Kutina vs. minä 2-0

Viisi kuukautta sitten kirjoitin kiusallisesta ongelmasta: aaaaaargh-kutisevasta päänahasta.

Nyt olisi varmaan sitten blogiteknisesti sopiva aika kirjoittaa, että kuinka se kaikki oikein ratkesi. Että miten löysin ihanan hyvinvoivan kutsemattoman päänahan ja elämä muutenkin kukoistaa. Voisiko olla joku mainospuhekin: ”tämä-ja-tämä tuote muutti elämäni, en voisi elää ilman sitä”. (sponsored by tämä-ja-tämä tuote)

Ahhaha.

Eli joo en kirjoita. Koska kutisee edelleen aaaaaaargh.

Toissayönä piti keskellä yötä nousta pesemään hiukset Head & Shouldiersilla, koska kutina muuttui aivan sietämättömäksi. Sitten heti helpotti. Myös antihistamiinin otin, tosin en tiedä, auttaako se edes tämäntyyppiseen kutinaan. Sitten märkä tukka tyynyyn ja ahhhh, unta.

En todellakaan selvittänyt hiuksia sen yöllisen pesun jälkeen.

Viimekertaiseen postaukseen sain ihan valtavasti shampoovinkkejä – jätti-iso kiitos edelleen joka ikisestä!

Nämähän taitavat olla vähän tällaisia, että vaan testaamalla sen sitten tietää, mikä itselle sopii. Jollekin joku tuote ratkaisee kutinan ja jollekin (näköjään) ei. Pidän kuitenkin tuota viimekertaista listaa ”tsekkilistanani” ja optimistina uskon, että jotain sieltä vielä löytyy!

Ainakin vinkkejä tuli tosiaan kymmeniä-kymmeniä!

Heti postauksen jälkeen laitoin seuraavaan ruokakauppatilaukseen Urtekramin shampoon (tarjolla olleista valitsin spicy orange blossomin). Se nimittäin oli sellainen helppo ratkaisu, eipähän tarvinnut erikoiskauppoja miettiä. Samalla tilasin saman merkin deodorantinkin.

No, se deodorantti oli ihan tosi hyvä.

Shampoota sen sijaan käytin sitkeästi puolen pullollisen verran, mutta sitten oli pakko myöntää, että just minulle tämä ei onnistunut viemään kutinaa pois.

Seuraavan kokeilemani tuotteen kanssa katselin sitten apteekkivalikoimaan päin. Sieltä tilasin Ducray Sensinol -shampoota. Tällä siis ensin pestään hiukset. Sitten toisen kerran laitetaan päänahkaan, annetaan hetken vaikuttaa ja sitten pestään pois.

Ensikokemus oli orastava optimismi: hei ei kutise! Mutta kahden vuorokauden kuluttua kutina taas alkoi – ja se iski vieläpä hyvin nopeasti. Yhdenkin kerran sanoin Joelille ääneen illalla, että ei hei mahtavaa, mun tarvitse pestä hiuksia tänään. Mutta jo yöllä heräsin sietämättömään kutinaan, noooooouh!

Tavallaan siis toimii ja tavallaan ei vielä niin pitkällä pesuvälillä kuin toivoisin.

Ja jos olen yrittänyt venyttää väkisin pesuväliä kolmeen päivään, on tullut jo niin kova kutina, että siihen ei auta muu kuin se Head & Shoulders.

Okei. No sitten tulevat mahdolliset ratkaisuskenaariot:

1. Sen hyväksyminen, että hiukset vaan pitää pestä joka toinen päivä. Tuntuu vaan jotenkin niin turhauttavalta. Mutta onko sillä nyt sitten niin väliä, onko se pesuväli kaksi vai kolme vuorokautta? Näköjään sitten kai mulle on.

Muutenkin mua harmittaa aina uusien tuotteiden ostaminen (jos vanhoista jää jämiä seisomaan hyllyille), joten näiden ostettujen shampoiden kanssa toimin varmaan näin. Eli käytän pullonpohjat loppuun tällaisella lyhyemmällä pesuvälillä, nielen ärsytykseni ja kestän kutinani.

