkanan alueelle Keniaan. Kohde ja keräystapa tuntuivat molemmat ihan täydelliseltä meille: luotettava toimija, ja heillä tällainen valtavan valtavan valtavan tärkeä projekti, jossa apu menee konkreettisesti kenialaisten äitien käteen ja toivottavasti pelastaa vauvojen henkiä! Toivottavasti tykkäätte tästä valinnastani; ajattelin, että tämä olisi konkreettinen hyvä kohde meille!

Asetin nimittäin haasteen sekä itselleni että teille: kun keskustelin World Visionin kanssa tästä, ilmoitin pokkana, että kyllä me ainakin sata äitiyspakkausta kerätään Keniaan. Sieltä oltiin ihan, että VAU. Ja minä vakuutin, että hei kyllä sen tällä meidän mahtavalla porukalla pitäis onnistua!

Kerätäänkö? Kerätään! No hei todellakin kerätään!!! Mutta tämän homman onnistuminen riippuu teistä – joten kyllä: mua jännittää! Jännittää ihan älyttömästi itse asiassa! Aaaaa jännittää ihan kirjoittaa tätä (enkä meinaa päästä nyt sitten edes siihen asiaan, heh). Joten phuuh, hengitän syvää: tässä lisää!

Vastasyntyneiden kuolleisuus ei ole Keniassa juurikaan laskenut 90-luvun jälkeen. Kenian Turkanan alue on köyhästä köyhimmän kehitysmaan köyhintä ”takahikiää”. Siellä asuu vaeltava turkana-kansa, jonka näkemysten mukaan vain heikot naiset synnyttävät klinikalla – ei siis ole yllättävää, että lapsikuolleisuus on hyvin suurta. Lisäksi alueella sijaitsee Kakuman pakolaisleiri, jossa asuu noin 200 000 Etelä-Sudanin väkivaltaisuuksia paennutta pakolaista. Leiri on perustettu jo 90-luvulla ja ihmisillä siellä on hyvin heikot mahdollisuudet koskaan palata kotiseudulleen.

Mikä on ollut meidän suomalaisten menestysresepti aikoinaan korkeisiin äiti-lapsi -kuolleisuuslukuihin 30-luvulla…? Se, millä houkuteltiin myös suomalaiset äidit terveyspalvelujen pariin…?

No joo, tämä nyt oli helppo:  se äitiyspakkaus!!!

Joskus keskusteluissa näyttää unohtuneen, että äitiyspakkaushan ei ole vaan ”jee jee ilmaista tavaraa” tai ”taas näitä poikavärejä, yhhyh”, vaan se on aikoinaan ollut merkittävä innovaatio, jolla on päihitetty Suomessa suuret lapsikuolleisuusluvut. Ja on aivan ihanaa, että perinne on edelleen käytössä – siitä meidän suomalaisten sopii olla ylpeitä!

Tätä samaa menestystarinaa testataan siis nyt myös Keniassa. Kyseessä on Suomen World Visionin hyväntekeväisyyskampanja, mutta samalla se on pilottihanke, jolla arvioidaan, kannustaako pakkaus vanhemmat neuvolatoiminnan pariin ja lisäntyykö terveysasemilla synnyttävien määrä. Äitiyspakkauksen saamisen ehtona tulee siis olemaan neljä raskaudenaikaista terveysseurantaa ja synnytys klinikalla: tästä halutaan uusi standradi myös Keniassa.

Pilottia myös tutkitaan: jos tästä saadut tulokset ovat hyviä, suomalaista äitiyspakkaus-menestystarinaa on tarkoitus laajentaa myös muualle Keniaan sekä mahdollisesti laajemmin Afrikkaan. Äitiyspakkaus maailmalle! Kyseessä siis ihan-ihan-ihan mahtava hanke, jossa me suomalaiset voimme ilolla jakaa sitä, mikä meidän yhteiskunnassamme aikoinaan pelasti varmasti satoja ja satoja vauvoja!

Tässä kampanjassa mahtavaa on myös se, että tässä kerätään siis ihan konkreettisia äitiyspakkauksia. Kyse ei ole ”pakkausta vastaavasta rahasummasta” tai jostain vastaavasta, vaan jos ostaa yhden pakkauksen, se ihan konkreettinen ja fyysinen pakkaus lähtee Suomesta Keniaan ja annetaan siellä synnyttäneen äidin käsiin. Ne pakkaukset ovat näitä, mitä kuvissa näkyy: sain tämän ensimmäisen pakkauksen katseltavaksi tänne meidän omaan keittiöön. Tuntui jotenkin tosi koskettavalta hypistellä näitä tavaroita – lasten kanssa yhdessä ihasteltiin pieniä vaatteita – ja Seela erityisesti taskulamppua.

