6+1 hamstrattavaa tavaraa Espanjaan

Joitain Suomen asioita tulee kyllä Espanjassa ikävä! No, monia läheisiä tietysti, ja toimiihan meidän yhteiskunnassakin aika moni juttu tosi hyvin – mutta tässä ajattelin nyt ottaa vähän tällaisen materialistisemman lähestymistavan.

Kuten sen, miten ikävä meillä viime talvena oli Suomesta saatavia hajusteettomia (ja pyykille hellävaraisia) pesuaineita. Muistan oikein hekumoineeni ajatuksella, että uuuuuuh sit jossain vaiheessa Suomeen palattua oma pyykki ei enää haise metrien päähän. Eikä haalistu – hitsi että harmittaa moni pesuaineiden takia kulahtanut lempivaate!

Omia pesuaineita emme sentään sinne kuljeta, mutta joitain sellaisia tuotteita on, mitä todellakin hamstraamme. Koko talven tarpeiksi, kiitos! Viime vuonna me jo todettiin, että näitä tarvitaan – ja vierailijoiden kysellessä tuliaistoiveita näitä (yllättäviäkin) juttuja me pyysimme aina tuomaan.

Joten vinkkinä Espanjaan (tai erityisesti Fuengirolaan) talvilähtijöille: näitä me ainakin hamstraamme Suomesta mukaan!

disclaimer: En voi vannoa, etteikö jotain näistä vastaavia tuotteita sieltä löydy (etenkin jos alkaa etsimällä etsiä, lähtee isompaan kauppaan jne), mutta ainakaan me ei joko törmätty lähikaupoissa tai vaihtoehtoisesti me koettiin Suomesta tuodut tutut versiot paremmiksi.

Hamstrausvaivan verran paremmiksi.

1. Xylitol-pastillit

Kaksi suomalaisille lapsille tuttua juttua ei vaikuttanut olevan siellä niin yleistä kuin meillä. Ensimmäinen oli nuo meidän must, eli xylitol-pastillit, ja toinen…

2. Lasten hammastahna

Nyt jälkikäteen tuntuu jopa hassulta: eikö siellä tosiaankaan ollut lapsille tarkoitettuja miedompia hammastahnoja…? Ehkä jotain olikin? No, me tuodaan nämä joka tapauksessa kotoa  – myös siksi, että toinen lapsi ei hyväksy muita hammastahnoja kuin tämän yhden. Muumilla mennään siis Espanjassakin.

3. Pamol F

Tähän super-super-superiso hamstraussuositus, jos teidän lapset tuota tykkää käyttää! Me meinattiin olla viime vuonna ihan pulassa, kun sikäläiset nestemäiset särkylääkkeet maistuivat tosi pahoilta ja toinen lapsi ei hyväksynyt niitä ollenkaan. (paitsi myöhemmin vähän saatiin menemään kermavaahtokikalla)

Onneksi kuitenkin sitten saatiin tutuilta ensihätään paketti näitä, ja sen jälkeen saatiin vierailijoita tuomaan aina lisää. Selvitin jo myös silloin viime talvena, että nettiapteekistakin voi näitä (ja muita reseptittömiä tuotteita) tilata Espanjaan asti.

Mutta Pamol F:ää ehdottomasti kannattaa viedä mukana (jos sitä on tapana käyttää), siellä ei tällaisia vastaavia ainakaan viime talvena ollut!

4. Värinkerääjäliinat

Pyykinpesuun liittyen. Mä vielä kakistellen hyväksyn (kun on pakko) ne megahaisevat pesuaineet, mutta ilman värinkerääjäliinaa en pyykkiäni pese. Terveisin pyykinpesuneurootikko. Näitä lähtee siis pakettikaupalla mukaan.

Mutta joo, muutama viime vuoden talvivierailijamme saattoi vähän ihmetellä, kun pyysin tuliaisiksi juuri värinkerääjäliinoja. Anteeksi mitä? No värinkerääjäliinoja värinkerääjäliinoja! Tietysti! Joka kodin perusjuttu, heh.

5. Hajusteeton hiuslakka

Otan myös muutamia muita LV:n tuoksuttomia tuotteita mukaan jos laukkuun mahtuu, mutta hajusteeton hiuslakka on ehdoton. Viime vuonna kävi näin. Sikäläiset hiuslakat haisee joko kamalille tai vielä kamalammille.