2. Head & Shouldiers. Herää jo kyllä tällainenkin kysymys: miksiköhän mä oikeastaan yritän etsiä sille vaihtoehtoja, kun se kerran vie kutinan pois? Mitä jos vaan hyväksyisin, että oon sen käyttäjä? Esimerkiksi Espanjassa pärjäilin just sillä tavalla, että pesin kerran viikossa sillä (vai olisiko ollut joku sikäläinen hilseshampoo) ja muut pesut jollain toisella.

Toisaalta haluaisin tieysti löytää jotain, mikä poistaisi ongelman lopullisesti (kun en ole aina siitä kärsinyt) ja haluaisin uskoa, että jotenkin kutisevan päänahan sais vaan palautettua harmoniseen tilaan. Että ei aina pesuväli päättyisi sietämättömään kutinaan ja Head & Shouldiersin hamuamiseen.

3. Tuotteiden testaamisen jatkaminen. No, sitä teen ainakin taas sitten, kun nämä kaksi jo-ostettua shampoota on käytetty loppuun. Joten tuotevinkit edelleen tervetulleita – ja myös vanhan postauksen vinkit ovat tietysti hyvin tuolla tallessa, sieltä olen noita katsellut.

Paljon mainintoja viimeksi siis sai mm. System 4, Bio+, Cutrin Vieno, Decubal ja tuolta mun testaamalta Ducraylta Elution (mulla oli Sensinol) sekä Urtekramilta Tea Tree (mulla oli spicy orange blossom). Ja moni muu!

Pääasiallinen oma hiuspohjaongelmani on siis kutina, ei niinkään punoitus tai hilseily, tai mikään muu silmin havaittava ilmiö (ihottuma tms).

Lisäksi toisena ongelmanani ”liian hellävaraisilla aineilla” pestessäni tuntuu, että hiuspohja ei puhdistu vaan hiukset ovat juuresta rasvaiset jo siinä vaiheessa, kun ne pesun jälkeen kuivuvat. Niin rasittavaa! Ja siitä se kutina sitten alkaa.

Mutta siis rasvoittuvat hiukset – mulla! Mulla, jolla ennen oli pesuväli melkein viikko! Ennen mulla ei hiukset oikeastaan koskaan edes rasvoittuneet. Pesin ne vaan siinä vaiheessa, kun muotoilutuotteita ja lakkoja (oi niitä aikoja) oli käytetty niin paljon, että hiukset muistuttivat harakanpesää. Mutta ei ne olleet juuresta rasvaiset vielä lähes viikon päästäkään!

No, nykyisin ovat.

Nykyisin pesenkin hiukset oikeastaan kahdessa erässä: ensin edestä ja ohimoilta, sitten toisella shampooerällä takaraivosta ja niskasta. Varmaan myös siksi, kun tuota tukkaa on niin paljon. Että shampoo tosiaan osuisi kaikkialle. Kun tuntuu, että osa päästä jää rasvaiseksi, vaikka kuinka huolella pesee.

Usein kutinassa onkin jokin tietty kutiseva kohta (ja se kohta vieläpä vaihtelee), joka myös on alkanut rasvoittua. Onko se kohta vaan jäänyt pesemättä riittävän hyvin?

Taistelu taiteilu kutinan kanssa jatkuu siis edelleen.

Kohtalontovereita?

14

You Might Also Like

 • Heidihart
  13.4.2021 at 15:43

  Mulla on samanlaiset ongelmat ja mäkin oon havainnut että head & shoulders on paras vaihtoehto. Välillä testaan muitakin kampaajan tms. suosituksesta, mutta palaan vanhaan ja hyväksi havaittuun.

