Puutalon pyykkimeiningit – ja design-liukuovien arvonta!

Tuotteet saatu: Elfa

Kysymys: Mistä tiedät olevasi perhebloggaaja?

Vastaus: Vakkarilukijasi pyytää sinulta toivejuttua pyykinlajittelusi nykytilanteesta ja sinä vastaat näppäimistö sauhuten innoissasi, että ”jesh, kiitos mahtavasta juttuvinkistä!”.

elfa-yleiskuva

Olen edelleen sataprosenttisesti samaa mieltä kuin toukokuussa, jolloin pyykkihuoneemme (ex-sauna) remontti vihdoin valmistui: tämä remppa on ihan ehdottomasti se, jolla on kaikkein eniten ollut merkitystä meidän arjen sujuvuuteen. Edelleen ihan aktiivisesti rakastan – silleen uuu-uuu-uuu-ensihuumatasolla – tuota toimivaksi muuttunutta pyykinhuoltoamme.

Ehkä se on se, että pyykkikaaoksessa oli rämpinyt niin pitkään. Ja nyt kun homma vihdoinkin toimii, tuntee siitä jotenkin jopa kummallisen suurta nautintoa.

yleiskuva-2

Meillähän oli ennen pyykkiä vähän kaikkialla yläkerrassa (täällä tilannekuvausta). Eniten sitä oli ehkä makuuhuoneen lattialla – siihen nimittäin pyykkikorin aina kippasin ja aloin lajitella sieltä vaikkapa punaisia koneeseen. Hmmm vai oisko enemmän mustia? Äh, ja sukkiakin pitäis pestä. Ja hienopyykki unohtui pyykkikorin pohjalle pidemmäksi aikaa, kun aina oli pestävänä jotain akuutimpaa.

Fiilis oli koko ajan jotenkin pyykkihallitsematon. Käsistä riistäytynyt. Pyykit valtaavat puutalon, apua auttakaa.

Ja nyt tämä fiilis on täysin muuttunut. En olisi ehkä edes odottanut näin voimakasta ”tunnetilan muutosta”. Tai siis että… …nykyisin on koko ajan sellainen olo, että pyykkitilanne on hyvin hallinnassa. Ei ongelmaa. Kone siinä vaan pyörii ja pesee surrurrur, ja minä sitä tämän talon kruunaamattomana pyykkihuoltoitsevaltiaana ilomielin tässä täytän, tyhjennän ja ripustan.

Että mikäs tässä.

pyykkiteline-elfa

Koska vaikka silloinkin kun pyykkiä on paljon, sitä näyttää päällisin puolin olevan ihan saman verran kuin silloin, kun sitä on ihan vähän. Siellä ne siististi koreissaan odottavat – joko viisi paitaa tai viisitoista.

Skeptikkoja on ollut meidän lähipiirissäkin. Sellaisia hymyillen esitettyjä:
”Noooh, onko se lajittelu pysynyt vai riistäytynyt käsistä?” -kysymyksiä.

Hymyn takana on tietysti piileskellyt odotus siitä, että sanoisin nauraen, että voi hemmetti toimi se hetken ennen kuin romahti. Mutta ei. Että skeptikoille kerrottakoon: kyllä se edelleen aivan erinomaisesti toimii, eikä osoita minkäänlaisia merkkejä muusta.

?????????????

Meillä on siis mittatilauksena teetetyn liukuovikaapiston takana kymmenen eri Elfan koria. Ja sinne ne likaiset vaatteet sitten lajitellaan suoraan sitä mukaa, kun ne likaisiksi tulevat. Pyykkiä pestessä näen ensisilmäyksellä, että missä näyttäisi olevan paljon vaatetta – no tuossapa noita punaisia – nappaan koko korin irti ja kippaan sen koneeseen.

Itseni positiivisesti yllättäneitä juttuja (sen hallintafiiliksen lisäksi) on ollut kaksi:

1. Pestyjen pyykkikoneellisten määrä on yllättäen pienentynyt. En osannut edes kuvitella tätä, mutta niin siinä vain kävi. Syy on siinä, että nyt pesen paljon täydempiä koneellisia kuin ennen. Aikaisemmin siitä lattiallelajittelusta ei riittävän hyvin nähnyt, mitä kannattaa seuraavaksi pestä. Nyt voi hyvin pitää parin päivän taukojakin pyykkishowsta ja odottaa, että korissa on koneellisen verran pestävää.

