Ripsiodysseian seuraava osa

”Tuleeko nyt ripsiodysseian seuraava osa?”, Joel vinoili.

Heeeei! Älä ivaa! Tää on toiveaihe hei!

Tähän asti tapahtunutta: Olin pitkään haaveillut ripsienpidennysten kokeilemisesta, ja tammikuussa sitten otin sellaiset ensimmäistä kertaa. Noin 6-7- ripsien jälkeen toukokuun lopussa se sitten iski – allergia. Aaaargh. Uusimmat ihanat räpsyripset piti ottaa pikana pois. Isoin kutina ja punoitus lähti heti, mutta pientä allergista karheutta ja ajoittaista kutinaa jäi vielä pariksi viikoksi.

Sen jälkeen noin kuukauteen en laittanut ripsiin mitään – edes ripsiväriä en uskaltanut käyttää. Vaikka varmasti olisi voinut. Mutta oli vaan sellainen olo, että ei halua laittaa silmiin nyt mitään. Ja yllättävän hyvin menin ihan meikittä, tapaamiset sun muut.

Mutta kun kuukausi oli kulunut, halusin kokeilla sitä, mitä kosmetologi (ja moni teistä) suositteli: ei siis mitään ”lisäosia” vaan ihan omien ripsien kestotaivutus ja -värjäys! Se oli nimeltään Yumi Lashes, ja tältä se nyt näyttää:

Ennen ja jälkeen – aamuheräämisnaama, ei muuta meikkiä.

Tykkään!

Mähän siis nimenomaan haluan tällaista luonnollista – eli heh mun ripsitavoite on vaan lähinnä se, että ei tarvitsisi laittaa meikkiä (ripsaria) silmiin arkikäytössä eikä etenkään tarvitsisi pestä sitä iltaisin pois. Se meikinpesu iltaisin on ollut mulle aina jotenkin sellainen megaitaruus, oikeastaan just sen takia ei tee mieli edes meikata.

Mutta tässäpä siihen siis ratkaisu!

Taivutuksen pitäisi kestää jopa 3 kk (!!!) eli se on huoltoväliltäänkin näppärämpi kuin aiemmat ripsienpidennykset, joita piti huoltaa 3-5 viikon välein (mulla 3 viikkoa). Ja ripsienpidennyksissä ei saanut käyttää esimerkiksi öljymäisiä tuotteita kasvoilla (joita tavallisesti käytän). Nyt se on sallittua eli pääsen taas lotraamaan iltaisin Ceridal Oilia naamaan :)

Jossain kuukauden kohdalla kannattaa kuulemma tehdä uusi värjäys, jotta uudet kasvavat ripset värjäytyvät myös. Ja seuraavan kerran teen taivutuksen sitten joskus syksyllä.

Jesh! Oon tähän tosi tyytyväinen!

22

You Might Also Like

 • plimplom
  4.7.2018 at 12:24

  Ooh! Osaako joku suositella Helsingistä paikan, jossa saisi opiskelija-alennuksen? Ripsenpidennykset ei ole koskaan kiinnostaneet, mutta joskus olen kestovärjäyttänyt ja se jo oli hyvä ja luonnollinen lopputulos, joskin ripsiä piti taivuttaa joka päivä.

  • krista
   4.7.2018 at 16:20

   Joo tässä on kivasti se taivutus mukana! Mä taas en ole (kröhöm) ikinä elämässäni taivuttanut ripsiä. Taidan omistaa taivuttumet, mutta jotenkin vaan… …no, en ole taivuttanut :D Mutta tässäpä sekin sitten on!

   Joo jos joku tietää opiskelija-alennuspaikkaa, niin suositelkaa tähän alle ihmeessä! Tuolla ”mun” paikassa ei harmi kyllä sellaista näy, mä käyn läheisessä (ja täällä meillä päin tosi suositellussa) paikassa ja siellä tän hinta on 79 e ja pelkkä värjäys näköjään hinnaston mukaan 15 e :)

