Ankylosaurus-Elsa ja ystävät

Tästähän tulee kohta jo tapa!

Puutalossa nimittäin jo toisena peräkkäisenä sunnuntaiaamupäivänä ex tempore -askarreltiin.

dinosaurus askartelu

Ensin Silva taisi pyytää värityskuvaa – Joelilla on siis tapana piirtää tytöille sellaisia värityskirjatyyppisiä ääriviivapiirrustuksia. Sitten tuli puheeksi, että voisikohan niillä kuvilla leikkiä. No toki! Minä kaivoin kaapin pohjalta nipun grillitikkuja ja kysyin, että kiinnostaiskos teatteri.

Dinosaurusteatteri!

Kiinnosti.

lapsen kanssa askartelu

Tadaa! Saanko esitellä puutalon dinosaurusteatterin valovoimaiset tähdet!

(rummunpärinää…)

Ankylosaurus-Elsa:

ankylosaurus
…Stegosaurus-Anna:

stegosaurus

…Triceratops-Hans:

triceratops

…sekä…

(rummunpärinää)

…mikä se nyt olikaan…?

tyrannosaurus

Tyrannosaurus-KRISTUS!

Aamen.

55

You Might Also Like

 • Vannikkila
  1.2.2016 at 14:43

  Tulee noista Joelin piirroksista ihan ala-asteajat mieleen. Kaverini siis rakasti (ja rakastaa yhä, kuvittanut jopa yhden Finlandia-voittajan lastenkirjan) piirtämistä ja minulla onkin yhdessä jos toisessakin omassa vihossa juuri ääriviivapiirroksia dinosauruksista :)

  Oi että mä odotan, kun poika alkaa enemmän ymmärtämään askartelun päälle. Me askarrellaan varmaan joka viikko! Nyt lähinnä kiinnostaa tussit ja niiden korkkien sulkeminen :)

  • Vannikkila
   1.2.2016 at 14:44

   Ja näin ei-piirtotaitoisena kiinnostaa – ootko kattonut että mistä Joel aloittaa piirtämisen, esimerkiksi noissa dinoissa? Mikä on siis eka osa dinosta, joka paperille tulee?

   • krista
    1.2.2016 at 16:25

    Joelilla kans dinosaurukset on tainnut olla ”se juttu” jo lapsesta asti. Tarina kertoo, että joskus pienenä se oli salaa piirtänyt olkkarin seinään dinosauruksen. Se oli ollut niin hieno, että kukaan ei ollut raaskinut pestä/peittää sitä :D Ja mä veikkaan, että kukaan ei varmaan muistanut olla vihainen, ihastelivat vaan :D

    En ole itse asiassa koskaan tullut ajatelleeksi sitä. Hmm pitääpäs olla tarkkana ens kerralla… Sen oon ollut huomaavinani, että se ei aloita niin kuin mä, tyylillä pää-vartalo-jalat. Vaan aloittaa niin, että siitä ei heti saa selvää, mikä siitä on tulossa. Okei mä tarkkailen ja raportoin :D

    • Vannikkila
     2.2.2016 at 12:40

     Muistankin kun kerroit siitä seinäpiirroksesta kun kysyin tuosta bannerin perhekuvasta :)

     Mun kaberi siis aloitti aina silmästä. En käsitä, miten sen yhden silmän ympärille voi piirtää lohikäärmeen, taustat yms. ilman ainuttakaan uudelleenvetoa kynällä vaan kaikki tuollaisina teräväreunaisina kuin Joelinkin piirrokset. :D Mä alotan aina jostain hahmotelmasta ja viivoja on tuhansia eri suuntiin :D

     • krista
      2.2.2016 at 15:16

      Hahaa, ai sulle mä kerroin tän viimeksikin! :D Mä tuota kirjoittaessa ajattelin, että kommenttikentässä mä oon tän kyllä ennenkin kertonut, mutta en muistanut enää yhteyttä. Samat jutut, kesät talvet :D

