Puutalon pyykkimeiningit – ja design-liukuovien arvonta!

Tuotteet saatu: Elfa

Kysymys: Mistä tiedät olevasi perhebloggaaja?

Vastaus: Vakkarilukijasi pyytää sinulta toivejuttua pyykinlajittelusi nykytilanteesta ja sinä vastaat näppäimistö sauhuten innoissasi, että ”jesh, kiitos mahtavasta juttuvinkistä!”.

elfa-yleiskuva

Olen edelleen sataprosenttisesti samaa mieltä kuin toukokuussa, jolloin pyykkihuoneemme (ex-sauna) remontti vihdoin valmistui: tämä remppa on ihan ehdottomasti se, jolla on kaikkein eniten ollut merkitystä meidän arjen sujuvuuteen. Edelleen ihan aktiivisesti rakastan – silleen uuu-uuu-uuu-ensihuumatasolla – tuota toimivaksi muuttunutta pyykinhuoltoamme.

Ehkä se on se, että pyykkikaaoksessa oli rämpinyt niin pitkään. Ja nyt kun homma vihdoinkin toimii, tuntee siitä jotenkin jopa kummallisen suurta nautintoa.

yleiskuva-2

Meillähän oli ennen pyykkiä vähän kaikkialla yläkerrassa (täällä tilannekuvausta). Eniten sitä oli ehkä makuuhuoneen lattialla – siihen nimittäin pyykkikorin aina kippasin ja aloin lajitella sieltä vaikkapa punaisia koneeseen. Hmmm vai oisko enemmän mustia? Äh, ja sukkiakin pitäis pestä. Ja hienopyykki unohtui pyykkikorin pohjalle pidemmäksi aikaa, kun aina oli pestävänä jotain akuutimpaa.

Fiilis oli koko ajan jotenkin pyykkihallitsematon. Käsistä riistäytynyt. Pyykit valtaavat puutalon, apua auttakaa.

Ja nyt tämä fiilis on täysin muuttunut. En olisi ehkä edes odottanut näin voimakasta ”tunnetilan muutosta”. Tai siis että… …nykyisin on koko ajan sellainen olo, että pyykkitilanne on hyvin hallinnassa. Ei ongelmaa. Kone siinä vaan pyörii ja pesee surrurrur, ja minä sitä tämän talon kruunaamattomana pyykkihuoltoitsevaltiaana ilomielin tässä täytän, tyhjennän ja ripustan.

Että mikäs tässä.

pyykkiteline-elfa

Koska vaikka silloinkin kun pyykkiä on paljon, sitä näyttää päällisin puolin olevan ihan saman verran kuin silloin, kun sitä on ihan vähän. Siellä ne siististi koreissaan odottavat – joko viisi paitaa tai viisitoista.

Skeptikkoja on ollut meidän lähipiirissäkin. Sellaisia hymyillen esitettyjä:
”Noooh, onko se lajittelu pysynyt vai riistäytynyt käsistä?” -kysymyksiä.

Hymyn takana on tietysti piileskellyt odotus siitä, että sanoisin nauraen, että voi hemmetti toimi se hetken ennen kuin romahti. Mutta ei. Että skeptikoille kerrottakoon: kyllä se edelleen aivan erinomaisesti toimii, eikä osoita minkäänlaisia merkkejä muusta.

?????????????

Meillä on siis mittatilauksena teetetyn liukuovikaapiston takana kymmenen eri Elfan koria. Ja sinne ne likaiset vaatteet sitten lajitellaan suoraan sitä mukaa, kun ne likaisiksi tulevat. Pyykkiä pestessä näen ensisilmäyksellä, että missä näyttäisi olevan paljon vaatetta – no tuossapa noita punaisia – nappaan koko korin irti ja kippaan sen koneeseen.

Itseni positiivisesti yllättäneitä juttuja (sen hallintafiiliksen lisäksi) on ollut kaksi:

1. Pestyjen pyykkikoneellisten määrä on yllättäen pienentynyt. En osannut edes kuvitella tätä, mutta niin siinä vain kävi. Syy on siinä, että nyt pesen paljon täydempiä koneellisia kuin ennen. Aikaisemmin siitä lattiallelajittelusta ei riittävän hyvin nähnyt, mitä kannattaa seuraavaksi pestä. Nyt voi hyvin pitää parin päivän taukojakin pyykkishowsta ja odottaa, että korissa on koneellisen verran pestävää.