 • Torey
  4.7.2018 at 13:13

  Hyvä tuli! Mulla on välillä kesäsin ollut ihan vaan ripsien värjäys. Kun ei oo ruskettuneena tullu meikattua, ni on ollu kiva että silmät on vähän saanu kuitenkin näkyvyyttä. Tai ne ripset! Onneksi meiän tytöt on periny isältään tummat pitkät ripset! Esikoinen halusi halloween meikkiinsä ripsaria kerran ja kun laitoin sitä sille, ni sen ripset hipo sen kulmakarvoja… et eivät tule myöskään tekoripsiä tarvitsemaan. :D

  • krista
   4.7.2018 at 16:28

   Kiitos! Ja joo, se on kyllä näppärää! Nyt kesällä ei oikeastaan muuta meikkiä kaipaakaan, vähän puuteria sipaisen jos kiiltää, ja huulikiiltoa. Vähän niin kuin meikkaamaton, mutta silti ministi (helpolla) meikattu :)

   Mä oon hei miettinyt, että onkohan lapsilla ne ripset jotenkin pidemmillään ja ne siitä harvenee aikuistuessa – koska niin monella lapsella näyttäisi olevan ihailtavan ihanat räpsyripset. Tai ehkä ne sit pysyy aikuisinakin ja ne on just niitä onnekkaita, jotka eivät juuri edes ripsaria tarvitse! <3

   • Torey
    4.7.2018 at 21:17

    Ehkä kaikilla ne ei sit aikuisena näytä enää niin pitkiltä kun lapsena, kun muu ympärillä kasvaa? :D Voisko olla?

    Mun miehen ripset on kyl niin kadehdittavat että! :D

    • krista
     4.7.2018 at 21:30

     Hei tää voi hyvin olla just näin!

 • Jasmin
  4.7.2018 at 14:41

  Hei minkälainen operaatio tää käytännössä oli? Mitä tehtiin ja miten? Minkä hintaista? Mä en itselle niitä ripsienpidennyksiä oikein osaa kuvitella (en jaksais huollattaa 😂) mutta tämmöinen ratkaisu kiinnostais kyllä!

  • krista
   4.7.2018 at 17:21

   Hih mä en tarkalleen tiedä, koska mulla oli silmät kiinni :) Tai nojoo, kosmetologi tietysti selitti, mutta en kovin tarkasti painanut mieleen. Mutta joka tapauksessa sen verran osaan kuvailla, että ripsiin laitettiin muotti (silmät kiini silloin) ja siinä laitettiin aine, joka tekee sen kihartumisen, vähän niin kuin permanentti siis. Ja se vaikutti hetken ja sitten väriaine vielä. Kesti vähän reilun tunnin ja maksoi 79 euroa :) Ja jopa 3 kk kuulemma kestää!

 • Varpuslintu // Viikarivartti
  4.7.2018 at 14:45

  Tulipa nätit! Mä en oikeastaan tykkää juurikaan ripsienpidennyksistä tai -tuuhennuksista, mutta noi näyttää just hyvältä. :)

  • krista
   4.7.2018 at 17:23

   Kiitos! Joo mäkin niissä pidennyksissäkin aina muistutin tekijää, että ”sit sellaista luonnollista” (ja ne olikin mun mielestä tosi onnistuneita), mutta näköjään just tällaisen luonnollisen lopputuloksen saa tälläkin! Eli just hyvä munkin mielestä – sellainen niin kuin ois ripsaria ilman, että tarvitsee laittaa ripsaria (ja pestä pois) :)

 • Jenn-
  4.7.2018 at 17:15

  Mä luulen, että lapsilla on niin pitkät ripset, kun niihin ei ikinä laiteta mitään, eli ei tule juurikaan mekaanista hankausta.

  Mä huomasin itse, että ripsenpidennysten jäljiltä mun omat ripset oli kärsineet, vaikka jotkut sanoo, ettei omat niistä kärsi. Samoin mun ripset kärsi Sensai 38C ripsarista. Nykyään käytän ihan vesiliukoista ripsaria ja ripset on kyllä palautunut ennalleen.

  • krista
   4.7.2018 at 17:26

   Toi voi olla hyvinkin noin!

   Mä oon myös kuullut, että se ripsien kärsiminen voi olla myös tekijän tekniikasta/taidosta kiinni – mutta en kyllä osaa sanoa, voi olla että näin vaan sanotaan… :) Mulla ehti olla sen vajaa puoli vuotta ja mulla ei ollut (varmaankaan?) juurikaan kärsinyt omat ripset, mutta varmaan jos olisi pidempään käyttänyt, niin silläkin ois voinut olla merkitystä!

