Käsien iho kunnossa! (sisältää pienen arvonnan)

Kaupallinen yhteistyö: Medisoft

Tiedättekö, kun sormissa kynsien alapuolelta alkaa iho lohkeilla sellaisia pystysuoria ”viiltoja”…? Onkohan niillä joku nimi? Muukin nimi siis kuin ne tosi kipeät jutut. Auts ja aijaijai. Katselen tässä käsiäni ja mietin, että ottaisin nyt tähän kuvan selitystäni selkeyttämään – mutta just nyt mun kädet on niin hyvässä kunnossa, että joudutte nyt vaan olemaan sanallisen selityksen varassa :)


Mutta niitä mulla on sormissa aika usein; ei kuitenkaan juuri nyt.

Itse olen jäljittänyt omien käsieni kuivumisen ja halkeilun paitsi talviaikaan, myös liian ärtsyihin käsisaippuoihin ja kosteutuksen laiminlyöntiin. Mulle itselleni käsien hyvä kunto ei ole itsestäänselvyys, joten silloin, kun iho on hyvänä, tietää tehneensä jotain oikein.

Okei kynnet vähän vinksin vonksin, mutta eipä nyt anneta sen häiritä. 

Tänne Espanjaan me roudattiin (tämän blogiyhteistyön myötä) neljä erilaista isoa pulloa Medisoftin tuotteita, ja näitä me ollaan nyt käytetty. Ja iho on tykännyt. Tuo Medisoftin nimi oli minulle entuudestaankin hämärästi tuttu – johtuneeko siitä, että äitini oli terveydenhoitaja ennen eläkkeelle jäämistään. Medisoftia on nimittäin käytetty ammattilaiskäytössä jo vuodesta 1967 asti.

Tämä uusi koko perheen käyttöön tarkoitettu ihonhoitosarja on lanseerattu tänä syksynä, ja sitä saa siis nyt ihan tavallisista ruokakaupoista. Medisoft on kotimainen merkki, ja kaikissa näissä tuotteissa on avainlipputunnus.

Itse olen joskus koulussa oppinut, että neutraali pH-arvo on seitsemän. Mutta ihon pH-arvo ei ole seitsemän, vaan iholla on luonnostaan lievästi hapan suojakerros (5-5,5). Sen tehtävä on suojata ihoa kosteuden haihtumiselta ja epäpuhtauksilta.

Tässähän tulee nyt minimuotoinen kemian tunti, heh. Mutta siis puolestaan hieman emäksinen vesijohtovesi kuivattaa ihoa joka kerran, kun käsiä pesee. Ja niin tekevät myös liian voimakkaat pesuaineet, jotka tekevät pahojaan sille ihon luontaiselle rasvakerrokselle.

Eli pesuaineen ja kosteusvoiteen kannattaa vastata ihon omaa pH-arvoa, jotta se on mahdollisimman hellävarainen ja suojaa sitä luonnollista rasvakerrosta. Ja noissa Medisoftin tuotteissa siis pH on 5,5 eli ihan just hyvä.

Oiskohan siksi tämä mun käsien iho näin hyvänä? Toki Espanjan ilmastollakin on varmasti osuutta asiaan.

*end of kemian tunti, ha ha*

Käsivoidetta on tässä viime aikoina tullut tuon pumppupullon ansiosta pruutattua usemmin kuin tavallisesti. Vartalovoiteen käyttämisestäkin olen yrittänyt ottaa jonkinlaista tapaa; en ehkä joka päivä (en halua rasvata liikaa), mutta esimerkiksi jumpan&suihkun jälkeen tai kun tuntuu, että iho on kuiva (erityisesti jaloista mulla) tai uhkaa alkaa hilseillä.

Ja siis aijaijai, miten mä muistan joskus talvisin, kun otti mustat leggarit tai sukkahousut jalasta ja sellainen valkoinen pölinä vaan kävi. Eikä se ollut siis pölyä (aina), vaan hilseilevää ihoa. Iyyyyh! Itse asiassa nyt tätä kirjoittaessa tajuan, että noita leggaripölypilviä en ole viime aikoina ollenkaan joutunut kokemaan.