2. ”Pyykkijämät” ovat hävinneet. Juuri ne pyykkikoripohjien ”minkä kanssa tänkin pesis” -vaatteet ovat poissa. Kun kaikki pyykki on yhdellä silmäyksellä nähtävissä, on hyvin voinut ”ruuhkattomimpina” aikoina vähitellen pestä ne kolme vuotta sitten käytetyt nylon-sukkahousut tai extreme-väriäpäästävän intialaisen kirjavan huivin.

Eli joo. Olen olen olen erittäin tyytyväinen.

Täydellinen maailma tämä ei kuitenkaan olisi. Koska jos olisi, niin…

?????????????

…rakas erottamaton ystäväni pyykkiteline ei enää seisoisi tässä.

Eli harmi kyllä tämänkään muutoksen jälkeen emme ole täysin päässeet pois irtopyykkitelineiden käytöstä – pyykkisumahuipuissa se edelleen ilmestyy tuohon makuuhuoneeseen töröttämään. Onneksi se ei kuitenkaan seiso siinä enää koko aikaa, ja sen isompi siivelleekkinen kaveri jo luovutti ja lähti kotiinsa. Mutta silti: välillä tarvitaan siis tätä tyyppiä. Pelkkä kolmitasoinen seinäteline ei harmi kyllä riitä aina kuivaustilaksi.

Siinä täydellisessä maailmassa – jos ihan arkkitehtinä pääsisi kodinhoitohuonetta suunnittelemaan – näitä Elfan seinäkuivaustelineitä olisi meillä tuplasti tämän nykyisen verran. Silloin mahtuisi! Mutta tämän tilan koko tietysti on mitä on, ja enempää neliöitä en keksi mistään muualtakaan repäistä. Niinpä mennään tällä! Noin 2-3 koneellista tuohon ripustustilaan mahtuu tällä hetkellä ongelmitta kuivumaan, ja useimmiten se hyvin riittääkin.

20161020_161049

Ai niin: nuo liukuovet. Ne ovat olleet myös aivan loistava ratkaisu tähän. Siellä ne likapyykit piileskelevät, täysin siististi silmältä piilossa! Elfan kautta teetetyt Estetic-malliset liukuovet ovat olleet tosi laadukkaat ja hyvinliukuvat – ja niitä voi sijoittaa kotona oikeastaan mihin tilaan vain; ainoastaan märkätiloihin niitä ei suositella.

By the way… Tarvittaisiinko myös teillä liukuovia johonkin kohtaan kotia?

Meidän oman rempan jälkeen Elfalle on nimittäin tullut (juuri nyt lokakuussa) ihan uusi liukuovimalli, Linear-designliukuovet. Ne ovat ruotsalaisen Hanna Werningin suunnittelemat, kehyksettömät mittatilausliukuovet – ja tosi kauniit. Ja Elfa lupasi arvottavaksi yhdet mittatilauksena teetetyt Linear-designliukuovet tämän blogin lukijoiden kesken! Jea, ihan mahtavaa!

Kilpailuun voit osallistua kahdella tavalla:

1. Perustele tähän kommenttikenttään, miksi tarvitsisit Linear-liukuovet juuri sinun kotiisi? Eli kerro, mihin ne kotonasi sijoittaisit ja vaikka että miten se helpottaisi elämääsi!

ja/tai:
2. Jaa Instagramissa kuva – joko paikasta, johon liukuovet sijoittaisit, tai vaihtoehtoisesti jaa kuva Elfa- tai Kirena-liukuovistasi. Merkitse kuvasi #everythingcanbeorganized niin löydän osallistuvat kuvat Instassa :)

Vink vink – jos teet molemmat, sinulla on tuplamahdollisuudet voittaa!

Kilpailu on käynnissä to 27.10. klo 12 asti!

Kilpailu on päättynyt! Onneksi olkoon, nimimerkki Larmi!!! Kiitos myös kaikille osallistumisesta!

PS. Kaikki meidän tässä esiintyvät Elfa-tuotteet sekä kilpailun palkinto saatu Elfalta – kaunis kiitos heille siis!

16

You Might Also Like

 • Kati
  20.10.2016 at 18:04

  Eteiseen tulisivat suureen tarpeeseen. Siinä on vaan tavallinen naulakko eikä vanhasta talosta löydy muutenkaan säilytystiloja.

 • Henna
  20.10.2016 at 18:16

  Ovet tulisi makuuhuoneeseen. Vihdoin ja viimein saisimme laajennuksen tehtyä eli otettua kylmävintin vaatekaappi käyttöön.