Ja siis kaikki kosmetiikka siellä siis haisee ihan kamalalle, tarkennettakoon. Mutta monen muun tuotteen kanssa tulen toimeen tuoksullisenaki, mutta hiuslakan kanssa en. Tai siis lapsi ei hyväksy äitiään sen jälkeen, kröhöm.

6. Niiskuneidin selvityssuihke

Tietysti tämä! Viisi pulloa selvityssuihketta lähtee mukaan, ja mahdollisesti tätä sitten ”tilataan” vierailijoita lisää, jos ei meinaa riittää. Ihan ehdoton pitkätukkaperheessä!

+1: Maitohappobakteerit

Oliko se lie osaamattomuuttamme ja kielitaidon puutetta, mutta viime vuonna maitohappobakeeritablettien loputtua emme onnistuneet saamaan apteekista vastaavia. Vauvoille tarkoitettuja tippamaisia tuotteita kyllä olisi ollut, mutta jostain syystä aikuisille tai isommille lapsille tarkoitettua maitohappobakteeria siellä ei tunnistettu.

Monia-monia muitakin tuttuja tuotteita toki viedään mukanamme, mutta nämä ylläolevat siis ylittävät hamstrauskynnyksen mallilla ”tarvitaan koko talven tarpeiksi”.

*******

Joo. Tällainen hassu ja ehkä jopa vähän kummallinen lista, myönnettäköön.

Tuleeko kenellekään mieleen vielä jotain muuta hamstraussuositeltavaa tuotetta, jota olette akuutisti kaivanneet ulkomailla? Meidän rekkakuljetus tietty lähti jo, mutta lentomatkatavaraan vielä ehtii  mukaan – vinkit tervetulleita!
(tällä stressipäällä en yhtään ihmettele, vaikka unohtaisin jotain olennaista)

16

You Might Also Like

 • A
  7.11.2017 at 12:42

  Me kuljetettiin jo viikon matkalle oma hajustamaton pyykinpesuaine (huoneistossa pesukone siis, niin tiedettiin että pestään pyykkiä). Hauska sellainen pieni minigrip pussi valkoista jauhetta käsimatkatavaran kanssa matkustavalla ;) Värikeräysliinoja en kyllä hiffaa yhtään ;D Teidän matkalla toki pyykinpesuainetta tarttisi paljon enemmän (mutta oisin ehkä itse pakannut sinne rekkaan mukaan). Niin joo ja kun oon iät ajat nauranut suomalaisille jotka vie aurinkorannikolle omat juhlamokat, niin viimeisimmillä reissuilla on muutamille kaupunkilomille pakattu mukaan paketillinen omaa tummapaahtoista lempparikahvia (on tiedetty että ko. maassa kahvi on joko tuplasti suomen hinnoissa tai hyvää tummapaahtoista kahvia ei löydy helposti). Espanjaan tai Italiaan en kyllä kahvia pakkaisi, sieltä saa hyvää kahvia :)

  • krista
   7.11.2017 at 17:29

   Mekin ollaan Thaimaahan viety omat pyykinpesuaineet :D Mikäs se nyt olikaan sen käsinpesujauheen nimi (sitä ei taideta enää valmistaa), hitsi nyt pätkii… Sellaisia pieniä paperisia pusseja vietiin sitä mukanamme! Mutta puoleksi vuodeksi nelihenkinen perhe tarvitsisi kyllä tosiaan aika paljon jauhetta :D Toki olisi voinut pari pakkausta laittaa mukaan, niin olisi edes alkuajaksi riittänyt :)

   Espanjassa itse asiassa kahviloiden kahvi oli usein aika pahaa, pakko myöntää :D Sellaista aika kitkerää… Mutta mä nyt muutenkin useimmiten taas nykyään juon pikakahvia, se maistuu siellä ihan samalta. Varmaan saa ihan samaa pikakahviakin sieltä hyllystä :) Ja joo, mäkin oon alkanut ihan uudella tavalla ymmärtää näitä ”kotimakumieltymyksiä” – etenkin siinä vaiheessa, kun viime talvena meidän lapset kieltäytyivät parin kuukauden jälkeen syömästä jopa lihapullia, kun ne maistuivat ”väärältä”. Siinä tuli suomalaisen sikäläisen ruokakaupan (kallis toki) ruoka tarpeeseen :)

   • Lilah
    7.11.2017 at 22:39

    Y3

    • krista
     8.11.2017 at 20:37

     Aaaa kyllä! Hitsi mikä stressipää, en muistanut edes tätä :D Mutta joo, kyllä!