Äitiyspakkaus sisältää siis ihan tuttuja tuotteita (samalta suomalaiselta valmistajalta kuin suomalaisessa äitiyspakkauksessa): vaatteita, pyyhe, kosteussuoja. Mutta lisäksi mukana on mm. synnytyksessä tarvittavia steriloituja välineitä, kantoliina, moskiittoverkolla suojattu makuualusta ja aurinkokäyttöinen taskulamppu – sähköjä kun ei monestikaan ole, ja yölläkin vauva tarvitsee hoitoa. Pakkaus on kannellinen muovilaatikko, jotta tavarat pysyisivät puhtaina maalattialla säilytettyinä. Samalla laatikkoa voi käyttää vauvan kylvettämiseen.

Tarvikkeet on valittu tiiviissä yhteistyössä paikallisten kanssa niin, että ne ovat mahdollisimman hyödyllisiä ja laadukkaita. Pilottivaiheessa tuotteet ovat valmistettu osin Suomessa ja osin ympäri maailmaa (kuten suomalaisessa äitiyspakkauksessakin). Jos tämä äitiyspakkausmalli vakiintuu, tuotteita pyritään valmistamaan jatkossa paikallisesti, esimerkiksi juuri Keniassa.

Äitiyspakkauksen jakaminen ei toki yksin riitä, vaan se on kannustin saada äidit tulemaan klinikoille ja raskaudenseurantaan. Samanaikaisesti World Vision myös kouluttaa terveydenhoitohenkilökuntaa ja erityisesti kätilöitä niin, että äitien raskauden seurannasta ja synnyttämisestä saadaan mahdollisimman turvallista.

Huuuuuuuuuh ihan mahtavan-mahtavan-mahtava projekti siis, oon aivan sydänjuuriamyllertäväninnoissani tästä! 

Kuka tunnistaa välineet? Toinen mainittiin jo, mutta mikä on toinen?

Kerätään siis täältä blogista SATA pakkausta, jooko?

Ostan itse alkuun nyt viisi pakettia, eli jäljelle jää vielä 95. Kuka osallistuu myös? Käsi ylös! Saadaanko sata täyteen? Iiiiiik!

Yksi äitiyspakkaus maksaa siis 35 euroa ja sellaisen voi ostaa täältä. Lisäksi voi ostaa (vaikka kimppalahjana tai äiti- tai harrastusporukan yhteislahjana) kolmen äitiyspakkauksen lahjan, joka maksaa 105 euroa, täältä. Kolmen pakkauksen sarjassa on sellainen pieni lisäjuttu, että sellaisen ostaja voi laittaa halutessaan lähetyksensä mukana menemään myös kirjeen (englanniksi) tai vaikkapa piirroksen lapsilta. Tervehdys voi yksi A4-kokoinen paperi (vaikka piirros toisella puolella ja kirje toisella puolella), ja sen voi lähettää joko sähköpostilla tai paperilla: asiakaspalvelu@worldvision.fi tai Lapinlahdenkatu 3 A, 00180 Helsinki. Psst, kannattaa laittaa kuoreen tai meilin osoitekenttään myös sana PUUTALOBABY, niin kaikki tän blogin kautta tulevat kirjeet lähtevät sitten yhtenä kimppalähetyksenä Keniaan!

Ja siis edelleen: tässä puhutaan siis koko ajan ihan oikeista ja konkreettisisista paketeista. Jos me tässä kerättäisiin vaikka 120 pakettia (mikä olisi ihan mieletöntä!), niin 120 fyysistä pakettia lähtee Suomesta Kenian Turkanaan. Puolet paketeista jaetaan Kalobeien äitiysklinikalla Kakuman pakolaisleirillä ja toiset puolet vaeltavan turkana-kansan alueella kolmella eri terveysasemalla.

Jos siis ostatte näiden tässä postauksessa olevien linkkien kautta, saadaan seurattua meidän blogin yhteismäärää! Kyselen ja kerron siis sitten aina väliaikatilannetta! (ostamisista ei tietenkään kerry mulle eikä kenellekään muulle välikädelle mitään)

Yksi äitiyspakkaus siis  täältä.

Kolme äitiyspakkausta puoletaan täältä.

