Lastenjuhlatunnelmia

Terveiset täältä lastenjuhlien jälkimainingeista, oli niii-iiiiin kivaa! Erään 2-vuotiaan bilettäjän äiti laittoi jälkikäteen viestin, että olipa jotenkin rento tunnelma – juhlastressiä ei ollut näkyvissä ollenkaan. Bingo! 

Mutta pakko myöntää, että juhlien aattona hieman jännitti. Ei juhlajärjestelyt vaan se, että eihän vaan käy se sellainen ”kukaan-ei-tullut-juhliin” -tragedia, jollaiset ovat linkkeinä kiertäneet sosiaalisessa mediassa viime aikoina. Juhlien ajankohtaa nimittäin oli siirretty: alun perin meidän piti juhlia 2-vuotiasta tirppaa jo edellisellä viikolla, mutta meidän koko perheen flunssa siirsi juhlat viikolla eteenpäin. Ja siinä, missä edellisellä viikolla juhliin oli tulossa meidän laskujen mukaan maksimissaan jopa parikymmentä naperoa (jaiks), tällä myöhemmällä viikolla ”voi harmi, just tää sunnuntai ei käy meille” -viestit vaan tasaisesti pompsahtelivat meidän kännyköihin ja Facebookiin.

Apua. Ei kai vaan…

No ei. Juhliin saapui lopulta yhteensä kuusi naperoa vanhempineen, ja se osoittautui juuri sopivaksi määräksi. Eikä se määrä vaan se laatu!

Lastenjuhlat vedettiin siis hyvin rennolla ja täysin lapsilähtöisellä otteella.. Oli tietysti synttärikakku (perus-jätskikakku) ja kynttilöiden puhallus:

Saa muuten vapaasti ihailla tuota mekkoa! Saatiin se tirpalle jo vuosi sitten 1-vuotislahjaksi Kahta en vaihtaisi, oma perhe ja käsityöt -blogin M-M:ltä, ja nyt mekko on sitten vihdoin sopiva. Ja se on täydellinen. Ihana. Niin kuin viime vuonna hehkutin, tuosta kankaasta tulee mieleen meidän lapsuuden kesät mummolasssa, Ounasjoen rannalla <3 Ehdoton tulevan kesän lempparimekko.

Niin, ja ohjelmassa siis vielä sitä ongintaa:

Kalapussukoista paljastui saippuakuplaputkilot ja sorminuket – ainakin näyttivät miellyttävän vieraita. Meillä muuten saa puhaltaa saippuakuplia sisälläkin.

…ja toisena ohjelmanumerona Piipo79:n ja Raissin vinkistä (kiitos!): kasvomaalausta!!!

Kröhöm taiteellinen vaikutelma sijoittui jonnekin sinne nykytaiteen ja töherryksen välimaastoon – ensi kerralla ei osteta tuollaisia kömpelöitä kynäliituja vaan pensselillä sudittavat maalit. Nooh, silti meillä nähtiin ainakin yksi kukkanaama (meidän tirppa) sekä viiksivallu, inkkaripäällikkö ja jonkinlainen Kiss-henkinen silmätähtikuvio.

Maaleissa muuten luki ”myrkytön”, ”helppo pestä pois” ja niin edelleen. Se, mitä siinä ei lukenut, oli että tahmaa ihan hemmetisti :D

Mutta kasvomaalaukset oli, ja se oli sitten varmaan tärkeintä. Voi sitä surua, kun illalla piti pestä kukka tirpan otsasta pois. Luvattiin, että huomenna maalataan uusi.

Kiitos kaikille juhlijoille! Tällä lastenjuhlasynttärikonseptilla meillä juhlitaan varmasti jatkossakin – näki selvästi, että tirppa oli aivan riemuissaan samanikäisistä lapsikavereista. Uuuu joo ja seuraavaksi sitten vuorossa taas ne naperoiden uima-allasbileet jonain helteisenä kesäpäivänä tuossa meidän omalla pihalla; viime vuonna sitä kokeiltiin ensimmäistä kertaa, ja siitä pitää ehdottomasti tehdä perinne! Puutalon pool partyt!

Voi hitsi onpa kiva, kun on lapsia – ihan uusia ulottuvuuksia bilerintamalla!
…sitä haisevissa baareissa istumista jaksaisi enää muutenkaan, se oli jo niiii-iiiin nähty :)

 

You Might Also Like

 • Kukkavarvas (Ei varmistettu)
  26.5.2014 at 16:19

  Meillä myös saa puhaltaa saippuakuplia sisällä ja se tuntuu aina hämmästyttävän ihmisiä jotka meillä käy :D Miksi ei saisi? En todellakaan usko mihinkään lattian pilaantumisiin tms. Me ollaan lapsiperhe, kyllä niitä elämisen jälkiä tulee ihan ilman saippuakupliakin.
  Kiva kun juhlat onnistui :)

  • Kristaliina
   26.5.2014 at 16:26

   Tshihi mä kans oon ajatellut, että saippuan aiheuttamat mahdolliset jäljet (enkä edes ole huomannut, että niistä mitään tulisi) on varmaan ehkä pienin meidän sotkuista :D

   • Mindeka
    26.5.2014 at 20:01

    Mä meinasin kanssa tulla kommentoimaan, että miksei niitä muka saisi puhaltaa sisällä?? Meillä ainakin matot ja lattiat pestään tasaisemmin kuplien ansiosta kuin ilman niitä. (Ja tarkoitan nyt todellakin sitä lattialle kaatunutta kuplaliuosta, en normaalia lattioiden/mattojen pesua!)

