Kaakelivinkkejä otetaan vastaan!

Ääk mikä mussa on vikana? Kodinkunnostusinnostusta pukkaa päälle sellaista vauhtia, että Joelkin jossain vaiheessa pysähtyi kysyvästi katsomaan. Arvasin kyllä, mitä se tarkoittaa:
”Ei, en ole raskaana.”

Kun vaatehuoneensiivous valmistuu, puutalossa aletaan (toivottavasti) hommiin entisen saunan/tulevan kodinhoitohuoneen kanssa.

Mutta hitsi sitten tuo keittökin mietityttää…

Mähän esittelin meidän Karibia-keittiötä (silloin vielä vähän vaiheessa; täällä) ekan kerran jo tämän blogin alkuaikoina. Silloin taisin käyttää sanaa väliaikaisratkaisu. Ha! Ei todellakaan! Me tykätään tuosta niin paljon, että ei todellakaan aiota rempata sitä miksikään muuksi ihan lähiaikoina!

värikäs keittiö

Mutta pari juttua siellä silti tekisi mieli toteuttaa.

Ensinnäkin: uudet kaakelit tuohon ”välitilaan”.

Muuttorempan yhteydessä Joel maalaili vanhat kaakelit Ronseal-kaakelimaalilla. Tulos on kamala. Epätasainen, valuva ja kaikin puolin ruma. Kaakelimaalin idea hyvä, toiminta… …tai sit me ei vaan osattu. Ruma se on.

ronseal kaakelimaali tulos

Toiseksi: uusi työtaso.

Muovinen työtaso päällystettiin silloin dc-fixillä. Se on ollut budjettiratkaisuna oikein hyvä, mutta nyt neljän vuoden jälkeen päällyste on vaurioitunut lieden edestä. Helpolla (ja halvalla) päästäisiin tietysti tekemällä uusi dc-fixaus, mutta jos laittaisimme keittiöön uudet kaakelit, samalla olisi kiva kyllä hankkia tuohon uusi työtasokin. Haaveilen puisesta (Punavuoressa mulla oli täydellinen työtaso keittiössä; luultavasti kyllä jotain uhanalaispuuta, kun oli niin megahieno), vaikka se ei maailman käytännöllisin tietysti olekaan.

dc fix rikki

Kolmanneksi: liesi ja lavuaari.

Ja jos laitettaisiin keittiöön uudet kaakelit ja jos sen myötä laitettaisiin myös uusi työtaso, olisi kiva uusia samalla myös keittiön liesi ja lavuaari. Ovat nimittäin vanhat (ja erityisesti liesi tosi ruma ja pinttyneen likainen) ja enää melkeintoimivat. Yksi lieden levyistä ei toimi, ja lavuaarin hanakaan ei käänny; ominaisuus, mitä ei tajunnut tarvitsevansa ennen kuin se puuttuu.

*******

Olen tässä viime vuosina aina silloin tällöin googlaillut ja kuvagooglaillut pitkin nettiä, haaveissani löytää sellaisia portugalilaistyyppisiä (myös Marokko käy :D ) laattoja (mieluiten yksittäin ostettavissa olevia), jossa jokainen olisi eri kuviota. Mutta hitsi – ei ole toistaiseksi tärpännyt! Lattialaattoja kyllä löytää sekä sellaisia, jossa vaikka neljän kuvion sarja toistuu. Mutta en halua sellaisia ”tää jäljittelee portugalilaista henkeä” vaan sellaista oikeaa, tiedättehän. Enkä mitään sinisävylaattaa, mitä näyttää jostain syystä olevan tarjolla. Ja jos jostain olen löytänyt suppeasti jotain tiettyä kuviota, mutta en sellaista mun estetiikkasilmää miellyttävää ja meidän värimaailmaan sopivaa.

Vaikka siis tällaista, tällaista tai tällaista.

Oon jopa jo miettinyt (en maininnut vielä Joelille) kaakelitoiviomatkaa Portugaliin tai Marokkoon :)

Meidän portaikon suhteen (täällä) sain toteutukseen asti johtaneet mahtavat vinkit ja inspiraatiot täällä kommenteissa. On ihan pakko kokeilla samaa uudestaan kaakeleiden kanssa!