 • Mira
  7.11.2017 at 12:57

  ”Mä vielä kakistellen hyväksyn (kun on pakko) ne megahaisevat pesuaineet,”

  Eeii tarvi! Mercadonasta löytyi ainakin joskus hajusteetonta pesuainetta – olikin ainut, jota onnistuttiin sieltä löytämään peruskaupoista. En sitten tiedä, löytyisikö jostain erikoisliikkeistä… ja paikallisista suomi-/pohjoismaakaupoista saa varmaan myös LV:tä tms., joskin hinta oletettavasti aika korkea.
  Viime kesänä pidemmällä lomalla tilattiin Espanjan Amazonista hajusteetonta pyykinpesuainetta. Ei siis tullut silloin katsottua, onko Mercadonan valikoimassa vielä sitä hajusteetonta.

  • Mira
   7.11.2017 at 13:03

   Niin ja oli pakko tehdä haku Amazoniin, niin kyllä vaan sieltä löytyy värinkerääjäliinojakin :) Amazonissahan on ilmainen (nopeasti tarkistettuna kun tilaa väh. 29e:lla) ja nopea toimitus siellä, joten ei vaivaa! https://www.amazon.es/Beckmann-color-suciedad-COLLECTOR-50-hojas/dp/B011PG9IO6/ref=sr_1_31?ie=UTF8&qid=1510052491&sr=8-31&keywords=Dr.+Beckmann

   • krista
    7.11.2017 at 17:34

    Ooo, ehkä tuota tosiaan pitää testata tuota Amazonia! No, nyt kyllä lähti jo noita rekassa tarpeeksi (kun eivät vie tilaakaan juuri yhtään), mutta joidenkin muiden tuotteiden osalta siis :)

  • Mira
   7.11.2017 at 13:20

   Enkä nähtävästi osaa kaikkea saada yhteen kommenttiin, mutta se vielä, että saa niitä maitohappobakteereitakin (probióticos). :)

   • krista
    7.11.2017 at 17:36

    Oi, oiskohan meillä ollut joku väärä sana apteekissa…? Tai sit ne oli vaan loppu? Parista apteekista kyseltiin viimeksi ja vaan niitä vauvantippoja tarjottiin… No mutta hienoa, kiitos, täytyy yrittää tänä talvena uudestaan!

    • RainDrop
     7.11.2017 at 22:37

     Mä törmäsin Englannissa samaan ongelmaan että kun menit totuttuun tapaan apteekista kysymään maitohappobakteereja niin mua katottiin pitkään että mihin mä niitä tarviin…Sattumalta sitten myöhemmin huomasin luontaistuotekaupassa niitä myynnissä ja oon ostanu sieltä. En tunne yhtään Espanjan kauppoja, mutta olisko siellä jotain luontaistuoteliikettä/ketjua, mistä vois löytyä apteekin sijasta?

     • krista
      8.11.2017 at 20:40

      Joo hei siellä on itse asiassa tietääkseni jopa suomalainen (?) luontaistuotekauppa; sieltä varmasti löytyiskin! Tosi vähän tuolla tuli viime vuonna misssään erikoisliikkeissä/isommissa tavarataloissa kauempana käytyä, kun ei ollut autoa ja se julkinen liikenne ei ihan samaa kuin Suomessa :D Mutta just sen luontaistuotekaupan sijainti on vieläpä omien reittien lähellä, eli sitä voisi kyllä kokeilla, kiitos vinkistä!

  • krista
   7.11.2017 at 17:33

   Hei täytyypä käydä kurkistelemassa Mercadonasta, kiitos vinkistä! Sitä ei ollut viimeksi meidän lähellä (käytiin Balyssa tai Coviranissa, ne olivat lähimmät ja nehän on tosi pieniä), mutta tänä vuonna asutaan alkuaika sellaisessa paikassa, että Mercacona on ihan näppärän kävelymatkan päässä! Sinne siis pesuainehyllylle toiviomatkalle :)

   Jännä ajatus, että tilaisi Amazonista – mutta kai se toimis? Te siis saitte ihan sujuvasti? Mulla on karsean huonot kokemukset espanjalaisen postin luotettavuudesta (esim. meidän jlasten yhdet joululahjat eivät koskaan tulleet perille vaan palautuivat Suomeen, vaikka osoite oli 100 % oikein) joten jotenkin ei tulisi mieleen tilata yhtään mitään sinne :D Mutta varmaan sitten eri toimittajilla luotettavammat toimitukset!

