Taikalintu

”Mä en halua lähteä pulkkamäkeen!”, ilmoitti tirppa sunnuntaiaamuna heti silmät avattuaan. No, kun katsottiin ikkunasta ulos (vaakasuoraan puhaltava tuuli ja massiivinen lumipyry), todettiin Joelin kanssa, että itse asiassa ei mekään haluta.

”Voidaanko mieluummin askarrella jotain siitä punaisesta silkkipaperista?”, Silva kysyi.

No kuule. Voidaan.

Ihan oikeasti-oikeasti mä taisin vastata ensin, että ”eeeeäääää ööö ääää eäääää”. Mikä tarkoitti sitä, että ajatuksissani kelautui (join vasta aamukahvia siinä) kaikenlaista akselilla ”äh voinko mä välttää tän jotenkin” ja ”mitä hemmettiä silkkipaperista nyt voi tehdä”. Sekä vähän myös akselilla ”pliis leikkikää vielä kolmaskin tunti noilla muovailuvahoilla” ja ”graah pitäis googlata jotkut askarteluohjeet”.

Olin siis ollut kolmen tunnin tanssitreeneissä perjantaina, esiintynyt lauantaina (siihen menee kaikkineen melkein koko päivä) ja myöhemmin sunnuntaina oli vielä neljän tunnin treenit tulossa. Että vähän ryydytti.

Ääneen kuitenkin sitten sanoin:
”Askarrellaanko vaikka lintu? Se silkkipaperi vois olla sen pyrstö.”

Ja Silva vastasi:
”JOOOOOO!!!!!!”

Ihan tunsin hyvä-äitipisteiden satavan siinä iloisena kuurona niskaani.

Okei. Okei. Lintu siis. Ööö.

Piirsin paperille linnun ääriviivat, Silva alkoi innolla värittää sitä.

Into tarttui sadasosasekunnissa. Mitä hemmettiä! Eihän me tähän mitään ohjeita tarvita! Mehän voidaan tehdä ihan mitä vaan!

askartele lintu

Niinpä tehtiin taikalintu.

Silva halusi sen selkään vielä Silva-siskon ja Seela-siskon ratsastamaan. Tehtiin nekin.

taikalintu valmis

…ja kun taikalintu tuli valmiiksi, oli tietysti tanssin ja laulun aika.

Elämä on aika kivaa, kun on 3-vuotias. Tai 1-vuotias. Tai heidän äitinsä.

 

41

You Might Also Like

 • Paprika
  26.1.2016 at 16:12

  Voi jehna miten ylpeän näköinen Silva on tuossa kuvassa kun esittelee lintuaan! Selkeesti huippujuttu! Mie oon vähän semmoinen äitinä taas että en tosiaan jaksa kauaa jotain yhtä juttua vaan aina jotain uutta pitäis keksiä kun äiti

  • krista
   26.1.2016 at 20:20

   Joo hän oli tulokseen suht tyytyväinen :D

   Meillä mä itse en vois olla tyytyväisempi esimerkiksi muovailuvahoihin, kun lapset yhdessä nyhertää niillä tunnin ja mä voin vaan ihastella ja juoda kahvia vieressä :) Tai esim. nyt, kun Joel & Seela on kaupassa, niin annoin Silvalle joulukalenterista saadut pikkulegot. Niiden parissa se piipertää niin pitkään, kun noi tulee takaisin :)

   • Paprika Ilmaniem
    27.1.2016 at 22:56

    aaa no tavallaan tää meidän ainut lapsi ei oikein leiki sillai yksinään omassa seurassaan vaan aina täytyy muovailla kimpassa :D

 • Paprika
  26.1.2016 at 16:14

  … Kyllästyy:D

 • Devika Rani
  27.1.2016 at 00:18

  Ai ku ihana video! Kyllä olivat iloisia uudesta linnustaan. <3

 • Aiida
  27.1.2016 at 11:35

  Pitäisi minunkin joskus jaksaa askarrella ilman jatkuvaa tuskaa siitä miten hirveä sotku jää siivottavaksi. Ihanan onnelliset pienet! Ja täytyy vielä kommentoida, että mahtavat pitkät hiukset on molemmilla, liekö geeneissä ;)

 • elinamanda
  28.1.2016 at 08:28

  Aaaa miten ihanat ja onnelliset tanssitytöt <3