  • krista
   13.4.2021 at 18:51

   Joo siis mä oon koko ajan etsinyt tässä ns. jotain, joka mun päälle kävisi – ja sitten hassua, että tuo KÄY, mutta sitä en jostain syystä (mielikuva?) mukamas kelpuuta. Mutta se on se, mitä hamuan, kun kutittaa. Äsken itse asiassa kävin pesemässä hiukset just sillä :D

 • Jenni
  13.4.2021 at 16:24

  Täällä! Oon huomannut, että mitkään hajusteelliset ei sovi. Ja välillä kutisee silti. Kortisoniliuosta apteekista pahimpaan vaiheeseen.

  • krista
   13.4.2021 at 18:53

   Hei saako sitä muuten ihan ilman reseptiä…? Vai pitääkö mennä lääkärin kautta?

   • Lilutin
    13.4.2021 at 21:04

    Saa resepti vapaasti, jääkaapista.

    • krista
     14.4.2021 at 09:09

     Jesh, toi vois olla tarpeeseen, kiitos tiedosta!

 • Soili
  13.4.2021 at 16:32

  Ootko kokeillut hieroa jotain öljyä, esim kookosöljyä hiuksiin, vaikuttaa n 10 min ja sitten normaali pesu. Kutinan syynä voi olla liian kuiva päänahka🙂

  • krista
   13.4.2021 at 18:55

   Mulla on sellainen näppituntuma, että nimenomaan tää liian kuiva päänahka on se syy. En ole kokeillut mitään öljyä! Ihan perusvoidetta yritin syksyllä, mutta hitto kun tällä hiusmäärällä yrittää saada sitä päänahkaan joka puolelle… ja sitten pestyä pois… ei ihan kovin onnistunutta ollut :D Mutta tuota öljyä voisin kyllä kokeilla, kiitos vinkistä!

   Oisko nimenomaan kookosöljy vai käykö joku kaapista…? Vaikka oliiviöljy? (kysyy nimimerkki urpo :D )

   • Minttu MAMI GO GO
    15.4.2021 at 10:58

    Käy!! Kookosöljy on tosi hyvä, mutta jos ei sitä ole niin oliiviöljykin on hyvä! Voi laittaa puolesta tunnista yön yli vaikuttamaan, tekee myös hiuksille hyvää! Yleensä kutina ja nopeasti rasvoittuvat hiukset johtuvat kuivasta päänahasta, samoin sulfaattia sisältävät tuotteet aiheittavat kutinaa, koska ne pesevät liian tehokkaasti ja näin ollen kuivattavat! Hiuspohjan kuorimistakin voi halutessaan kokeilla, sillä aukeaa mahdollisesti tukkeunueet hukoset (joka aiheuttaa, kutinaa, kuivuttaa ja rasvoittumista) ja ihon oma tali pääse tekemään tehtävänsä päänahassa :-)

    • krista
     16.4.2021 at 09:43

     Jesh, tätä täytyy ehdottomasti kokeilla!

   • Soili
    15.4.2021 at 21:41

    Eiköhän se iliiviöljykin käy, tuoksu ei vaan ole niin miellyttävä, mutta pesussahan se lähtee😘

 • Elina M
  13.4.2021 at 17:30

  Mistähän tuo kutina johtuu? Itse ehkä yrittäisin löytää syyn siihen (luultavasti oletkin, ehkä jopa kirjoitit siitä aiemmassa postauksessa, jos vaan lukisin sen, heh). Liian kuiva iho tulee heti mieleen, voisikohan esim omegan syöminen auttaa? Tai voisikohan kutinan syy olla jossain, mitä syöt? Sokeri, viljat, hiilarit? Itselläni on erilaisia ongelmia ihoni kanssa ja valitettavasti olen huomannut, että kahvi aiheuttaa kutinaa. Joskus olen kokeillut olla ilman kahvia ja kutina on helpottanut melko nopeastikin.

