Kesälomasuunnitelmia

Aamukahvit voi juoda jo ulkona – oh! No, toppatakissa. Ei edes siinä mun uudessa hienossa kevytoppiksessa, koska se(kin) lojuu edelleen siellä espanjalaisessa rekkaterminaalissa.

Vaikka on vasta huhtikuu, tulen ajatelleeksi ensi kesää aika usein. Miten erilainen kesä siitä tuleekaan!

Tavallisesti meidän kesään kuuluu omalla pihalla hengailun lisäksi leikkipuistoja ja puistoruokailuja, Linnanmäkeä, Muumimaailmaa ja paljon-paljon ystäviä ja yökyläilyjä. Ja aikuisille jo muutaman vuoden ajan kahdenkeskiset mökkivuorokaudet ovat olleet sellaisia, joita on odotettu koko vuosi!

Tulevien kesämenojen peruuntumisesta minulle on välillä pilkahdellut pieniä harmitusajatuksia, mutta toki samalla ajatussekunnilla ne ovat loksahtaneet mittakaavaansa. Aika pienet on murheet siis puutalossa.

Näin huhtikuun puolella ei tietysti kukaan tiedä, mikä vaikka loppukesän tilanne on. Omasta mielestäni huonolta se näyttää: etenkin nyt, jos rajoituksia aletaan höllätä, ihmisten kärsivällisyys alkaa olla lopussa eristäytymisen suhteen ja vappu riehaannuttaa suomalaiset, pelkään että huonompaan (paljon huonompaan) suuntaan tässä ollaan menossa.

Kun meinaan päätyä ”oi ei, suomalaiset kohta tän asian suhteen mokaavat” -hermoiluun, Joel minua muistuttaa: et voi vaikuttaa muiden tekemisiin saatikka polittisiin päätöksiin, vaikka kuinka kirjoittaisit Facebook-statuksia – ja joskus on ihan ok suunnata ajatuksensa vain siihen, mitä oma perhe ja oma lähipiiri tekee. Se on se, mihin voi (edes jollain tavalla) vaikuttaa.

Mutta siis. Pointtini. Se oli se, että arvelemme, että hyvin suurella todennäköisyydellä meidän koko tuleva kesä vietetään vain oman perheen kesken, omalla pihalla ja mökillä – lasten kanssa, hyvästi siis aikuistenvuorokaudet tälle kesälle. En usko, että lähtisimme vaikkapa Linnanmäelle, vaikka se auki olisikin. Toki ei voi vannoa, kun ei epidemiatilanteista tiedä.

Tuntuu ihan hyvältä ajatella näin: meille tulee ihan erilainen kesä. Ja jos sitten joku Muumimaailma-mahdollisuus loppukesästä avautuisikin, niin se olisi vaan sellainen wohoo-ylläri.

Ja oon jo miettinyt paljon kivoja kesäsuunnitelmia meille!

Tilasimme jo kotiinkuljetuksella multaa ja siemeniä – jesh kasvattamaan kukkia ja kasviksia! Viime kesänä meillä oli ensimmäistä kertaa istutuslaatikoita, nyt niitä voisi hankkia vielä muutaman lisää. Mutta jäämmeköhän ilman ruukkukukkia ja amppeleita? Jos joku tietää, voiko jostain tilata kotiinkuljetuksella kesäkukkia (siis ihan taimia) tai perennoja, niin vinkit tervetulleita! Puutarhamyymälöihin me ei siis aiota lähteä – niin kuin ei mihinkään muuallekaan. Kaikki kotiinkuljetuksella.

Lasten leikkikatoksen suhteen meillä on suunnitelma jos toinenkin! Meiltä löytyy vanhoja maalinjämiä  – niillä voisi tehdä vähän maalaustaidetta! Leikkikatos on saanut tämän kuvan ottamisen jälkeen pienen terassin. Mitä jos siihen rakentaisi vaikka lasten oman pienen pergolan köynnöskasveineen…?

Ja takapihan rojuläjän potentiaalisen viihtymistilan suunnitelmiakin voisi taas edistää – viime kesänä siellä jo puuhastelimmekin.