 • Riikkinen
  20.10.2016 at 18:29

  Oi pyykki! Meillä juuri kaatuilee liian täysi pyykkikori. Mutta liukuovet tarvittaisiin makkarin kaappeihin. Niiden 80-lukulaiset aina aamuisin liian kovaa narisevat ovet lähtisivät nopsaan arpaonnen iskiessä.

 • Mari T.
  20.10.2016 at 18:38

  Oi, meidän eteisaula kaipaisi kipeästi liukuovia! Tekisi tilasta siistimmän näköisen ja antaisi vähän uutta ilmettä muuten tylsään huoneeseen.

 • Päivi
  20.10.2016 at 18:39

  Juuri muutettiin ja makuuhuone kaipaa uutta vaatekaappia. Noita Linear ovia olen katsonut jo sillä silmällä :)

 • Jenna O
  20.10.2016 at 18:40

  Meillä ei oikeastaan ole kummemmin vaatekaappeja koko asunnossa. Eteisestämme löytyy suuri avoin vaatenaulakko ja säilytystila. Ovilla saisi tavarat kivasti piiloon ja sen taakse kehiteltyä säilytyslaatikkojärjestelmiä. Tavaraa ja väkeä riittää. Tällaiselle esteetikolle ja pienessä asunnossa eläjälle nämä olisivat enemmän kuin lottovoitto. Mieli lepäisi :D

 • mauis
  20.10.2016 at 18:44

  Meillä on ihana 60-luvun talo, jossa mm. kaikki ovet alkuperäisiä. Uudet karmittomat elfan liukuovet tyylillisesti huutavat päästä mun eteiseen!

 • Hilla**
  20.10.2016 at 18:54

  Vaikea päättää, että missä liukuovet olisivat kaikkein tarpeimmat. Makuuhuoneessa, kodinhoito(komerossa)huoneessa tai eteisessä luultavasti. Ja juurikin taltuttamaan tuota vaate- ja pyykkikaaosta. Lapsiperheessä tuntuu, että sitä vaatetta on joka paikassa ja mikään säilytysratkaisu ei ainakaan nykyisellään ole toimiva.

 • Titomm
  20.10.2016 at 18:57

  Meillä on muutto ensimmäiseen omistusasuntoon kuukauden päästä ja uudessa asunnossa on eteisessä semmoinen soma puolimetrinen vaatetanko, ehkä tais olla myös pari koukkua ja siinä se. Voitte ehkä arvaa että miten hyvin lapsiperheen kurahousut, haalarit, lapaset, pipot, myssyt, saappaat, kengät ja muu kaaos mahtuu siihen puoleen neliömetriin vaikka korkeutta ois kuin hurumykke. Ois tarkoitus kehitellä eteisvälikköön joku hyllykköviritelmä jonka peittäis sit ovin. Että joo, meille voisi kelvata liukuovet, kiitos!

 • Aino
  20.10.2016 at 18:58

  Me tarvitsisimme liukuovet eteiseen. Toisaalta tyylin takia, jotta saataisiin nykyiset tummuneet mäntypaneeliovet pois, ja toisaalta sen mittatilaus ominaisuuden vuoksi, kun nykyinen kokonaisuus on tilaansa 10 senttiä liian kapea…

 • Kis
  20.10.2016 at 18:58

  Toimiva pyykkihuolto <3
  Olen myös haaveillut tuollaisista seinään kiinnitetyistä kuivaustelineistä. Onko sun kokemuksen mukaan nuo Elfat tukevat? Testattiin kodinhoitohuoneremppaa tehdessä nimittäin jotain Ikean rimpuloita, mutta rimpulaisuutensa vuoksi jäivät hankkimatta – eikä sitten muitakaan malleja lähdetty kokeilemaan – ja nyt ollaan jumissa siirreltävän pyykkitelineen kanssa. Edelleen kaipailen niitä seinälle säästämään tilaa.

  Ja noista liukuovista. Meillä on vanha rempattu talo, jota rempatessa jätettiin kaksi komeroa ilman ovia (tyhmyyttämme!!) kun ajateltiin säästää ja valmisovet eivät olisi mahtuneet niille tarkoitettuihin paikkoihin. Suunniteltiin ovien tilalle verhoja. Toisessa jo on verhot, mutta ratkaisu ei ole osoittautunut kovin käteväksi ja nyt kun on keväällä vauva tulossa taloon, niin olisi kiva että siinä vaiheessa kun se alkaa kontata pitkin lattioita olisi jokin kangasta kestävämpi ratkaisu pitämään pieni tutkimusmatkailija poissa komeroista joissa säilytetään kaikenlaista. Liukuovi sopisi tähän tarkoitukseen loistavasti.