2. ”Pyykkijämät” ovat hävinneet. Juuri ne pyykkikoripohjien ”minkä kanssa tänkin pesis” -vaatteet ovat poissa. Kun kaikki pyykki on yhdellä silmäyksellä nähtävissä, on hyvin voinut ”ruuhkattomimpina” aikoina vähitellen pestä ne kolme vuotta sitten käytetyt nylon-sukkahousut tai extreme-väriäpäästävän intialaisen kirjavan huivin.

Eli joo. Olen olen olen erittäin tyytyväinen.

Täydellinen maailma tämä ei kuitenkaan olisi. Koska jos olisi, niin…

?????????????

…rakas erottamaton ystäväni pyykkiteline ei enää seisoisi tässä.

Eli harmi kyllä tämänkään muutoksen jälkeen emme ole täysin päässeet pois irtopyykkitelineiden käytöstä – pyykkisumahuipuissa se edelleen ilmestyy tuohon makuuhuoneeseen töröttämään. Onneksi se ei kuitenkaan seiso siinä enää koko aikaa, ja sen isompi siivelleekkinen kaveri jo luovutti ja lähti kotiinsa. Mutta silti: välillä tarvitaan siis tätä tyyppiä. Pelkkä kolmitasoinen seinäteline ei harmi kyllä riitä aina kuivaustilaksi.

Siinä täydellisessä maailmassa – jos ihan arkkitehtinä pääsisi kodinhoitohuonetta suunnittelemaan – näitä Elfan seinäkuivaustelineitä olisi meillä tuplasti tämän nykyisen verran. Silloin mahtuisi! Mutta tämän tilan koko tietysti on mitä on, ja enempää neliöitä en keksi mistään muualtakaan repäistä. Niinpä mennään tällä! Noin 2-3 koneellista tuohon ripustustilaan mahtuu tällä hetkellä ongelmitta kuivumaan, ja useimmiten se hyvin riittääkin.

20161020_161049

Ai niin: nuo liukuovet. Ne ovat olleet myös aivan loistava ratkaisu tähän. Siellä ne likapyykit piileskelevät, täysin siististi silmältä piilossa! Elfan kautta teetetyt Estetic-malliset liukuovet ovat olleet tosi laadukkaat ja hyvinliukuvat – ja niitä voi sijoittaa kotona oikeastaan mihin tilaan vain; ainoastaan märkätiloihin niitä ei suositella.

By the way… Tarvittaisiinko myös teillä liukuovia johonkin kohtaan kotia?

Meidän oman rempan jälkeen Elfalle on nimittäin tullut (juuri nyt lokakuussa) ihan uusi liukuovimalli, Linear-designliukuovet. Ne ovat ruotsalaisen Hanna Werningin suunnittelemat, kehyksettömät mittatilausliukuovet – ja tosi kauniit. Ja Elfa lupasi arvottavaksi yhdet mittatilauksena teetetyt Linear-designliukuovet tämän blogin lukijoiden kesken! Jea, ihan mahtavaa!

Kilpailuun voit osallistua kahdella tavalla:

1. Perustele tähän kommenttikenttään, miksi tarvitsisit Linear-liukuovet juuri sinun kotiisi? Eli kerro, mihin ne kotonasi sijoittaisit ja vaikka että miten se helpottaisi elämääsi!

ja/tai:
2. Jaa Instagramissa kuva – joko paikasta, johon liukuovet sijoittaisit, tai vaihtoehtoisesti jaa kuva Elfa- tai Kirena-liukuovistasi. Merkitse kuvasi #everythingcanbeorganized niin löydän osallistuvat kuvat Instassa :)

Vink vink – jos teet molemmat, sinulla on tuplamahdollisuudet voittaa!

Kilpailu on käynnissä to 27.10. klo 12 asti!

Kilpailu on päättynyt! Onneksi olkoon, nimimerkki Larmi!!! Kiitos myös kaikille osallistumisesta!

PS. Kaikki meidän tässä esiintyvät Elfa-tuotteet sekä kilpailun palkinto saatu Elfalta – kaunis kiitos heille siis!