Vaikka meidän piha on pieni (ei-helsinkiläiset varmaan tikahtuisivat nauruunsa, jos näkisivät oikesti tuon pihan koon- mutta kyllä, täällä on monesti näin pienet pihat), siellä riittää paljon puuhasteltavaa – ja isompien lasten kanssa monta asiaa voi tehdä jo yhdessä. Paljon suunnitelmia siis, voisin niistä kirjoittaa erillisen postauksen pian. Jesh pihakesä 2020!

Ja toisena ulottuvuutena se pieni kesämökki! Ostimme jo viikatteen ja mietimme, josko lähtisimme rentoon sotaan saniaisia vastaan joissain kohdissa pihapiiriä. Saniaiset ovat kauniita, mutta hyvin punkkisia, ja niiden sekaan ei tule lähdettyä lampsimaan. Nyt, kun ne eivät ole vielä rehahtaneet, mökillä on jotenkin paljon enemmän tilaa. Katsotaan siis, paljonko jaksetaan viikatteen kanssa heilua.

Riippumaton paikkoja on suunniteltu.

Lapset ovat innostuneet majanrakennushommista. Voisikohan sinne rakentaa yhdessä naulaillen jotain jykevämpääkin majaa tai leikkipaikkaa…? Muutenkin lapset ovat (toistaiseksi) aivan ihanasti löytäneet leikittävää myös ihan metsässä olemisesta. Juttelimme lasten kanssa, että sitten kun aikuiset siivoavat mökkiä, lasten pitäisi jaksaa leikkiä ulkosalla ihan itsekseen – että miltäs tuntuu, viihdyttekö?

”No totta kai! Me leikitään käpylehmillä!!!”, lapset vakuuttivat.

Että kyllä tässä villit ja vauhdikkaat kesäsuunnitelmat saadaan, käpylehmiä ja silleen!

Tuntuu oikeastaan ihan kivalta tällainen ”pienieleisyys”. Ja onhan niitä kesämenoja elämässä ollut ja tulee (toivottavasti) tulevina kesinä taas olemaan. Aivan hyvin mahtuu elämään myös tällainen kotikesä.

Huomaan edelleen haaveilevani, että asuisi ihan maalla. Niin kuin olisi se lapsuuden mummola, ja siellä pääsisi viettämään mummolakesää yhdeksi kesäksi, ihan rauhassa ja oman perheen kesken. Laittaa sadettaja päälle pihalle ja juosta sen alta. Lukea kirjaa riippumatossa.

Toisaalta näin kaupunkilaiseksi meidän oma pikkupihakin on jo aika lähellä sitä lapsuuden kesämummolaa. Mummo vain puuttuu, niisk.

Mutta pelkästään jo tuo näiden kuvien vehreys, oi katsokaa noita syreenipuskia! Ai että odotan kesää!

Oletteko te jo miettineet, millaisia juttuja teillä ensi kesänä tehdään? Oletteko keksineet kivoja juttuja, joita voitte ja aiotte tehdä kotioloissa?

17

You Might Also Like

 • Blue Peony
  23.4.2020 at 12:59

  Katsopa esimerkiksi Viherpeukaloiden ja Mustialan puutarhan kesäkukat. Olen itse tilannut kummastakin mm. amppelikukkia, todella isoja ja hyvinvoivia ovat olleet ja kukkineet kauniisti koko kesän. Ja jos haluaa ns. varmistella omaa vihannessatoa, esimerkiksi terhakoita kirsikkatomaatintaimia, paprikantaimia jne. löytyy myös valikoimista. Mielestäni kummastakin löytyy myös kotiinkuljetus toimitustapana, pakettiautomaatti ainakin, meidän vihreä lähetys on tulossa sellaiseen.

  • krista
   23.4.2020 at 13:13

   JESH suurkiitos!!! Just amppelit olisi kiva saada tänäkin vuonna, ja lisäksi meillä on ollut noita samettikukkia ruukuissa, haluaisin sellaisia myös. Ja jasmiketta on tarkoitus istuttaa, ja takapihalle jos tekisi pienen perennapenkin, siihen kans perennojen taimia… Oon jo ajatellut, että nämä jää tältä kesältä tekemättä, kun esimerkiksi K-rauta (josta nyt ollaan tilattu) ei sellaisia toimita. Mutta JESH, tutustu noihin, iso kiitos!

