Tänä vappuna me…

…unohdettiin vappu. Hup-sis. Kyllä mä tietysti torstaina vähän mietinkin, että kylläpä jo porukka näyttää Instassa munkkitippaleipäiseltä ja toivottelee hauskaa vappua. Toivottelin sitten iloisesti takaisin. Hauskaa vappua! Ajattelin, että joo niinpä tietysti: tämähän on niin kuin joulu, että sitä hyvää joulua toivotellaan jo monta päivää etukäteen.

Torstai-iltana 30.4.2020 klo 22.10 luin sitten Facebookista Mantan virtuaalilakituksesta. Hetken siinä ihmettelin, että miten ne sitä jo muka aatonaattona lakittaa.

*raks raks raks*

OHO! Vappu meni jo!

Mutta ei se mitään. Meidän porukka pokkana vietti vappuaattoa perjantaina ja vappupäivää nyt lauantaina. Ei se niin päivän päälle ole, ja silleen.

…arvuuteltiin sukulaisille ja läheisille, kumpi on kumpi näissä naamiaisasuissa:

…koettiin ilmapalloseikkailu. Tilasimme hyvissä ajoin kotiinkuljetuksella itse täytettävät ilmapallot kaasupatruunan kanssa – oli tosi kiva palvelu ja hyvä fiilis. Ja täyttäminen olisi kuulemma helppoa.

No ei sitten ollutkaan. Kuului SSSSSSSSSSSUUUIIIIHK ja kaikki kaasut olivat kolmessa sekunnissa meidän huoneilmassa. Hup-sis. Ööö tota onko se kaasupatruuna tosiaan nyt tyhjä…? Oli se.

Siihen aikaan (vappuaattoiltana, me luultiin aatonaatoksi) muista paikoista kotiinkuljetusta ei ollut enää saatavissa, mutta onneksi saimme Prismasta noutomyynnin toimitusajan seuraavalle päivälle (vappupäivälle, me luultiin vappuaatoksi).

Pallot sitten saatiin kuin saatiinkin, haettiin kontaktittomasti Prisman noutolokerosta. Keräilijä kivasti vielä soitti ja kyseli, että millaiset pallot lapset haluavat. Mieleiset tuli, vaikka valikoima oli aika vähäinen siinä vaiheessa.

…askarreltiin val-ta-vas-ti. Vappuviuhkoja, vappupillityyppisiä puhaltimia, ja koko perheen voimin pidettiin naamiotyöpaja. Oli muuten ihan mahtavaa hommaa, teen siitä postauksen erikseen.

…koristeltiin ulkovappulounas puhalletuilla vesi-ilmapalloilla, koska Joel oli ”laittanut talteen” mun varta vasten tilaamat normaalikokoiset ilmapallot.

…syötiin tuulessa tippaleipää ja muita vappuherkkuja.

…edistettiin lasten makuuhuoneen sisustusprojektia. Siitäkin lisää erikseen!

…palattiin 70-luvulle. En tiedä, miksi mä näytän tuolta. Ja ei, tuo ei ole vappuasu, vaan mun oikeat vaatteet, kaapista kaivoin. Joel ihastelee, ohikulkijat tuijottaa. Jalassa mulla on muuten Joelin housut, koska en omista omia välikausihousuja. Farkkuja ja leggareita vaan. Pitäisi ostaa housut, mutta iski pihiys ja menin Joelin vaatekaapille.

…innostuttiin puutarhan kevättöistä. Istutimme lasten kanssa jo herneet ja porkkanat, ja kylvimme valkoapilaa ympäriinsä. Joel nikkaroi jasmikkeelle kasvituen.

…vietettiin tosi ihana ja täysipainoinen kotivappu. Ja mikä parasta…

….sitä on vielä huominen sunnuntai jäljellä!

*raks raks raks*

(lähtee tarkistamaan kalenterista, onko huomenna tosiaan vielä sunnuntai)

24

You Might Also Like

 • Heiskaska / www.heiskalassa.com
  2.5.2020 at 17:29

  Ihanan kuuloinen vappu ja ei se tosiaan päivälleen ole varsinkaan näin poikkeusoloissa! :D Me vietettiin vappua vain vappuna eli eilen ja se riitti oikein hyvin.

  • krista
   4.5.2020 at 15:08

   Joo kyllä – ja mekin saatiin ihan 100 % täysipainoinen vappu, vaikka sen vietto ei alkanutkaan ihan samaan aikaan kuin muilta! Ja moni mun ystävistä kommentoi, että vappupäivähän se ”oikea” juhlapäivä tässä juhlassa kuitenkin onkin!

 • murina
  2.5.2020 at 18:29

  Siis mitä eroa vappuaaton ja vappupäivän viettämisellä muutenkaan on 🤔 meillä kanssa vappuiltiin vasta pe ja la, koska olin to-pe yön töissä 😁 ja mä oon aina aivan pihalla mitä päivää eletään!

  • krista
   4.5.2020 at 15:09

   No hei meillä ja teillä oli siis vappu ihan yhtä aikaa! Me ollaan vietetty joskus mun lapsuudessa jouluakin pari päivää myöhässä, kun yksi perheenjäsen tuli ulkomaanmatkalta juuri jouluaattona. Ja hyvä joulu oli silti!

