Puutalon pyykkimeiningit – ja design-liukuovien arvonta!

Tuotteet saatu: Elfa

Kysymys: Mistä tiedät olevasi perhebloggaaja?

Vastaus: Vakkarilukijasi pyytää sinulta toivejuttua pyykinlajittelusi nykytilanteesta ja sinä vastaat näppäimistö sauhuten innoissasi, että ”jesh, kiitos mahtavasta juttuvinkistä!”.

elfa-yleiskuva

Olen edelleen sataprosenttisesti samaa mieltä kuin toukokuussa, jolloin pyykkihuoneemme (ex-sauna) remontti vihdoin valmistui: tämä remppa on ihan ehdottomasti se, jolla on kaikkein eniten ollut merkitystä meidän arjen sujuvuuteen. Edelleen ihan aktiivisesti rakastan – silleen uuu-uuu-uuu-ensihuumatasolla – tuota toimivaksi muuttunutta pyykinhuoltoamme.

Ehkä se on se, että pyykkikaaoksessa oli rämpinyt niin pitkään. Ja nyt kun homma vihdoinkin toimii, tuntee siitä jotenkin jopa kummallisen suurta nautintoa.

yleiskuva-2

Meillähän oli ennen pyykkiä vähän kaikkialla yläkerrassa (täällä tilannekuvausta). Eniten sitä oli ehkä makuuhuoneen lattialla – siihen nimittäin pyykkikorin aina kippasin ja aloin lajitella sieltä vaikkapa punaisia koneeseen. Hmmm vai oisko enemmän mustia? Äh, ja sukkiakin pitäis pestä. Ja hienopyykki unohtui pyykkikorin pohjalle pidemmäksi aikaa, kun aina oli pestävänä jotain akuutimpaa.

Fiilis oli koko ajan jotenkin pyykkihallitsematon. Käsistä riistäytynyt. Pyykit valtaavat puutalon, apua auttakaa.

Ja nyt tämä fiilis on täysin muuttunut. En olisi ehkä edes odottanut näin voimakasta ”tunnetilan muutosta”. Tai siis että… …nykyisin on koko ajan sellainen olo, että pyykkitilanne on hyvin hallinnassa. Ei ongelmaa. Kone siinä vaan pyörii ja pesee surrurrur, ja minä sitä tämän talon kruunaamattomana pyykkihuoltoitsevaltiaana ilomielin tässä täytän, tyhjennän ja ripustan.

Että mikäs tässä.

pyykkiteline-elfa

Koska vaikka silloinkin kun pyykkiä on paljon, sitä näyttää päällisin puolin olevan ihan saman verran kuin silloin, kun sitä on ihan vähän. Siellä ne siististi koreissaan odottavat – joko viisi paitaa tai viisitoista.

Skeptikkoja on ollut meidän lähipiirissäkin. Sellaisia hymyillen esitettyjä:
”Noooh, onko se lajittelu pysynyt vai riistäytynyt käsistä?” -kysymyksiä.

Hymyn takana on tietysti piileskellyt odotus siitä, että sanoisin nauraen, että voi hemmetti toimi se hetken ennen kuin romahti. Mutta ei. Että skeptikoille kerrottakoon: kyllä se edelleen aivan erinomaisesti toimii, eikä osoita minkäänlaisia merkkejä muusta.

?????????????

Meillä on siis mittatilauksena teetetyn liukuovikaapiston takana kymmenen eri Elfan koria. Ja sinne ne likaiset vaatteet sitten lajitellaan suoraan sitä mukaa, kun ne likaisiksi tulevat. Pyykkiä pestessä näen ensisilmäyksellä, että missä näyttäisi olevan paljon vaatetta – no tuossapa noita punaisia – nappaan koko korin irti ja kippaan sen koneeseen.

Itseni positiivisesti yllättäneitä juttuja (sen hallintafiiliksen lisäksi) on ollut kaksi:

1. Pestyjen pyykkikoneellisten määrä on yllättäen pienentynyt. En osannut edes kuvitella tätä, mutta niin siinä vain kävi. Syy on siinä, että nyt pesen paljon täydempiä koneellisia kuin ennen. Aikaisemmin siitä lattiallelajittelusta ei riittävän hyvin nähnyt, mitä kannattaa seuraavaksi pestä. Nyt voi hyvin pitää parin päivän taukojakin pyykkishowsta ja odottaa, että korissa on koneellisen verran pestävää.

2. ”Pyykkijämät” ovat hävinneet. Juuri ne pyykkikoripohjien ”minkä kanssa tänkin pesis” -vaatteet ovat poissa. Kun kaikki pyykki on yhdellä silmäyksellä nähtävissä, on hyvin voinut ”ruuhkattomimpina” aikoina vähitellen pestä ne kolme vuotta sitten käytetyt nylon-sukkahousut tai extreme-väriäpäästävän intialaisen kirjavan huivin.

