Puutalon pyykkimeiningit – ja design-liukuovien arvonta!

Tuotteet saatu: Elfa

Kysymys: Mistä tiedät olevasi perhebloggaaja?

Vastaus: Vakkarilukijasi pyytää sinulta toivejuttua pyykinlajittelusi nykytilanteesta ja sinä vastaat näppäimistö sauhuten innoissasi, että ”jesh, kiitos mahtavasta juttuvinkistä!”.

elfa-yleiskuva

Olen edelleen sataprosenttisesti samaa mieltä kuin toukokuussa, jolloin pyykkihuoneemme (ex-sauna) remontti vihdoin valmistui: tämä remppa on ihan ehdottomasti se, jolla on kaikkein eniten ollut merkitystä meidän arjen sujuvuuteen. Edelleen ihan aktiivisesti rakastan – silleen uuu-uuu-uuu-ensihuumatasolla – tuota toimivaksi muuttunutta pyykinhuoltoamme.

Ehkä se on se, että pyykkikaaoksessa oli rämpinyt niin pitkään. Ja nyt kun homma vihdoinkin toimii, tuntee siitä jotenkin jopa kummallisen suurta nautintoa.

yleiskuva-2

Meillähän oli ennen pyykkiä vähän kaikkialla yläkerrassa (täällä tilannekuvausta). Eniten sitä oli ehkä makuuhuoneen lattialla – siihen nimittäin pyykkikorin aina kippasin ja aloin lajitella sieltä vaikkapa punaisia koneeseen. Hmmm vai oisko enemmän mustia? Äh, ja sukkiakin pitäis pestä. Ja hienopyykki unohtui pyykkikorin pohjalle pidemmäksi aikaa, kun aina oli pestävänä jotain akuutimpaa.

Fiilis oli koko ajan jotenkin pyykkihallitsematon. Käsistä riistäytynyt. Pyykit valtaavat puutalon, apua auttakaa.

Ja nyt tämä fiilis on täysin muuttunut. En olisi ehkä edes odottanut näin voimakasta ”tunnetilan muutosta”. Tai siis että… …nykyisin on koko ajan sellainen olo, että pyykkitilanne on hyvin hallinnassa. Ei ongelmaa. Kone siinä vaan pyörii ja pesee surrurrur, ja minä sitä tämän talon kruunaamattomana pyykkihuoltoitsevaltiaana ilomielin tässä täytän, tyhjennän ja ripustan.

Että mikäs tässä.

pyykkiteline-elfa

Koska vaikka silloinkin kun pyykkiä on paljon, sitä näyttää päällisin puolin olevan ihan saman verran kuin silloin, kun sitä on ihan vähän. Siellä ne siististi koreissaan odottavat – joko viisi paitaa tai viisitoista.

Skeptikkoja on ollut meidän lähipiirissäkin. Sellaisia hymyillen esitettyjä:
”Noooh, onko se lajittelu pysynyt vai riistäytynyt käsistä?” -kysymyksiä.

Hymyn takana on tietysti piileskellyt odotus siitä, että sanoisin nauraen, että voi hemmetti toimi se hetken ennen kuin romahti. Mutta ei. Että skeptikoille kerrottakoon: kyllä se edelleen aivan erinomaisesti toimii, eikä osoita minkäänlaisia merkkejä muusta.

?????????????

Meillä on siis mittatilauksena teetetyn liukuovikaapiston takana kymmenen eri Elfan koria. Ja sinne ne likaiset vaatteet sitten lajitellaan suoraan sitä mukaa, kun ne likaisiksi tulevat. Pyykkiä pestessä näen ensisilmäyksellä, että missä näyttäisi olevan paljon vaatetta – no tuossapa noita punaisia – nappaan koko korin irti ja kippaan sen koneeseen.

Itseni positiivisesti yllättäneitä juttuja (sen hallintafiiliksen lisäksi) on ollut kaksi:

1. Pestyjen pyykkikoneellisten määrä on yllättäen pienentynyt. En osannut edes kuvitella tätä, mutta niin siinä vain kävi. Syy on siinä, että nyt pesen paljon täydempiä koneellisia kuin ennen. Aikaisemmin siitä lattiallelajittelusta ei riittävän hyvin nähnyt, mitä kannattaa seuraavaksi pestä. Nyt voi hyvin pitää parin päivän taukojakin pyykkishowsta ja odottaa, että korissa on koneellisen verran pestävää.

