Elämää Espanjassa: lattia rikki

Jumppasalin lattia on vähän rikki.

Ja kun sanon vähän rikki, tarkoitan, että rikki tavoilla, joita on hyvin vaikea edes kuvitella.

Pitkät lankut ovat kokonaan irti; vasta viime keväänä tehdyn uuden laminaattilattian kiinnitys ei ole pitänyt. Lattia liukuu siis jalan alla kymmeniä senttejä. Ja useamman kerran tunnissa – kun siihen irtonaisten levyjen juokkoon zumbavauhdilla hyppää – 1,5 metriset laminaattilankut sinkoilevat ilmassa ja lentelevät ympäri salia.

Vauhdikkaimpien biisien jälkeen useat neliömetrit ovat betonilla. Biisin jälkeen keräillään irtolankut lattioilta, asetellaan takaisin paikoilleen (ja keräillään irtotikut lattioilta ja heitellään salin nurkkiin). Ja sitten tietysti jatketaan zumbaamista. Tässähän on tunti käynnissä!

No niin, no niin. Ehkä tuolle ois syytä tehdä jotain.

Itse en pelkää niinkään kompastumisia, niistä selviää tavallisesti mustelmilla. Mutta pelkään, että kun lattia liukuu alta, niksautan jotenkin nilkkani-jänteeni-nivelsiteeni niin, että siitä paraneminen kestääkin sitten kuukausia. En nyt vaan mitenkään haluaisi, että zumba-kausi keskeytyy siihen, että lattia pakeni alta.

Kuvan lattia ei liity tapahtumiin.

No. Zumba-tunnin jälkeen ajattelin, että ehkä mä nyt sitten mainitsen tuosta aulassa. En ollut ehtinyt miettiä rauhassa tarvittavia sanoja espanjaksi, joten päätin spontaanisti, että kokeilen englantia aulan nuoren miehen kanssa.

”Hablas ingles? Do you speak english?”, aloitin.
”YES!”, ilmoitti mies itsevarmasti hymyillen.

”Are you planning to repair the floor?”

”????”

Ai paska, mikä olikaan lattia espanjaksi, pää löi ihan tyhjää.

”The floor. Repair?”, tankkasin ja vahvistin sanomaani elekielellä. ”Allí”, viitoin.

Sitten miehen kasvot kirkastuivat ymmärtämisen merkkinä.

”Yes!!!”, mies hihkaisi. ”Last week!”, hän ilmoitti iloisesti.

Hetken hiljaisuus.

”Perfecto! Gracias!”, minä kiittelin.

Elämää Espanjassa. Aikoinaan Intiassa yritimme Joelin kanssa saada matkalippuja mahdollisimman pian lähtevään bussiin tai junaan. ”When are you planning to go?”, lippumyyjä kysyi. ”As soon as possble”, minä sanoin.

”As soon as not possible”, myyjä vastasi.

31

You Might Also Like

 • Jokunen
  12.1.2020 at 12:00

  :D Aikoinaan Kreikassa vaihto-opiskelijana ilmestyin luokkahuoneen ovelle ja n. 10 minuutin odottelun jälkeen aloin ihmetellä, kun ketään muita ei tullut paikalle. Luokkahuoneen ovessa oli joku lappu, jossa oli paljon tekstiä kreikaksi. Ymmärsin lapusta vain muutaman kieltosanan sieltä täältä ja arvelin, että oppitunti on varmaan peruttu, mutta olisin halunnut ymmärtää koko lapun, jos tunti olisikin vain siirretty toiseen luokkaan tms. Kysyin sitten vieressä kulkeneelta paikalliselta opiskelijalta tuon saman, että puhuuko hän englantia ja voisiko hän kertoa minulle mitä lapussa lukee. ”Yes. It says here that the class is in this classroom here today.” Minä: ”Are you sure? Because I understood that there is ”no”-word here, so is it possible that the class is in some other classroom?” Hän vastaa: ”No this says it’s here.” Minä: ”Ok thank you.”
  Kukaan ei saapunut paikalle, joten arvelen, että luokan oveen ei oltu liimattu lappua vain kertoakseen, että tunti pidetään juuri siinä luokkahuoneessa niin kuin kuuluukin.. :D