   • Mia
    7.11.2017 at 21:53

    Me käytetään juuri tuota mercadonan nestemäistä pesuainetta, jopa kestovaipoille sopiva. Siinä on vauvan kuva päällä niin se on helppo löytää :) ja amazonista on aina tullut paketit perille, usein ihan parin päivän sisällä tilauksesta!

    • krista
     8.11.2017 at 20:40

     Hei mahtavaa, mepä käydään siis Mercadonassa vauvankuvallista ainetta etsimässä :)

 • Arya
  7.11.2017 at 13:19

  Minulla tuli myös Amazon pesuaineiden suhteen mieleen – se on oikea aarreaitta. Tosin joskus tuotteella voi olla vähän outo hinta – kaveri kerran kaipaili Lambi-wc-paperia ja sitäkin olisi Englantiin voinut tilata – reippaasti päälle 100 euron hintaan 😂 Mut joo pesuaineita löytynee halvemmalla.

 • AnniVe
  7.11.2017 at 17:59

  Hei tota värinkerääjäliinaa myydään sellaisena kestoliinana myös! Eli siis yhtä ja samaa liinaa voi käyttää n. 30 pesun ajan ja pitäis toimia yhtä hyvin kun noi kertakäyttöiset. Oon vasta parissa pesussa käyttänyt mutta näyttäisi toimivan.

  • ss
   8.11.2017 at 00:17

   Oisin vinkannyt samaa :)

  • krista
   8.11.2017 at 20:45

   Apua heti mä tästä ajattelin, että mitä jos se LIINA sit päästää sitä väriä :D Perusennakkoluulo siis :D :D :D Onko se kestoliina ollenkaan värjäytynyt noista ekoista parista pesusta? Ne kertakäyttöisethän ainakin meillä muuttaa väriään ihan valtavasti, just kirkkaan turkoosin liinan otin ulos…

   • MMinne
    9.11.2017 at 09:08

    Mä olen yhden kestoliinan käyttänyt ja se oli ekan mustan pyykin jälkeen ihan mustanharmaa. Jotenkin itselle tuli sellainen olo, etten halunnut sitä valkopyykkiin laittaan, joten käytin ne loput parikymmentä kertaa tummassa pyykissä sitten ja toimi kyllä.. Se kestoliina tosin vaikutti ihan tavalliselta froteepalaselta, joten käviskö ihan perus froteepyyhe myös?
    Onhan joissain testeissä todettu, ettei nää oikeasti edes kauheasti toimisi, mutta mutta. Itse tulee käytettyä kuitenkin!

 • MirvaAnnaMarian
  7.11.2017 at 18:03

  Ainakin El Corte Inglesista saa hajustamattomia pesuaineita, siinä Mijaksessa on aika lähellä Fugea! Ja Carrefourista :) Ja probiootteja löytyy yleensä paremmin hypermarketeista kun apteekista! Mut noi muut, tulee todella tarpeeseen :D

  • krista
   8.11.2017 at 20:48

   HItsi sen sijainti on autottomalle aika hankala – mutta oiskohan siinä Los Bolichesin El Corte Inglesissä, siitä vois vilkaista! :)

 • upupa
  7.11.2017 at 23:00

  Nyt täytyy kyllä (kaikella rakkaudella <3 ) ihmetellä, paljonko sitä pyykinpesujauhetta teillä menee? Mä pesen (7kg koneella) n. 4 koneellista pyykkiä viikossa, ja meillä kestää yksi iso LV:n pesuainelooda joku 3-4 kuukautta :D Täytyi oikein katsoa, näköjäs ohjeen mukaan tuolla pesee 48 koneellista. Tosiasiassa harvoin se tavallinen arkipyykki on kauhean pinttynyttä ja p***aista, joten en kyllä ihan tuota määrää pesuainetta laita, ja kyllä ihan vaahtoavaa pyykkiä luukusta pesun aikana näkyy.