Laittakaa myös sanaa kiertämään, kerätään nyt oikeasti ainakin se sata! Mietin, että voisiko tästä tehdä jotain julistetta vaikka leikkipuistoihin tai perhekerhoihin…? Neuvoloihin, saakohan niihin viedä…? Hmm. Tietysti silloin se ei kirjaudu just näihin meidän lukuihin – mutta kaikkein tärkeintä tietysti, että niitä pakkauksia saadaan Kenian Turkanaan synnyttäville äideille mahdollisimman paljon.

Myös ideoita otetaan vastaan (ja saa olla oma-aloitteinen), että miten voidaan levittää sanaa tästä! Miten saadaan täyteen ainakin se sata? Tai vaikka tuhat, eipä sillä!

Kiiiiiiiiiiiiitos, jos lähdette mun kanssa tähän, kiitos kiitos kiitos! <3 <3 <3 Ihan mahtava päästä tekemään yhdessä tällaista, ja nyt heitän pallon teille. Ottakaa koppi! Kerätään yhdessä sata pakkausta!

PS. Mun lisäksi myös kaksi muuta bloggaajaa lähti mukaan omilla tonteillaan: ihanat ja mahtavat Lähiömutsin Hanne ja Matkakuume.netin Gia. Heitin myös heille tämän ”sata pakkausta” -haasteen, joten toivottavasti saadaan yhdessä kolmen bloggaajan tiimeissä KOLMESATAA ÄITIYSPAKKAUSTA KENIAAN. Jesh!

Mä tarvitsen teitä kaikkia!!! Tehdään yhdessä tää!!!

58

You Might Also Like

 • Saara H
  1.11.2017 at 08:16

  Mukana ollaan! Ostan ja mainostan työkavereille…

  • krista
   1.11.2017 at 08:18

   Kiitos, kiitos, kiitos, KIIIIIIITOS!!!! <3 <3 <3 Mua jännittää niin kamalasti, että melkein vapisen täällä - siis jännittää, että innostutteko lähtemään mukaan - kun mä oon niii-iiiiiin pitkään halunnut tehdä tällaisen ja osoittaa, että me pystytään tällaiseen yhteisponnistukseen hyvän asian eteen! Mä niiii-iiiin haluan, että tää onnistuisi!!!! <3 <3 <3

 • Katri
  1.11.2017 at 08:48

  Mukana! Ja kyllähän me nyt sata pakkausta saadaan kokoon, hyvin toimeentulevat suomalaiset ;) Luotto on kova!

  Oliko tarvike tuossa kuvassa muuten napanuoran katkaisuun liittyvä ”suljin” tms.?

  • krista
   1.11.2017 at 08:52

   Mahtavaa!!!!! World Visionilta oltiin tosiaan ihan, että VAU, kun mun suusta tuli spontaanisti ulos tuo ”kyllä me sata saadaan”. Mutta kyllä mun mielestäkin se tuntuu realistiselta!!!

   Ja kyllä, se on just sellainen :) En tiedä sen nimeä, mutta joku napanuorankatkaisin/suljin se siis kuulemma on – mä en ois itse arvannut :)

   • Marenki
    3.11.2017 at 21:20

    Napaklamppi on sen sulkimen nimi! 😊 Keräyksessä mukana myös!

    • krista
     4.11.2017 at 10:55

     Oho, enpä olisi tiennyt: napaklamppi! Hassu mutta toisaalta kuvaava nimi :)

     Jesh, mahtavaa että oot mukana! Pyydän maanantaina heti aamusta tilannetiedot, iik paljonkohan ollaan jo kerätty…?

 • Venla
  1.11.2017 at 09:03

  Mukana! Ostan joululahjaksikin. Upeeta Krista!!! 💖

  • krista
   1.11.2017 at 09:07

   Jee, ihanaa!!!! Kiitos!!! Mulla on kans tapana ostaa sukulaisille (just niille, joilla on jo kaikkea eivätkä haluakaan mitään uutta) aineettomat joululahjat ja tänä jouluna laitan kyllä näitä! <3

 • P.
  1.11.2017 at 09:03

  Me ostetaan näitä perheen kanssa aiheettomaksi joululahjaksi! Kerron myös kavereille, onpa hyvä idea.

  • krista
   1.11.2017 at 09:15

   Ihanaa, kiiiiiiiiitos!!!! Ja tää on kyllä tosiaan tosi hyvä aineeton joululahja! Koska siis tavallaan sehän onkin itse asiassa hyvinkin aineellinen lahja eli se on tosiaan ihan ihkaoikea paketti, joka sinne lähteee :)

 • P.
  1.11.2017 at 09:05

  Siis aineettomaksi 😲 Toivottavasti ei aiheettomaksi.. Mukava tämä automaattinen korjaus.