 • N-
  23.4.2020 at 13:18

  Teillä on aivan luksusolot kesää varten! Oma piha ja mökkikin. Se kuulostaa kerrostaloasujalapsiperheelle oikein ihanalta kesälomalta. Omalla kohdalla kesäloma taitaa kulua sisätiloissa ja ulkona muita väistellen, kuten tämä kevätkin. Leikkipuistoihin ei mitään asiaa, sen verran täysiä ovat, kuten monet luontopläntitkin. Ja siitä mökistä haaveillen. Isovanhempien pihatkin ovat tänä kesänä poissa laskuista. Pitää toivoa maltillista kesäsäätä, että sisällä pystyy edes olemaan.

  • krista
   23.4.2020 at 13:58

   Kyllä, tätä on tullut nyt ajateltua monesti! Ja huokailtu, että huh miten superonnekkaasti tämä on meille osunut. Onko teillä parveketta? Oon huomannut, että niille monet rakentelee omia kesäparatiiseja – mutta tosiaan kaikilla ei ole niitäkään, tosi hankala juttu! Hiljeneeköhän pihat ja ulkoilualueet kesän tullessa, kun osa häviää mökeilleen…? Hankala ennustaa. Täällä meidän kulmilla ulkoilualueet on tosiaan olleet tänä keväänä niin täynnä, että mulle ne tuottaa enemmän stressiä kuin virkistystä…

   Me on ajateltu, että jos meillä ei olisi tuota ”omaa” mökkiympäristöä, me luultavasti yritettäisiin ajella jonnekin, missä kartalla näkyy metsää ja jättää auto vaan johonkin tien laidalle ja jokamiehenoikeuksilla ulkoiltaisiin siellä. Mutta tässä mukana se, että meillä on kuitenkin auto. Jos ei olisi autoa, niin eipä niille metsäplänteillekään niin helposti pääse! Fillarilla toki lyhyempiä matkoja, mutta pitäisi löytää just sellaisia ”piilopaikkoja”, joita ei olisi kansoittamassa sata muutakin.

   Kotiin sisätiloihin kivaa tekemistä? <3 Mutta eihän se tietysti sama ole. Mutta tulee vielä niitä ulkoilukesiäkin, toivottavasti <3 Nyt ollaan poikkeustilassa, josta yritetään vaan selvitä! <3

 • Jenni
  23.4.2020 at 14:37

  Viherpeukaloiden kautta ainakin saa tilattua kotiin. Monesti ollaan tilattu kukat sieltä. Meinaa vain aina lähteä käsistä, kun siellä olisi vaikka mitä ihanaa ja erikoista. Etenkin hyötykasveja on kiva kokeilla ja kun asenne on kokeillaan, niin sato on aina iloinen yllätys. Nyt esimerkiksi houkuttelee päärynämeloni tai ehkä oma persikkapuu. Joskus ollaan kasvatettu herkkusieniäkin kotona.

  Lapsena istuttiin aina äidin kanssa keittiön pöydän ääressä ja valittiin kesäksi kasveja. Niitä sitten istuteltiin kukkapenkkiin ja odotettiin mitä sieltä sitten paljastuukaan. Nyt pihan tilalla on parveke, joten perannaunelmia ei voi toteuttaa mutta kaikkea muuta voi kokeilla. Tällä hetkellä parvekkeella on raparperi ja viinimarjapensas. Viiniköynnös houkuttelisi myös.

  Mitä tulee kesäsuunnitelmiin, niin niitä ei ole. Ehkä luen kirjoja parvekkeella. Ajan saa kuitenkin kulumaan, vaikkei mitään suunnitelmia olisikaan. Nautin eniten siitä, kun ei ole pakko tehdä mitään tai mennä mihinkään. Suomenlinnaan oli tarkoitus mennä appivanhempien kanssa kesällä mutta se taitaa nyt siirtyä.

  • krista
   23.4.2020 at 15:10

   Mulla niii-iiin lähtee käsistä :D Mutta tuo on sellaista iloista käsistä lähtemistä, josta saa iloa koko kesäksi jo koko perheelle <3
   -
   Hei ihan mieletöntä, että ootte pystyneet laittamaan raparperin ja viinimarjapensaan parvekkeelle, vau! Johonkin isoon ruukkuun? Mulla oli joskus aikoinaan parvekkeella sellainen pensasmansikka ja se oli IHANA. Sai joka päivä pikkumansikoita aamuisin napsia suuhun <3 Yritin laittaa tännekin sellaisia, mutta kerran mansikat söi etanat ja kerran linnut :D
   -
   Kirjojen lukeminen parvekkeella tuntuu just täydelliseltä suunnitelmalta! Mä aion kans lukea PAL-JON, ah!