16

You Might Also Like

 • Tinttiti
  20.10.2016 at 16:34

  Pieni kerrostalokaksiomme kaipaisi todella paljon liukuovellisia kaapeja. Liukuovet antavat paljon lisätilaa kun kaappien ei tarvitse mahtua avautumaan ulospäin. Erityisesti makuuhuoneeseen tällaiset olisivat tervetulleet

  • krista
   20.10.2016 at 16:52

   Mä kans tykkään liukuovista – ensimmäiset omani hankin Punavuoreen just makuuhuoneeseen ja lisäksi myös eteiseen, ja juuri siksi, että pienessä kaksiossa avautuvat kaapinovet olisivat tarvinneet enemmän tilaa kuin siinä oli tarjolla. Joten erinomaisen hyvin ymmärrän tän tarpeen :)

 • Pikku.
  20.10.2016 at 16:43

  Hyvältä näyttää, erityisesti seinällä oleva kuivausteline. Täällä olisi akuutti tarve liukuoville. Eteisessä on säilytyskaluste johon asunnon ensimmäinen omistaja ei jostain syystä ollut laitattanut ovia. Lapsiperheissä tuon toppakaaoksen kuitenkin mielellään piilottaisi ovien taakse, tietty vielä tyylikkäiden ovien 😀

  • krista
   20.10.2016 at 22:08

   Mä to-del-la tykkään tuosta seinätelineestä! Ja yhtä paljon VI-HAAN tuota lattiallatöröttävää :D Mutta eipä siitä eroonkaan ole kokonaan päässyt. Sen seinätelineen saa muuten myös alas silloin, kun siinä ei ole pyykkiä. As if :D Aina siinä on :D

 • Elina
  20.10.2016 at 16:46

  Olemme muuttamassa uuteen kotiin ja sinne olen suunnitellut kaappiin sijoitettavaa työpistettä. Siihen liukuovet olisivat loistavat. :-)

 • Eeariina
  20.10.2016 at 16:50

  Tulevan kodin vaatehuone kaipaisi todella paljon jonkinlaisia liukuovia pitämään tuhannet ompelua odottavat kankaat kurissa ja kauniisti piilossa etteivät kankaat haalistu.

 • Annu
  20.10.2016 at 16:56

  Kyllä minäkin olisin onnellinen tuollaisesta pyykkiorganisoinnista. Koska meillä ei ole ylimääräisiä neliöitä, suunnittelemme kuivausrummun hankkimista helpottaaksemme tulevaa vauvaperheen pyykkirumbaa. Samaan syssyyn haaveilemme myös liukuovista makuuhuoneeseemme, jolloin saisimme vaatekaappien ovet aukaistua myös sitten kun huoneeseen pitää mahtua pinnasänky. Vaihtoehtona lienee ovien poistaminen :)

 • heiskav
  20.10.2016 at 16:58

  Meillä on vaatekaapit edelleen vailla ovia, vaikka ollaan jo yli 1,5 vuotta asuttu meidän uudelleenrakennetussa yläkerrassa. Ovet olis pakko puuseppämiehen tehdä itse, koska koko ei oo mistään suunnasta standardi. Hmmmm, ellei sitten voittaisi tästä mittatilausovia. ;) Jos niitä vain saa noin 150-senttiä lyhyinä. :D

  • krista
   20.10.2016 at 23:34

   Joo näitä saa (jos en ole nyt ihan väärin käsittänyt) ihan just tasan omien mittojen mukaan, eli varmasti saa 150-senttisinä! Myös viistokattoihin näillä on ratkaisut – meillä sitä täytyy miettiä nyt Espanjasta paluun jälkeen. Todennäköisesti viistokattoje alle voitaisiin saada jotain säilytystilaa niin, että vaatehuoneesta voisi saada ”vapautettua” huoneen vaikka lapsille. Hmmm…

 • meg
  20.10.2016 at 17:00

  Ostimme juuri eilen(!) omakotitalon johon tarvittaisiin liukuovia aika moneenkin paikkaan. Eniten kuitenkin just kodinhoitohuoneeseen joka on kyllä ihanan iso, mutta vailla kunnon kaappeja. Ja lämminvesivaraajakin olis kiva saada ovien taakse piiloon ja ja ja…

  • krista
   20.10.2016 at 23:29

   Vau, uusi koti!!! Onnea! Ihana päästä suunnittelemaan kaikkea ihan omaa <3

 • Saara1
  20.10.2016 at 17:00

  Oijoi, onpa upeita. Meillä on aika mini eteinen ja olen kaavaillut että sinne jossain vaiheessa vaihdettaisiin liukuovet kaapinovien tilalle niin ovien aukemiseen menevä tila vapautuisi ja eteiseemme mahtuisi lipasto ja penkki/kenkäteline! Eli samalla tulisi roimasti lisää säilytystilaa myös pienen kaapiston ulkopuolelle.

