Kaakelivinkkejä otetaan vastaan!

Ääk mikä mussa on vikana? Kodinkunnostusinnostusta pukkaa päälle sellaista vauhtia, että Joelkin jossain vaiheessa pysähtyi kysyvästi katsomaan. Arvasin kyllä, mitä se tarkoittaa:
”Ei, en ole raskaana.”

Kun vaatehuoneensiivous valmistuu, puutalossa aletaan (toivottavasti) hommiin entisen saunan/tulevan kodinhoitohuoneen kanssa.

Mutta hitsi sitten tuo keittökin mietityttää…

Mähän esittelin meidän Karibia-keittiötä (silloin vielä vähän vaiheessa; täällä) ekan kerran jo tämän blogin alkuaikoina. Silloin taisin käyttää sanaa väliaikaisratkaisu. Ha! Ei todellakaan! Me tykätään tuosta niin paljon, että ei todellakaan aiota rempata sitä miksikään muuksi ihan lähiaikoina!

värikäs keittiö

Mutta pari juttua siellä silti tekisi mieli toteuttaa.

Ensinnäkin: uudet kaakelit tuohon ”välitilaan”.

Muuttorempan yhteydessä Joel maalaili vanhat kaakelit Ronseal-kaakelimaalilla. Tulos on kamala. Epätasainen, valuva ja kaikin puolin ruma. Kaakelimaalin idea hyvä, toiminta… …tai sit me ei vaan osattu. Ruma se on.

ronseal kaakelimaali tulos

Toiseksi: uusi työtaso.

Muovinen työtaso päällystettiin silloin dc-fixillä. Se on ollut budjettiratkaisuna oikein hyvä, mutta nyt neljän vuoden jälkeen päällyste on vaurioitunut lieden edestä. Helpolla (ja halvalla) päästäisiin tietysti tekemällä uusi dc-fixaus, mutta jos laittaisimme keittiöön uudet kaakelit, samalla olisi kiva kyllä hankkia tuohon uusi työtasokin. Haaveilen puisesta (Punavuoressa mulla oli täydellinen työtaso keittiössä; luultavasti kyllä jotain uhanalaispuuta, kun oli niin megahieno), vaikka se ei maailman käytännöllisin tietysti olekaan.

dc fix rikki

Kolmanneksi: liesi ja lavuaari.

Ja jos laitettaisiin keittiöön uudet kaakelit ja jos sen myötä laitettaisiin myös uusi työtaso, olisi kiva uusia samalla myös keittiön liesi ja lavuaari. Ovat nimittäin vanhat (ja erityisesti liesi tosi ruma ja pinttyneen likainen) ja enää melkeintoimivat. Yksi lieden levyistä ei toimi, ja lavuaarin hanakaan ei käänny; ominaisuus, mitä ei tajunnut tarvitsevansa ennen kuin se puuttuu.

*******

Olen tässä viime vuosina aina silloin tällöin googlaillut ja kuvagooglaillut pitkin nettiä, haaveissani löytää sellaisia portugalilaistyyppisiä (myös Marokko käy :D ) laattoja (mieluiten yksittäin ostettavissa olevia), jossa jokainen olisi eri kuviota. Mutta hitsi – ei ole toistaiseksi tärpännyt! Lattialaattoja kyllä löytää sekä sellaisia, jossa vaikka neljän kuvion sarja toistuu. Mutta en halua sellaisia ”tää jäljittelee portugalilaista henkeä” vaan sellaista oikeaa, tiedättehän. Enkä mitään sinisävylaattaa, mitä näyttää jostain syystä olevan tarjolla. Ja jos jostain olen löytänyt suppeasti jotain tiettyä kuviota, mutta en sellaista mun estetiikkasilmää miellyttävää ja meidän värimaailmaan sopivaa.

Vaikka siis tällaista, tällaista tai tällaista.

Oon jopa jo miettinyt (en maininnut vielä Joelille) kaakelitoiviomatkaa Portugaliin tai Marokkoon :)

Meidän portaikon suhteen (täällä) sain toteutukseen asti johtaneet mahtavat vinkit ja inspiraatiot täällä kommenteissa. On ihan pakko kokeilla samaa uudestaan kaakeleiden kanssa!