  • krista
   13.4.2021 at 18:59

   Tää on oma arvaus, mutta mä veikkaan, että kuivuudesta. Mulla on lapsesta asti siis ollut atooppinen iho (se tosiaan olikin muistaakseni siellä edellisessä postauksessa, hih) ja sitä oon oppinut rasvaamalla hoitamaan ja se pysyy kurissa hyviksi kokeilemillani voiteilla – mutta hiuksiin en ole samanlaisia ”luottotuotteita” löytänyt. Mutta sitten se, että miksi tää ylipäänsä kolmisen vuotta sitten alkoi, en tiedä. En pitäisi mahdottomana, että olisin herkistynyt jollekin aineille, tulihan mulle se allerginen reaktio ripsienpidennyksistäkin. Jotenkin mä uskon, että tämä talttuisi vaan löytämällä sellaiset pesu/hoitoaineet, jotka omalle iholle sopii. Mutta tosiaan en varmasti tiedä – voisi olla ihan paikallaan käydä vaikka jollain ihotauti(?)lääkärillä joskus koronan jälkeen.

 • Saija
  13.4.2021 at 17:52

  Aqualan L perusvoide tehosi mulle. Eli hieroin hiuspohjaan (mulla lyhyet, mutta todella paksut hiukset) ja annoin vaikuttaa useamman tunnin ennen pesua. Voi vaikka saunaan mennessä laittaa ja sitten pyyhe pään ympärille löylyjen ajaksi. Toistin tätä jokusen kerran ja kutina on nyt helpottanut. Tuo kookosöljy on myös hyvä, mutta ei auttanut ainakaan mulla niin hyvin kuin tuo Aqualan L.

  • krista
   13.4.2021 at 19:01

   Haa, tätä voisin kokeilla, mulla on tuota! Syksyllä yritin muutamalla perusvoiteella, mutta niin, että ikään kuin pesin sillä voiteella. Ei ollut tosiaan mikään helppo juttu tällä hiusmäärällä saada sitä osumaan päänahkaan kaikkialle… :D Ois tarvinnut jonkun apurin varmaan, täytynee pyytää Joelilta apua. Mutta tuota en hoksannut kokeilla, että antaisin vaikuttaa, kiitos vinkistä! Mulla on iholle muutamia luottotuotteita (Ceridal oil, punainen Apobase, Avene XeraCalm), joita voisin kans kokeilla tällä tavalla vaikuttamalla!

   • PikkuMyy
    18.4.2021 at 22:02

    Samaa meinasin ehdottaa, että kokeile Aqulan L, ja just silleen että antaa vaikuttaa useemman tunnin. Lapset kun oli vauvoja ja tuli karstaa päänahkaan niin Aqulan L ”liotus” auttoi aina.

 • Anna
  13.4.2021 at 17:56

  Pakko huikata yksi multa kutinan vienyt shampoo, eli Nordica Siberican White Cedar -shampoo. Omani ostin aluksi Tallinnan myymälästä mutta koska en ole siellä päässyt käymään sattuneesta syystä, niin olen tilannut Tallinkilta. Ja pullo maksaa alle 7 euroa muistaakseni ja on ihanan tuoksuista myös. Samaan sarjaan kuuluu myös hoitoaine ja tehohoito, nekin mulla on ja niitä käytän välillä myös. Välillä kokeilen jotain muuta kuivan päänahan shampoota, mutta olen todennut, että mulla auttaa tuo. Kannattaa kokeilla!

  • krista
   13.4.2021 at 19:02

   Jesh, kiitos vinkistä! Googlasin jo ja hyvältä näytti!

 • Heli
  13.4.2021 at 18:04

  Ekokampaaja suositteli catteco shampoopalaa. Omaa kokemusta ei ole.

  • krista
   13.4.2021 at 19:03

   Kiitos vinkistä, googlasin tämänkin! Mulla on vähän (kröhöm) aukko näiden palatuotteiden käyttämisessä, mutta varmasti pitäisi ohittaa vaan omat pinttyneet tapansa!

 • Hanna
  13.4.2021 at 18:41

  Hyvin saman kuuloisia päänahan ongelmia täälläkin, itsellä on auttanut Rausch Willow bark treatment shampoo. Omaksi ongelmaksi epäilen hiivan liikakasvua tai tali-ihottumaa.