 • Tero
  20.10.2016 at 17:08

  Itse asiassa jos voittaisin, niin nämä eivät tulisi meille kotiin, vaan tällaisille liukuoville olisi tarvetta harrastuspaikassani, joka on vapaapalokunnan paloasema. Ja nimenomaan sen paloaseman saunan pukuhuonetila.
  Kyseinen sauna ja pukuhuone uusittiin talkoilla vuonna 2013 ja silloin kun oli yhdistyksellä rahat tiukilla korvattiin lämmön- ja ilmanvaihto tekniikan peittävät liukuovet verholla. Ja kuten kaikki tietää, niin mikään ei ole niin pysyvää kuin väliaikaiset ratkaisut, niin siellä on sitten yhä edelleenkin vain se verho sen liukuoviratkaisun tilalla. Niin jos nyt osuisi onni kohdilleen, niin tulisi sitten saatua samalla sekin projekti nyt vihdoinkin 3 vuoden päästä lopullisesti päätökseen.

 • Anneh
  20.10.2016 at 17:09

  Siihen iänikuiseen eteeseen tietysti. Ennen kaikkea sen takia, että nyt siellä on pelkkä hattuhylly ja pitkä vaatetanko. Ja siinä vaatetangossa riippuu kaikki päällysvaatteet, joita me miehen kanssa omistetaan. Tämä ei monessa paikassa olisi ongelma, mutta kun niitä on meillä ihan hallitsematon määrä on hienoa villakangastakkia, arkisempaa villakangastakkia, sadevaatetta, toppavaatetta, kevyt toppaa, mettästystakkia, kalastushaalaria ja lista on loputon. Haluaisin ne vaan NIIN kovasti jonnekin piiloon, ettei ensimmäisenä meille tullessa vieraat näkis sitä hallitsematonta päällysvaatteiden kaaosta. Kauheinta tässä on, ettei me koskaan voida pakata esim. talvivaatteita pois kesän ajaksi, kun asutaan Lapissa. Heinäkuussakin nimittäin saatat tarvia sitä sun pitkää untuvaparkaa ;DDD

 • Maissi
  20.10.2016 at 17:19

  Voi kyllä meillekin löytys tarve liukuoville! Eteisen vaateröykkiön piilottaisin tai jos liukuoven voisi tilata myös sellaisena, että se toimisi väliovena olo- ja työhuoneen välillä. Työhuone muuttuu lähiaikoina makuuhuoneeksi perheen kasvettua, mutta ovi on välttämätön sitä ennen.

  Odotin muuten postauksessa tietoa siitä, onko teillä sitä kuivausrumpua. Ilmeisesti ei, muuten sulle kyllä riittäis toi kuivatustila. :D

 • Jonna
  20.10.2016 at 17:24

  Eteisen naulakko huutaa liukuovia.

 • Sasa
  20.10.2016 at 17:27

  Liukuovet laitettaisiin meillä yläkerran makkariin, katon lappeen alle jäävään matalampaan tilaan, jossa olisi loistava paikka liukuovikaapille. Sinne saisi ripustettua meidän tyttöjen vaatteet, joita tuntuu vuosi vuodelta olevan enemmän. :)

 • a
  20.10.2016 at 17:32

  Kuivausrumpu ratkaisisi teidän pyykkiteline lisätarpeen :)

  Meille taas tuollaiset mittatilaus liukuovet olisivat tarpeen vanhempien makkarin ja keittiön väliin. Siitä kun puuttuu seinä, mutta oikeasti seinän lisäksi siihen pitäisi rakentaa kaappitila ja liukuovet siihen.

  • krista
   21.10.2016 at 15:56

   Toi on totta! Mutta… …silti se on vaan ostamatta :D Nyt sille tehtiin jo paikkakin ton remontin yhteydessä. Mutta on tuo vähän talouspoliittinen kysymyksin; ne maksaa kuitenkin aika paljon ja sit kun ei ole IHAN varma, että haluaako sellaisen. Se jää sitten aina vaan hankkimatta, kun se hinta ja halun voimakkuus ei ole ihan synkassa ;D Mutta ehkä joku sykäys jossain vaiheessa tulee, ehkä keväällä Espanjasta palatessa!

 • Heispi
  20.10.2016 at 17:44

  Mä just joku päivä kolmatta telinettäni olohuoneeseen kantaessani mietin, miten teidän pyykkihuoltojärjestelmä mahtaa toimia? :) intuitio!

  meille halusin liukuovet lasten leikkihuoneeseen. Se on pieni hädintuskin 10 neliön koppi, jossa epäkäytännölliset ja hankalat kaapistot. Loukuovilla, siellä mahtuisi olemaan paremmin, kun oven avaustilaa ei tarvitsisi olla niin paljon.

  Voi, että mä en ikinä voita mitään! Kunpa nyt olis tähdet oikeassa asennossa!! :)

 • Ailiisa
  20.10.2016 at 17:48

  Täällä yksi Elfa-fani lisää!