  • krista
   1.11.2017 at 09:08

   Aiheeton joululahja :D :D :D Se on varmaan se, kun ei ole ollut kiltti mutta silti saa lahjan :D :D :D

 • Puumis
  1.11.2017 at 09:07

  Mukana myös <3

  • krista
   1.11.2017 at 09:15

   Jeeeeeeee, kiitos!!!!!

 • Oliver
  1.11.2017 at 09:07

  Kävin ostamassa yhden pakkauksen. Hieno kampanja!

  • krista
   1.11.2017 at 09:16

   Jesh jesh jesh jesh mä tuuletan ja huudan ääneen JESH joka ikinen kerta, kun luen ”osallistun”-viestin! Me TODELLAKIN TEHDÄÄN TÄÄ!!!!

 • Tuija
  1.11.2017 at 09:35

  Yksi paketti ostettu :)

  • krista
   1.11.2017 at 11:26

   Jee, kiitos, HYVÄ ME!

 • ElinaBee
  1.11.2017 at 09:43

  Ihana kamppis!! Äitiyspakkaus ostettu! <3

  • krista
   1.11.2017 at 11:33

   <3 <3 <3 <3 kiitos!!! <3 <3 <3 <3

 • Maija
  1.11.2017 at 10:45

  Ehdottomasti mukana! Äitiyspakkaus ostettu ja linkki jaettu facebookissa. <3

  • krista
   1.11.2017 at 11:40

   Ihanaa! Hitsi että mä oon saanut tästä onnentunteita tälle aamulle, JEE HYVÄ ME!

 • Laura
  1.11.2017 at 11:08

  Mainio joululahja-idea ja ihanan ajankohtainen kun olen itsekin odottava äiti. Osallistuin :)

  • krista
   1.11.2017 at 11:57

   Jee, kiitos kiitos kiitos! <3 <3 <3 Onnea odotukseesi, ja oh ajattele sun ansiosta joku kenialainen äitikin saa oman äitiyspakkauksen <3 <3 Niisk jotenkin tosi koskettavaa <3 Saadaan varmaan sit kuvia, kun vievät pakkaukset!

 • Kiisu
  1.11.2017 at 11:16

  Yksi pakkaus ostettu täältä Ruotsista käsin! :) En laittanut mitään korttivalintaa, kai se silti näkyy näissä ”meidän” luvuissa? Menin siis blogilinkin kautta.. :)

  • krista
   1.11.2017 at 11:59

   Jee, kiiiiiiiiitos! Ja kyllä, näkyy meidän luvuissa automaattisesti kaikki noista linkeistä menneet ostot. Taitaa olla jo kohta parikymmentä kasassa <3 <3 <3 <3 <3

 • Tupu
  1.11.2017 at 11:55

  Ostettu! Kiitos mahtavasta kampanjasta!!! <3

  • krista
   1.11.2017 at 12:01

   Kiitos <3 <3 <3 <3 <3 <3 Ihan mieletöntä, ihan mieletöntä, ai hitsi mä oon nyt onnellinen <3 <3 <3 Ootte niin ihania!!!!

 • wewwaton
  1.11.2017 at 13:05

  Mukana! Aina näissä kamppiksissa ajattelen että, joo, tottakai, sitten myöhemmin illalla kotona kun on pankkitunnukset siinä lähellä…niinpä niin. Mutta NYT. Nyt heti menin ja ostin, Mukana siis! :) :)

  • krista
   1.11.2017 at 14:34

   Jee, mahtavaa! Ja hei kuvasit varmaan just sen normaalin tilanteen: monesti sitä aikoo, mutta jos ei vaikka just ole sopivasti pankkitunnaria/aikaa/konetta/on lapsikriisi päällä, niin sitten se vaan jää kaiken alle ja unohtuu… Se on varmasti monessa hyväntekeväisyyshankkeessa iso haaste. Mutta siis MAHTAVAA, että tämä osui sulla ihan loppuun asti! Mä itsekin ostin nyt nuo ”omat” viisi pakettiani, ja viime tilannetietojen mukaan ”meidän” paketteja oli nyt 34 myyty, nyt jo ekan puolen päivän aikana. Me saadaan kyllä se sata!!! IHAN HUIPPUA, KIITOS KAIKKI!!!!