2. ”Pyykkijämät” ovat hävinneet. Juuri ne pyykkikoripohjien ”minkä kanssa tänkin pesis” -vaatteet ovat poissa. Kun kaikki pyykki on yhdellä silmäyksellä nähtävissä, on hyvin voinut ”ruuhkattomimpina” aikoina vähitellen pestä ne kolme vuotta sitten käytetyt nylon-sukkahousut tai extreme-väriäpäästävän intialaisen kirjavan huivin.

Eli joo. Olen olen olen erittäin tyytyväinen.

Täydellinen maailma tämä ei kuitenkaan olisi. Koska jos olisi, niin…

?????????????

…rakas erottamaton ystäväni pyykkiteline ei enää seisoisi tässä.

Eli harmi kyllä tämänkään muutoksen jälkeen emme ole täysin päässeet pois irtopyykkitelineiden käytöstä – pyykkisumahuipuissa se edelleen ilmestyy tuohon makuuhuoneeseen töröttämään. Onneksi se ei kuitenkaan seiso siinä enää koko aikaa, ja sen isompi siivelleekkinen kaveri jo luovutti ja lähti kotiinsa. Mutta silti: välillä tarvitaan siis tätä tyyppiä. Pelkkä kolmitasoinen seinäteline ei harmi kyllä riitä aina kuivaustilaksi.

Siinä täydellisessä maailmassa – jos ihan arkkitehtinä pääsisi kodinhoitohuonetta suunnittelemaan – näitä Elfan seinäkuivaustelineitä olisi meillä tuplasti tämän nykyisen verran. Silloin mahtuisi! Mutta tämän tilan koko tietysti on mitä on, ja enempää neliöitä en keksi mistään muualtakaan repäistä. Niinpä mennään tällä! Noin 2-3 koneellista tuohon ripustustilaan mahtuu tällä hetkellä ongelmitta kuivumaan, ja useimmiten se hyvin riittääkin.

20161020_161049

Ai niin: nuo liukuovet. Ne ovat olleet myös aivan loistava ratkaisu tähän. Siellä ne likapyykit piileskelevät, täysin siististi silmältä piilossa! Elfan kautta teetetyt Estetic-malliset liukuovet ovat olleet tosi laadukkaat ja hyvinliukuvat – ja niitä voi sijoittaa kotona oikeastaan mihin tilaan vain; ainoastaan märkätiloihin niitä ei suositella.

By the way… Tarvittaisiinko myös teillä liukuovia johonkin kohtaan kotia?

Meidän oman rempan jälkeen Elfalle on nimittäin tullut (juuri nyt lokakuussa) ihan uusi liukuovimalli, Linear-designliukuovet. Ne ovat ruotsalaisen Hanna Werningin suunnittelemat, kehyksettömät mittatilausliukuovet – ja tosi kauniit. Ja Elfa lupasi arvottavaksi yhdet mittatilauksena teetetyt Linear-designliukuovet tämän blogin lukijoiden kesken! Jea, ihan mahtavaa!

Kilpailuun voit osallistua kahdella tavalla:

1. Perustele tähän kommenttikenttään, miksi tarvitsisit Linear-liukuovet juuri sinun kotiisi? Eli kerro, mihin ne kotonasi sijoittaisit ja vaikka että miten se helpottaisi elämääsi!

ja/tai:
2. Jaa Instagramissa kuva – joko paikasta, johon liukuovet sijoittaisit, tai vaihtoehtoisesti jaa kuva Elfa- tai Kirena-liukuovistasi. Merkitse kuvasi #everythingcanbeorganized niin löydän osallistuvat kuvat Instassa :)

Vink vink – jos teet molemmat, sinulla on tuplamahdollisuudet voittaa!

Kilpailu on käynnissä to 27.10. klo 12 asti!

Kilpailu on päättynyt! Onneksi olkoon, nimimerkki Larmi!!! Kiitos myös kaikille osallistumisesta!

PS. Kaikki meidän tässä esiintyvät Elfa-tuotteet sekä kilpailun palkinto saatu Elfalta – kaunis kiitos heille siis!

16

You Might Also Like

 • vannikkila
  26.10.2016 at 09:53

  Meillä liukuovet menisivät kodinhoitohuoneeseen.