 • Lilja
  4.7.2018 at 20:54

  Hienot on!!:) Mielenkiinnolla odotan kauanko tuo sinulla kestää. Mä oon käynyt satunnaisesti ottamassa saman taivutuksen, mutta mun ripsissä ei kestä kovin kauaa…Ehkä ihan max.2 kuukautta. Mutta mulla on tosi suorat ja jäykät ripset muuten..en tiiä vaikuttaako se kestoon. Mut on toi ihana ollut varsinkin lomille ja matkoille.

  • krista
   4.7.2018 at 21:02

   Joo aika näyttää sit sen keston! Mua tosiaan neuvottiin, että kuukauden jälkeen kannattaa käydä sit tosiaan värjäys tekemässä (saan sen ”kaupan päälle”, kun hän olisi halunnut tehdä sen jo ripsienpidennysten poston ”korvauksena”, vaikka se mun mun omaa syytä olikin). Mutta vaikka kestäisi vain sen 2 kk, niin olisin kyllä siihenkin ihan tyytyväinen :) Pidennyksethän mulla kesti oikeastaan vaan sen 3 viikkoa, eli siihen verrattuna kuitenkin huippupitkä aika :)

 • Elli
  4.7.2018 at 20:59

  Kokeilin yumia sen jälkeen kun niitä sen edellisen ripsipostauksen kommenteissa suositeltiin. Mutta olin kyllä pettynyt! Ehkä kun omat ripset on melko hennot, niin väri ja taivutus ei juurikaan tilannetta muuttanut. Ripsivärin kanssa mennään taas ja kärsitään iltainen poisto. Seuraavia vinkkejä odotellessa!

  • krista
   4.7.2018 at 21:34

   No höh! Mutta noin se varmaan just menee, että omat ripset vaikuttaa siihen, kun tässähän ei tule mitään ”lisäkettä”. Mä katselin ennen tuon laittamista googlella netistä, että Yumi oli joissain kuvissa aikamoisen räpsyripsiefektin, mutta joistain jäin kyllä miettimään, että voiko olla… Veikkaisin, että joissain mainoskuvissa oli vähän photoshoppia mukana :D Mutta itsellä näistä tuli oikeastaan aika just sellaiset kuin olin kuvitellut ja mitä kosmetologi kuvaili: että omat ikään kuin ”nostettuna esiin”. Mutta tosiaan ei sellaista kuin mitä pidennyksillä oli – kun nämähän on kuitenkin sitten tosiaan loppupeleissä ”vain” ne omat. Mutta höh harmi, ettei olleet sulle mieleiset!

   Mutta hih joo ehkä mä keksin tähän odysseiaan vielä jonkun uudenkin osan, katsotaan :D

   • coxia
    5.7.2018 at 15:19

    Varmasti oma tilanne vaikuttaa tosi paljon. Mulla on joskus ollu tapana värjäyttää ripsiä silloin tällöin, ja mulla itelläni se pelkkä värjäys saa jo aikamoisen räpsyttimet-efektin aikaan, en tiiä että miten villiks menis sit jos vielä taivuttaiskin 😅

   • coxia
    5.7.2018 at 15:26

    https://www.instagram.com/p/oTZkoJtNgJ/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1gn1ktwvl69mf

    Mulla omat ripset pelkän ripsivärin (tai kestovärin, en oo ihan varma kumpi) kanssa tällaiset, joten voisin kuvitella että ilman photoshoppiakin voi saada mainoskuvia isolla erolla 😊

    • krista
     6.7.2018 at 16:15

     Ihan huikeat! Jos tämä olisi ”jälkeen”-kuvana, niin kyllä saattaisin syyttää photoshoppia :D Tai ainakin ajattelisin, että pakko olla pidennykset. Ihan mielettömät ripset! <3

 • Kattilakoo
  4.7.2018 at 20:59

  Edellisen aiheeseen liittyneen postauksen seurauksena kävin reilu 3 vkoa sitten samassa operaatiossa – ja tykkäsin!
  Nyt vain on ongelmaksi noussut ripsien kasvu/uusiutumiskierto. Kun noi mokomat räpsyt irtoilee säännöllisin väliajoin, eikä ne uusimmat tyngät tietenkään silloin käsittelyssä vielä olleet riittävän pitkiä taipuakseen sen rullan päälle.
  Aion kuitenkin mennä uusintakäsittelyyn loppukesällä – on se nimittäin niin paljon mukavampi herätä aamulla ”silmät päässä” ilman että tarvitsee itse värjätä tai edes taivuttaa ripsiä.
  Kiitos siis vinkistä!