 • Jaana
  1.11.2017 at 14:40

  Ehdottomasti mukana! Taidan ostaa kolme pakkausta. Kummipoikani on syntynyt Keniassa ❤

  • krista
   1.11.2017 at 14:51

   Ihanaa <3 <3 <3 Hei olisikohan kummipoikasi piirtämisiässä? Kolmen pakkauksen ostajat voivat siis laittaa mukaan kirjeen - jos innostuisitte sellaisesta, niin sehän olisi aivan huippuihana! Voisi kirjoittaa, että on myös syntynyt Keniassa <3

 • Riinanen
  1.11.2017 at 14:45

  Siis olin jotenkin ihan 100 % varma että olisit silloin instastooreissa puhunut Suomen Somalia- verkoston joukkorahoituskamppiksesta jonka tarkoituksena on viedä Suomalaista neuvolaa maailmalle. Olin just hetkeä ennen kuin katsoin sen sun stroorin katsonut tän kampanjan videon ja aattelin että onpa ne nerokkaita jos ovat kontaktoineet sut :D
  No olin väärässä mutta hei oikein hyvä kamanja tämäkin. Jätän kuitenkin linkin tähän Hiil Hooyo kamppikseen jos joku teistä sattuisi innostumaan tästäkin. Hienoja ja tarpeellisia kampanioita molemmat. https://mesenaatti.me/campaign/?id=706#single/view

  • krista
   1.11.2017 at 14:55

   No hei lähelle meni – tai no ajatuksellisesti samaan suuntaan siis! Kuulostaa tosi tärkeältä tuokin! Jos (KUN!!!!) tämä osoittautuu onnistuneeksi yhteistempaukseksi, niin ehkä tällaisia voisi yhdessä toteuttaa jatkossakin, vaikka toisiaan kerran vuodessa niin kuin siellä stoorissa mietin. Voisi sitten vaikka suunnitella kohdettakin yhdessä jne. <3

 • SSR
  1.11.2017 at 15:54

  Täältä Thaimaasta käsin on myös tilattu joululahjaksi yksi pakkaus! Hieno kampanja, uskon että tavoite ylittyy!

  • krista
   1.11.2017 at 16:09

   Oi, terveiset Thaimaahan – tulipä yhtä äkkiä sellainen ikävänvihlaisu sinne! <3 ...ja KIITOS! <3

 • Elisa
  1.11.2017 at 16:35

  Yksi pakkaus ostettu! Eipä näillä vanhempainrahoilla/hoitorahoilla paljon juhlita, mutta kyllä yksi tällainen pitää jollekin äidille saada! Kun oli ne pankkitunnuksetkin tuossa vieressä sopivasti :)
  Tällainen viesti tuli näkyviin pakkauksen maksamisen jäkeen, eli ilmeisen suosittua ollut: ”Palvelussamme on ollut suuren suosion vuoksi paikoin ylikuormitusta. Jos tilauksessasi on jotain epäselvää, otathan välittömästi yhteyttä asiakaspalveluumme, kiitos.”

  • krista
   1.11.2017 at 20:25

   Hih joo kuulin tuolla FB:n puolellakin tuosta samasta – jee HYVÄ ME! :) Ja ihanaa, että laitoit! <3 "Hyvä antaa vähästään" ja niin edelleen <3 <3 <3 <3

 • Kaisa
  1.11.2017 at 17:34

  Täältä Lontoosta kans tilattu yksi pakkaus! Hienoa kun sait tällaisen kamppanjan alkuun.

  • krista
   1.11.2017 at 20:26

   Jesh me tehtii vieläpä tälleen kansainvälinen tästä kampanjasta; nyt on Suomen lisäksi siis ainakin Ruotsi, Thaimaa ja Englanti osallistunut. Jee! <3

 • Tasapainohäiriö
  1.11.2017 at 18:03

  Täälläkin ollaan mukana! Mainostin haastetta blogissanikin (http://www.lily.fi/blogit/tasapainohairio/hyvantekevaisyyshaaste-just-mulle-ja-sulle), jolla ei tosin ole vielä montaakaan lukijaa :D Mutta lupaan laittaa sanan kiertämään äitiverkostoihin.

  • krista
   1.11.2017 at 20:29

   Ihanaa, kiitos! <3 Ja onnea onnea, oh sulla on pieni vauveli siellä - kävin kurkistamasa blogista <3 <3 <3 Kivalta näyttää sun blogin alku, tulen toistekin ehdottomasti kurkistelemaan tontillesi! :)

  1 2 3