  • krista
   13.4.2021 at 19:06

   Kiitos, toikin näyttää testaamisen veroiselta! Onko sulla punoitusta? Mä oon tuota serrobooista ihottumaan (eli tali) just miettinyt, mutta mulla ei mielestäni punoita juurikaan, kutisee vaan. Mutta just tuollaisten miettimiseen oon ajatellut, että voisi käydä ihan alan lääkärillekin näyttämässä joskus myöhemmin, jos ei kotikonstit millään meinaa tepsiä.

 • Vaeltajatar
  13.4.2021 at 19:25

  Minun superkutisevaan päähäni tehosi yhdistelmä Urtekramilta: Teatree-shampoo ja Nordic Berries – hoitoaine. Tällä tavoin ei tarvitse pestä aamulla ja illalla hiuksia 😅. Minulla tämä on perinnöllistä ja ilmeisesti päänahassa. Isä ei myöskään olemaan vuorokautta ilman hiusten pesua.

  • krista
   14.4.2021 at 09:18

   Apua jos pitäisi pestä vaikka tuolleen aamulla ja illalla, niin eihän mun tukka kuivuisi koskaan! Tää joka toinen päivä peseminenkin tuntuu jatkuvalta pesemiseltä… Mutta se on varmasti pitkälti myös tottumiskysymys. Ja tosiaan perimälleen ei mitään voi (esimerkiksi meillä tämä atopiaan taipuvuus) ja sen kanssa sitten vaan elellään <3
   -
   Hitsi mua harmittaa, kun Urtekramilla ei ollut tuota Teatreetä just silloin nettikaupassa ja otin tuon toisen, joka tosiaan ei multa vienyt kutinaa pois - ja nyt en sitten tiedä, oisko tuo Teatree kuitenkin voinut viedä :D

 • lukija
  13.4.2021 at 20:23

  Ikinä koskaan oo aiemmin kommentoinu, mut nyt oli pakko oma kokeilu jakaa. Eli mulla kans se sama, eli ei mitään näkyvää syytä kutinalle mut se oli kaameeta. Googlailin aikani ja lähin kokeileen nimenomaan kuivan päänähan hoitoa. Eli normi shampoon(mulla xz niittyvilla) sekaan sokeria ja tällä päänahan kuorinta, hommasin myös semmosen shampooharjan(tokmanni 2,99€) millä oikeen kunnola saa sitä harjattua/hangattua. Sit pyyhekuivaus, kunnon hoitava hiusnaamio sillä harjalla hangaten päähän, huuhtelu, kuivaus ja viimeistely system4 seerumilla. Kerran viikossa tämä kunnon käsittely, muina päivinä hellävaranen shampoo ja seerumi. Hiukset pesen päivittäin fyysisen työn ja liikunnan takia ni pesuväliä ei voi pidentää vaan heti just tuo kutina alkaa.
  Tällä keinoin on nyt aisoissa pysyny jonkusen viikon ja olo on suorastaan huojentunu ku tartte päätä raapia koko ajan:)
  Toivottavasti löytyy joku apu, on nimittäin ärsyttävää tuo kutina:D

  • lukija
   13.4.2021 at 20:34

   Sen verta pakko jatkaa tähän et pointti on nimenomaan tuossa kuorinnassa et samoten ku muuallaki kropasa ni ihoahan se on ja kuorinta poistaa kuollutta ihoa ja näin ollen vastaanottaa kosteutusta paremmin:)

  • krista
   14.4.2021 at 10:02

   Oooooo kiitos, tätä kyllä testaan! Noita System4:n tuotteita on nyt kyllä kans niin paljon kehuttu, että se taitaa olla seuraava tuote, mitä näiden nyt käytössä olevien jälkeen ostan!

   Mutta iso kiitos siis, voisin kokeilla just kuorinnan kautta!