  • krista
   12.1.2020 at 17:48

   Hihi! Nämä on näitä ”lost in translation” -juttuja (voikohan tätä sanontaa käyttää tässä yhteydessä; no käytän silti), jotka jäävät varmaan ikuisesti mysteereiksi :D

 • Puumis
  13.1.2020 at 12:51

  :D Ehkä sillä meni vaan last ja next sekaisin, eli jospa se tällä viikolla korjaantuu ;)

  • krista
   13.1.2020 at 15:52

   Näin mäkin sen tulkitsin! :D Saas nähdä, korjaantuuko tällä viikolla, vai oliko se manana :)

 • A
  13.1.2020 at 13:20

  Ihan postaukseen liittymättä teille Aurinkorannikon konkareille kyssäri, että millaiset kelit (keskimäärin, yleensä) on helmikuun puolivälin tienoilla (as in hiihtolomaviikko ;)). Lämpötila käsittääkseni on miellyttävä (suomalaisin standardein), mutta miten on sateisuus vs. aurinkoisuus-asiat? Ois nimittäin pienehkö kiusaus ostaa lentoliput aurinkoon (koska syysloman auringot peruuntui kurjasti ja tämä ikuinen marraskuu Helsingissä syö naista) ja Malagaan olisi siedettävä lentoaika (ja pikagoogletus paljastaa paljon edullista majoitusta saatavilla). Mitään hellelukemia ei siis toiveissa, lähinnä vaan sitä aurinkoa ja oon vähän bongaillut toiveikkaana teillä t-paitoja tän vuoden blogikuvissa ;)

  • krista
   13.1.2020 at 15:57

   Hyvällä tsägällä päivällä lyhythihaiskelit (asteita 18-22), aamulla ja illalla huppari/kevyt takki (asteita 12-16). Mutta huonolla tsägällä sataa – nämä talvikuukaudet ovat vaikeita ennustaa. Mutta jos sellainen riittää, että kuvittelee matkustavansa Suomen toukokuuhun, niin sitten suosittelen kyllä! Suomen toukokuuhun tämä talvikuukausien sää parhaiten vertautuu: että välillä istutaan terassilla ja levitetään aurinkorasvaa, ja välillä sitten taas lapset vetää välikausivaatteita päälle :) Just nyt ollaan Rondassa ja täällä pitäisi olla vain 15 astetta, mutta piti tulla sisälle välillä vilvoittelemaan, kun parvekkeella oli niin kuuma :) Eli etenkin tuulettomissa paikoissa lämpö pääsee ihanasti täällä nousemaan talvellakin. No, niin kuin Suomen toukokuu <3
   -
   Malaga on muuten kiva tukikohta, jos haluaa tutustua seutuun vähän laajemminkin! Esimerkiksi tänne Rondaan on pari tuntia junalla, ja parin tunnin ajomatka myös sinne pikkukylään, josta kirjoitin pari päivää sitten. Paljon vastaavia kivoja paikkoja ympärillä <3

   • A
    13.1.2020 at 16:38

    Kiitti. Mies oli katsonut jotain hotellia (tärkeänä juttuna lapselle lämmitetty sisäuima-allas :D) Torrelimolinoksen alueelta, vaan pitää vähän funtsia onko se optimaalinen sijainti. Ollaan oltu joskus muinoin Benalmadenassa ja muistelisin että paikallisbusseilla / -junalla pääsee kulkemaan sutjakkaasti rannikkoa (tai no, bussi oli vähän seikkailu ;)). Ollaan vahvasti aina hyödynnetty julkisia kulkuvälineitä.

    • krista
     13.1.2020 at 16:51

     Joo lämmitetty uima-allas on luksus ja harvinaisuus, täällä ne on usein kylmiä eli talvella käyttämättömiä. Torremolinoksesta itselläni ei ole kokemuksia (muuta kuin mielikuva 70-luvun turistikohteena :D ), mutta siitä tosiaan hyvin se juna kulkee, väliä Fuge-Malaga siis 20 minuutin välein. Ja bussit myös on hyviä! Niillä pääsee sitten vähän laajemmin eri paikkoihin. Me myös kuljetaan täällä ihan kokonaan julkisilla, autoa ei ole ollut koskaan edes vuokralla. Pari retkeä ”erikoisempiin” paikkoihin ollaan tehty minibussilla sellaisen pienen matkajäjestäjän matkassa. Ja lähialueella Uber on tosi näppärä ja matkat edullisia.