Puutalon pieni askartelunurkka: naamiotyöpaja

Vappu meni jo, mutta hei ei se mitään: aina on oikea aika askarrella naamioita!

Meillä naamiotyöpaja oli ensimmäistä kertaa ohjelmanumerona lastenjuhlissa vajaa vuosi sitten – ja ai, miten onnistunut juttu se oli! Olimme laittaneet pöydän täyteen glittereitä, kimalleliimoja, värejä, tarroja, höyheniä. Ja tervetuloa askartelemaan!

Tuollaisia kuvissa näkyviä ”muotoiltuja” naamiopohjia (ostin ne läheisestä kirjakaupasta) oli jäänyt sopivasti 4 kpl yli sieltä lastenjuhlasta. Niinpä meidän perheen vapun yhtenä ohjelmanumeroksi me keksittiin tehdä koko perheen naamiotyöpaja.

Kaikki mahdollinen askartelusälä siis esiin – ja sitten vaan fiiliksen mukaan hommiin, luovuus käyttöön!

Päällimmäisin havainto oli jo silloin lastenjuhlissa se hämmästys, miten mielettömän erilaisia mutta silti kaikki omalla tavallaan yhtä huikean hienoja naamioita työpajalta syntyi. Jokaisella oli jotenkin ihan erilainen, ikioma ja omannäköinen visio.

Sama toteutui myös nyt – koko perheen naamiot olivat ihan erilaisia, mutta silti jotenkin tekijänsä näköisiä.

Se oma visio voi olla vaikkapa tällainen:

Nuo valmiit naamiopohjat olivat tosiaan vähän tuollaista ”ekstraa” – mutta aivan yhtä hyvin näitä voi totta kai tehdä ihan vaan pahviin mallin piirtämällä ja siitä irti leikkaamalla. Ja kuminauhan voi laittaa itse. Nenän muoto noissa valmiissa on muotoiltuna, se on varmaan se isoin ero itseleikeltyyn pohjaan verrattuna.

Ihanaa tässä naamioaskartelussa oli jotenkin se, että tämä on just sellaista tekemistä, johon ei tarvitse erityistä taitoa tai osaamista. Kunhan vaan alkaa koristella omaansa ja katsoo, mitä sieltä oikein tulee. Aikuisenkin oli tästä tosi helppo innostua!

Mutta se keskeisin kysymys tietysti on: mikä on kenenkin naamio?

Yhdeltä perheenjäseneltä tässä on kaksi naamiota, eli myös yksi aiemmin tehty naamio pääsi mukaan kuvaan.

Kukas arvaa kaikki oikein?

 

 

Aiempia ”askartele ilman hifistelyä” -postauksia = askartelukötöksiä, joihin ei taitoja tai erityisvälineitä tarvita:
Maalatut simpukat: www.puutalobaby.fi/simpukoiden-maalaamista/
Taikasauva: www.puutalobaby.fi/askartele-taikasauva/
Dinosaurusteatteria: www.puutalobaby.fi/ankylosaurus-elsa-ja-ystavat/
Taikalintu: www.puutalobaby.fi/taikalintu/
Varoitusmerkki: www.puutalobaby.fi/liesisuoja/
Syyslehtieläimiä: www.puutalobaby.fi/syysaskarteluja/
Titi-nalleja: www.puutalobaby.fi/massakausi-ihan-ite-tein/

7

You Might Also Like

 • Eeee
  4.5.2020 at 14:05

  Keltainen ja punainen Seelan, valkoinen sydämin koristeltu Silvan, höyhenin koristeltu sun ja vihreä Joelin 😊

  • krista
   4.5.2020 at 14:13

   Oi en kestä <3 <3 <3 <3 <3 Siis heti ekalla oikein, ihan siitä lähtien, että kenellä oli kaksi naamiota. Siis VAU! <3

   • Eeee
    4.5.2020 at 14:56

    Musta tää oli ihan selkee 😄

    • krista
     4.5.2020 at 15:36

     Sä vaan jo tunnet meitä <3

     • Eeee
      5.5.2020 at 10:22

      ❤️

 • Kirmi
  4.5.2020 at 20:17

  Just samoin olisin kirjoittanut kuin EEEE kommentissaan. Meinasin myös kirjoittaa, että tämä on aika helppo kysymys. Sitten tosin havahduin siihen, että kuinkahan monesta muusta perheestä olisin osannut tehdä vastaavaa yhdistelyä… mutta hienoja naamareita teillä koko porukalla. Me teimme omat vappunaamarit puolikkaista kertakäyttölautasista.

  • krista
   5.5.2020 at 19:25

   Hahaa, ja ehkä me vaan ollaan jotenkin niin itsestäänselviä tyyppejä :D Hei mekin nähtiin noita kertakäyttölautasnaamareiden ohjeita netissä, hienoilta näyttivät! Askarreltiin siis paljon vappuna, lapset pyytelivät näyttämään netistä erilaisia vappuaskarteluideoita :)

 • Heikkis
  6.5.2020 at 08:46

  Onpa hienot. Jos päästään tänä vuonna kaverisynttäreitä viettämään niin tämä idea heti käyttöön. :) Siksipä kysynkin mistä nuo naamiopohjat ynnä muut glitterit ja härpäkkeet on hankittu? Löytyisikö kaikki yhdestä paikasta. Ois näppärää. :)

  • krista
   6.5.2020 at 09:47

   Joo siis toi toimi aivan ihanasti tuolla lastenjuhlissa! Ehti käväistä mielessä, että HUPS, kun tajusin, että tässä on nyt 20 lasta glitteravaruuspölypurkit käsissään :D Mutta nämä olivat jo sen verran isoja (4-7v), että hyvin selvittiin, lopuksi vain pyyhin pöydän kostealla.

   Nuo naamiopohjat bongasin ihan sattumalta Suomalaisesta kirjakaupasta (näytti olevan myös niiden nettikaupassa, äsken tarkistin), kun oltiin siellä muilla asioilla. Siitä ostin myös muutaman koristeluhärpäkkeen, mutta sitten ajattelin, että taitaisi saada halvemmalla Tigerista. Eli Tigerista sitten loput. Nyt näissä meidän askarteluissa oli sekä niitä lastenjuhlien glitterhörsellyksiä että meidän aiempia askartelutarvikkeita (esimerkiksi noita iänikuisia kierrätettäviä virpomisoksasulkia), tarroja ym. Niitä usein ostan Espanjasta, kun ne ovat siellä puoli-ilmaisia.