Syksyn paras heijastinlöytö!

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Ovelian kanssa.

Ei hitsi katsokaa, mitä mä löysin: ehkä maailman hienoin vaihtoehto heijastinliiville!

Se on samalla myös laukku, ja se on ihan täysin suomalaista suunnittelua ja tuotantoa – Tampereelta! Joskus joku asia osuu just ihan täysin nappiin oman tarpeen kanssa, ja vieläpä juuri oikealla ajoituksella. Ja nyt kävi ihan tasan just niin. Mun oma uusi Ovelia-laukku…. tai oikeastaan Ovelia-heijastinolkavyö pääsi tuoreeltaan ensikäyttöön eilen.

Ja se on ihana!

Just viime viikolla kyselin Insta Storyssa, että jokos on heijastimet viritetty. Ja aika hyvin oli: 76% vastasi, että kyllä. Mutta se tarkoittaa myös sitä, että 24 % vastasi, että ei vielä ole!

Aika moni sen jälkeen varmaan on jo kuitenkin laittanut heijastimen heilumaan, vai…?

Nyt kannattaa siis ihan viimeistään tsekata koko perheen heijastintilanne kuntoon – siellä on iltaisin jo tosi pimeää. Etenkin autoa ajaessa sen taas huomaa, miten ”pimeät” jalankulkijat tulevat näkyviin vasta aivan liian lähellä. Mutta sitten, kun jollain on hyvät heijastimet, tekee ihan mieli peukkua näyttää. Niin iso ero näkyvyydessä!

Lasten lisäksi myös aikuiset tarvitsevat niitä heijastimia!

Meillä lapset käyttävät iltaulkoiluilla tavallisia heijastinliivejä, ja monissa lasten ulkovaatteissa on onneksi nykyisin hyvät heijastavat ominaisuudet. Myös Joel osti itselleen heijastinliivin, muistaakseni viime syksynä. Vai olikohan se edellisenä syksynä? Muisti pätkii, perus.

Mulla itselläni on ollut sellainen perinteinen pieni heiluva heijastin tuossa takissa, viime syksystä alkaen SPR:n veripisara. Mutta olen kyllä itsekin sitä mieltä, että eihän se yksi pieni heijastin vielä riitä. No, lisäksi mulla on ollut käsien ympärillä sellaisia heijastinrannekkeita, joko kuminauhallisia tai sellaisia ”klipsautettavia”. Olen kuitenkin ilmeisesti aika tehokas hukkaamaan niitä.

Eli vaikka mä olen ollut heijastinten vahva puolestapuhuja jo vuosikausia – heh joka vuosi näihin aikoihin muistuttelen niistä – mulla itsellä on ollut kuitenkin meidän perheen sisältä se kaikkein kehnoin heijastavuustilanne. Tai ainakin mun osaksi on tullut sellainen ”äh minkä heijastimen mä nyt itselleni laitan” -säätö, jossa joka syksy on pitänyt pohtia omat heijastimet uusiksi ja kaivella laatikoita, että missä ne kaikki nyt taas on. (hukassa) Nyt alkusyksystä olen lainannut illalla Joelin heijastinliiviä – se on kyllä mulle ihan jättikokoinen – ja viimeksi viime viikolla olen pähkäillyt, että pitäisikö mun nyt sitten oikeasti ostaa itsellenikin ihan se varsinainen heijastinliivi…?

Tulisiko sitä oikeasti pidettyä myös aamu- ja iltahämäryydessä, ja myös tuolla kaupunkimaisemmassa ympäristössä liikkuessa? Se on tietysti ihan supernäkyvä, mutta on se tietysti aika… no, se on heijastinliivi. Ja sitten on niitä erilaisia vöitä ja systeemejä, ja…

…ja sitten just tällaisen ”Joelin heijastinliivi lainassa” -illan jälkeisenä päivänä Facebookissa eteeni ilmestyi tämä Ovelia. Oho! Lukiko se mun ajatukset?

Tämä! Tämä se on! Tämä on just se mun heijastinjuttu!

