Puutalobaby ja ystävät (ja paljon kuvia!)

Tervetulotilaisuuden kyltissä luki ”Puutalobaby ja ystävät”.

Siltä viime viikonloppuna tuntuikin.

Perjantaina saavuimme siis Ikaalisiin kuka mistäkin suunnasta, tunnin-neljän tunnin ajomatkojen päästä.

Me itse pääsimme ajelemaan jo puolilta päivin, ja molemmat lapset nukkuivat onnistuneesti päikkäreitä takapenkin istuimissaan aina Pirkkalaan asti. Jea!

Perheen pienimmän hermotkin kestivät lähes perille asti – vasta viimeiset parikymmentä kilometria alkoi kuulua protestia, jota Joel sellaiseen Inspector Gadget -tyyliin (muistatteko ne venyvät kädet?) yritti etupenkiltä käsin vaimentaa tuteilla, cd-koteloilla, juomapulloilla, pruuutilla, paperilappusilla ja niin edelleen.

No, perille päästiin!

Ensimmäisille kylpylätreffeille ehti odotetusti vain muutama perhe, mutta iltaseiskan tervetulotilaisuudessa meitä oli jo lähes kaikki – osa astui meidän härdelliin suoraan autosta himppasen verran pöllämystyneinä :) Hihi! Tervetulotilaisuudessa en hölmönä osannut ”puheena” sanoa juuri muuta kuin moikka ja tervetuloa, mutta onneksi kukaan ei ainakaan ääneen valittanut emännän sanallista antia :)

Tervetulotilaisuuden ohjelmassa oli siis ilmapalloja, mansikkamehua ja ensimmäinen Titi-nallen tervehdys. Ja pienimuotoista ensitutustumista. Ja suurimuotoista ympäri hotellikäytävää juoksentelua ja riemunkiljahtelua.

Lauantaiaamun aamupalaan kuului yhteen ääneen ihmettelyä, että miten oltiinkin lähes kaikki nukuttu niin hyvin. Seelakin heräsi vain kahdesti imetykseen; varsinainen Ikaalisten ihme.

Itse vetäisin lennosta pika-aamupalan ja säntäsin vielä viime hetken tarjottavaostoksille Ikaalisiin, ja sen jälkeen pussittamaan osallistujien yllärikasseja. Tämä oli nimittäin siinä mielessä erikoinen synttäriteemajuhla, että täällä osallistujat saivat lahjoja :)

Kiitos kaikille jeejeejeeilmaistakamaa:a tarjonneille! Hehehehe ja noi närästys- ja ripulilääkkeet siis ansiokkaasti jatkoivat tätä linjaa. Onneksi niille ei löytynyt vielä kylpyläreissulla käyttöä. Toivottavasti :D Yhdet yrjöt nähtiin kyllä aamupalapöydässä ja toiset tanssilattialla – mut hei, ei bileitä ilman, että joku vetää laatat! Onneksi oksut taisivat johtua jännityksestä ja riemusta eivätkä mistään pöpöistä; vähän kyllä ehdittiin maalailla seinille kauhuskenaariota oksutautiepidemiasta ja siitä, miltä tämä kaikki näyttäisi nallejen niskassa… :)

Sori, lopetan tän mielikuvamaalailun tähän. Eli terveinä pysyttiin!

Meidän aamupäivän omassa tilaisuudessa oli sellaisena löyhänä teemana siis synttärit – vietettiin blogin 3-vuotissynttäreitä, Silvan 3-vuotissynttäreitä, Seelan 1-vuotissynttäreitä, Tiri-vauvan 3-vuotissynttäreitä… …ja kaikkien keväällä syntyneiden synttäreitä ja sit myös kaikkien syksyllä syntyneiden synttäreitä ja… …no oikeastaan ihan kaikkien synttäreitä.

Tarjoilut olivat ”meidän näköisiä” eli hih jätskikakkua pöytään.

Ekstrapointsit tälle isille, joka matkusti nalletaloon suoraan polttareista Helsingistä – jos lähtee aamukuuden bussiin ja vetää täsmäunet bussissa, niin on Ikaalisissa perillä ihan hyvissä voimin aamukympiltä:

Ahhahahahahaha mä en vaan voi lopettaa tälle kuvalle nauramista :D

Kun synttärisankareille (lue: kaikille) oli laulettu ja jätskikakut vedetty (aamupalabuffan päätteeksi, uhhh) naamaan, oli yhteisen oman jätskisulattelutuokion aika:

Nää 3-vuotiaat jo muodostivat spontaanisti ystävyyssuhteita – oh en ehkä kestä <3 <3 <3

Ennen nalletalon virallista avaamista nallet viettivät aikaa meidän kanssa leikkien…