  Mä muuten puolitan tiskikonetabletitkin. Astiat ovat puhtaita ja kone toimii moitteetta :D Olisko ollut Kuningaskuluttaja tai vastaava, jossa oli ihan tutkittu, että valmistajat suosittelee tarpeettoman isoa määrää pesuiaineita. Samoin ihmiset tykkää löträtä myös samppoota ja muita pesuaineita mieluummin liikaa kerralla, kuin riittävästi tai liian vähän.

  Ihanaa Espanjan talvea teille!

  • krista
   8.11.2017 at 20:51

   En mä tiedä, paljonko sitä menee :D Ehkä ei sit mene niin paljon, vaan se on vaan mielikuva. Vähän niin kuin hammastahna tai vessapaperi – että tuntuu, että aina se on loppu :D Mä en ihan tablettien puolittamiseen ole mennyt, mutta muutoin kyllä käytän mielestäni enemmänkin vähän kuin paljon… Mutta toisaalta meillä kyllä pestään paljon enemmän koneellisia – mutta sitäkään en ole koskaan laskenut :) Ehkä ne on tosiaan vaan mielikuvia, että paljonko sitä menee. Nyt mietin, että olisin kyllä rekkaan voinutkin yhden paketin laittaa… :)

   Kiitos! <3

  • Ande
   9.11.2017 at 12:09

   Täytyy myöntää että mä mietin ihan samaa :D Kun mulla myös mielikuva että pesuaine kuluu hitaaseen tahtiin, vaikka pesisi 3-4 konellista viikossa. Itse laitan pesuainetta pikkasen alle suosituksen. Ihan puoleen vuoteen ei yksi purkki tietty riitä, ja tietty valko- ja kirjopyykille erikseen, mutta kyllä mä silti pakkaisin ainetta mukaan. Tietty jos täytyy valita shampoon ja pesuaineen väliltä niin pesuaine jää tietysti pois.

   Tsemppiä pakkailuihin!

 • Leena
  7.11.2017 at 23:11

  Fugessa on aivan ihana tanskaisten omistama luomukauppa, josta saa luonnonkosmetiikkaa ym.

  • krista
   8.11.2017 at 20:53

   Hei se taitaakin olla just tämä, jota ajattelin ehkä suomalaisena…? Annis vital shop tai vastaava?

 • Puumis
  8.11.2017 at 10:24

  (Kunnon) juustohöylä, valkosipulipuristin ja tiskiharja? (Englannissa tuli aikoinaan näitä kaikkia ikävä – en tiedä ovatko nämä jo rantautuneet Fugeen :D)

  • elmi
   8.11.2017 at 11:04

   Haha, oon vähän samoilla linjoilla. Asun ulkomailla ja Suomesta tuon aina tiskiharjan vaihtopäitä. :D Myös kunnollisen juustohöylän toin aikanaan mukanani. Lisäksi Suomen reissuilta mukaan lähtee aina ksylitolipurkkaa ja -pastilleja sekä ruisleipää.

   • krista
    8.11.2017 at 20:58

    Hihi, mahtava yhdistelmä asioita – mutta todellakin ymmärrän! Juustohöylää lukuunottamatta kaikki samat meillä tarvitaan. Ruisleipää Fugesta saa onneksi helposti :)

  • krista
   8.11.2017 at 20:57

   Hahaa, yksi sana: Ikea :D :D :D Me käytiin molemmilla kerroilla heti eka päivänä Ikeassa ostosretkellä, ja tiskiharja ostettiin sieltä. Juustohöylää taas ei oikein käytetä vaan ollaan valmisviipaleuusavutonihmisiä :D Mutta siis Ikea, oi Ikea. Tiskiharjat, pyykkitelineet ja mm. matot sieltä!

 • Maya
  8.11.2017 at 13:24

  Mercadonasta ja Consumista saa värinkeräysliinoja! :)

  • krista
   8.11.2017 at 20:55

   Jesh, Mercadonalle nyt niin vahva suositus, että siellä tosiaan täytyy käydä! Consum onkin mulle ihan tuntematon kauppa, mikäköhän se on…?