  Olen siitä onnekas, että nyt minulla on kodinhoitohuone käytössä, mutta se on aikas pieni (sellainen perinteinen konkelo, missä välissä pieni, toisesta päästä tukittu ”käytävä” ja kaappeja molemmilla puolilla). Nyttenhän tilanne on se, että kun on pyykkiä kuivumassa (saa onneksi siihen ”käytävään”) eivät kaapit enää aukea, kun ovat perinteiset ovimalliset. Lisäksi kaappeja on lisätty tilaan vähän eri aikoihin, joten ne ovat eri kokoisia keskenään. Kaiken huipuksi vielä se, että ”käytävän” päässä on sähkökaappi, eli tilaa ei voi hyödyntää kokonaan, koska ulospäin aukeavaa ovea ei saisi enää ollenkaan auki, jos sen laittaisi seinään kiinni, koska menisi silloin sähkökaapin taakse. Jos tilassa olisivat liukuovet, saisi kaappitilan oikeasti hyödynnettyä ja kaapeille pääsisi vaikka pyykit ovatkin kuivumassa.

  Elfalla jo ratkaisimme mekin pyykinlajitteluongelmamme (oma lapsuuteni aikainen Elfa muutti viimein perässäni), mutta kyseiselle ei vielä ole kaappipaikkaa, vaan on vain työnnettynä työtason alle. Liukuovilla seinän saisi kokonaan käyttöön, niin myös Elfa pääsisi omalle paikalleen kaappiin (ja mies saisi unelmoimansa kuivausrummun sinne tason alle).

 • anna s.
  26.10.2016 at 09:56

  Eteisen ovet ovat jo vähän huonossa kunnossa. Ne vaihtaisin :) Olisi ihana rempata asuntoa, juuri muutimme omakotitaloon :)

 • Oven tarvitsija
  26.10.2016 at 13:15

  No tarvin! Makuuhuoneessa on liukuoviset vaatekaapit, PEILILLISET liukuovet MAKUUHUONEESSA. Olen peittänyt peiliosat sillä ihmeellisellä muovikalvolla, millä jotkut vuoraa koko talon, mutta uudet ovet kyllä kelpaisi.

 • Ida
  26.10.2016 at 14:57

  Vitsit… Liukuovista olen kyllä haaveillut etenkin eteisen syvennykseen siistimään ilmettä! Tilanne on nyt sellainen, että aina kotiin tullessa räjähtää pienen ovettoman henkarikaapin sisällys silmille kaiken maailman nyssäköineen ja pyöräilykypärineen, ja vaikka kaapin sisällys olisi kuinka ”hallittu”, onko ulkonäkö aina silti epäsiisti. Meidän minieteisen yleisilmeen toi ratkasu muuttais täysin!

  Ollaan juuri (ööh, onko siitä jo puol vuotta?? On meillä sentään jo verhot paikoillaan) muutettu 58 neliön kolmioon, joten lapset saivat oman huoneen. Jaetussa pienessä tilassa on tosin se haaste, että 3v kuopus pilaa aina eskarilaisen leikit – ja toisin päin. Ollaan pohdittu, voisko lastenhuoneen jakaa kahteen eri leikkisoppeen, jotta edes jonkinlainen rauha vois säilyä (tai isompi motiivi näin vanhemman näkökulmasta olis oikeestaan saada ne Frozen, pet shop ja lego friends -härpäkkeet ym ym poissa silmistä niin vois rauhassa levittäytyä kaikkine yököttävine glitter-höyhen-silmineen). Se vois sitten toimia ens syksyn koululaisen ”omana soppenaan”, jollaista ei tällä hetkellä asunnossamme ole.