Eli joo. Olen olen olen erittäin tyytyväinen.

Täydellinen maailma tämä ei kuitenkaan olisi. Koska jos olisi, niin…

?????????????

…rakas erottamaton ystäväni pyykkiteline ei enää seisoisi tässä.

Eli harmi kyllä tämänkään muutoksen jälkeen emme ole täysin päässeet pois irtopyykkitelineiden käytöstä – pyykkisumahuipuissa se edelleen ilmestyy tuohon makuuhuoneeseen töröttämään. Onneksi se ei kuitenkaan seiso siinä enää koko aikaa, ja sen isompi siivelleekkinen kaveri jo luovutti ja lähti kotiinsa. Mutta silti: välillä tarvitaan siis tätä tyyppiä. Pelkkä kolmitasoinen seinäteline ei harmi kyllä riitä aina kuivaustilaksi.

Siinä täydellisessä maailmassa – jos ihan arkkitehtinä pääsisi kodinhoitohuonetta suunnittelemaan – näitä Elfan seinäkuivaustelineitä olisi meillä tuplasti tämän nykyisen verran. Silloin mahtuisi! Mutta tämän tilan koko tietysti on mitä on, ja enempää neliöitä en keksi mistään muualtakaan repäistä. Niinpä mennään tällä! Noin 2-3 koneellista tuohon ripustustilaan mahtuu tällä hetkellä ongelmitta kuivumaan, ja useimmiten se hyvin riittääkin.

20161020_161049

Ai niin: nuo liukuovet. Ne ovat olleet myös aivan loistava ratkaisu tähän. Siellä ne likapyykit piileskelevät, täysin siististi silmältä piilossa! Elfan kautta teetetyt Estetic-malliset liukuovet ovat olleet tosi laadukkaat ja hyvinliukuvat – ja niitä voi sijoittaa kotona oikeastaan mihin tilaan vain; ainoastaan märkätiloihin niitä ei suositella.

By the way… Tarvittaisiinko myös teillä liukuovia johonkin kohtaan kotia?

Meidän oman rempan jälkeen Elfalle on nimittäin tullut (juuri nyt lokakuussa) ihan uusi liukuovimalli, Linear-designliukuovet. Ne ovat ruotsalaisen Hanna Werningin suunnittelemat, kehyksettömät mittatilausliukuovet – ja tosi kauniit. Ja Elfa lupasi arvottavaksi yhdet mittatilauksena teetetyt Linear-designliukuovet tämän blogin lukijoiden kesken! Jea, ihan mahtavaa!

Kilpailuun voit osallistua kahdella tavalla:

1. Perustele tähän kommenttikenttään, miksi tarvitsisit Linear-liukuovet juuri sinun kotiisi? Eli kerro, mihin ne kotonasi sijoittaisit ja vaikka että miten se helpottaisi elämääsi!

ja/tai:
2. Jaa Instagramissa kuva – joko paikasta, johon liukuovet sijoittaisit, tai vaihtoehtoisesti jaa kuva Elfa- tai Kirena-liukuovistasi. Merkitse kuvasi #everythingcanbeorganized niin löydän osallistuvat kuvat Instassa :)

Vink vink – jos teet molemmat, sinulla on tuplamahdollisuudet voittaa!

Kilpailu on käynnissä to 27.10. klo 12 asti!

Kilpailu on päättynyt! Onneksi olkoon, nimimerkki Larmi!!! Kiitos myös kaikille osallistumisesta!

PS. Kaikki meidän tässä esiintyvät Elfa-tuotteet sekä kilpailun palkinto saatu Elfalta – kaunis kiitos heille siis!

16
Like

You Might Also Like

 • Pippa M.
  20.10.2016 at 19:54

  Eteisen avonaulakko + kahden taaperon ja kahden aikuisen ulkovaatteet. Do I need to say more?

 • Pikku-iia
  20.10.2016 at 20:00

  Eteiseen tulisi tarpeeseen, tällä hetkellä aivan vääriin suuntiin avautuvien ovien sijaan!