 • A
  23.4.2020 at 16:57

  Mä en viitsi edes ajatella kesää. Lapsen eka kesäleiri jo peruttiin, loppujen peruuntumista ootellessa…saa siis nähdä nököttääkö lapsi mun tai isänsä työhuoneen nurkassa koko kesän vai etätyötä tekevien vanhempien ilona (positiivisena puolena tosin se, että mulla on ihan ikioma työhuone, eikä enää avokonttori). Vähän on fiilis, että oispa ees parveke, mutta ei voi mitään, ihaillaan sitten ihanaa kesää täältä korkealta ikkunoiden takaa. Kulkupelinä kun on fillari, niin ei ton nakeron kanssa paljon yli 10km päähän kotoa ajella (ja kun asuu Hkin niemellä, niin siinä matkassa ei vielä ihmisistä pääse eroon).

  No joo, vähän pessimistinen viesti (nauttiikaa oikeasti noista teidän henkirei’istä, ne on yllättävän kivoja juttuja!), mutta eihän sitä tiedä jos meidän 5 vuoden asunnonetsiminen loppuisi ja löydettäisiin uusi koti (parvekkeella). En kyllä pidä todennäköisenä, mutta onneksi korona ei ole sotkenut meidän lainanottokykyä, että pystytään kumminkin tarttumaan kiinni jos joku kiva asunto myyntiin tulisi.

  • krista
   23.4.2020 at 17:25

   Hei yllättävän paljon oon nähnyt esimerkiksi asuntoihin liittyvää mainontaa omassa FB-feedissäni (mulla on tällainen outo juttu, että harrastan siis myytävien asuntojen seurantaa, vaikka ei aiotakaan ikinä muuttaa :D ), vaikka olisi luullut, että asuntokauppa on seis. Mutta ehkä ihmisillä onkin just nyt suuri tarve löytää itselleen juuri sopivia viihtyisiä asuntoja, joten tämähän voi olla hyvääkin aikaa asuntokaupalle – etenkin siis just niillä, joilla työt jatkuu eli oma talous ei ole romahtanut. Peukut pystyssä teille!

   Onko teillä kesälomaa tulossa? Miten ois jonkun mökin vuokraus ja vaikka etätöitä sellaisesta…?

   • A
    23.4.2020 at 22:53

    Juu, on lomaa onneksi tiedossa (heinäkuulle oli suunnitteilla, mutta sitä ennen pitää lusia kesäkuu). Lomasuunnitelmat on sinällään ihan auki, mutta kaipa sitä jotain keksitään. Ja hei, just muistin kivan koronaseurauksen, että heinäkuulle oli 2,5 viikkoa työmatkoja tiedossa miehellä, mutta tadaa, ne on peruttu. Eli oikeasti voidaan lomaillakin enemmän heinäkuussa yhdessä (ellei nyt tilanne mene niin, että toinen on lomalla kesäkuun ja toinen heinäkuun). Vaikeapa näitä on suunnitella, mutta kai sitä jossain vaiheessa asiat selkiytyy…