Koko Ovelian idea on lähtenyt just siitä samasta tilanteesta, joka mullakin tässä on ollut. Ovelian suunnittelu- ja kehitystyö käynnistyi siis kahden naisen pohdinnasta, että olisiko mahdollista kehittää laadukas suomalainen heijastintuote, joka olisi hyvännäköinen ”kaupunkikelpoinen” asuste, ja samalla myös oikeasti tehokkaasti joka suuntaan näkyvä?

Tyylikäs vaihtoehto heijastinliiville! Ja sinne saa mukaan esimerkiksi kukkaron, kännykän ja kotiavaimet.

Peräti parin vuoden suunnittelu- ja testaustyön jälkeen vastattiin kyllä: oli se mahdollista.

Eilen ”kuviksen tunnilla” piirrettiin ulkona syysmaisemia.

Tämä on kyllä mulle nyt nii-iiin tarpeeseen osuva!

Esimerkiksi syysaamuisin mulla on ollut lapsia kouluun ja eskariin saatellessa usein vain villatakki, paksu huivi ja jumppaleggarit. En ole edes käsilaukkua roudaillut mukana tuollaisella pikkukipaisulla. Mutta äh, ei taskuja. Ja kännykkä ja kotiavaimet pitäisi kuitenkin saada mukaan. Ja tadaa: tässä siis kantoratkaisu mun aamukipaisuihin!

Kohta ne aamut alkavat olla sen verran hämäriä, että heijastinkin on hyvä olla jo aamusta.

Ja sitten, kun pelkät villatakkikelit alkavat olla ohi, tuo Ovelian heijastinolkavyö sopii täydellisesti tuota mun lilaa tuttua välikausitakkia piristämään. Tai sitten se toimii takin taskujen lisänä lenkillä tai metsäulkoilulla, kun en halua kantaa laukkua – tämä kun kulkee hyvin tuossa kyljessä mukana! Eli itse aion ottaa tästä irti sekä heijastin- että laukkuhyödyn. Laukussa on muuten vetskarikiinnitys, ja sisällä on vielä vetoketjullinen erillinen sisätasku vaikka avaimille.

Hahaa, olen siis aika innoissani tuosta, kuten ehkä saattaa huomata. Mutta juuri tällaisia tuotteita, arjen innovaatioita ja pieniä kotimaisia yrityksiä mä arvostan!

Yrityksen taustaa vielä vähän: Ovelia on siis kahden tamperelaisen naisen, Inkamian ja Maijan yritys, ja apukäsinä toimivat välillä myös Inkamian tyttäret. Terkkuja koko porukalle! Oveliat tehdään Nokian Nahkatuotteen ompelimossa Nokialla sekä Onnela Designin työhuoneilla Loimaalla ja Tampereella.

Eli kun tiedän, että teille muillekin on tärkeä arvo ostopäätöksillä tukea kotimaisia pienyrittäjiä, niin tässä juuri sellainen tuote, jota käyttämällä tekee niin. Hyvän mielen järkiostos kaikin puolin!

Mulla iskee tässä ihan tällainen henkilökohtainen missio, että olisipa mahtava saada näitä Ovelioita lisää katukuvaan – tuuletan jatkossa joka ikisen kerran (okei no ehkä tuuletan enemmänkin sisäisesti, etteivät vastaantulijat säiky), kun tällaisen kadulla näen!

Itse halusin (tietysti) Ovelian värivaihtoehdoista ärtsyimmän eli keltaisen, mutta näitä on siis myös vaikka mustia, oliivinvihreitä, mustikansinisiä ja viininpunaisia – ja ihan uutena juttuna myös nahkaisia.

Joel katseli ensin oliivinvihreää, mutta valitsi itselleen sitten kuitenkin viininpunaisen. Se sai tuosta villapaitaansa (siihen mun neulomaan!) hyvän heijastavan lisätaskun. Tämä sopii siis mun mielestä tosi hyvin miehillekin.

Ovelia on ”ollut olemassa” jo vuodesta 2014, ja nämä heijastinvyöt ovat olleet kuulemma iso menestys (en yhtään ihmettele!) käsityömessuilla – joita harmi kyllä juuri nyt ei tietysti juurikaan ole. Oveliaa saa myös muutamilta jälleenmyyjiltä (täällä lista).