 • Tarina
  13.4.2021 at 20:25

  Hei, antihistamiinia voi tosiaan käyttää päänahankin kutinaan. Voi kokeilla esim joka toinen päivä -annostelua, esim iltaisin ennen nukkumaanmenoa.
  Olen ymmärtänyt, että päänahan kuivuudesta huolimatta tiheät pesut olisivat se ratkaisu. Noita Aqualan L-keinoja joita on mainittukin, kannattaa kokeilla. Itse välttäisin hajustettuja tuotteita kuin myös valitettavasti luonnonkosmetiikkaa, koska niissä on usein allergisoivia ainesosia (vaikka ovatkin luonnosta).

  Terveisin itsekin kutiseva lääkäri 😅

  • krista
   14.4.2021 at 10:16

   No mahtavaa, mä oonkin miettinyt, että toimiikohan antihistamiini vai ei! Mulla on siis nokkosihottumaan taipumus, johon tarvitsen antihistamiinia silloin tällöin, niin niitä samoja voisin ottaa siis tähänkin kutinaan pahimmillaan. Kiitos tästä tiedosta!

   Aqualan-L saikin muuten monta mainintaa, sekä täällä että Instassa, joten se kyllä menee testiin! Hajusteettomia muissa tuotteissa välttelenkin, mutta shampoissa hajusteettomuus+tehokkuus on ollut sellainen yhdistelmä, mikä ei ole vielä löytynyt. Kun olen käyttänyt hajusteettomia shampoita, ne ovat olleet sitten myös niin mietoja, että tuntuu että hiukset ovat tosiaan rasvaiset heti pesun jälkeen. Pitää varmaan vaan jatkaa etsintää! Mieluiten haluaisin löytää just hajusteettoman!

   Luonnonkosmetiikkaa tosiaan usein suositellaan, mutta uskon, että se on enemmänkin sellainen ”helppo” yleissuositus ja muilta arvoiltaan tietysti hyvä ja monelle se käy omalle ihotyypille – mutta tosiaan allergisoivia ainesosia on luonnossakin ja etenkin näin atooppisena herkkäihoisena pitää olla tarkkan. Esimerkiksi kasvohoidossa sain tosi hyväksi suositellusta ja hellävaraiseksi vähäallergisoivaksi mainostetusta luonnonkosmetiikasta punaturvonneet kasvot puoleksi päiväksi :D Mutta tietysti sekä niissä että apteekkituotteissa että markettituotteissa on paljon erilaista, joku sopii ja joku ei. Itselleni tutuin tapa on tuonne apteekin puoleen katsominen, mutta pääasia, että sopiva tuote just löytyisi :)

 • Sumonen
  13.4.2021 at 21:18

  Viimeeksi jo teki mieli huudella, että ”minä tiedän, minä tiedän”. Miehellä nimittäin kutisemisongelma ja siihen auttoi Lushin I love juice shampoo, mutta sen tekeminen on lopetettu, nouuuuuuuu! Ollaan siis etsinnän edessä itsekin taas 😒. Mutta tulipas mieleen, että kerran se siun kampaaja on tehny aina ihmeitä, niin josko ottaisit yhteyttä häneen ja pyytäisit ratkaisua? Nyt kun ei pääse kampaamon tuoliin muutoin istahtamaan, niin josko tukisit häntä ostamalla reilun tuotepakin kotiin?

  • Anomuumioriginaali
   14.4.2021 at 08:12

   Mä mainitsinkin tämän jo vanhassa postauksessa, mutta miehelle tiedoksi, että mulla toimii kutinaan Lushin Honey I washed my hair ja Soak and Float! Kannattaa ehkä kokeilla! Tuota teillä käytössä ollutta en ehtinyt ite kokeillakaan.

  • krista
   14.4.2021 at 13:04

   Noilla on kyllä niin mieleenpainuvat nimet, että melkein jo sen takia täytyy testata – jäi ihan mieleen sieltä aiemmasta postauksesta, että ”se jolla oli hauska nimi” :D

   Ja hyvä ajatus, Paulilta voisi tosiaan kysyä vinkkejä ja tuotteita tähän pulmaan!