 • Anna
  23.4.2020 at 18:31

  Ai että ollaanko tehty suunnitelmia? No ollaan! Tosin ei kovin ihmeellisiä mekään. Haaveet Suonenjoen mansikkakarnevaalista ja Jani Jalkasesta taidan joutua hautaamaan, mutta tekemistä riittää silti. Jos tilanne vähän rauhoittuu niin aion ehdottomasti viettää ainakin viikon sukutilalla. Vaikka vaan oman perheen kesken jos ei saa vieläkään sukulaisia tavata. Mutta jos sekään ei onnistu niin omalla n 4000 neliön tontillakin riittää puuhaa. Olen tänään viettänyt kaksi ja puoli tuntia pihalla siirrelleen hiekkakasaa, raivaten puskia, tyhjennellen komposteja ja olleen onnellinen omasta tontista ja sen metsäisestä puolikkaasta lahopuuaitoineen sekä pihasta joka puskien raivauksen myötä aukesi ihanasti ja omasta perheestäni. Miehestä, lapsista, koirista <3 Ja oranssista minikrookuksesta joka on tänään uskaltanut avata kukkansa! Aikaisemmat krookuskokeilut ovat menneet myyrien suihin, mutta nyt onnistu! Yksi ja hyvin pieni, mutta itse istutettu ja ihana. Ensimmäinen kukkiva kukka siinä penkissä. Liljapenkissä kukkivat ensimmäistä kertaa lumikellot ja jo ties kuinka monetta vuotta sinililjat. Kurjenmiekat ovat nostaneet kärkensä maasta ja viime viikolla taimiruukkuihin kylvetyt lehtikaalit alkavat nostaa päitään mullasta.
  Parveke pitää laittaa kuntoon ja rakentaa sinne kaaleille laatikko, koska kotilot syövät ne jos laitan maan tasalle. Parvekkeen kasvihuoneeseen pitää taas laittaa kasvusäkit ja niihin tomaatteja ja avomaankukkuja.
  Löysin myös lopulta tontilta ihan täydellisen paikan jo vuosia haaveilemilleni rhodoille <3 <3 <3
  Mies kaivoi taas niityn pohjalta pintamaata pois. Josko viikonloppuna lopulta pääsisi kylvämään siemenet.
  Me käymme kyllä puutarhamyymälässä, mutta tehdään tänä vuonna järkevästi ja vain yksi meistä käy ja tehdään entistäkin paremmat listat siitä mitä pitää ostaa että selvitään yhdellä reissulla. Minä varmaan menen, koska haluan päästä itse valitsemaan taimet.
  Me ei siis olla eristäydytty kokonaan. Ihan jo sekin estää sen kun minun on edelleen käytävä töissä (päiväkodissa) ja se että asutaan tosiaan maalla minne ei ole kauppojen kotiinkuljetusta. En ainakaan tiedä että olisi.

  Tuosta teidän pihasta pitää kommentoida että se varmasti kokonsa puolesta juuri sellainen mille tuhahtelen ja nauran kun asuntoilmoituksissa mainostetaan omaa reilun kokoista pihaa ja sitten se onkin, omia sanoja lainatakseni, kärpäsen kakka xD
  MUTTA kuvissa teidän piha näyttää tosi ihanalta. Ja ihan realistisesti kun katsoo niin meillä ei millään ehditä koskaan pitää koko pihaa ja tonttia siistissä kunnossa. Se repsottaa sieltä ja täältä ja tuolta. Nyt siivosin paikkoja joita ei olla koskaan siivottu kunnolla. Ja jos on kesä kun keskitytään pihaan alkaa metsikössä villiintyä mustaherukka jota linnut ovat kuljetelleet sinne ja jos taas keskitytään metsään jäävät kukkapenkit kitkemättä ja piha villiintyy. Onneksi meillä ei ole niin justiinsa jos ihan joka paikka ei ole täydessä tällingissä. Saa olla vähän villiintynyttä. Ötökät tykkää <3 Mutta on tuossa pihassa oikeasti ihan hirveästi työtä. Varmasti pienemmällä pihalla pystyisi joka vuosi tekemään ihan ihmeitä. Pienessä pihassa on puolensa vaikka minä haluankin tilaa ympärille ja koirille lääniä juosta niin lujaa kuin kintuista lähtee :) Ja teidän piha näyttää kuvissa oikeasti ihan tosi ihanalta.

  • krista
   24.4.2020 at 18:41

   Ai että, toi kuulostaa samanaikaisesti aivan ihanalta ja sitten myös ”apua mikä työmaa” :D Mutta niinhän se onkin, sekä ihanuus että työmaa, mutta kun ilokseen tekee, niin se on just vaan ihanaa puuhastelua <3 Varmaan on paljon just omasta asenteesta kiinni, että onko se iloa vai pakkoa. Meillä kans puutarhahommat tehdään aina ilolla ja fiiliksen iskiessä (ja jätetään tekemättä jos ei nappaa) ja ilolta tuo kuulostaa teilläkin <3
   -
   Ja joo meillä on nimenomaan kärpäsenkakka tai korkeintaa postimerkki! Ehkä sellainen rivaripihan kokoinen - tai no niitäkin tietty on eri kokoisia. Mutta tässä kyllä törmää helposti syreeniaitaan, jos olisi vaikka vauhtiinkiihdyttävä koira :D
   -
   Me kans tykätään vähän tuolleen villiintyneestä. Kun piha on viittä vaille sen näköinen, että se on villiintynyt, se on mun mielestä kauneimmillaan <3 Ja on ihanaa, kun luonto kylvää ylläreitä ympäriinsä!