Ja tietysti Ovelian omasta verkkokaupasta.

Olen nyt jutellut Ovelian Inkamian kanssa pitkät pätkät somessa – hän on muuten tosi kiva tyyppi! – ja samalla sitten tietysti kysyin, että mitenkäs olisi – onnistuisikohan alekoodi blogin lukijoille?

Ja JESH onnistui, iso kiitos! Toivottavasti tästä on teille hyötyä! Eli jos innostuit niin kuin minä, niin kannattaa tilata nyt!

Saimme siis – 15 % alennuksen Puutalobaby-blogin lukijoille. Ja alekoodi siihen on:
PUUTALOBABY

…ja se voimassa tämän ja ensi viikon, eli su 18.10. asti, ja koskee kaikkia tuotteita Ovelian verkkokaupassa.

Syyslehtikasahalauksensuuri suosittelu tälle! Jos ostat, niin kerro, että minkä värisen valitsit!

PS. Ovelian hihnan saa kiristettyä sopivan kokoisiksi myös lasten käyttöön. Tähän niksiin on tulossa pian vinkkivideo Ovelian nettiin, mutta onnistuin itsekin jo niksipirkkailemaan sen testikäyttöön tytöille tuohon alla olevaan kuvaan.

Lyhyesti sanottuna: päällimmäiseen hihnan osaan oma taitos ja sitten uudestaan soljen alle. Sillä tavalla nauhan saa niin lyhyeksi kuin haluaa. Toimii!

Pitääkin pitää tässä varansa, että tuo seuraava sukupolvi ei heti omi näitä mun ja Joelin heijastinvöitä. Tuolla olisi kuulemma mahtava kantaa kaikkia aarteita. Kuinka monta tammenterhoa mahtuu Oveliaan…?

Ja tietysti esimerkiksi jos lapsi kantaa ulkoillessa mukana kotiavaimia ja kännykkää, niin tuo on tosi näppärä myös sellaiseen!

Ihana (mulle) uusi tuttavuus tämä Ovelia!

14

You Might Also Like

 • A
  6.10.2020 at 17:16

  Tää on aika hauska heijastintuote kyllä (hauska siis siinä mielessä, että minusta varsin innovatiivinen ja hyödyllinen). Nimimerkillä aika paljon tuleepi kuljettua nykyään just ulkona silleen, että tarttee kännykän ja avaimet (ja käsidesin ja nenäliinat) megeen. Ja juuei mulla ole mitään heijastimia kaivettuna esiin, mutta eipä toisaalta ole tullut ulkoiltuakaan pimeän laskeuduttua…aikoihin. Mietin, että saisikohan tuon säädettyä niin, että juoksulenkillä pysyisi napakasti vasten vartaloa (juoksuvaatteissa on ihanan paljon heijastimia, mutta varsin naftisti sopivia taskuja). Täytyypä laittaa vakavaan harkintaan tää :)

  • krista
   6.10.2020 at 17:40

   Samaa mieltä, tää jotenkin iski ihan heti! Ja hahaa, mulla oli kans kirjoittaessa mielessä mainita, että ”kännykkä, kotiavaimet ja käsidesi”, mutta tekstistä unohtui :D Ennen se kolmas olennainen oli meikkipussi, nykyään käsidesi :D (ja okei kukkaro kans)

   Tän saa tosiaan aika napakasti tuohon kylkeen, ainakaan reippaasti kävellessä ei hölskynyt, ja samoin pysyi paikoillaan tuossa lehdissä hypellessä, ja kun käytiin kyykyssä jne. Vahva veikkaus, että toimisi juostessa! En tietysti tiedä, miten paljon kukainenkin pomppii juostessaan :D

 • Veera
  6.10.2020 at 22:38

  Ei ehkä yllätä, mutta meillä täällä Kangasalla Tampereen kyljessä tätä LOISTAVAA 😊tuotetta näkyy ilahduttavan paljon 🧡

  • krista
   7.10.2020 at 09:26

   Mahtavaa, teillä se on ihan lähituote! <3 Tuollainen kuin täällä meilläkin päin olisi iltakävelyllä olijoilla, niin olisi kyllä LOISTAVAA! Just oli alueen FB-ryhmässä muistutus, että laittakaahan heijastimet :)