Tietääkö joku, mistä tuollaisia haavelaattojani saa? Nettitilaus ulkomailtakin käy (jos suht luotettava taho).

 

 

PS. Pahoittelen mahdollista julkaisuviivettä kommenteissa – roskapostisuodatin näköjään suodattaa automaattisesti linkilliset (etenkin ulkomaille johtavat) mulle hyväksyttäväksi. Mutta klikkailen ”hyväksy, hyväksy” aina niin nopeasti, kun näen, että uusia kommentteja tuolla on!

32

You Might Also Like

  • krista
   29.1.2016 at 16:33

   Just tällaista! Mutta ehdottomasti kirkkaamissa väreissä – ehkä Suomeen on tuotu näitä ”skandinaavisystävällisissä” sävyissä. MUTTA selvittämällä laatan nimen ja googlaamalla saattais löytyä samaa värikkäänä jostain maailmalta!

 • Tiiana
  29.1.2016 at 16:18

  http://www.terraviiva.fi käyppä kurkkaan ;)

  • krista
   29.1.2016 at 16:34

   JESH!!! Hyvältä näyttää! Tähän en ollut aiemmin törmännytkään. Ehkä vähän rajallinen valikoima, mutta jos tuolta saisi osan (siellä oli just oikeita sävyjä) ja sit yhdistäis johonkin muuhun…. Kiitos!

   • krista
    29.1.2016 at 16:37

    Nyt löytyi lisää – iiiihania! Tekevätköhän tilauksesta vai pitäiskö matkustaa Turkuun (on lähempänä kuin Portugal) hipelöimään ja juttelemaan lisää…. Uuuh!

   • krista
    29.1.2016 at 16:46

    En kestäääääh miten ihania!!!! Nää on ihan mun: https://www.instagram.com/p/6kyTHaBmIp/?taken-by=terraviiva

   • Piipo79
    29.1.2016 at 22:42

    Kannattaa ottaa samaa laattasarjaa (koko ja paksuuserot) ja jopa samoissa laatoissa eri poltoissa boi olla isojakin eroja. Nimim.yhdet laatat joutui käydä liikuttamaan takaisin kauppaan 2-3mm paksuuseton vuoksi. Ne on törkeen järkyn näköiset jos eri paksuiset.

 • Tarja
  29.1.2016 at 16:22

  besttile.ie

  • krista
   29.1.2016 at 16:39

   Nonni! Täältähän alkoi löytyä, tuollakin aivan ihania! Onko kokemusta tuon tahon toimituksista/luotettavuudeta?

 • cpop
  29.1.2016 at 16:40

  Tuli tuosta puisen tason käytännöllisyys aspektista mieleen että mites jos siinä puun päällä olisi lasi? En tosin tiedä näiden hintoja tai teidän budjettejakaan (:D) mutta siis itse olen miettinyt että jos joskus harkitsisin puista tasoa keittiöön, niin ehdottomasti hommaisin siihen lasin päälle.. Tosin miun tänhetkinen ”unelma” keittiötaso olis sellanen betoniversio, mikä työstämällä tehdään tasaiseksi ja kiiltäväksi.. Ja ei kaakeleita miulle (vaikka nuo portugalilais/marokkolais kaakelit on i-h-a-n-i-a), inhoan niitten puhdistamista vaan tapetoitu ja lasipäällystetty seinä.
  Teidän on seuraava reissu suunniteltava portugaliin/marokkoon ja otettava yksi matkalaukku tyhjänä mukaan, että voitte täyttää sen kaakeleilla :D :D

  • krista
   29.1.2016 at 16:44

   Hmm toimisikohan lasi työtasolla…? En ole tullut ajatelleeksi! Vai onko rikkoutumisvaara, hmm… Keittiön ruokapöydän päällähän meillä on lasi ja se on paras ratkaisu IKINÄ. Helppo pyyhkiä ja helposti siisti.

   Puhdistaminen? Nääh me mitään puhdisteta :D

   • cpop
    29.1.2016 at 17:03

    Itsellä ei ole kokemusta, mutta olen jostain television ”rakennamme unelmakotimme mädänneestä vesitornista 1,2miljoonalla”-tyylisistä ohjelmista näitä bongannut :D Varmaan niihin laitetaan jotain ”turvalasia” !?