Edelleen: jotain siis kai menee oikein, vaikka en voi tosiaan mitenkään väittää olevani mikään ihonhoidon superpanostaja. Pikemminkin sen ”silloin kuin muistaa tai huomaa ihon kuivuneen” -tekniikan käyttäjä siis.

Molemmat nämä Medisoftin voiteet ovat väriaineettomia ja parabeenittomia, ja niissä on mieto tuoksu.

Pesunestettä meillä on käytetty nyt eniten suihkusaippuana ja myös ihan käsien pesuun – tuntuisi sopivan hyvin kaikkeen, myös kasvoille. Siinä ei ole ollenkaan saippuaa eikä se tunnu yhtään kuivattavan ihoa.

Desinfiointiaine puolestaan meillä odottaa kaapissa mahdollisia (kop kop puuta) vatsatautiepidemioita. Mutta sellainen pikkupullo desinfiointiainetta on aina kulkenut mulla vuosikausia käsilaukussa. Huolellinen käsien peseminen on tietysti parasta, mutta joskus (etenkin matkalla) on tilanteita, jolloin ei pääse pesemään, ja kyllä mä silloin käytän (ensimmäisestä Intian-matkasta lähtien) desinfiointiaineitakin. Mutta siis käsien pesu ennen kaikkea!

..ja käsien huolto myös :) Jos oon oikein ymmärtänyt, niin hyväkuntoiseen ja halkeilemattomaan ihoon ei tartu pöpötkään niin helposti.

Pieni arvonta myös!

Medisoft antoi tänne arvottavaksi kaksi Medisoftin tuotepakettia; yhdessä paketissa aina tuollaiset pesuneste, käsivoide ja vartalovoide. Arvontaan voi osallistua tuttuun tapaan kommentoimalla tähän alle – vilkaise vaikka omiin käsiisi ja kerro kommentissa, että missä kunnossa kätesi ovat juuri nyt, ja miksi? :)

Arvontaan voi osallistua ma 11.12. klo 12 asti, ja arvonnan säännöt löytyvät täältä.

Yhteistyössä: Medisoft

7

You Might Also Like

 • Riina
  4.12.2017 at 12:20

  Mukana! Siis itellä on ihan kutisevat ja kurttuset mummokädet, vaikken vielä mummoiässä olekaan. Ne on vaan NIIN kuivat! :(

 • JasminK
  4.12.2017 at 12:21

  Käsien iho kuiva, kiitos atooppisen ihon ja tämän jatkuvan lammin/kylmä vaihtelun.

 • Piupau
  4.12.2017 at 12:32

  Yes pliis, jos löytyy toimiva suomalainen tuote tähän rasvaustarpeeseen (ja käy kaikille perheenjäsenille) niin mikäs sen parempi! Mukana arvonnassa :)

 • Jade
  4.12.2017 at 12:36

  Kädet on aina kuivat talvella. Koitan rasvata usein, mutta koska myös pesen kädet tosi usein… kierre!

 • Salla
  4.12.2017 at 12:42

  Kädet on etenkin näin talvisin ihan korput, punaiset ja karheat, vaikka niitä rasvailen ahkerasti. Tulisi tämä paketti tarpeeseen!

 • Vickan
  4.12.2017 at 12:45

  Kädet ovat taas kuivat, kuten joka talvi käy! Mukana kisassa :)

 • Hanna W
  4.12.2017 at 13:44

  Vuoden aikaan nähden yllättäen hyvässä kunnossa. Kovat pakkaset kun tulevat niin se onkin sitten menoa: kuivuus, punakkuus, ärtyneisyys yhdistettynä tiskien pesun käsillä..

 • Salla
  4.12.2017 at 14:17

  Atoopikkona oon oppinut olemaan tosi tarkka kaikkien saippuoiden suhteen, tätä Medisoftia pitää ehdottomasti testata!

 • Teija
  4.12.2017 at 14:38

  Rasvailen käsiäni läpi vuoden, mutta talvisin kuivuvat enemmän ja näin ollen rasvailen myös koko ajan.