    Harmitus, ettei päästy, mutta pool partyihin ihanihan varmasti tullaan!! (Olettaen, että saadaan kutsu, tsiihihhi)

  • Morgaise (Ei varmistettu)
   27.5.2014 at 13:38

   Meillä saa puhaltaa sisällä vain kylppärissä. Syynä kaupungin vuokra-asunnon halvat muovimatot, jotka muuttuvat tappavan liukkaiksi pienestäkin saippuamäärästä. Harmi, kuplasota sisällä olisi ihanaa….

  • ...... (Ei varmistettu)
   28.5.2014 at 15:02

   Meillä ei saa, Pesen kyllä lattiat useasti ei siinä mitään.
   Mutta en jaksa niitä saippua läiskiä seinistä ja katoista pyyhkiä. :)

   • Kristaliina
    28.5.2014 at 15:15

    Jääkö niistä jotain jälkiä teillä? Ehkä nuo meidän lattiat ovat vaan sellaista (vanhat puulattiat), että siinä jäljet eivät näy… Hyvä niin :) Seiniin ja kattoon asti kuplat eivät ole vielä päätyneetkään (aikuinen puhaltaa) :)

 • Merenwen
  26.5.2014 at 16:56

  Siis ihan ensiksi: Ihanaihanaihanaihana keittiön koristelu! Sopii niiiiin täydellisesti noi sateenkaaren värit teidän värikkään keittiön kanssa :) Ja Silvan mekko <3 Oivoi jos mulla on joskus pieni tyttö (eikä satu tulemaan pelkkiä poikia) niin juuri tuollaisia mekkoja minäkin sitten todellakin hypistelen (=ostan) :) 

  Random lisäkommentti: Tää tuli vastaan tänään mainoksena mun Facebookissa ja en tiedä miksi, mutta tulit ihan heti mieleen :D http://www.pulju.net/baby_mop_vauvamoppi 

 • eeevi (Ei varmistettu)
  26.5.2014 at 16:57

  Noi teidän keittiön kaapit on kyllä aika ihanat ! :)

 • Katsq
  26.5.2014 at 17:01

  Vinkkinä tulevia kasvomaalauksia ajatellen: kun muistaa ajoissa ennen taideteosten maalausta rasvata kasvot/maalattavan alueen lähtee maali helpommin illalla irti ihosta! Eli ihan perus kosteusvoidetta kehiin seuraavalla kerralla ennen maalaamista :)

 • paulahelena
  26.5.2014 at 17:06

  voi miten nätti synttärisankari ihanassa mekossaan! :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  26.5.2014 at 20:36

  En tiedä oliko se vain mun mielessä, mutta Seelan syntymän jälkeisissä kuvissa Silva on näyttänyt jotenkin niin isolta. Oih. Ihana söpö tyttö, ja niin on Seelakin &lt;3

 • susaanna (Ei varmistettu)
  26.5.2014 at 22:20

  Iloisen näköinen tunnelma! Hei mistä on toi keittiön perhosketju? Aivan ihana!

  • Kristaliina
   27.5.2014 at 20:31

   Eikös olekin – mä en varmaan raaski ottaa sitä ikinä pois! Tigeristä se löytyi, kävin sieltä ostamassa kassillisen kaikkea juhlintakamaa. Ajattelin, että sieltä löytyisi varmaan jotain sopivaa niihin ongintapusseihin. Joo, no löytyi – ja löytyi aika paljon muutakin :D Mutta hinnatkin kohdillaan: alle viidellä kympillä ihan valtava läjä kaikkea juhlatilpehööriä!

   • RiiHii (Ei varmistettu)
    28.5.2014 at 09:53

    Hih, mietinkin heti sen perhosketjun nähdessäni, että se taitaa jäädä teillä ihan pysyväksi osaksi sisustusta. Ihanasti sopii kyllä yhteen teidän kaapinovien kanssa (jotka muuten on kanssa ihanat)!

 • Nuunu
  27.5.2014 at 14:14

  Eikä! Meidänkin mummola on Ounasjoen rannalla! Tässä sydämiä sen kunniaksi: <3  <3

   

   

  Niin ja ihanan näköiset juhlat. :)

 • Cpop
  27.5.2014 at 21:23

  Voi että! Kuullostaa ihanalle! Toivottavasti me löydetään isompi (sopivalla vuokrahinnalla, tämä on se kompastuskivi..)asunto ennen naperon 3vee synttäreitä (no.. 10kk vielä on aikaa:D) ja saan VIHDOIN pitää hälle kunnolliset synttärit, jonne vois kutsua muitakin kun aikuisia sukulaisia + kaksi.. pikkuserkkua (3 ja 5v)? Miten noi serkut nyt menee? He ovat siis minun serkkujani ja tiedän että heidän lapset(sitten joskus hamassa tulevaisuudessa) on lapseni varsinaisia pikkuserkkuja, mutta enivei :D Meni tuumailuksi nyt tämä!