    • krista
     29.1.2016 at 21:13

     Just sama budjetti kuin meillä :D :D :D

  • cpop
   29.1.2016 at 16:53

   Ja tuli nyt vähän hitaalla sytytyksellä mieleen, että onhan espanjassakin paljon noita aivan järjettömän kauniita laattoja! Mietin vaan, että kun te kerran jo tiedätte sen paikan sieltä päin jonne voitte mennä (; hahaha

   http://www.tierrayfuego.com/Ceramic-Tile/index-terra-nova-decorative-white-spanish-ceramic-tile.html

   • krista
    29.1.2016 at 16:56

    Uuuuuu! Mä oon haaveillut tänä talvena uudesta Espanjan-kuukaudesta, joten…. JOOOOEEEEEL! :D

 • Katzq
  29.1.2016 at 16:55

  Oletko ajatellut sitä että lattialaattoja voi laittaa myös seinään? Me tehtiin näin kun haluttiin takkakulmauksessa oleva puiden säilytystila laatoittaa samalla laatalla kuin lattia siitä takan edestä. Lattialaatta on yleensä kestävämpi ja siksi myös painavampi, tämän kun ottaa huomioon kiinnityksessä niin pitäisi onnistua niilläkin!

  • krista
   29.1.2016 at 16:57

   Hmm totta! Ehkä vois siis katsella ilman rajoittuneisuutta myös lattiaan tarkoitettuja… Jotenkin mä oon ajatellut, että ne on sellaisia iiiisoja. Mutta onhan niitä varmasti pienempiäkin!

   • Katzq
    29.1.2016 at 17:02

    Joo kyllä niissäkin on paljon valikoimaa koonkin suhteen vaikka itse päädyttiin kun niihin isoihin! :D

    • Katzq
     29.1.2016 at 17:04

     Kuitenkin*

 • -Jenni-
  29.1.2016 at 16:59

  Veikkolassa on laattatukku. Siellä itse käväistiin ku remppaa tehtiin.

  • krista
   29.1.2016 at 17:00

   Kiitti, googlaan!

 • A
  29.1.2016 at 17:18

  Käykääpä tsekkaamassa Decor H Albertinkadulla (www.decor.fi). Ainakin vuosi sitten heidän valikoimastaan löyty yhtä sun toistakin marokkolaista laattaa. Valikoima on kaikin puolin laaja, värimaailmasta löytyy mistä valita ja palvelukin on hyvä! Löysimme tuolta keittiön välitilassa ihanan turkoosin ”pillerilaatan”

  • krista
   29.1.2016 at 17:26

   Kiitos! Ensisilmäyksellä nettisivu näytti haaleanvaalealta, mutta sehän se just on, että ilman suosituksia on vaikea tietää, oisko siellä kaupan (tai sivuston) uumenissa SITTENKIN just sopivaa piilossa. Kiitos, käyn!

   • A
    30.1.2016 at 12:09

    Nettisivujen perusteella en minäkään olisi tuonne eksynyt, onneksi kävelin vahingossa sisään 😀

 • PikkuKirppunen
  29.1.2016 at 17:31

  Vähänkö on hienoja nuo laatat!
  Laattavinkeistä mulla ei oo hajuakaan, mutta vaihtoehtovinkiksi; kui ois joku kiva lasi siihen? Tai sit ihana tapetti jonka päälle kirkas lasi?

  Jos en muuten väärin muista, niin tuo keittiö-bloggaus oli aikanaan eka sun blogin juttu, jonka päädyin klikkaamaan auki jotain-mitä-ikinä-lie googlaillessani – ja jonka jälkeen oon seurannu blogia.