   • Anna
    24.4.2020 at 20:44

    Nimenomaan pitää mennä luonnon mukaan myös! Meillä saa niittykukkia kasvaa kukkapenkeissä jos sinne eksyvät (kunhan eivät valtaa koko penkkiä kuten vuohenputki yrittää). Ja villiintyminen on vaan hyväksi ötököille ja muille otuksille :) Minusta ikävimpiä pihoja ovat sellaiset joissa on vaan laatoitusta/muuta pinnoitusta ja nurmikkoa. Tuo sammaleen valtaama ruoho jossa kesällä kasvaa apilaa, voikukkia, niittyleinikkiä ja ties mitä sekaisin on just meille sopivin ratkaisu.

 • Torey
  23.4.2020 at 20:21

  Mua kauhistuttaa ajatus siitä, että tässä nyt jo palattaisiin normaaliin elämään. Olen jo useammankin ystävän ja tutun kanssa jutellut aiheesta ja kaikki aikoo kyllä jatkaa kotoilua.

  Meillä on täällä evakossa se hyvä puoli, että on kanssa omakotitalon piha ja vieressä leikkipuisto. Sinne saa lapset mennä, kun siellä on korkeintaan yksi toinen perhe. Mieluiten vain kun se on tyhjillään.

  Mulla on myös ajatukset kesässä jo välillä. Mietin nurmikolla makoilua ja hellevaatteita. Ainoa mikä harmittaa on uimarantojen kohtalo. Tai se ettei niistä uskalla nauttia. Onneksi on sentään mökkiranta, jossa lapset voi loiskuttaa vettä (se on matala niin pitkälle, ettei siinä hevillä uida 😅)

  https://naissanelioissa.wordpress.com

  • Anna
   24.4.2020 at 08:12

   Vaikka me ei ollakaan täysin eristyksissä niin silti minuakin huolettaa se että nyt palattaisiin rytinällä takaisin normaaliin arkeen. Pelottaa mitä hallitus päättää, mutta myös se että kun poikkeuslaki nyt ei enää ole voimassa että ihmiset entistä helpommin hyppäävät takaisin tavanomaiseen.
   Nyt on tilanne tasapainossa ja tartuntojen määrä kai laskussa, mutta jos väki nyt lähtee liikkeelle uskon varmasti tartuntojen räjähtävän käsiin. Nyt pitäisi vielä malttaa. Jos nyt malttaisi pysyä poissa väkijoukoista niin EHKÄ kesällä uskaltaisi jo siirtyä varovaisesti mökille tai sinne sukutilalle tms. jos ei tarvitsisi olla niin peloissaan siitä että kuormittaa väärää sairaanhoitopiiriä jos sairastuu. Tarkoitan tällä siis sitä että sairastuneita ei olisi niin paljoa että myös lomalaiset/mökkiläiset pystyttäisiin tarvittaessa hoitamaan lomailupaikkakunnalla.

  • krista
   24.4.2020 at 18:50

   Mua myös kauhistuttaa, pelkään että huonosti käy. Etenkin nyt vapun alla, kun porukka lukee mediasta tuollaisia ”höllennysspekulaatioita”, niin pelkään että jotkut kokevat sen lupana bileisiin. Nyt, kun säännöksillä ehdittiin saada Suomen tilanne kuriin, niin mitä jos sitten räjähtää ja sitä ei enää saadakaan pysähtymään… Mä vaan näin sen kerran Espanjassa, että miten nopeasti se kävi – kun siellä tuli ulkonaliikkumiskielto, oli 4000 tartuntaa (saman verran kuin Suomessa nyt), mutta vaikka kukaan ei päässyt enää ulos (lapset eivät ole käyneet kuuteen viikkoon ulkoilmassa!) se ei enää pysähtynytkään, vaikka tosiaan koko yhteiskunnalle laitettiin täysstoppi. Se vaan ei ollut pysäytettävissä :( Tulee sellaiset kauhut, että joutuu näkemään sen täälläkin. Mä valitettavasti oon nähnyt somessa jo sellaisia ”me ainakin aletaan elää ihan normaalisti!” -töräyksiä. En sentää omilta läheisimmiltä kavereilta, mutta kuitenkin.

