Pitäiskö siivota…?

Heippa vaan täältä:

Ajattelin aamulla, että tänään en bloggaa vaan käytän kerrankin aamupäiväpäikkärit tämän kotikaaoksen taltuttamiseen. Voisin vaikka viikata näitä pyykkejä:

Jos mä vielä venytän tätä hetken, lapsi ehtii herätä päikkäreiltä enkä mä sitten ehtinytkään. Vaikka yritin. Ja halusin. Ja oikeasti aioin.

(ääntelyä itkuhälyttimestä)

Kas näin.

You Might Also Like

 • Kukkanen (Ei varmistettu)
  28.5.2013 at 12:04

  Meillä koti näyttää aikalailla samalta ja mulla oli sama aikomus tänä aamuna. Mutta aikomukseksi se taas jäi. Sen sijaan heiluttelin kahvakuulaa omalla aurinkoisella terdellä! :)

  • Kristaliina
   28.5.2013 at 12:05

   Oooo, paljon parempaa ajankäyttöä kuin siivoaminen!

 • Marjooo (Ei varmistettu)
  28.5.2013 at 12:18

  Iik, tulisin hulluksi, jos meillä näyttäisi tuolta :D Ja en nyt tarkoita tätä niin, että ”Kamalaa, minkä näköistä, siivoaisivat edes joskus!” :D Vaan tarkoitan tätä niin, että oma mieleni kaipaa – vaatii – joskus jopa neuroottisesti siisteyttä ja järjestystä ympärilleen.. Välillä sekin on todella rasittavaa :D

  Kyllä meilläkin toki on toisinaan aika sekaista ja pölyistä, mutta kauaa en kykene sellaista katsomaan. Välillä olisi ihana vain antaa tavaroiden kasaantua ja pölyn kertyä. Suurin neuroottisuuteni koskee keittiötä. En vain VOI jättää illalla keittiötä epäjärjestykseen ja likaisia astioita edes tiskialtaan ihan vierelle ja tästä syystä olen kerran jos toisenkin siivoillut keittiötä ja täytellyt tiskikonetta keskellä yötä.

  Mutta teillä ei kuitenkaan näytä likaiselta. Mielestäni siinä menee raja. Yhdet ystävämme meinaan eivät todennäköisesti siivoa juuri koskaan. Siellä saa aina varoa mihin istuu, kun kaikki paikat ovat mm. ihan tahmeita. Yök. :D

  Niin me kaikki vaan olemme (jälleen kerran) erilaisia :)

  • Kristaliina
   28.5.2013 at 12:29

   Mun onkin pitänyt moneen kertaan kirjoittaa mun ”valikoivasta siivousneuroottisuudesta” :) Varmasti jossain vaiheessa kirjoitankin, mutta tiivistäen näin: mä kans pidän likaista ja sotkuista ihan eri asioina. Meillä ei esim. koskaan lillu likaiset astiat tiskialtaalla, ja astianpesukone pyörii joka yö – ja ulkorapaa ei kanneta sisälle (kengät pois ja rapavaatteet eteiseen) jne.

   Mutta sitten taas tavarat saavat tipahtaa käsistä tasan siihen, mihin sattuvat tipahtamaan – ja siihen ne sitten jäävätkin :) Meillä molemmilla Joelin kanssa on aika pitkälle hioutunut sotkunsietokyky, me ei vaan nähdä tätä kaaosta ympärillämme :)

   Joo, jotkuthan eivät pysty tyyliin töissä keskittymään, jos työpöytä on epäjärjestyksessä. Mä en kuulu niihin ihmisiin – apua oisittepa nähneet mun työpöydän :D

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  28.5.2013 at 12:19

  Ihanaa,en siis ole ainoa jolla aina jää aikomukseksi!;) Eilen piti,tänään piti,huomennakin pitäisi..Saa vaan nähdä koska ajatukset muuttuvat teoiksi.Musta alkaa tuntua,ettei kysymykseen ”Mitä sä täällä oikeen päivisin teet?” riitä kohta enää selitykseksi ”No kun piti juoda kahvia kun sain tytön nukkumaan ja sitten se heräs ja sitten sitä ja sitten tätä ja sitten jo tulit kotiin jajajajaja…”:D (Oikeasti olen vaan laiska,mutta pirullisesti koitan sysätä syytä viattoman lapsen niskoille:D)

  • Kristaliina
   28.5.2013 at 12:24

   Tsihihihi juuri näin! :)

  • Kristaliina
   28.5.2013 at 12:25

   …ja APUA kun tuo napero oppii puhumaan ja voi sanoa isille, että ”no ei täällä mikään kiire ole ollut” :)