…halaillen…

…ja välillä vähän sylissä lepäillenkin:

Meidän privaattikahvilan puolella oli tietty paljon muutakin leikittävää. Muun muassa pieni puupalju, jossa pari naperoa kerrallaan vetävä pallomeri:

kuva: Jussi Kemppainen

Tämä oli kyllä jotain ihan mahtavaa. Vaikka nallet ovat ihanan kiireettömiä nalletalon puolellakin (ainakin nyt näinä kahtena kertana, kun me ollaan siellä käyty), näissä yksityisissä, omissa nallekohtaamisissa oli jotain aivan lumoavaa. Ikään kuin että lapset saivat sen kokemuksen, että nämä mun rakkaat ja ihailemat nallet tässä leikkivät ihan juuri minun kanssani.

En tiedä, osaanko edes kuvailla sitä… Ihan vaan herkistyn tästä ajatuksesta, että pystyttiin tarjoamaan tämä kokemus näille ikionnellisille naperoille. Etenkin nämä +-3-vuotiaat olivat aivan onnestamykkyräisenä tästä kaikesta.

Puolilta päivin porukat sitten valuivat ”yleisölle avoimen nalletalon” puolelle (meillä siis oli koko päivän nalletalon kahvilanpuoli privaattitilana), osa päiväunien ja lounastelun kautta omaan tahtiinsa.

Aaaaa joo paitsi siinä välissä ainakin osa porukasta kävi heppa-ajelullakin. Eivätkä nämä olleet mitä tahansa pikkuponeja, vaan massiivisen kokoisia 900-kiloisia percheron-hevosia. Oho.

Hupsis onnistuimme tallentamaan vain näiden hevosten pebat ja ajuri-Miikan takaraivon. No mutta komeita olivat kaikki.

Siellä nalletalossa tietysti sitten oli ihanaa niin kuin viimeksikin. Oli taas erilaisia ohjattuja yhteishetkiä:

…ja paljon-paljon erilaisia leikkimahdollisuuksia:

…ja paljon-paljon positiivista palautetta nalleille taas siitä, että heillä tosiaan tuntuu olevan aikaa lapsille. Esimerkiksi tässä tirppa masinoi nallet ja muut lapset (no okei ja aikuisetkin) omaan keppihevosleikkiin – siinä he sitten jonossa ratsastelivat huonesta toiseen <3

Nalletalon suljettua ”viralliset” ovensa viideltä meidän privapuolella vasta ne parhaat bileet käynnistyivät!

NALLEDISKO!

OMG. Kun ehdotin nalletalon porukalle (Nonariinan mahtavan idean pohjalta!) nallediskoa, mielessäni oli lähinnä jotain sellaista, että laitetaan valot hämäräksi ja cd-levy soimaan.

Noooh, nallelandiassa oltiin sitten viety homma pik-ka-sen jalostuneempaan muotoon – oli peiliseinää, peilipalloa, kunnon äänentoistot (toki muksuystävällisellä tasolla) ja tuollainen kunnon diskovalokone! Vau vau vau vau vau niinsiistiiettenkestä!!!! :D :D :D Itse asiassa diskoon kuulemma kaavailtiin jopa savukonetta, mutta paloturvallisuusjutut tulivat tietty vastaan – hihihihihi mä voin kuvitella, miten silmätlautasina nää 3-vuotiaat olisivat olleet bilesavun keskellä :D

Eibeigeä kommentoi Instan puolella, että ”siis saatte bailata siellä lasten ja titi-nallejen kanssa?? En ehkä kestä kuinka mahtavaa. En tietysti tiedä, mutta saatan lukea pientä mustaa huumoria tuohon. Mutta läsnäolijat saavat todistaa, että kuulkaas lauantai-illan huumaksi se oli ihan älyttömän mahtavaa.

Me oltiin siis maailman ensimmäiset nalletalodiskon käyttäjät, ja jatkossa disko jää nalletaloon muidenkin kävijöiden käyttöön. (kesäkahvilan puolelle) Meiltä pyydettiin sellaista testiyleisön palautetta, ja toistaiseksi olen onnistunut sanomaan vaan ”ooooo oooooo oooooo jeeeee siistiiiiiii”. Että joo silleen niinku aika kiva juttu oli :D

Diskon päätyttyä kello oli jo kuusi, ja osa porukasta suuntasi suoraan iltahommiin. Me mentiin vielä pienimuotoisille leikkitreffeille kylpylän leikkihuoneen puolelle:

Illalla useammankin äidin Istassa näkyi lasten nukahdettua tölkki kuivaa omenasiideriä. Mikäs siinä Ikaalisten ilta-auringossa ollessa, kun näkymä suoraan ikiomalta terassilta on tämä:

Action-päivän jälkeen ihana rauha. Jatkokehitysidea: äitien pussisiideritreffit tuossa kuvan oikeassa kulmassa näkyvällä biitsillä lasten nukahdettua!