      Joo Joel kans piirtää tuolleen ”valmista”. Ihan huikea kyky – mulla ei ole sellaista. Mulla oli kyllä kuvis kymppi (heh tänkin oon kertonut) koulussa, mutta en todellakaan ole tuolleen ”luontaisesti lahjakas”. Peitin sen kai opettajilta vaan niin hyvin, että en oikeasti osaa :D Mallista osaan tai sit voin keksiä luovia toteutustapoja/ideoita; mutta sellaista ”oikeaa piirtämistä” en vaan osaa :)

 • Ansku
  1.2.2016 at 15:01

  Mun on ihan pakko tarttua tuohon ex-tempore-askarteluun :D Siitä tulee mieleen että onko teillä yleensä suunnitelmat päiville että mitä tehdään tänään? Tarkoitan että suunnitteletteko etukäteen että tänään muovailemme kello kahdesta-kolmeen, huomenna pidetään musiikkihetki ym. :D
  Meillä lapset innostu näistä, pitääkin lähteä nyt mun kaivamaan kaappeja, löytyykö meiltä grillitikkuja :D Loistava idea!

  • krista
   1.2.2016 at 15:28

   Ei ole suunnitelmia – ei todellakaan :D Sillä tarkoitin lähinnä sitä, että ei sitä varten ei tyyliin oltu ostettu erityisiä askarteluvälineitä, katsottu ohjeita/insipiraatiota jostain tai edes mietitty, että hei mitäs tehtäis. Vaan alettiin tehdä vaan. Vähän niin kuin muutenkin meillä – ei eletä tällä hetkellä kovin suunniteltua elämää :D

   Jesh! Grillitikut käyttöön! :D

   • Ansku
    1.2.2016 at 15:49

    Okei, eli samalla tyylillä kuin täälläkin :) Kaks isointa sai jo valmiiks, kolmonen vielä värittelee keijuaan (tulostettiin kuvat http://www.coloring-book.info/coloring/ ). Laitettiin kontaktimuovit päälle nii kestää vähän paremmin leikkejä :)

    • krista
     1.2.2016 at 16:38

     Hei hyvä idea tuo kontaktimuovi! Ehkä tikkukin pysyisi paremmin… Me kiinnitettiin ne ihan teipillä ja ovat pari kertaa irronneet. Piti leikata ne terävät päät pois, kun meinasi käydä irtoamisen jälkeen vähän vaaralliseksi pienemmän leikki :D

     • Irina
      1.2.2016 at 18:08

      Myös paperiset juomapillit on sopivia teatterileikkien ”tikkuja” ja vähemmän vaara-alttiita :)

     • krista
      1.2.2016 at 19:00

      Irina hei totta, kiitos vinkistä! Meillä taitaa olla vaan muovisia, mutta voishan niitäkin testata… Vai lytistyvätköhän sekunnissa – ehkä.

 • Hekku
  1.2.2016 at 15:02

  Kristus :D Meidän neljävuotiaan Frozen-fanin mielestä leffan miespuoliset henkilöt ovat nimeltään Kristel, Vens ja Hansikas. Pikkusen sai naurahtaa näillekin :)

  • krista
   1.2.2016 at 15:28

   Hansikas :D :D :D

 • Kao kao
  1.2.2016 at 17:30

  Kai nää hahmot seikkailee siellä teidän laste kirjassa? :)

  • krista
   1.2.2016 at 18:59

   Tietysti! Selvä myyntimenestyskonsepti! :D

 • Heidi
  1.2.2016 at 20:00

  Kristus xD Mä hajosin! Tästä tulee niin oma lapsuus mieleen kun mummi aina keksi kaikkea kivaa askarreltavaa, moni näistä ”taideteoksista” on vieläkin minulla tallessa (jossain). On ihanaa nähdä että lapsille voi (halvallakin) kehittää kaikkea kivaa, saan duunissani aina kuulla kun joillakin vanhemmilla ei ole aikaa/kiinnostusta keksiä lasten kanssa tekemistä vaan annetaan heidän olla koko ajan ipadin kanssa tai telkun edessä. Upeaa nähdä miten te panostatte yhteisiin ja luoviin hetkiin tyttöjenne kanssa!