   Muakin harmittaa uimarannat – tai oikeastaan eniten tuo meille rakas uimala <3 Ja just kun lapset olivat polskineet uimakoulussakin; ja siitäkin tietysti jäi kevätkausi käymättä. Oltiin ajateltu, että uimalassa me sitten tyyliin asutaan ensi kesä. No, asutaan sitten seuraava kesä <3 Meillä on mökki myös rannassa, mutta siinä on niin äkkisyvä ja liukas kallio heti rannasta alkaen (aikuisenkin vaikea päästä ylös, mä tarvitsen aina vetoapua että pääsen ylös vedestä), että siinä ei voi oikein muuta kuin läträtä aikuinen vieressä. Mutta sentään sitä!

   • Anna
    24.4.2020 at 20:47

    Laittakaa lapsille pelastusliivit päälle ja sinne liivin niskalenkkiin kiinnitätte köyden. Sitten Joel heittää lapsen niin kausa veteen kun jaksaa ja hilaatte köydellä rantaan XD

 • Kirmi
  23.4.2020 at 22:14

  Me otimme kesäennakkoa ja kävimme jo ulkoilemassa Muumimaailmassa. Ei siellä toki niitä muumeja yms ollut, mutta saimmepa käytyä muumitalolla ja viettämässä kivan eväsretkipäivän tutulla rannalla.

  Kesää varten olen miniparvekkeelle hankkinut taikahiekkaa isompaan muovilaatikkoon, sellaisen vesiratalelun ja uuden pöydän ”kahvilaa” varten. Multaa ja istutuslaatikoita hankin jo koronan alkutaipaleessa varmuudeksi.

  Olkkariin laitoimme kattoon voimistelurenkaat ja hankimme pienen kokoontaittuvan jalkapallomaalin. Hieman luovalla tekniikalla siis olemme yrittäneet saada kotiin niitä toimintoja, joita muutoin kaipaisimme tekemiseksi. Näin saamme vähennettyä työpäivän jälkeistä altistumista.

  Pihastanne tulee varmasti oikein viihtyisä ja mainio kesäkeidas perheellenne.

  • krista
   24.4.2020 at 18:52

   Oi mahtavaa, tuo kuulostaa aivan ihanalta tuo Muumimaailmassa ulkoilu! Se on siis ihan auki ulkoiluun sesongin ulkopuolella? Voi nyt alkoi mieli tehdä sinne <3
   -
   Ihanilta kuulostaa myös nuo teidän kaikki tekemispuuhastelut! Meillä kans on nuo voimistelurenkaat ja onpa kovassa käytössä. Myös jalkapallosta ollana innostuttu, mä oon maalivahti :D Meillä ei ole kunnon maalia, kivet vaan maalitolppina :)

   • Kirmi
    25.4.2020 at 11:22

    En tiedä mihin asti keväisin ovat auki näin avoimin ovin. Olemme välillä lumisina talvisina vuosina käyneet siellä myös ulkoilemassa, kun muumit nukkuvat kinosten keskellä. Kauan sitten, on kävelty jäitä pitkin saareen juomaan kaakaota muumitalon portaille.

 • Anomuumioriginaali
  24.4.2020 at 09:44

  Taimimaassa täällä Vantaan ja Espoon rajalla on ”drive-in”-palvelu :D Ajaa pihaan, soittaa myyjän autolle, antaa ostoslistan, myyjä tuo tavarat autolle ja maksupäätteen myös. Käytettiin ja toimi hyvin. Muutenkin on saatu hyvää palvelua sieltä, niin ihan mielelläni mainostan.

  Muuten, vielä ilmaisista tanssitunneista. Tässäpä :D https://oopperabaletti.fi/stage24/harjoittele-kotona-kansallisbaletin-kanssa/ ”Otettiin tähän tällasia helppoja että kotonakin voi tehdä mukana” :D Juu ihan samalta näytti täällä mulla!