  • krista
   29.1.2016 at 21:15

   Oi, Karibia-keittiö toi sut tänne ja ihan virtuaalikaveriksi asti! <3
   -
   Hitsi mä oon nähnyt noita lasisysteemeitä aiemmin, mutta jotenkin en ole tullut ajatelleeksi, että se vois olla "meitä". Mutta se VOIS! Ehdottomasti mietintään! Siihen pitäis sit vaan löytää joku ihan vau-efektinen tapetti. Se oiskin sitten taas uudenlainen etsimisprojekti :D

   • Tilia
    29.1.2016 at 21:23

    Lasin alle voi laittaa mitä vaan – kangasta, lasten piirustuksia jne. Ei ole pakko rajoittua tapettivalikoimiin ja jutskia lasin alla voi myös vaihtaa mielen mukaan.

    • krista
     30.1.2016 at 00:10

     Tosi hyvä idea!

 • Hm
  29.1.2016 at 20:03

  Miksi puutaso ei sovi keittiöön? Meillä on ollut aina eikä mitään ongelmaa. Pitää vain hyvin käsitellä. Nykyään on saarnitaso. Aivan upea. Sisustuslaasteista saa myös kivan välitilan jos ei halua kaakelia. ABL laatoilla on myös hyvä valikoima.

  • krista
   29.1.2016 at 21:20

   Olinkohan mä vaan neuroottinen sen mun tason kanssa, vai oisko se sit vaan ollut jotain poikkeuspehmeää puuta… Sen pinta oli TÄYDELLINEN ja mä about hengelläni ja mielenterveydelläni yritin varjella sitä naarmuuntumiselta :D Kun olin jo myynyt asunnon ja seuraava omistaja kantanut ensimmäisiä laatikoita sisään (kävin siis vielä jotain hakemassa sieltä itse pois), näin että seuraava omistaja oli nostanut tasolle jonkun painavan laatikon ja NAARMUTTANUT SEN. Piti kerätä kaikki maailman itsehillintä, että en ois alkanut kirkua, että ÄLÄ NAARMUTA MUN KEITTIÖTASOJA! :D :D :D :D

   • Kata
    29.1.2016 at 21:54

    Moi, mulla on ollu vuosia puiset työtasot keittiössä — aluksi sinkkuna, sittemmin mieheni (suurin riskitekijä puutasoille <3 ) kanssa ja nyt lapsiperheenä eläessä. Asunto on kyllä jo toinen, mutta puutasot halusin ehdottomasti edelleen. Paras kikka on aluksi hölvätä niiiiiiiiiin paljon öljyä ja kyllästää tasot, että lähes kelluvat öljyssä. Ensin parin päivän välein, sitten harventaen, kunnes päätyy johonkin 2-3 kk öljyämisväleihin. Aika nopsasti sitä paitsi keittiön tasot öljyää. Mutta joo, me tehdään keittiössä paljon, ihan koko ajan siellä joku touhuaa. Kaikkea kaatuu, marjoja leviää, puuroa kuivuu pintaan — ja silti, ehkä hyvän öljykerroksen ansiosta, tasot ovat oikein kauniit ja hyväkuntoiset. Kannatan siis puutasoja ilman mitään suojalasia, ruokapöydässähän se lasi on varmaan kätevä, mutta työtasoista tuntuu jotenkin menevän se puun tunnelma, jos lasin laittaa päälle :)

    Kuvia keittiöstä odotellessa :)

    • krista
     30.1.2016 at 00:12

     Musta ei ollut öljyäksi silloin yksinasuessakaan; kahdesti taisin öljytä ja asuinkohan mä siinä sen 7 vuotta :D Korvasin sen sillä neuroottisella suojelemisella :D

     Mutta siis mä RAKASTIN niitä. Sellaiset mä oikeasti-oikeasti haluaisin nytkin. Ja eiköhän meille sellaiset tule :)

     • Laura
      18.2.2016 at 11:39

      Meillä oli vanhassa kodissa tasot jostain Bauhausin mäntylevystä, joka vahattiin tummanruskeaksi. Ja käsiteltiin jollakin öljyllä, en tiedä, mies teki. Lopputulos oli hyvin samanoloinen kuin teidän muovitaso, mutta puuta. Ja hyvin helppohoitoinen.

  • krista
   29.1.2016 at 21:21

   Kyllä! Etenkin yksittäisiä tosi-tosi kauniita tuolta löytyy! Hmm ehkä voiskin keräillä laattoja sieltä täältä aina sopivien tullessa eteen!