Sunnuntaiaamuna treffattiin vielä kylpylällä osan porukasta kanssa, ja Titi-nalle tuli vielä viimeisen kerran meitä tervehtimään aamupalapöytään.

Hetken aikaa vielä leikimme kylpylän leikkihuoneella (osa kävi vielä uimassa) ennen kotimatkaa, ja iltapäivällä Instagramiin ilmestyi kuvia turvaistuimissaan pehmonallet kainalossaan nukkuvista naperoista <3

Meilläkin molemmat muksut nukkuivat tyytyväisinä Kehä III:lle asti. Ajomatkan päätteeksi kaarsimme vielä lempparinepalilaiseen Tikkurilaan, ja:

Mmmmmm.

Että sellainen viikonloppu. Vau.

Tää todellakin tehdään joskus uusiksi!!!!

 

You Might Also Like

 • Titi (Ei varmistettu)
  25.5.2015 at 21:33

  Oli kyllä mahtavaa, kiitos! Varmaan eniten tykkäsi meidän tyttö, joka höpöttää nyt jatkuvasti Titi-nalleista. :)

  • Kristaliina
   25.5.2015 at 23:20

   Hän oli kyllä hurmaava napero! <3 …ja miten ihana katsoa, miten nää tyypit jo niin hienosti leikkivät yhdessä ja pitivät toisiaan kädestä, oh!

   Mahtavaa, kun olitte mukana! Mä laitan sulle muuten meiliä :)

 • rinkeli
  25.5.2015 at 22:28

  Ooooo! Mä niin kadun ettei lähdetty! Mä melkein sain suostuteltua miehenkin siihen, mutta sitten tuli kaiken ja laista ettei sit lähdettykkään. 

  Ens vuonna varmasti tullaan, ja typykkäkin on sitten jo 2v niin ehkä siellä sit nauttii muutkin kun äiti :D 

  • Kristaliina
   25.5.2015 at 23:18

   Joo ens kerralla mukaan sit vaan! Sulla on tässä lisäsuostutteluaikaa jäljellä :) Jos täällä on nimimerkki virkaihmis-äiti kuulolla niin hän voi ehkä todistaa, että blogiskeptinen isi-ihminenkin voi vähitellen lämmetä nalletalotapaamiselle :)

   Tämä oli tosiaan niin huippuhyvä kokemus, että ihan varmasti tehdään homma vielä uusiksi!

 • Virkaihmis-äiti
  26.5.2015 at 00:04

  Joo voin todistaa tämän!:) Vaikkei ihan ehkä vakkarilukijaa siitä saanut, niin tapahtuma oli sopiva myös (skeptisille) iseille.

  Tästä tulee muuten huippukesä – ei olla vielä edes kesäkuussa ja näin hyvät festarit jo takana! Tämä perinteeksi, ehdottomasti!:)

  • Kristaliina
   26.5.2015 at 10:03

   Tsihihihi tähän on tultu, hyvät festarit nykyään tarkoittaa Titi-nalleja :)

   Mutta kyllä: näytti olevan kaikilla mukana olleilla isilläkin huippumukavaa, en ainakaan bongannut yhtään hapanta naamaa mistään :) Mulla tulee mieleen tää yksi isä, joka nallediskossa moshasi yhdessä vauvan kanssa mahallaan lattialla, muistatteko? Mahtavaa, se oli kans näitä hienoja kuvamuistiin tallentuneita hetkiä! :D

 • Beanielie (Ei varmistettu)
  26.5.2015 at 00:53

  MÄKIN HALUUN!! Mulla ei vaan oo lapsia, mut ehkä mä saan sellasen joltakin lainaan joskus :’) ja toi kuva, missä Silva ja Seela diskoilee yhdessä, voih! Ihana &lt;3

  Oon muuten oikeesti vähän kade…huippuidea nää Nalle-treffit!
  t.yks 24v opiskelija

  • elinamanda (Ei varmistettu)
   26.5.2015 at 08:53

   Tässä yks toinen toistaiseksi lapseton 24v opiskelija, joka änkesi paikalle lastenhoitajana. ;) eli eipä se omien lasten puute mikään este oo! Tosin aattelin kyllä, että jos/kun tää vielä järjestetään uusiks, niin nappaan kyllä kummitytön tai jonkun muun tutun lapsen mukaan ihan vaan siks, että kaikilla lapsillanäytti olleen niin ihanaa. :)

  • Kristaliina
   26.5.2015 at 10:01

   Joo, meillähän oli Elinamanda lapsettomana mukana, ja kivaa näytti olevan hänelläkin :) Tirppa ihan ihastui Elinaan <3 Oli myös mahtavaa, kun oli lisäkäsiä auttamassa ja vaikka pelailemassa lasten kanssa.