 • Ribis
  8.11.2017 at 16:33

  Asun itse tällä hetkellä Saksassa, ja täältäkin on välillä haasteellista löytää hajusteetonta pyykinpesuainetta. Mutta siis löytyy kyllä, ja varmasti löytyy Espanjastakin, asuu sielläkin allergikkoja ym. jotka sellaisia tarvitsee. Amazonille täältäkin iso suositus, tuntuu olevan täällä keski- ja etelä-Euroopassa suosittu, enkä yhtään ihmettele 😊

  • krista
   8.11.2017 at 21:00

   Joo ei mulle tullut tätä ennen mieleenkään, että tuollaista päivittäistavaratyyppistä voi kans tilata Amazonista! Tuntuu tosiaan vähän erikoiselta, mutta kai sitä sit täytyy kokeilla, jos se kerran yleistäkin on! Omaa tottumattomuutta vaan, oon tottunut, että sieltä lähinnä kirjoja tilataan :)

  • Mervi -espanjanope
   12.11.2017 at 09:08

   Consum on myös yksi supermarkettiketju, kuten Mercadona. Mercadonasta muuten vielä sellainen juttu, että niiden oman merkin tuotteet voittavat jatkuvasti Espanjassa tuotevertailuja! Siis kasvorasvat jne. Ehdottomasti suunta Mercadonaan!

 • Mie
  8.11.2017 at 17:09

  Suomalaiset laastarit!! Eihän ne ulkomaalaiset edes pysy paikallaan! Compeed-laastarit on myös monessa maassa ihan tuntematon juttu, Espanjasta niitä voi ehkä löytyäkin?
  Aurinkoista reissua! Que tengan un buen viaje ;)

  • krista
   8.11.2017 at 21:02

   Haha, just katselin meidän muumilaastareita tänään ja ajatelin, että tällaisia kuviollisia vois kyllä ottaa mukaan :) Paikoillaanpysyvyyteen en kiinnittänyt huomiota siellä, mutta sellaisia ”lastenkuviollisia” ei ainakaan lähikaupoissa näkynyt vaan oli sellaista tylsää vaan :) Hih Compeedit oli mulla ennen käsilaukun vakiovarustetta, mutta nykyisin mä käytän niin mukavia kenkiä, että en ole enää käyttänyt niitä moneen vuoteen :D

   • Señora
    9.11.2017 at 21:35

    Mercadonassa on Minion-laastareita :D MERCADONA ON YKKÖNEN!!!

    • krista
     9.11.2017 at 21:40

     No hitsi! Nyt on tullut jo tosi monta syytä mennä Mercadonaan :D Viimeksi tosiaan se ei ollut meillä mitenkään kovin hyvin tavoitettavissa – mutta nyt ens talvena se on ensimmäiset ajat varmaan meidän lähin kauppa; sit loppuajaksi muutetaan taas vähän ”pienempien kauppojen äärelle” :)

  • lau
   9.11.2017 at 21:03

   Olen ostanut Serbiassa Hansaplastin sekä Compeedin laastareita, eiköhän niitä Espanjastakin löydy. Kengän sisällä hikoilevassa rakkoisessa reissujalassa ei kyllä pidemmän päälle pysy mikään laastari.

   Oon menossa joulukuussa viikoksi Fuengirolaan, Los Bolichesiin, saas nähdä bongaanko teitä siellä. :)

   • krista
    9.11.2017 at 21:10

    Tuu juttelemaan, jos bongaat! :) Niillä kulmilla me asustellaan ja liikutaan :)

 • Heli
  8.11.2017 at 18:54

  Tähän on pakko kommentoida: ensitutustumiseni värinkeräysliinoihin oli kun äitini tuttavien suosituksesta toi niitä tuliaisina Espanjasta Suomeen reilu kymmenen vuotta sitten. Silloin niitä ei vielä ollut myynnissä Suomessa…

  • krista
   8.11.2017 at 20:53

   Oho! :D

 • Señora
  8.11.2017 at 22:29

  Värinkeräysliinojakin saa ainakin Mercadonasta :) Me käytetää Baby Johnson’s-merkkistä selvityssuihketta jos loppuu niiskuneiti-suihke kesken, olen tykännyt. Lactobacillus nimellä saa maitohappobakteereja apteekista, mutta yleensä ne on sellasia kuuriluontoisia 7-10 pv paketteja, merkkejâ esim. Bivos :) Kysele ihmeessä jos tulee kysyttävää, varmasti me täällä vakituisesti asuvat voidaan olla avuksi just tällasissa asioissa :)

  • Tessa
   10.11.2017 at 12:52

   Haa, mä oon aina kuskannut tuota Johnson’s Babya Kreikasta Suomeen… Passaa aikuisellekin takkutukalle hyvin.