   • lilah
    29.1.2016 at 22:35

    Laattojen paksuuksissa voi olla eroja, mikä voi tehdä haastavaksi yhdistellä ihan sitä sun tätä. Tai siis jos haluaa helposti puhtaanapidettävän tasaisen laatoituspinnan.

    • krista
     30.1.2016 at 00:14

     Helposti puhtaanapidettävän? :) Montakohan kertaa elämässäni mä oon pyyhkinyt kaakeleita – ehkä viisi? Tosi helppoa! :D Eli joo, paljon kuvioita, ettei roiskeet näy! :D

 • lin
  29.1.2016 at 21:45

  Eihän se puutaso edes näy teidän tavaramäärän alta ;) Ei vaan, kyllähän ne puutasot on ihan käyttöön tarkoitettu, ei vain katseltavaksi. Ja mun mielestä elämän pitää näkyä. Jos tulee naarmu,niin sitten tulee. Hulluksi siinä tulee jos, varsinkin lapsiperheessä, yrittää jotain pintaa varjella. Tosin ei tarvitse ehdointahdoin valita herkkiä materiaaleja.
  Meillä on muuten välitilassa lasi ja sen takana vaaleahko yksivärinen maali. Kun päälläon ledinauha niin kaikki tahrat näkyy jotenkin tuplana, ensin siinä lasissa ja sitten vielä varjo. Ehkä efekti ei ole niin selvä jos on kuvioita siellä lasin alla. Muuten tykkään lasista, ei oo mitään saumoja pyyhittävänä.

  • krista
   30.1.2016 at 00:16

   Heeei, vaikka ei uskoisi, keittiön työskentelypinnat meillä pyyhitään joka ikinen päivä! :) Tulosta vaan ei ole kovin usein näkyvissä :D

   Mutta joo, mä luulen, että en olisi niin naarmuneuroottinen nyt lapsiperhe-elämässä enää. Ei vois olla, kun niitä tulisi kuitenkin, huolehtisi niistä tai ei :)

 • Hm
  29.1.2016 at 22:02

  Just näin. Öljyämisellä välttää paljon ja ne voi aika ajoin hio ja lakata uudelleen. Eleltiin 3 v edellisessä ja tammitasot oli lähes kuin uudet. Nyt saarnipuiset on kauniit mutta osoittanut myös kestäväksi. Muuhun en vaihtaisi :)

 • Kati
  29.1.2016 at 23:10

  http://www.mxkivi.com

 • Jp ja kirppu
  29.1.2016 at 23:19

  No kaakeleista en tiedä mitään, ja ohitin ne Ikean välilevyillä. Mutta samalla pakko suositella kodinkoneissa ja tasoissa Ikeaa. Ei hemmetti miten positiivisen yllättynyt oon. Alle 5500e ja saatiin iso keittiö, liesituuletin ja valojärjestelmä ja laminaattipintainen mittatilaustaso muiden tasojen kanssa.

  Niin ah onnellinen siellä olen (vaikka mun ruuanlaitto määrä ei kovin kummoinen ole) 😀

 • Laurakaisa
  30.1.2016 at 00:59

  Meillä on sekä keittiön tasot että tiskipöytä koivuliimapuulevyä, eikä edes se tiskipöytä ole miksikään mennyt – se asennettiin sinä iltayönä kun sitten lähdettiin Silvan ikäistä kuopustamme synnyttämään. Osmo Colorin Topoil on hyvää kamaa. Ja koivu nyt tietysti lähtökohtaisesti aika kova puulaji.

  Meillä on säilytetty tiskipöydällä kaikkea mahdollista märistä astioista kokonaiseen silliin (jep, tosin silli sai vähän reippaanlaiset lähdöt kun huomasin puolison sen siihen lätkäisseen…) ja tuota Osmoa on laitettu lisää reilu puoli vuotta sitten hanan ympärille, eli en usko että normaalissa tasokäytössä tarttee edes neljän vuoden välein käsitellä uudestaan. Ja kun osmotetun pinnan hioo sellaisella ihan ohuella teräsvillalla, tulee supersileä ja silkkinen pinta puutasoon. En vaihtais omia mihinkään, en tuota tiskipöytääkään vaikka olin erittäin skeptinen sen suhteen alussa.