 • Mai
  13.4.2021 at 21:24

  Päänahan kutina on kyllä niin ärsyttävä vaiva! Mulla on toiminut Urtekramin aloe vera -shampoo. Kuivimpina aikoina oon myös hieronut pesun jälkeen päänahkaan Dermosilin aloe geeliä. Se on tosi hyvä – hajusteeton, edullinen, riittoisa, kosteuttaa, rauhoittaa, eikä hiukset jää yhtään rasvaiseksi, vaikka en siis pese sitä edes pois. Dermosililla on muitakin huippuja tuotteita kuivalle ja kutisevalle iholle. Esim Sensitive-sarjan suihkuöljykin on tuon aloe geelin lisäksi mahtavuutta. Ilahduttavan edullisiakin ovat :)

  • krista
   14.4.2021 at 19:58

   Oi joku tuollainen hiuspohjaan jätettävä geeli (jos ei siis tee likaisen näköiseksi) ois kans kiva kokeilla, kiitos vinkistä!

 • Vierailija H
  13.4.2021 at 21:35

  Minulla on System4 ja Vieno auttaneet jonkin verran antihistamiinin ohella, seuraavaksi kokeiluun lähtee jokin teepuuöljyä sisältävä tuote, sillä kun pitäisi olla hilsettä estävä (kutina tuntuu tulevan kuivasta päänahasta, jossa kuollut solukko/hilse alkaa kutittaa), antibakteerinen ja kosteuttava vaikutus.

  • krista
   14.4.2021 at 20:00

   Tuo System 4 taitaa olla mulla nyt ihan se seuraava, jota lähden testaamaan, niin moni sitä suositellut!

   Ja ai tuolla teepuuöljyllä ois tuollainen vaikutus, kuulostaa hyvältä… Ai sen takia sitä Urtekramin teepuutakin ehkä just suositellaan!

 • Tiina
  13.4.2021 at 21:48

  Ootko kokeillut Sim Systemsin tuotteita? Esim System 4 Climbazole Shampoo 2 on hoitoshampoo kuivan hiuspohjan ongelmiin. Antihistamiinia löytyy myös mm Lomudal silmätipoista, myös pipetteinä eli sitäkin vois kokeilla suoraan päänahkaan.

  • krista
   14.4.2021 at 20:01

   En ole – vielä! Mutta nyt viime postauksen ja tän postauksen perusteella se taitaa olla tosiaan se seuraava, jota lähden testaamaan! Hauska idea myös tuo silmätippojen laittaminen päänahkaan, ei kai kirvele tai jotain…? Toisaalta eihän ne (toivottaavasti!) kirvele silmiäkään :D

 • Saara
  13.4.2021 at 21:55

  Hei!

  Meillä vauvan päähän kertyi karstaa, minkä seurauksena pikkuinen raapi päätään. Neuvolassa osattiin suositella La Roche Posayn Lipikar Syndet Ap suihkunestettä ja mainostettiin tämän sopivan koko perheelle kuivan ihon hoitoon. Vauvan päänahan kunto parani tällä valmistella ja omankin päänahan kutina helpotti kun sekoitin nestettä shampooseen. Todella riittoisa pullo maksaa apteekissa 18 €.

  Toivottavasti löydät itsellesi sopivan valmisteen:)

  • krista
   14.4.2021 at 20:02

   Ei hitsi nyt kun sanot, niin me ostettiin aikoinaan vauvan karstaan kans jotain – ettei ois ollut just tämä! Googlauksen perusteella pullo näyttää tutulta. Missäköhän se ois…? Mä veikkaan, että meiltä löytyisi tätä puoli pullollista… jostain, pitääpä etsiä!

 • Anniina
  13.4.2021 at 22:58

  Täällä, kutina ja kun en osaa olla raapimatta saan rikki ihon. Vähän myös kuivuutta/hilsettä tätä myöten. Mutta en ole head and shouderiin lähtenyt. Puolisolla lyhyet hiukset ja käyttää sitä ja ei auta kutinaan tai hilseeseen mut ei osaa siitä poiskaan kun jotenkin sen hilseen poistuminen välillä sillä onnistuu ☹️

  Pitää lukea kaikki vinkit ja testailla.
  . Itsellä vähän auttanut 4systemin oil cure. Päänahalle hoitoaineena hierotaan ja annetaan olla. Pitäisi kokeilla mitä kampaaja vinkkasi että laittaa sen vaikuttamaan jo ennen suihkua jos se olisi se.