   Että lainalapsia mukaan vaan tai sit sit reippaasti ilman :)

 • murina
  26.5.2015 at 09:28

  Tää postaus aiheuttaa mulle hyvin ristiriitaisia tunteita! Toisaalta harmittaa hurjasti, kun ei päästy, toisaalta taas… uuh miten paljon nalleja, en tiedä olisinko kestänyt :D 

  • Kristaliina
   26.5.2015 at 09:55

   Joo no nalleja siellä kyllä oli :D Mutta meno ei mennyt missään vaiheessa kakofoniaksi; ehkä just siksi, että lasten määrä on kuitenkin maltillinen. Tai hmmm sama rauhallisuus on siellä talollakin ollut molemmilla kerroilla. Jännä juttu, joku taito niillä nallejen sisällä olevilla tyypeillä taitaa olla. En osaa oikein kuvailla, mutta ovat silleen rauhallisia ja länsnäolevia ilman sellaista muksukakofoniaa, lapsetkin nätisti odottavat vuoroaan ja niin edelleen… Jännä havainto.

   • murina
    26.5.2015 at 10:01

    Niin siis enhän mä ikinä oo nähnyt titinalleja livenä, ja musiikkiakin oon onnistuneesti vältelly monta monta vuotta, että voihan se olla ettei ne enää edes aiheuttaisi akuuttia ahdistusta :D 

    • Kristaliina
     26.5.2015 at 10:04

     Kantsii kokeilla! :)

 • Marsikka
  26.5.2015 at 17:18

  Kiitos tosi paljon! :)

  Oli kyllä mukavaa kaiken kaikkiaan ja hauskaa tavata teidän, tuli nyt lisää ”syvyyttä” blogin seurailemiseenkin. Koko viikonloppu vaan tosiaan hurahti ihan liian nopeasti..! Vaikka tietysti lasten näkökulmasta ajateltuna puuhaa ja meininkiä oli ihan yllin kyllin.

  • Kristaliina
   29.5.2015 at 20:55

   Apua melkeinunohtui vastata – mutta oi kyllä! Ja sama ”syvyys” myös toisin päin, ihan mahtavalta tuntuu vähän niin kuin tuntea niitä ihmisiäkin näiden tuttujen nimimerkkien takaa. Just silleen… no, syvyyttä! Ihan huippua, että olitte paikalla!

 • eibeigeä
  28.5.2015 at 20:47

  Eiku ehdottomasti mahtavaa ilman yhtään sarkasmia! Koska haaveilen enemmän siitä kun mukula on isompi ja päästään tuollaisiin festareihin kuin niihin joissa olen jo päässyt römyämään. Ja jos itse olisin suurina titi-nalle-vuosinani päässyt tuollaiseen tapahtumaan niin olisin haljennut onnesta! 

   

  Mutta lässytykset sikseen, kerro juorut. Ketkä rakastuivat? Ketkä riitelivät? Kuka joi liikaa mehua? Kuka sai raivarit? Kenet piti viedä nukkumaan kesken bileiden?

  • Virkaihmis-äiti
   29.5.2015 at 09:19

   No menohan oli suunnilleen tällasta:

    

   http://areena.yle.fi/1-1735374

    

   • Kristaliina
    29.5.2015 at 20:52

    Mahtava! :D

   • eibeigeä
    29.5.2015 at 21:16

    :DD en ole enne nähnyt tuota kokonaisuudessaan! 

     

    Ahhahahaha!

 • Riika V.
  29.5.2015 at 23:22

  Suolaa haavoihin!! Ens kerralla sit. ;)

 • vannikkila
  30.10.2015 at 14:42

  Mä tulin nyt kommentoimaan tänne vanhempaan juttuun, mutta osittain kysymys liippaa tähän. Mä oisin halunnut udella, et miten tällasta tapaamista lähitte suunnittelemaan? Meillä on siis erään oman suuren pienen piirin (kyllä yli 10 perhettä on jo suuri :D ) tapaaminen suunnitteilla ja kävi itellä mielessä, et jos tekis ihan jonkun tämmösen vedon – ei tarttisi yrittää tunkea jonkun nurkkiin, kun oltais yhdessä mut jokainen perheineen. :) Onko sulla antaa vinkkiä mistä lähteä liikkeelle?