  • krista
   24.4.2020 at 19:02

   Kuulostaa hyvältä – ja oi jos vielä voisi toimittaa listan etukäteen ja maksaa netissä, niin voisi siinäkin välttää kontaktin. Me kun ollaan tällaisia totaalikieltäytyjiä :D Mutta kävin heidän sivuiltaan kurkistelemassa jo ja ihanalta näytti <3 Tuollaisissa voisi vaan (hih ei-korona-aikaan) haahuilla tuntikausia haaveilemassa ja suunnittelemassa!

 • raks
  24.4.2020 at 17:39

  Kodin kukat toimittaa kotiin ja on aika paljon valikoimaa, myös ruukkuja jne tarvikkeita.
  Minusta on ihana toisaalta, kun ei ole ns painetta lähteä mihinkään vaan saa puuhailla rauhassa omalla pihalla.
  Kyllä tuo teiän piha, kuten talokin, on niin ihana ja mummolahenkinen, siis tarkoitan hyvällä! Ei ole siis vaikea luoda sinne semmoista mummolan kesälomatunnelmaa.
  Onko teillä muuten maali talon ulkoseinässä? Pisti silmään kuvasta, jossa istut, mutta sävy niin jännä ettei ota selvää onko maalia vai mitä. Siksi huomasin, kun meillä pitäis maalata taloa kun on rapistunut maali osin. Siinä onkin hommaa sitten!
  On kiva, kun voi omalta pihalta kerätä mansikkaa, viinimarjoja, tyrniä, omenoita, raparperia, yrttejä, pottuja jne.

  • krista
   24.4.2020 at 17:52

   Kiitos, mäpäs tsekkaan tuonkin!

   Ja joo, meille mummolahenkisyys on just positiivista <3 Mä rakastan sellaista fiilistä, että on vaikka räsymatot, pitsiverhot ja kesän laiska kärpänen pörisee nurkassa - jopa enemmänkin mummolafiilistä olisi ihan saada meidän puutaloon!
   -
   Meidän talo on itse asiassa tervattu! Siitä saakin sitten ihanat kesätuoksut, kun on uuden tervaamisen aika :) Terva kuluu tuollaisella ihan omanlaisella tavallaan, mummola- ja kesäfiilistä siinäkin!
   -
   Ai mä toivoisi kans, että oisä vähän enemmän vielä noita marjoja... Meillä on karviaista, minikokoinen punaherukka (muutamia tulee vaan edelleen) ja vadelmayritelmä, mutta ei tainnut oikein lähteä. Ja omenoita tietty, perunat viime vuonna eka kertaa ja tänä vuonna laitetaan enemmän. Ja herneet oli viime vuonna kivat, niitä laitetaan myös tänä vuonna!

 • raks
  24.4.2020 at 17:47

  Heh pahoittelut jos tuli kahdesti samankaltainen kommentti! Laitoin uudestaan kun ei jotenkin tuntunut menevän läpi….

  • krista
   24.4.2020 at 19:03

   Joo mä poistin tuon tuplana tulleen! Joskus se vaan ei näytä kirjoittajalle itselleen sitä kommenttia vähään aikaan, tai joskus jää jumiin roskapostiin, josta sitten vapauttelen. Nyt ei ollut edes roskapostissa vaan mulle ilmestynyt normaalisti, joten varmaan vaan jotenkin ei päivittänyt sun näkymää ihan heti! Mutta näitä tulee :)

 • Devika
  24.4.2020 at 19:40

  Mä olen koko ajan ajatellut (mun coping mechanism) että tää kaikki on ohi kesään mennessä. Ei tällä ole mitään tekemistä realismin kanssa vaan ihan oman jaksamisen. Joten ei, meillä ei ole mitään suunnitelma B:tä jos kesä on peruttu. ADHD-lapsen kanssa on aina ollut tosi helppoa kun on voinut käydä leikkipuistoissa, Lintsillä, uimassa… hän kaipaa aktiivista touhuamista ja minä kaipaan kokemuksia ja arkkitehtuurien ihastelemista. Viime kesä oli aivan ihana. Mua hirvittää ajatella mitä tää tuleva kesä tulee olemaan. :(

 • -
  25.4.2020 at 09:29

  Jos ei ulkomaille pääse niin sitten mahdollisimman paljon kotimaassa matkailua. Suomea ei voida enää kovin kauaa pitää kiinni virukseen vedoten.