  Olen myös laittanut öljyä päähän kutinan vähennykseen.

  Mutta syy miksi päänahka on tässä tilassa olisi kiva saada selville. Itsellä tämä vaiva nyt noin 3v ja ennen sitä ei ongelmaa.

  • krista
   14.4.2021 at 20:03

   Mulla on ollut suunnilleen sama kuin sulla, kolmisen vuotta. Jännä kyllä, kun sitä ennen ei tosiaan ollut ollenkaan tällaista vaivaa!

  • Nro26
   15.4.2021 at 10:19

   Mulla lähti kuivan päänahan kutina ja hilseily Ducralin 6 viikon kuurilla, joka on tarkoitettu kuivalle päänahalle (nimessä on DRY), mä suosittelen sitä! Olen jotenkin ymmärtänyt että ne Ducralin muut shampoot on tarkoitettu, että käytettäisiin jonkun tuollaisen kuurin jälkeen ikäänkuin jatkohoitona.

   Mulla ei ole ikinä ennen ollut kuiva päänahka, vaan pikemminkin rasvainen, joten hoidin sitä ennen kookosöljyllä, joka auttoi kyllä väliaikaisesti. Nyt ei ole jotenkin enää niin kuivakaan, että voihan olla että se mun kuivuustulkinta meni kuitenkin jotenkin vähän pieleen.

   Toisaalta nyt pesen Yliopiston Apteekin kuivalle päänahalle tarkoitetulla shampoolla, ja se on ollut hyvä, että en sitten tiedä.

   Ihan vasta osui muuten jostain silmiin, että shampoossa ongelmia aiheuttaa yleensä liian korkea ph, eli päänahalle pitäisi olla vähän hapanta.

   • krista
    16.4.2021 at 09:48

    Hei tuossa happamuusjutussakin voisi olla jokin juju, ainakin käsisaippuoista oon kans lukenut vastaavaa, että ph:lla on merkitystä – ja mullehan jotkut käsisaippuat saa ihon ihan kirkumaan ärtymystä…

    Tuota Ducralia on muuten myös nyt usein suositeltu! Ehdottomasti menee testiin!

 • Sanna
  13.4.2021 at 23:05

  Minulla kutinaan auttoi System 4: in oil cure. Haudehoitona pidin hiuksissa 30 min pyyhkeen alla, saunassakin istuin aineet päässä. Suosittelen!

  • krista
   14.4.2021 at 20:03

   Tää System 4 saa kyllä tosi monta ääntä, tätä mä kyllä tosiaan testaan!

 • Sus
  14.4.2021 at 00:39

  Tähän viimeksi mainittuun luotan minäkin, atoopikkona. Saman firman hellä shampoo (päivittäiseenkin pesuun) ja viikoittain tuo öljyhoito. Ainoa mikä auttaa ja toimii…

  • krista
   14.4.2021 at 20:05

   Jesh mahtavaa, testiin menee täälläkin!

 • Anniina
  14.4.2021 at 07:50

  Ja tajusin taas että minkä jälkeen itsellä tämä ongelma alkoi käytin yhdessä vaiheessa kuiva shampoota. Ja sen x ajan käytön jälkeen ongelmat alkoivat ja en ole enään käyttänyt sitä mutta se taisi päänahan vahingoittaa mutta miten sen saisi kuntoon.

  Pitää lukea idet jos joku niistä olisi toimiva

  • krista
   14.4.2021 at 20:07

   Mä taas oon jossain vaiheessa ajatellut, että auttaiskohan kuivashampoo :D Joten hups enpä taidakaan mennä kokeilemaan sitä! :D Toivottavasti löytyy sullekin joku sopiva ratkaisu!

  1 2