 • pimassou
  4.12.2017 at 14:57

  Käsien iho on kuivahko ja kynsinauhat varsinkin. Talvipakkasia odotellessa…

 • Henna Maria
  4.12.2017 at 15:13

  Mukana olen, jos voitan annan äidille pullot. Mulla on itsellä kädet hyvässä kunnossa, mutta aina ei ole ollut niin. Mulla on aina ollut kuiva iho ja joskus talvisin olen raapinut kutisevia kuivia jalkoja miltei verille. Tilanteeseen ehkä auttoi se, että kilpirauhasen vajaatoiminta on nyt hyvässä hoidossa, mutta uskon myös tuotteiden vaikutukseen. Eli käytän käsi-ja vartalorasvana Goat Milk Stuff-yristyksen ihanan rasvaisia rasvoja ja ne on auttanut tosi paljon. Yleensäkin Suomessa myytävien ”rasvaisten” voiteiden ensimmäinen raaka-aine on vesi, eli siltikin aika kurria ovat. Nyt rasvaan iltaisin kädet ja usein jalatkin Goat MIlk Stuffin suloisen tuoksuisella rasvalla ja kädet tykkää. Käytän heidän kemikaalittoimia saippuoita pesusaippuana ja tulee sellainen olo, että puhdasta tulee, muttei kuivaa ihoa. Se auttoi tyttären kuiviin iholäiskiinkin. Mutta jos voittaisin nämä Medisoft-jutut, niin äiti saisi käyttöön :)

 • Laura
  4.12.2017 at 15:15

  Kuivat on kädet. Hyvä käsienhoitosetti olisi tarpeen.

 • zirpale
  4.12.2017 at 15:16

  Sormenpäät ja varpaiden kärjet ihan kuivat ja halkeilleet. Olen koettanut rasvailla ahkerasti mutta ei vielä tulosta, kotona kaksi vaippaikäistä niin käsiä tulee pestyä koko ajan :/

 • Paula
  4.12.2017 at 15:19

  Tiedän todellakin nuo kipeät tulehtuneet kynsinauhat, mutta minullakin ne paranevat parhaiten kun käyttää ahkerasti käsidesiä. Käsien kuivuuteen tosin kokeilen mielelläni uusia tuotteita. :)

 • Kuppikakku
  4.12.2017 at 15:22

  Kuivat ja iho hilseilee tai mitä se nyt on… semmoisia laikkuja. Atooppinen iho juu.

 • Tuuli
  4.12.2017 at 15:28

  Kädet on kohtuullisessa kunnossa. Rasvaan useamman kerran päivässä, mutta siltikin meinaavat kuivua.

 • Torey
  4.12.2017 at 15:29

  Mukana!

  Mulla on kädet nyt aika hyvässä kunnossa. Kiitos leutojen kelien. Mutta kun kunnon pakkaset saapuu ja pahimmassa tapauksessa kelit vaihtelee +5 ja -15 välillä, alkaa kädet kärsiä. Mulla kädenselät kuivuu ja sitten ne pahimmillaan repeytyy verille. Nykyään kun rasvaan omat kasvot tai lasten ihoa niin jämät läästin käsiini. Rasvasta viis. Se myös varmaan on osasyynä käsien ihon suht hyvään talvi-ihoon. Ja kintut kuivuu täälläkin! En rasvaa sääriä päivittäin, mut siinä kohtaa kun valkonen pinta alkaa näkyä ni tietää et on aika tehokosteuttaa. :D

  Kesällä iho ei oireile yhtään!

 • Linda
  4.12.2017 at 15:33

  Kädet on todella kuivat aina kun ilmat kylmenee! Mukana!

 • Pomppu
  4.12.2017 at 15:43

  Käteni ovat kuivat, koska pesen niitä aika paljon ja talvi kuivattaa myös.

 • Metsärusakko
  4.12.2017 at 16:01

  Talvella kädet kuivuu tosi pahasti. Töissä käsien jatkuva peseminen ja kotona käsitöitten tekeminen ei ainakaan helpota tilannetta. Rasvaa kuluu todella runsaasti, ettei ihan hirmusesti menis iho rikki.

 • 1 2 3 4 6