  Me ostettiin ensimmäinen yhteinen asunto viime vuonna ja panostettiin erityisesti asunnon vanhaan vaatekomeroon ostamalla sinne elfa-järjestelmä. Olin haaveillut siitä monta vuotta ja täytyy myöntää, että huimasta hinnasta huolimatta ollut super tyytyväinen meidän hankintaan. Koska itse järjestelmä oli niin kallis, ei meille jäänyt enää rahaa uusia komeron vanhoja ovia. Uudet liukuovet olisivat siis ihan kingi juttu ja kruunaisi tämän rakkaudella hankitun kokonaisuuden :D

  Uudet ovet olis tietty kiva juttu myös sen takia, että oletan komeron kaaoksen lisääntyvän perheen (toivottavasti) kasvaessa ja silloin olisi oikeasti kiva saada ovet kiinni!

 • Jenn-
  20.10.2016 at 17:52

  Mäkin haluaisin liukuovet siitä syystä, että ne säästäisi tilaa, kun ei tarvitsisi sitä avautumistilaa. Eli makuuhuoneeseen tulis.
  .
  Jostain syystä mun kaikki eri ”pyykkilajit” täyttyy aina samaan aikaan ja sitten mulla on sunnuntaisin 4-5 pestävää koneellista. Mulla tosin on vaan yks pyykkikori, josta sitten lajittelen keot kylppärin lattialle. Viis pyykkikoria olis just hyvä mulle, jos ne olis tuollaisia samanlaisia kuin teillä.
  .
  Ja vielä osaatko sanoa paljon noi teidän liukuovet olis maksanu, jos olisitte ne normaalisti Elfalta tilannut?

  • krista
   21.10.2016 at 16:07

   Joo meillä kans tapahtui ennen tuota kertymistä enemmän ja sit kun pesee paljon, tarvitsee sitä kuivaustilaakin kerralla paljon… Tälläkin hetkellä se kuivaustila on meillä se, mikä rajoittaa, että kuinka monta koneellista voi pyörittää.

   Ja joo, sain noiden systeemien hinnat myös tiedokseni! Nuo meidän Estetic-ovet mittojen mukaan tuohon kokoon tehtyinä (sisältävät ledvalot ja softclosing-systeemin) olisivat olleet 1828 euroa normaalihinnalla.

 • Ninni
  20.10.2016 at 17:58

  Voi miten kauniit nuo kehyksettömät liukuovet! Meillä myös pyykkihuollon sujuvuus jatkuvasti mielessä ja eilen ilmoitin miehelle, että joululahjaksi haluan lahjakortin elektroniikkaliikkeeseen kuivausrumpua varten :D Koirataloudessa se kuulemma vähentää vaatteissa töröttävien karvojen määrää merkittävästi ja myös normaalia huonepölyä. Vähemmän pölyä = vähemmän stressiä!

  Liukuovitarve osuisi kotimme ainoisiin liukuoviin, jotka kätkevät taaksensa ulkovaatteet. Remontoitiin vajaa kaksi vuotta sitten ja meinasin samaan konkurssiin, että uusitaan liukuovet ja tehdään kunnon säilytysjärjestelmä ovien taa. Mies kieltäytyi ja väitti nykyisten toimivan ihan hyvin. Joo-o, toimiihan ne jos vain sattuisivat pysymään urissaan! Kaksi liukuovea on muutenkin sanonko mistä, koska ikinä et pääse käsiksi koko kaapin sisältöön kerralla. Turha haaveillakaan, että takit ja pipot olisi vaivattomasti saatavilla. Unelmana olisi joskus saada lapsi ulkotamineisiin repimättä pelihousuja ja liukuovea paikaltaan :D

 • Marika
  20.10.2016 at 17:59

  Meidän makuuhuone sai yhden uuden päätyseinän ja maalipintaa muille seinille, nyt vaatekaappien ovet näyttää vanhanaikaisilta ja rumilta! Sinne ottaisin mielelläni liukuovet.

 • maaritanneli
  20.10.2016 at 18:01

  Laitoinkin jo instaan meidän toisen kohteen uusille liukuoville. Eli eteinen.
  Toinen paikka mihin tarvittaisiin liukuovet on meidän makuuhuone. Koko seinän mitalta n. 4m on vaatekaappeja. Ovet ovat kyllä tosi ihanat. Talon alkuperäiset 60-luvulta. Mutta, ovet on jatkuvasti auki ja aukeamissuunta jokaisessa jotenkin väärään suuntaan.
  Sinne siis myös liukuovet, kiitos!

 • 1 2 3 8