  • krista
   4.7.2018 at 21:39

   Haa, moni teistä siis ehti kokeilla ennen mua! :D Mulle tosiaan suositeltiin, että ”välivärjäys” voisi olla hyvä eli neuvottiin ottamaan kuukauden päähän pelkkä värjäysaika. Eli että silloin nätisti menisi sinne joukkoon. Voisikohan toimia tuohon sun pulmaan…?

   Mutta kyllä samaa mieltä, on kyllä jotenkin tosi kiva, kun on ”ripsarit valmiina” aina :) Ja just se, että ei tarvitse pestä, se on mulle se plussa ylitse muiden :D

 • Ruu
  5.7.2018 at 00:51

  Mulla tuli itse taivutuksista aikoinaan ihan kivat mutta ne kasvuvaiheessa taivutetut silloiset lyhyet ripset alkoi erottua aika nopeasti siitä ripsien rintamasta sellaisina terävinä kulmina ja heti perään kasvaneet uudet suorina eli sitten joutui kikkailemaan vähän taivuttimen kanssa, että menivät jotakuinkin samaan suuntaan. Muuten oli ihan hyvä! Ja hyvänä pysyi n. 2-3 viikkoa. Toivotaan, että muilla on tän menetelmän kanssa kuitenkin parempi meininki.

  • krista
   6.7.2018 at 16:17

   Oiskohan tämä just tosiaan se, mihin ”lääkkeeksi” mulle neuvottiin sitä uusien kasvuvaiheessa olevien ripsien värjäämistä ekan kuukauden jälkeen…? Että jos se sitten saisi ne sekoittumaan paremmin sinne joukkoon… Aika näyttää, toimiiko se!

 • Tilia
  5.7.2018 at 08:23

  Kyllä on taas ihmisen elämä helppoa ja halpaa, kun ei meikkaa kuin pari kertaa vuodessa, jos on jotkut isommat juhlat – eikä aina silloinkaan. Aamulla on niin kiire, ettei ehdi peilikuvaansa ihmetellä ja hyvin on silmät päässä pysyneet. :) Enkä ole aiemmin tajunnut edes nauttia siitä luksuksesta, ettei iltaisin tarvitse meikkejä pestä! (Tämä olisi lohduttanut siinä vaiheessa, kun syöpähoidot veivät tukan lisäksi ripset ja kulmakarvat.)

  • krista
   6.7.2018 at 16:21

   Joo aikaa kyllä säästyy, jos ei meikkaa – ja etenkin siinä, ettei tarvitse pestä pois! :) Mullakin meikkaaminen on nykyisin vähäistä, mutta kyllä mä tavallisesti sen puuterin/ripsarin verran sutaisen, en ehkä joka päivä mutta useimmiten. Ennen lapsia mä olin niitä, jotka ei lähteneet ruokakauppaankaan ilman ripsiväriä, lasten saapuminen mukaan kuvioon muuti kyllä koko homman :D

   Oonkohan mä missään vaiheessa kysynyt tai onko ylipäänsä ok kysyä…? Onko sun syöpähoidot jo taaksemennyttä elämää vai mikä sulla on tilanne? <3

 • Puumis
  9.7.2018 at 11:28

  Mä otin saman satsin ennen lomalle lähtöä (eli tulevana perjantaina kolme viikkoa sitten) ja TYKKÄÄN! Helpotti elämää reissussa huomattavasti, semminkin kun mulla on niin vaaleat ripset että näytän ilman värjäystä oikeasti ripsettömältä. Ja toi ”permanentti” tosiaan eliminoi ripsientaivuttimenkin tarpeen – ripset kiittää! Aamuperusmeikkaus on nyt yksi kerros ripsaria (tuuheutta kaipaan edelleen), puuteria pahimpiin naamakiiltoihin ja punaa huuliin = kolmen minuutin homma. :)