 • JonnaH. (Ei varmistettu)
  28.5.2013 at 12:34

  Yksi syy lisää, miksi en halua lapsia… Mulla on niin perfektionisti luonne kämpän kanssa, että alan melkein siivoaan kylässäkin, jossa WC-paperirulla telineen päällä on pölyä.. (mun on ihan pakko pyyhkäistä ne pölyt wc-paperilla pois…) Joutuisin tuosta sotkusta varmaan suljetulle osastolle hoitoon… :D

  • Kristaliina
   28.5.2013 at 12:38

   Tsihihi näistä meidän sotkuista kyllä oikeasti pitää syyttää vaan vanhempia :D

   Lapsen lelut on olisi itse asiassa tosi nopea kerätä kasaan lelukoppaan. Mutta toisaalta, kun se kuitenkin ne kohta uudestaan levittää, niin… :)

 • minä-tässä-hei
  28.5.2013 at 12:37

  Meilläkin on jatkuva pyykkikaaos… Ja muutenkin tavarat tippuu just siihen missä ne on. Mutta ennen lapsen syntymää meillä oli kyllä aina hurjan siistiä :) Määrää olen kans samaa mieltä siinä, että sotku ja likaisuus ei kulje käsi kädessä. Tosin siivousta helpottaisi, jos kaikkialla ei olisi jotain roinaa….

  • Kristaliina
   28.5.2013 at 12:41

   Niin joo, vaikka tosiaan just JonnaH:lle kirjoitin, että kaaos on itse asiassa aikuisten syytä, niin pyykin määrä meilläkin on kyllä kasvanut eksponentiaalisesti lapsen myötä. Miten sitä voi olla koko ajan niin paljon, vaikka kone pyörii jatkuvasti. En tajua.

   Joel kans välillä yrittää ehdottaa, että kaikille tavaroille olisi omat paikkansa. Mutta kun niitä tavaroita on niin paljon – ei ole maailmassa niin paljon paikkoja :D

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  28.5.2013 at 12:38

  Haha, ihan kauheeta! Miten te mahdutte edes kävelemään tuolla?

 • Kristaliina
  28.5.2013 at 18:41

  Tshih sisällä, mutta se ei kuitenkaan tainnut liittyä kodin sotkuisuuteen :)

  Joo, mekin tehdään jonkinasteinen siivous (riippuen vieraista ja varoitusajasta), kun joku on tulossa kylään. Se on kyllä tehokas tapa saada lisämotivaatiota hommaan :)

  Samaa mieltä: sotkua saa olla, muttei likaa!

 • MirvaK
  28.5.2013 at 14:14

  Ihan kuin meillä nyt. Ja mullakin oli tänään tarkoitus siivota, mutta aamupäivä meni sosetalkoissa (ja kun neiti ei nukkunut kuin 30min). Sitten ajattelin, että siivoan keskimmäisen kerhon aikana, mutta ystävältä tuli viesti että lähdenkö lenkille. Enhän mitenkään voinut olla lähtemättä. Lenkin jälkeen suihkuun ja tähän koneelle hiukan huokaisemaan. Nyt voisi aloittaa… mutta näköjään vaunut heiluvat ja kohta on haettava keskimmäinen kerhosta. Sitten sapuskaa ja suunta kohti esikoisen kevätjuhlaa. Huomenna sitten…

  • Kristaliina
   28.5.2013 at 18:37

   Voin kuvitella! Ja sulla siellä useampikin ”liikkuva tekijä”, mulla on yhtä häsellystä jo tän yhden kanssa :)

 • Kristaliina
  28.5.2013 at 18:35

  Mä kans käytän – ja itse teen sitä ihan siitä syystä, että mä tarvitsen just tällaista hiljaista omaa jumitusaikaa. Jolloin voin vaan olla; vastapainoksi sille, että taas Silvan herätessä jaksan touhuilla ja höpsötellä. Joku koneella jumitus saattaa kuulostaa ajan haaskaamiselta (toisin kuin siivoaminen mukamas – ha!), mutta mun hyvinvoinnin kannalta se on olennaista :)

  Hih oikein bongattu tuo kirja – ostettiin se just Arabian katufestareiden kirppiksen omalta pihakirppikseltä. Silva sitä kovasti ”lukee”, Silvan yleisin leikkitekniikka on se, että se bongaa jonkun kivan esineen, kantelee sitä ympäriinsä ja ihmettelee sitä yhdessä äidin/isin kanssa, sitten näkee jonkun muun esineen, ottaa sen ja jättää edellisen siihen jne. Siksi on ihan kiva, että leluja on ripoteltuna ympäriinsä – on hurjasti virikkeitä ja napero viihtyy tosi hyvin leikkeissä ihan kotosalla :)