  Instagramiin en voi jakaa näitä, kun ei ole sellaista tiliä, mutta päiväkoti-ikäisten tyttöjen vanhempana voit ehkä kuvitella näyn sielun silmin :D

 • Johhhu
  26.10.2016 at 15:39

  Oih, onneksi vielä ehdin osallistua! Ostimme puolison kanssa kolme vuotta sitten puutaloasunnon jonka makuuhuoneeseen tarkoituksemme on ollut teettää vaatekaappi tai sitten ostaa Elfan liukuovikaapistot. Asia on kuitenkin venynyt aikaan saamattomuuden (ja rahan vuoksi). Mikäli voitto osuisi, niin se tuntuisi jopa pieneltä lottovoitolta, sillä vaatekaapille olisi kirjaimellisesti HUUTAVA tarve! Nykyisin vaatteiden säilytys on järjestetty Ikean expedit hyllyillä ja erinäköisillä kasoilla, joten voin kertoa ettei se toimi sitten lainkaan! Lisäksi nykyinen säilytysjärjestys (ei, ei sitä voi kutsua järjestykseksi, sillä kaaos vastaa paremmin) vie aivan mielettömästi ylimääräistä tilaa, eikä itse säilytykselle ole tilaa! Auta täällä olisi huutava pula!

 • Elliina
  26.10.2016 at 22:06

  Meillä liukuovia tarvittaisiin vaatehuoneeseen piilottamaan säilytysjärjestelmä ja ilmastointikone.

 • Paula
  27.10.2016 at 10:07

  Nyt meillä on kodinhoitohuoneessa irtokaapit. Yläkaapit puuttuvat ja tila on matalalla suihkuverholla peitetty. Kahden kaapin alaosat on modifioituna vesipumpulle. Vesipumpun ilmausruuvi ei pitänytkään tässä kesän aikana ja vettä suihkusi kaapin täydeltä. Oli taas yh-äidillä ongelmaa kerrakseen. Nyt on edessä kaappien vaihto, samassa yhteydessä kun vihdoin saamme kunnallistekniikan kiinteistölle ja samalla tilaa vievän vesipumpun pois. Elfan liukuovi ratkaisu näyttää hyvältä.

 • PikkuKirppunen
  27.10.2016 at 10:07

  Vielä ehtii :D
  Eli jos voittaisin, meille saataisiin eteis”aulaan” rauha eteiskoloon; syvennykseen, johon mahtuisi tosi paljon säilytystilaa, mutta mieluusti se saisi olla suljettujen ovien takana. Ja se paras asia; mä saisin sinne piilotettua siivouskamat, jotka tällä hetkellä hengailee missä sattuu.

 • Liisa
  27.10.2016 at 11:30

  Osallistun kilpailuun. Tarvitsemme eteiseen liukuovet. Eteisen kuuluisi olla käyntikortti kotiin. Meilläe se käyntikortti sanoo, että täällä ei ole kovinkaan siistiä. Eteisessä tällä hetkellä avoin naulakko ja yläkaapit, joissa halvimmat mahdolliset ovet. NAulakon vieressä myös kaappi, jossa oli samanlainen ovi, mutta se hajosi. Nyt kaappiin näkee sisälle ja kun meille tulee kylään, näkee ensimmäisten asioiden joukossa meidän imurin. Eteinen ei myöskään saa luonnonvaloa, joten olen ajatellut, että joko peililiukuovet tai vaaleat kiiltävät liukuovet toisivat valoa eteiseen.

 • Suvi
  27.10.2016 at 11:48

  Oioioi, vielä ehdin osallistua! Meillä alkaa pian uuden kodin remppa ja nämä ihanat liukuovet tulisivat meidän uutukaiseen eteiseen:) Kohtalo, anna mun voittaa:D

 • Gudmundsdottir
  27.10.2016 at 11:50

  Ollaan ensi kuussa muuttamassa ekaan ihan omaan asuntoon. Makuuhuoneessa on liukuovien asennus edessä, sillä tällä hetkellä ovet eivät mahdu aukeamaan :D Että kyllähän se helpottaa kummasti jos vaatekaapin ovi aukeaa. Ei tarvi koko talvea nakuilla.

 • Johanna
  27.10.2016 at 11:53

  Uusi liukuovikaapisto on ollut haaveissa siitä asti, kun muutimme nykyiseen kotiin. Liukuovet tulisi makuuhuoneeseen 60-luvulla rakennetun kaapiston tilalle, joka on nuhruinen ja epäkäytännöllinen, edellisen asunnon mittatilaus liukuovikaapistoa on iso ikävä.

 • Minis
  27.10.2016 at 22:46

  Kohta kolmen lapsen äitinä olisi mukava saada lisää kaappitilaa johon liukuovet olis just passelit! Jäämme siis haaveilemaan jos onnetar suosisi tätä pyykkivuoren takaa pilkistävää äitiä.

 • 1 6 7 8