 • Tiina
  30.1.2016 at 08:49

  Meidän tutut maahantuo ihania Meksikolaisia Talavera-laattoja, sellaisia espanjalais/portugali-tyylisiä värikkäitä laattoja. http://www.mxkivi.com

 • Tanja
  30.1.2016 at 09:02

  Täällä juurikin samanlaisia haaveita! Ne välitilan kaakelit uusiksi ja pinttyneet tasot uusiksi! Ulkomailla juuri näkee just sellasia kaakeleita joita haluaisin mutta hemmetti ei tästä maasta ilmeisesti mistään. Ehkä joskus ostan yksivärisiä laattoja ja maalaan niihin itse jotain hauskaa.

 • Emma
  30.1.2016 at 11:26

  Terraviivan ihanat laatat vois sopia teille http://www.terraviiva.fi/welcome/ . Upeita ja suomalaista käsityötä.

  • Emma
   30.1.2016 at 11:28

   Nyt vasta huomasin et joku oli jo maininnut aikasemmin :D

 • Ode
  30.1.2016 at 12:26

  En tiedä ehdottiko joku jo tätä, mutta välitilaan helppo ja helposti siivottava on lasi. Laseja saa eri värisinä tai kirkkaan alle voi laittaa jonkun tapetin. Meillä tuli keittiöremontin myötä keittiön välitilaan maitolasi ja voi luoja mä rakastan sitä!! Älyttömän helppo pyyhkäistä puhtaaksi, ei turhia saumoja, joihin töhnät jää kiinni. Lasiin voi vielä käyttää ihan mitä vaan puhdistusainetta eikä mene pilalle. Ja lasitussilla voi pintaan kirjoittaa pus-pusviestejä miehelle :)

 • vannikkila
  30.1.2016 at 22:10

  Harmi, että oon nyt vain puhelimella. Tää aihe jotenkin kutsuu mua :D

  Joku mainitsi tapetti+lasi yhdistelmän välitilassa. Meillä on sellainen kodinhoitohuoneessa ja on kyl hyvän näköinen (vaikka edellisten omistajien laittama ja itse en ko kuvaa olisi taustalle valinnut – ja siis silti kehun!). Mieti jos voisit taustalle valita jotain yhtä räväkkää tapettia ku teidän yläkerrassa?

  Mun pitää vähän googlailla ennen kuin voi antaa kommenttini työtasoon. Olen nähnyt sisustusohjelmissa jotain lasimaista, jonka sisään on ”valettu” joko lasia (kierrätystä) tai vaikka simpukoita (matkamuistoja yms) ja niistä on tullut tosi hyvän näköisiä. En vaan muista mitä se aine virallisesti oli, ni parempi ensin selvittää ja kertoa sit lisää :D

  (Meillähän just etsitään keittiöön lattia- ja välitilanlaattoja. Syy vain ikävämpi kun pitää tapella tiskikoneen asentaneen yhtiön kanssa vesivahingon korjaamisesta)

  • krista
   30.1.2016 at 23:55

   Hitsi täytyypä kuvagooglata tuollaisia välitilaratkaisuja lisää! Ja todellakin just tuollainen tapetti se pitäis olla kuin makkarissa! Harmi, että tuossa mallistossakaan ei ole enää niin kivoja (oon yrittänyt metsästää ulkomaisia nettikauppoja myöten), mutta ehkä joku tulee kuin salamana eteen! Hei laita Instaan kuva siitä teidän lasiratkaisusta! Kiinnostais :)

   Ja auts tuolle vesivahingolle… Ne korvaavat kuitenkin? Vai vakuutus? Mälsää.

   • Vannikkila
    1.2.2016 at 10:58

    Asennusyhtiön vakuutus korvaa. Tai jos vakuutus ei korvais, ni se yhtiö on korvausvelvollinen kuitenkin. Onneksi. :D

    Mä kaivan sulle joskus kuvan siitä välitilasta. Nyt just vaan kuvaa vähän haastava ottaa, ku kodinhoitohuone on täynnä sen remontin takia.

    Mut nyt etin sen tasojutun!

  1 2