 • Annm
  7.10.2020 at 16:23

  Aivan mahtava tuote! Lähti heti tilaukseen (vihreä). Sinun laillasi arvostan valtavasti tällaisia nerokkaita, arkea kevyestikin helpottavia keksintöjä, jotka ovat vieläpä kotimaisia. Yhdistelmä pikkulaukku+heijastinliivi korvautuu jatkossa Ovelialla. Iso kiitos tuotteen esittelystä, ei olisi ehkä muuten tullut vastaan!

  • krista
   7.10.2020 at 17:26

   Jee, ihan mahtava kuulla! Mä kans innostuin tästä ihan heti, ja kun tää tuli postissa, se oli JUST sellainen kuin toivoinkin, ah. Oi, tuo vihreä oli hieno kans! <3

 • Anna
  7.10.2020 at 17:34

  Tosi tyylikäs :) Minä kun pääasiassa rymyän vaan maalaismaisemissa niin en ole kaivannut kaupunkiuskottavaa heijastinliiviä, mutta onhan tuo tyylikäs. Hyvä kun sivuilla on pimeäkuvia myös ja sertifikaatit että on hyväksytty ja kunnollinen. Jos tarve iskee niin pistän tämän vinkin korvantaa, mutta tähän hätään meillä ei ole tarvetta vaikka kuinka tekisi mieli.

  Heijastinasioissa muitutus vielä autoileville että tarkistakaa kesän jäljiltä että autosta löytyy myös ne heijastinliivit. Käsittääkseni pitäisi kai teoriassa olla yhtä monet kuin on istuinpaikkoja. Omassa autossani on liivejä kylläkin vain kahdet. Minulle omaa kokoani ja pelkääjänpuolen ovessa XL että mahtuu jotenkin istuipa siinä kuka vaan.

  • krista
   7.10.2020 at 18:14

   Joo mäkin tykkäsin (myös) siitä, että ei ole pelkästään ”heijastavia materiaaleja” vaan on oikesti sertifioitu heijastin, Työterveyslaitoksen hyväksymä! Tosi hyvää kehitystyötä mun mielestä, ei ole tehty summassa vaan tyylikästä laukkua vaan on oikeasti panostettu suunnitteluun <3
   -
   Hei onpa mahtava muistutus tuo heijastinliivit autoon, kiitos, meillä ei ole! Täytyy ehdottomasti laittaa autoon, ja nyt kun me ollaan Sotkamoonkin lähdössä... Just osuva muistutus siis meille, KIITOS!

 • Tilia
  8.10.2020 at 08:40

  Mei´llä on tykätty kovasti heijastinvaljaista, sekä lapset että aikuiset. Helpompi käyttää kuin perinteinen heijastinliivi ja menee kaikkien vaatteiden päälle helposti. On myös vähän tyylikkäämpi kuin raksahenkinen heijastinliivi, jos sillä on käyttäjälle väliä. Ja raaskii ostaa myös sille tyypille, jolta tuollainen Ovelia menisi kuitenkin heti hukkaan… Koululaisille ja työmatkapyöräilijöille suosittelen ehdottomasti myös heijastinreppua. Ei tarvitse erikseen muistaa, onko heijastimet mukana eikä pukea mitään ylimääräistä. Ehdoton myös yläkoululaisten kanssa, joille heijastinliivi on ”nolo” ja ”unohtuu” kotiin.

 • Riika Nick Art
  9.10.2020 at 12:00

  Ihan mahtava juttu Krista ja upea tuote tämä! Joskus olenkin jo aiemmin törmännyt kyseiseen tuotteeseen ja se jäi mieleeni muhimaan, nyt oli sitten luontevaa vihdoin laittaa tilaus menemään! Otettiin Jaakolle punainen ja mä otin sen Kuuran.. jotenkin mua laukuissa vetää nyt neutraalimmat värit puoleensa, vaikka muuten rakastankin räiskyviä värejä ;) Ihanaa viikonloppua ja syyslomaa teille! -Riika-