Käsien iho kunnossa! (sisältää pienen arvonnan)

Kaupallinen yhteistyö: Medisoft

Tiedättekö, kun sormissa kynsien alapuolelta alkaa iho lohkeilla sellaisia pystysuoria ”viiltoja”…? Onkohan niillä joku nimi? Muukin nimi siis kuin ne tosi kipeät jutut. Auts ja aijaijai. Katselen tässä käsiäni ja mietin, että ottaisin nyt tähän kuvan selitystäni selkeyttämään – mutta just nyt mun kädet on niin hyvässä kunnossa, että joudutte nyt vaan olemaan sanallisen selityksen varassa :)


Mutta niitä mulla on sormissa aika usein; ei kuitenkaan juuri nyt.

Itse olen jäljittänyt omien käsieni kuivumisen ja halkeilun paitsi talviaikaan, myös liian ärtsyihin käsisaippuoihin ja kosteutuksen laiminlyöntiin. Mulle itselleni käsien hyvä kunto ei ole itsestäänselvyys, joten silloin, kun iho on hyvänä, tietää tehneensä jotain oikein.

Okei kynnet vähän vinksin vonksin, mutta eipä nyt anneta sen häiritä. 

Tänne Espanjaan me roudattiin (tämän blogiyhteistyön myötä) neljä erilaista isoa pulloa Medisoftin tuotteita, ja näitä me ollaan nyt käytetty. Ja iho on tykännyt. Tuo Medisoftin nimi oli minulle entuudestaankin hämärästi tuttu – johtuneeko siitä, että äitini oli terveydenhoitaja ennen eläkkeelle jäämistään. Medisoftia on nimittäin käytetty ammattilaiskäytössä jo vuodesta 1967 asti.

Tämä uusi koko perheen käyttöön tarkoitettu ihonhoitosarja on lanseerattu tänä syksynä, ja sitä saa siis nyt ihan tavallisista ruokakaupoista. Medisoft on kotimainen merkki, ja kaikissa näissä tuotteissa on avainlipputunnus.

Itse olen joskus koulussa oppinut, että neutraali pH-arvo on seitsemän. Mutta ihon pH-arvo ei ole seitsemän, vaan iholla on luonnostaan lievästi hapan suojakerros (5-5,5). Sen tehtävä on suojata ihoa kosteuden haihtumiselta ja epäpuhtauksilta.

Tässähän tulee nyt minimuotoinen kemian tunti, heh. Mutta siis puolestaan hieman emäksinen vesijohtovesi kuivattaa ihoa joka kerran, kun käsiä pesee. Ja niin tekevät myös liian voimakkaat pesuaineet, jotka tekevät pahojaan sille ihon luontaiselle rasvakerrokselle.

Eli pesuaineen ja kosteusvoiteen kannattaa vastata ihon omaa pH-arvoa, jotta se on mahdollisimman hellävarainen ja suojaa sitä luonnollista rasvakerrosta. Ja noissa Medisoftin tuotteissa siis pH on 5,5 eli ihan just hyvä.

Oiskohan siksi tämä mun käsien iho näin hyvänä? Toki Espanjan ilmastollakin on varmasti osuutta asiaan.

*end of kemian tunti, ha ha*

Käsivoidetta on tässä viime aikoina tullut tuon pumppupullon ansiosta pruutattua usemmin kuin tavallisesti. Vartalovoiteen käyttämisestäkin olen yrittänyt ottaa jonkinlaista tapaa; en ehkä joka päivä (en halua rasvata liikaa), mutta esimerkiksi jumpan&suihkun jälkeen tai kun tuntuu, että iho on kuiva (erityisesti jaloista mulla) tai uhkaa alkaa hilseillä.

Ja siis aijaijai, miten mä muistan joskus talvisin, kun otti mustat leggarit tai sukkahousut jalasta ja sellainen valkoinen pölinä vaan kävi. Eikä se ollut siis pölyä (aina), vaan hilseilevää ihoa. Iyyyyh! Itse asiassa nyt tätä kirjoittaessa tajuan, että noita leggaripölypilviä en ole viime aikoina ollenkaan joutunut kokemaan.

Edelleen: jotain siis kai menee oikein, vaikka en voi tosiaan mitenkään väittää olevani mikään ihonhoidon superpanostaja. Pikemminkin sen ”silloin kuin muistaa tai huomaa ihon kuivuneen” -tekniikan käyttäjä siis.

Molemmat nämä Medisoftin voiteet ovat väriaineettomia ja parabeenittomia, ja niissä on mieto tuoksu.

Pesunestettä meillä on käytetty nyt eniten suihkusaippuana ja myös ihan käsien pesuun – tuntuisi sopivan hyvin kaikkeen, myös kasvoille. Siinä ei ole ollenkaan saippuaa eikä se tunnu yhtään kuivattavan ihoa.

Desinfiointiaine puolestaan meillä odottaa kaapissa mahdollisia (kop kop puuta) vatsatautiepidemioita. Mutta sellainen pikkupullo desinfiointiainetta on aina kulkenut mulla vuosikausia käsilaukussa. Huolellinen käsien peseminen on tietysti parasta, mutta joskus (etenkin matkalla) on tilanteita, jolloin ei pääse pesemään, ja kyllä mä silloin käytän (ensimmäisestä Intian-matkasta lähtien) desinfiointiaineitakin. Mutta siis käsien pesu ennen kaikkea!

..ja käsien huolto myös :) Jos oon oikein ymmärtänyt, niin hyväkuntoiseen ja halkeilemattomaan ihoon ei tartu pöpötkään niin helposti.

Pieni arvonta myös!