Tietääkö joku, mistä tuollaisia haavelaattojani saa? Nettitilaus ulkomailtakin käy (jos suht luotettava taho).

 

 

PS. Pahoittelen mahdollista julkaisuviivettä kommenteissa – roskapostisuodatin näköjään suodattaa automaattisesti linkilliset (etenkin ulkomaille johtavat) mulle hyväksyttäväksi. Mutta klikkailen ”hyväksy, hyväksy” aina niin nopeasti, kun näen, että uusia kommentteja tuolla on!

32
Like

You Might Also Like

 • Puuraitti
  31.1.2016 at 09:04

  Tampereelta löytyy yritys, jonka omistajat asuvat 100-vuotiaassa hirsitalossa ja valmustavat/tuovat mm. marokkolaisia laattoja. http://www.viinikantahti.com/

  • krista
   31.1.2016 at 11:27

   Näitä olinkin käynyt ennen kurkkimassa, mutta en oikein löytänyt – mutta ihan niin kuin tuolla ois nyt ollut enemmän kuin silloin! Pari potentiaalista, hmm… Kiitos vinkistä!

 • Jennie
  31.1.2016 at 17:36

  Me laitettiin keittiöön Marrakech Designin laattaa (vähän samantyyppistä kuin tuo sun suunnitelma) niin että lähes joka laatta on eri kuviolla, tuli ihan hauskannäköinen :) Mulla ois ollu toisena vaihtoehtona laittaa tapettia ja siihen päälle jotain lasia tai muuta läpinäkyvää kestävää materiaalia (oon nähny yhdessä keittiössä sellaisen joka ei ollut lasia mut en nyt muista matskua). Hitsi vähän harmittaa kun tätä ei saatu toteutettua meidän keittiöön, koska mulla oli sitä varten tosi kiva tapettikin jo olemassa.. Mut vanhan talon kivihormissa ei ois tapetti kestänyt kiinni, oli pakko laittaa laattaa. Mulla oli Pip Studion Brocante tapetti mielessä (päässee nyt johonkin muualle), mut joku sen tyyppinen vois sopia teillekin,maybe..?

  • krista
   31.1.2016 at 17:45

   Aijaijai, miten tekis mieli nähdä toi! Hitsi OISKO sulla jotenkin helposti kuvaa siitä saatavilla, että miltä se teillä näyttää…? Ois iiiiihanaa, jos lähettäisit vaikka meiliin! Ihan hurjasti kiinnostaisi nähdä, että millainen siitä tulis!

 • Annu
  31.1.2016 at 20:27

  Kaakelit pois, tapetti tilalle ja pleksi päälle!
  Tulee ehkä halvemmaksi?
  On myös olemassa semmosta levyä väliseinän, mutta en tiedä ovatko sävyt pelkkiä hillittyjä, eikä pirskahtelevia kuin te :)

 • Ansku
  3.2.2016 at 11:59

  Hei! Teillä näyttäis aika pieni olevan toi välitilapinnan tarve ja varmasti upeita otoksia lomamatkoilta. Parhaat tunnelmakuvat painettuna noihin välitilakoloihin ja vielä värien mukaan kuvat! Esim . Decotek taisi olla yksi firma ja muitakin löytyy välitila omalla kuvalla googlaamalla :) !

 • Niiuska
  22.2.2016 at 12:40

  Heippa, vahingossa päädyin blogiisi ja voi miten kiva se onkaan! Marokkolaisista laatoista tuli mieleen yksi Marokkolainen kauppa http://www.marrakech.fi/ jossa syksyllä Kouvolan liikkeessä näin kauniita sellaisia. Tiedän, että he käyvät pari kertaa vuodessa Marokossa, heiltä voi tilata tarvittaessa esim. varmaan laattoja, käsityönä tehtyjä tuotteita, joiden tekijät tiedossa. Niin ja en ole kaupan omistaja eikä tämä ole maksettu mainos :) Tykkäilen vain heidän jutuistaan.

  • krista
   22.2.2016 at 13:04

   Oi! Nettikaupassa laattoja ei näkynyt, mutta RAKASTUIN noihin pesualtaisiin… Nyt kuumeisesti mietin, että minne meille saataisiin sellainen :) Kiitos vinkistä ja tervetuloa lukijaksi blogiin! :)

  1 2