   

  • Kahvittelija
   28.5.2013 at 19:44

   Sama mulla, on pakko saada se oma hetki koneella blogaten tai muuten vain netissä surffaten ja kahvia juoden, ei muuten pysty loruttelemaan, laulamaan, konttamaan kilpaa, tanssimaan, hassuttelemaan ja ties mitä muuta sirkuspellen hommaa päivän aikana tekee vauvan iloksi. 

   Meillä on mun miehen kanssa toimiva systeemi: molemmat saa aamuisin hetken aikaa olla koneella (mies lukee uutisia, mä Lilyä…) ja juoda kahvia rauhassa. Muuten vois olla aika aamuäreä fiilis :)

 • Ella F.
  28.5.2013 at 15:43

  Hehee, meillä on ihan samanlaista juurikin tällä hetkellä. Ja naurattaa ne neurootikot, jotka kauhistelee, oma siskoni on yksi sellainen valkoisessa kuutiossa (avotakkaan kuvatussa sellaisessa) asuva. Kas kun täällä ei ole likaista, täällä on vain sotkuista. Todella sotkuista. Mutta minkäs teet, koti on pieni ja meitä on kolme.

  • Ella F.
   28.5.2013 at 19:10

   Just näin :) Kohta se herää kuitenkin, yhdet kahvit AINAKIN on saatava juoda rauhassa, aurinkoinen päivä menee hukkaan sisällä touhutessa ja sitäpaitsi kohta on taas sekaista ovat myös omat argumenttini.

 • JP ja Kirppu
  28.5.2013 at 18:48

  A-n-o-p-p-i hyökkää kohta kylään. 10min pikasiivous suoritettu, kunhan kukaan ei vaan avaa vaatehuoneen ovea ;) ………

 • Melina G
  28.5.2013 at 19:09

  Jokin aika sitten kiersi sisustusblogeissa semmoinen tältä meillä näyttää oikeasti -haaste. Vähän niin kuin se Naked Truth kauneusblogeissa. Mä vaan ihmettelin, miten niillä voi oikeasti olla sotkuisenakin noin siistiä! Niin että oliko tää nyt Kristaliina sun vastine tuohon haasteeseen? :-) 

  Mä oon itse hiukan neuroottinen siivouksen suhteen (meillä käy siivooja kerran viikossa, ja silti imuroin itse joka päivä), mutta silti: kyl noi lapset saa aina ihan järjettömän kaaoksen aikaiseksi. 

  Huoh. 

 • Sarppa (Ei varmistettu)
  28.5.2013 at 19:38

  Meillä on aina tuollaista. Ja pahempaa, ruokia lattialla ja seinissä ja sohvissa ja ja ja.. kenkiä joka huoneessa, vaatteita siellä sun täällä. Ja leluja! Sekin on sikäli ihme, ettei meillä kumpikaan lapsista juuri millään leiki koskaan.

  Kaikki tämä, vaikka käytän järkkäilyyn ja siivouksene päivittäin aikaa vähintään parista tunnista useampaan. Huoh. Älä siis Kristaliina välitä, se helpottaa. N. 20 vuoden päästä.

 • Heliann
  29.5.2013 at 00:24

  Vertaistukea =D  :) Jotenkin olen luullut aina, ettei kellään muulla ole näin sotkuista… =D  Tuo pöytä tuossa olisi voinut olla meidän keittiönpöytämme…. ja nuo pyykit. Joskus aina käy niin, että joutuu pesemään vaatteita uudelleen ihan vain siksi, että ne ovat ajelleet liian kauan pölyttymässä sen läjän tietämillä, jonka alta saattaa löytyä puhtaan pyykin kori…? Ja kyllähän meillä siivotaankin joskus, ainakin silloin kun tiedetään että tulee vieraita. Tosin se siivoaminen on vain sellaista tavaroiden tunkemista jokapaikkaan, minkä jälkeen on aina kaikki pitkän aikaa hukassa.

 • SatuK
  29.5.2013 at 13:01

  Eihän tuolla oo kun vähän tavaroita siellä täällä, kyllä ne kerkii myöhemminkin :) Mutta se mikä pisti silmään on se että teillä on vieläkin lattiat vuorattu matoilla, meinaateko kuitnekin ottaa kesäksi pois? :)