Medisoft antoi tänne arvottavaksi kaksi Medisoftin tuotepakettia; yhdessä paketissa aina tuollaiset pesuneste, käsivoide ja vartalovoide. Arvontaan voi osallistua tuttuun tapaan kommentoimalla tähän alle – vilkaise vaikka omiin käsiisi ja kerro kommentissa, että missä kunnossa kätesi ovat juuri nyt, ja miksi? :)

Arvontaan voi osallistua ma 11.12. klo 12 asti, ja arvonnan säännöt löytyvät täältä.

Yhteistyössä: Medisoft

7

You Might Also Like

 • Tero
  4.12.2017 at 16:06

  Mukana arvonnassa, vaikka omat käteni ovatkin ihan ok kunnossa.

 • Johanna
  4.12.2017 at 16:11

  Mukana arvonnassa (laadukkaat tuotteet kun kelpaavat aina)

 • S
  4.12.2017 at 17:02

  Mukana. Tulee tarpeeseen kaikki voiteet.:)

  Etusormeni päällä on ollut koko syksyn kuoriutuminen menossa. Yhdessä vaiheessa oli pakko laastaroida se ja laittaa laastarin alle kerros Bephantenia, ettei olisi auennut kokonaan. Ja muuten se on hiirisormen pää. Liikaa nettiä.:D

 • Anski
  4.12.2017 at 18:19

  Oi tarvitsisin niiin paljon hyvää käsivoidetta! Käsiäni voisi käyttää hiomapaperina kun on niin kuivat, samoin kantapäät. Muuten kropassa ei näy ihan hirveitä kuivumisen jälkiä..

 • Heini
  4.12.2017 at 18:36

  Tosi kuivat ja kurjat. Pakko pestä käsiä usein ja tää ilma ei muutenkaan helli mun ihoa.

 • Miikku
  4.12.2017 at 18:46

  Ihan ok nyt

 • Piipuu
  4.12.2017 at 18:46

  Mulla on viime vuosina alkanut käsien iho kuivumaan erityisesti talvisin ja sen myötä mulle tulee tosi omituista ihottumaa johon ei oo saatu lääkärissäkään selvyyttä. Olin kuukauden matkalla tuossa lämpimässä maassa ja siellä iholla ei ollut mitään ongelmia, mutta alkoivat heti kun palasin Suomeen. Eli kuiva ilma aiheuttaa. Ois niin kiva kokeilla Medisoftia, mukana siis!

 • MR
  4.12.2017 at 19:04

  Mukana, sillä muuten hyvässä kunnossa olevat käteni ovat nyt talven takia aika kuivat ja kärsineet.

 • Pajulintu
  4.12.2017 at 19:11

  Kuivilta näyttävät, pitäisi saada käsirasvaa.

 • Salli
  4.12.2017 at 19:42

  Mukaan arvontaan ja kyllähän käteni kuivuu välillä. Saa rasvata ahkerasti.

 • Heidi
  4.12.2017 at 19:54

  Jaiks, älä katso *piilottaa kädet selän taakse* 😅

  • krista
   4.12.2017 at 20:39

   Hihi, ihana! :)

 • Henna
  4.12.2017 at 19:58

  Nyt kun on talvi niin pieniä pakohaavoja tulee peukalon päähän, ainakin yksi on todella kipeä, lotraan käsiä vedessä päivän mittaan kun pesen astioita, tiskirätti heiluu myös kun on pieniä lapsia, rasvaus onnistuu vain kun menen nukkumaan, silloin sipaisen pienet määrät rasvaa käsiini.

 • Airi
  4.12.2017 at 20:00

  Huonossa kunnossa, rasvat unohtuvat ja vasta sitten kun tulee haavoja sen tajuaa, että HEI, KÄSIRASVAA KEHIIN NAINEN. Ihana arvonta, en ole tätä merkkiä vielä käyttänyt.

 • Pee
  4.12.2017 at 20:01

  Käsieni selkämykset ovat rutikuivat, useat käsipesut ja kuiva ilma sen tekeepi.

 • Ulla
  4.12.2017 at 20:08

  Kynsinauhat on ihan kamalassa kunnossa, rikki ja kipeät. Muutaman kerran päivässä käsiä rasvaan, mutta mikään ei tunnu tepsivän.

 • Emppu
  4.12.2017 at 20:15

  Mun kädet eivät kuivu erityisen helposti, mutta jos niin käy, alan välittömästi jyrsimään kynsinauhoja ja sormenpieliä. Yöök. Näin on käynyt myös nyt toisen peukkuni osalta. Kynnet eri mittaiset ja niissä kahden viikon takainen, nykyään jo tosi rumasti lohkeillut lakka. Mutta paketti kuulostaa tosi hyvältä ja olisi ilo päästä testaamaan!

 • Hanna
  4.12.2017 at 20:32

  Hieman kuivat, pitäisi taas ryhdistäytyä rasvauksen suhteen. 😊

 • Xeveliina
  4.12.2017 at 20:40

  Autiomaa taitaisi olla osuva kuvaus käsistäni. Eli tilanne on hälyttävän paha!

 • Sara
  4.12.2017 at 20:45

  Kuivat töissä joutuu käsidesillä läträämään.

 • Rinkeli
  4.12.2017 at 21:04

  Yhyyy täällä yksi koppurakäsi!
  Heti kun ilmat viilenee, niin kädet kuivuu vuosi vuodelta jo aiemmin ja aiemmin. Se alkaa tosta peukalon ja etusormen välisestä ”sammakkoihosta” (what :D en keksinyt muuta nimitystä tolle ihokaistaleelle). Sitten kun hilseily ei enää riitä, alkaa haavoja ilmestymään ympäri rystysiä ja mieletön kutina kun on niin kuivaa. Joskus laitan rasvahanskat yöksi (kun muistan/jaksan).
  Niin olisin kohderyhmää!

 • 1 2 3 4 5 6