 • Hanna
  2.5.2020 at 22:00

  Jos yhtään helpottaa, meille kävi samoin pääsiäisen kanssa. Kukko tuli viikkoa myöhässä, ja ehkä perhe oppi olemaan kyselemättä tärkeitä päivämääriä äidiltä ennen kuin aamukahvi on juotu…

  • Hanna
   4.5.2020 at 12:44

   Olenko mä ainoa, joka ruukaa hypätä sivulla sen seitsemän kertaa päivässä tarkistamassa, jos bloggaaja olis vaikka kommentoinut omaa kommenttia? *Outo*

   • krista
    4.5.2020 at 12:48

    Hihihi, ihana! <3 Mä lupaan vähän aktivoitua kommentteihin vastaamisessa, nyt pidin vähän vappulomaa. Luen kyllä kommentit kännykästä, mutta siitä on vaikeampi vastata ja tietokonetta yritin pitää kiinni. Mutta nyt oon palannut takaisin linjoille!
    -
    Etkä ole outo vaan toi on IHANAA. Kertoo mulle siitä, että mun vastauksiakin tullaan lukemaan! Joskus kun mietin, että tuleekohan porukka vielä katselemaan uudestaan juttuja. Eli tulee, kiva kuulla! <3

    • Hanna
     4.5.2020 at 13:15

     ♥️

  • krista
   4.5.2020 at 15:12

   Hihi, oliko teillä VIIKKOA myöhässä pääsiäinen siis? :) Vai oliko se silleen, että palmusunnuntai hoksattiin vasta pääsiäispyhinä? Mulla kans meinaa muuten virpomispäivä (täällä siis virvotaan palmusunnuntaina) aina unohtua. Se tulee joka vuosi jotenkin yllättävän aikaisin, en mä ole pääsiäisasennoitunut silloin vielä ollenkaan :D Nyt silläkään ei ollut väliä, kun ei ollut ns. oikeita virpomisia.

   • Hanna
    4.5.2020 at 15:50

    Hommahan meni siis niin, että pääsiäispyhinä koomasin sohvannurkassa antihistamiinipöllyssä (vihaan allergia-aikaa), ja ukko kysyi, milloin pääsiäiskukko tulee. Sanoin epähuomiossa väärän viikon (kuka sitä nyt kalenteria jaksaa tarkistaa) ja hyvinkoulutettuna uroksena ei kyseenalaistanut emännän mielipidettä. Olis ehkä kannattanut. Tosin typykkä ei pannut yhtään pahakseen, isovanhemmat olivat tuoneet suklaita kahtena edellisenä viikonloppuna, ja kolmannet tulivat sitten ”kukon” puolesta…

    • krista
     4.5.2020 at 15:58

     Ahhahaha, ihan mahtava :D No mutta hei lapset saivat moninkertaisen suklaailon! :D

     Meillä kans Joelin kanssa oli liikuttava yhteisymmärrys vapun (väärästä) päivämäärästä. Tää on varmaan tämä, kun puolisot sulautuvat jotenkin yhteen ajatuksiltaan :D <3

 • Nro 26
  2.5.2020 at 22:24

  Seela vasemmalla ja Silva oikealla? Huippuhieno toi sokerikuva Joelista muuten!

  • krista
   4.5.2020 at 15:13

   Hahaa, just toisin päin! :) Mutta lähes kaikki arvasi just näin päin, kun ajattelivat, että kumpikohan se on se pinkki yksisarvistyyppi – mutta jostain syystä lapset valitsivatkin nyt asut vähän niin kuin ”ristiin”, en tiedä halusivatko hämätä tarkoituksella, luultavasti :)

   • Nro 26
    5.5.2020 at 13:41

    Ristiin – no niinpä tietenkin, nerokasta! Mä kyllä yritin katsoa käsiäkin, mutta nyt kun tiedän kumpi on kumpi, tajuan myös että en mä kyllä tunnistais heitä käsistä :D

 • Life with Satu
  3.5.2020 at 16:04

  Ihanat kuvat! <3 Kyllä se vappu meinasi täälläkin mennä ohi, viideltä iltapäivällä sen muistin vasta tuossa torstaina:D

  Ihanaa toukokuuta!

  • krista
   4.5.2020 at 15:15

   Hei sä muistit kuitenkin 5 tuntia mua ennen – MUTTA mäkin muistin oikean vuorokauden puolella, eli ei sitä voi edes unohtamiseksi laskea :D

   Ihanaa toukokuuta sinnekin! Onpa muuten tosi harmaa päivä tänään, nyt vasta katselen eka kertaa sillä silmällä ikkunasta ulos, kun mainitsit toukokuun. No, toivottavasti on ohimenevä maanantaiharmaus!

 • Minttu Storgårds MAMI GO GO
  3.5.2020 at 19:20

  Hahhahaa, no ei se tosiaan ole niin päivän päälle! ;D

  • krista
   4.5.2020 at 15:16

   Joo ja siis tässä korona-ajalla on muutenkin päivät päässä ja kalenterissa niin sekaisin, että en tiedä, olisiko sillä väliä, vaikka vappua viettäisi viikkoa myöhässä :D Vappupallot saattaisivat olla halvempia :D (tai vaihtoehtoisesti loppuunmyytyjä)