  • krista
   1.2.2016 at 20:42

   Joo tosiaan paljon ei tarvita – paperilla, saksilla ja värikynillä saa jo aika paljon kaikkea ”taidetta”. Ja kivaa se on aikuisistakin! :)

 • a
  1.2.2016 at 20:33

  Meillä lapsi on askartelumaanikko, se askartelee aina ja jatkuvasti ja sen lempiohjelma pikkukakkosesta on Neppajymykerho. Silleen hirmu kiva, että askartelu viihdyttää nakeroa (me mahdollistetaan tämä tietty, eli vapaasti saatavilla on paperia, värikyniä, tusseja, sakset, liimat, tarrat, teipit ja muut mahdolliset ja mahdottomat tilpehöörit, kaapista löytyy miljoona tyhjää vessapaperirullaa ja jätskitikkua) ja tosi usein lapsi askartelee itsekseen…mutta askartelusta vähääkään piittamattoman äidin mielestä ihan turhan usein halutaan äiti (tai isi) mukaan. Mutta onhan tuo lapsi aika näppärä ja se tekee tosi hienoja kollaaseja vajaa nelivuotiaaksi. Heh ja tuohon ylempään kommenttiin lapsen telkun ääressä olosta, meillä lapsi raahaa askartelutarpeet tai vähintään värikynät ja paperit melkein aina telkun(kin) ääreen :) Toinen juttu onkin sit tuottoisan nuoren taiteilijan luomusten säilöminen, tai enemminkin kierrätys, kun kaikkea ei voi säästää pienissä hkiläisneliöissä (ratkaisuksi on tullut valokuvat, ts. kun tulee aika luopua jostakin, niin sekä lapsi että äiti valokuvaa taideteokset :)).

  • krista
   1.2.2016 at 20:44

   Hitsi me ei olla vieläkään koskaan katsottu tuota Neppajymykerhoa – täytyy varmaan Areenalta joku päivä ottaa ihan asiakseen katsoa! Apua paitsi ehkä tää meidän maanikko-to-be siitä sitten keksii, että tarvitaankin kaikenmaailman glitter-puikkoa :D Tähän asti kun ollaan menty tällä hyvin-hyvin peruslinjalla – eli käytännössä ”tarvikkeettomasti”, vaan niillä mitä kaapista löytyy :)

   Toisaalta ois aika kiva mennä kyllä tirpan kanssa johonkin askartelutarvikekauppaan joskus <3 Mistä niitä muuten nykyisin ostetaan (halvalla), kun ei ole Tiimaria? Tigerissa on tietty jotain, mutta ehkä ei valikoimaltaan niin kovin paljon... Onkohan noi Sinooperit sun muut tosi-tosi kalliita? Mulla on jotenkin sellainen mielikuva...

   • a
    1.2.2016 at 21:22

    Siinä Neppajymykerhossa käytetään (mun mielestä turhan) usein kimallejauhetta (tosin Areenasta voi vähän valikoida jaksot ;))…ja tälleen äitikavereilta saadun vinkin jaan mielelläni eteenpäin, että älä missaan nimessä ikimaailmassa osta kimallejauhetta (nimimerkillä ostin ja hermot meni, kun sitä kimallejauhetta oli ihan joka paikassa). Kimalleliima on helpompaa hermoille. Me on ostettu askartelutilpehööriä Tigeristä, Akateemisesta kirjakaupasta ja ihan Prismastakin, niin ja Lidl on tosi hyvä silloin kun siellä askartelujuttuja on. Mutta Tiger on meille ehkä se Tiimarin korvaaja, valikoima on välillä jees ja välillä mööh (tosin taitaa vaihdella myymälöittäinkin).

 • Hemuli
  1.2.2016 at 22:40

  Meillä lapsi oli kertonut ennen joulua kerhossa toivovansa joulupukilta kimallejauhetta. Samaan hengenvetoon oli jatkanut,että se on äidin painajainen. Olihan sitä sitten pakko lapselle lahjaksi ostaa, koska se oli lahjalistan ykkösenä. Onneksi hän ei ole sitä ihan joka paikkaan kaadellut :)

 • Lila
  16.4.2016 at 17:30

  What a lovely blog! Is there any chance that you will write it in english too?
  I believe it would help you to gain much wider audience.
  And if you are interested in more coloring pages with dinosaurs then have a look here: http://topcoloringpages.net/dinosaurs/ or http://www.e-kolorowanki.eu/kolorowanki-do-druku-dinozaury/