 • Minna
  20.10.2016 at 19:05

  Nyt on kyllä kilpailu, joka osu ja uppos!! Me ollaan niin ovien tarpeessa eteiseen! Tehtiin asunnossa keittiö- ja lattiaremontti ja siinä yhteydessä purettiin aiemmat liukuovihirvitykset, jotka välillä lähti saranoiltaan (vaaralliset lapsiperheessä). Ihan ei kuitenkaan ajateltu loppuun asti, mutta koska remonttibudjetti venyi ja paukkui, ei meillä ollutkaan enää rahaa laittaa eteistä kuntoon…nyt takit roikkuvat tangossa ja hyllyjen virkaa toimittaa vanha ylijäämäkaapisto, jossa mikään ei ole paikallaan. Ihan ei tämmönen toimi lapsiperheessä :D Hävitettiin samalla myös siivouskaappi ja nyt imuri pyörii milloin missäkin…Pliis arpaonni, ole meille suosiollinen!

 • Heippahei
  20.10.2016 at 19:07

  Ollaan suunniteltu noin neljä vuotta eteissäilytyksen uusimista, liukuovet olisivat sinne mainiot. Ja kauniit ovet sopisivat hyvin eteisen kauniin tapetin pariksi!

 • Lilah
  20.10.2016 at 19:09

  makuuhuoneeseen tulisi meillä liukuovet. Huone rempattiin vuoden sisään mutta rahat loppui kun saatiin kaappien sisusmekanismit kuntoon. Muuten liukuovia löytyykin jo eteisestä ja yläkerran kaikki matalat seinustat kaappeina liukuovien takana. Etuosasta 130 korkea ja takaa 50 cm korkea toista metriä syvä kaapisto vetää tavaraa niin, että meiltä ei ole vielä säilytystila loppunut (6 henk

  Khh remppaa tehtiin viime keväänä ja mä myös iloitsen tuloksesta päivittäin. Meillä lajitellaan pyykki kolmeen: tumma, vaalea ja punainen. Kuivaustilaa on edelleen liian vähän, toukokuusta syyskuulle pyykki kuitenkin kuivuu pihalla.

 • Jenni
  20.10.2016 at 19:11

  Meillä lähes uusi itse rakennettu omakotitalo ja rahat loppuivat tässä kohtaa kesken niin ettei ihan kaikkea saatu valmiiksi asti. Niinpä kodinhoitohuoneen yhteydessä oleva tekninen tila maalämpöpumppuineen ja ilmanvaihtokoneineen on rumasti esillä, eteen oli tarkoitus siis liukuovet laittaa. Samassa tilassa myös pukuhuone saunaan mennessä, eikä ole kovin tunnelmallista hipsiä saunareissulle näiden härveleiden ohi.

 • Krista
  20.10.2016 at 19:13

  Meillä liukuovet kodinhoitohuoneeseen ovat tehneet tuloansa jo varmaan neljä vuotta.. kaunistaisi näkymää ja selkeyttäisi khh:ta ylipäätään. Toinen kohde olisi aula. God että vihaan sitä näkymää kun avoin vaatekaappi PURSUAA kaikennäköistä takkia ja housua ja mitään ei sieltä löydä…

 • Marja-Liisa
  20.10.2016 at 19:18

  Pienessä asunnossa liukuoville olisi paljonkin käyttöä. Haluaisin liukuovet naulakkovälikköön, jotta kaiken sen kaman saisi siististi piiloon.

 • Tialys
  20.10.2016 at 19:22

  Haluaisin lahjoittaa liukuovet ihanalle äidilleni! Hän asuu edelleen lapsuudenkodissani, jonka makuuhuoneen säilytysjärjestelmä on todella jo aikaa nähnyt nyt jo aikuisten lasten jäljiltä ja kaipaisi uudistusta. Äidistäni on pian tulossa myös mummi ja olisi ihanaa jos mummulassa saisi vähän paikkoja järjestykseen ennen meidän täystuholaisen syntymää :D

 • Heli
  20.10.2016 at 19:51

  Meillä on sellaiset peililiukuovet, jotka huoneen muuttaessa tarkoitustaan eivät sovi ollenkaan. En haluaisi kuitenkaan luopua isosta kaappitilasta vaan jotenkin naamioida kaapin huoneeseen sopivaksi.

 • Nnu
  20.10.2016 at 19:51

  Ovet tulis eteiseen piilottaman takkikaaoksen.

 • 1 2 3 4 8