 • mammaM
  9.11.2017 at 12:30

  Täältä ehkä löytyy sopivaa pyykinpesuainetta? https://www.biolindo.es

  Itse olen tilannut Italian sivuilta Ecoveriä ja muita kun sama hajustekammo on.. Sisarussivulta eccoverde.es löytyy myös luonnonkosmetiikkaa. :)

  Tai sitten on aina Amazon <3

  Meille joku antoi kerran Muumi hammastahnaa, mutta jäi käyttämättä parabeenien takia. Onko muut Muumi tuotteet minkäänlaisia kemikaalikuormaltaan?

  Minä hamstraan myös Suomesta xylitolia, karkkia, salaatinkastiketta välillä (munaton ja maidoton), erilaisia naksuja lapsille, kaurahiutaleita.. :D Värinnappaajia luulisi löytyvän helposti Espanjasta, Italiassa on kyllä joka kaupassa.

 • Karoliina
  10.11.2017 at 14:17

  Ihan mahtava tämä lista, kiitos! Ilman sitä olisi meidän matkasta jäänyt pastillit, purkat, muumitahnat sekä selvityssuihke. Nämä eivät vie paljon laukusta tilaa, mutta helpottavat elämää kun ei tarvitse taistella mm. hampaiden pesusta pahan makuisen tahnan kanssa. En kyllä jaksaisi tilata netistä hajuusteettomia pesuaineita ymv., joten toivottavasti niitä löytyy paikan päältä.

  • krista
   10.11.2017 at 14:33

   Hei mahtavaa, että tästä oli hyötyä! Fugessa siis ehkä tavataan! :)

 • Mervi -espanjanope
  12.11.2017 at 09:03

  Meillä menee niin päin, että anoppi raahaa värinkeröysliinoja Espanjasta meille, ne kun ovat Suomessa niin kalliita :) Niitä kyllä löytyy hyvin isommista kaupoista (Mercadona, Alcampo, Carrefour, El Corte Inglés). Lasten hammastahnaa löytyy myös, jos ei ihan lähikaupasta niin ainakin apteekista.

  Pamol F ja ksylitolipastillit ehdottomasti Suomesta mukaan!

  Muy buen viaje, puhu paljon espanjaa! Odotan raporttia käytännön harjoittelusta ;)

 • Myy
  13.11.2017 at 11:05

  Olisiko lidlissä hajusteettomia pesuaineita, ainakin suomessa muistaakseni on? Jos teillä sellainen on lähellä. Siellä on myös lasten hammastahnaa. Mutta muuten mercadonalle pisteet, siellä on kaikkea. Ja miramarista löytyy ostoskeskus missä on valtava hypermarket, tehtiin sinne retki kun vuokraasunnon rattaat sanoivat melkein heti sopimuksen irti ja 2v ei ihan pärjännyt vielä ilmankaan…

 • Mona
  14.11.2017 at 02:15

  Me asutaan täällä Espanjassa vähän kauempana myös, ja on kyllä pitkät listat aina vaikka minkälaista tuotavaa Suomen reissuilta! :D Ei näistä ehkä vinkeiksi oo, kun ne on yleisimmin jotain ruokaan liittyvää kamaa, jota täältä ei saa, kuten leivinjauhe, kuivahiiva, aito vaniljasokeri, Turun sinappi, mausteita (esim. jeera, korianterinsiemen, meirami, maustepippuri, kardemumma), tumma ruisjauho, Fazerin suklaa ja xylitol-tuotteet.

  Ja LV:n päivä- ja yövoide! Just noita hajusteettomia naamarasvoja ei löydä kun apteekista ihan riistohintaan! Mut onneks pyykinpesuainetta tosiaan löytyy Mercadonasta ja sit Norit-merkkistä on myös täysin hajusteettomana joissain kaupoissa. :) Ja meidän vauvalle löytyy kyllä ihan helposti lasten hammastahnaa peruskaupoista, mut eihän yks Muumi-puteli mitään paina jos on hyväksitodettu! ;)

  Ihanaa matkaa!!