 • HeidiÄr
  20.10.2016 at 20:03

  Oh my, tarpeeseen tulisi! Ensi kesälle suunnitteilla kodinhoitohuoneen, kylppärin ja saunan remontointi. Kodinhoitohuoneeseen pitäisi tehdä juuri pyykkihuoltopäivitystä ja mielellään ovien taakse 😊

 • Hillamaija
  20.10.2016 at 20:18

  Liukuoville olisi käyttöä tämän huushollin eteisessä, jossa tällä hetkellä auotaan kaappien ovia päin pläsiä ja ristiin ulko-oven kanssa, ääh. Vähän järjestystä tähän vinksin vonksin -hommaan nyt heti! :D

 • Paula
  20.10.2016 at 20:32

  Nää vois olla täydelliset meidän makkariin, jossa tällä hetkellä ei oo ovea lainkaan, koska se aukes tyhmästi kaappien eteen. Toistaseks on pärjätty ilman mutta varsinkin lapsen kasvaessa sitä toivois, että makuuhuoneen oven sais tarvittaessa kiinni… jos ymmärrät mitä tarkoitan ;)

 • Sonja
  20.10.2016 at 20:36

  Voi hitsi, tää olisi niin tarpeellinen meille! Muutettiin meidän omaan puutaloon toukokuun lopussa, ja tehtiin pikainen pintaremontti kunnes baby kahden viikon asumisen jälkeen jo tulikin (<3) joten siirtyi pari muutosta kaipaavaa juttua myöhemmälle. Meitä on täällä vasta kolme henkeä ja kissa, mutta voi kuinka toi eteisen naulakkosyvennys särkee mun päätä joka kerran kun kuljen siitä ohi! Se tarvii niiiin sen oven sulkemaan sisäänsä sen takkihattuhaalarihuiviturvakaukalo sekamelskan!

 • Emma
  20.10.2016 at 20:37

  Koitan raivata meidän rojuvarastoksi muuttunutta käyttöullakkoa työtilaksi..
  Yksi seinällinen on hyllyä, johon kaikki tavarat on tungettuna. Ah miten ihanaa olisi saada ne roinahyllyt piiloon liukuovien taakse 😄

 • -jenni-
  20.10.2016 at 20:42

  Oooh nyt on pakko voittaa. Liukuovet laittaisin vaatekomeron oviksi. Viime vuonna hiiret rikkoivat tytön huoneen vanha vaatekomeron takaseinän ja pääsivät sisään! Yök! Nyt uudet rungot hankinnassa mutta ovet uupuu!

 • hedni
  20.10.2016 at 20:46

  Me ollaan muuttamassa omaan taloon helmikuussa. Sinne kaipaan liukuovia, jotta saan heivata rumat liukuovet pois.

 • PikkuMyy
  20.10.2016 at 20:50

  Täällä khh:seen on jälkeenpäin lisätty kaappeja ja siksipä niitten ovet ovat eri sarjaa joten kyllä ilme siistiytyisi ja liukuovet olis paljon fiksummat kuin ovien aukominen pienehkössä tilassa! Ja yläkerrassa katon rajan alle matalaan tilaan kun saisi kaapit niin säilytys tilaa saisi rutkasti lisää! Käyttöä ois! ;)

 • Janisah
  20.10.2016 at 20:50

  Me muutettiin viime talvena ”vanhaan” vuonna ’81 rakennettuun omakotitaloon ja tehtiin muuten lattiasta kattoon remppa ja laitettiin kaikki säästömme likoamaan, mutta hartaasta toiveestani huolimatta, vaatekaappien oviin/uusiin kaappeihin ei enää budjetti riittänyt. Maalasin vaatekappien ovet kalustemaalilla kaikista huoneista, että katse kestää nyt vähän paremmin.
  Allekirjoitin viime viikolla avioeropaperit lasten isän kanssa (joo-o, oikeesti) ja minä jään lasten kanssa tähän taloon. Jos voittaisin arvonnassa, uusisin ehdottomasti oman makuuhuoneeni vaatekaappien ovet (iso seinällinen, 7 ovea…), jotta saisin hieman piristystä arkeen ja freesattua makuuhuonetta nyt omannäköisekseni.
  Elämä on. <3

 • Suvi_Elena
  20.10.2016 at 21:03

  Asunnossa, johon toivottavasti muutamme pian, ei ole yläkerrassa säilytystilaa, joten liukuovilla rajaisin huoneen takaosan vaatekaapiksi/huoneeksi.

 • Vierailija H
  20.10.2016 at 21:04

  Kaipaisin uudet ovet makuuhuoneen vaatekaapille. Tuijotan sänkyä vastapäätä olevia maailman rumimpia kaapinovia viimeisenä nukkumaan mennessä ja ensimmäisenä aamulla herätessä (no okei, pimentyneet aamut ovat tässä armollisia) ja unelmoin just jostain tollaisista hyvin eleettömistä, tyylikkäistä liukuovista. Eli mukana arvonnassa, kiitos!

  Kymmenen pyykkikoria – aivan mahtavaa! Mä olin jo ekstaasissa kun sain toisen pyykkikorin käyttööni. Onnellisia vaatehuoltohetkiä puutaloon!

 • Kristiina
  20.10.2016 at 21:17

  Meidän tuulikaappi kaipaisi kipeästi kaunistamista. Ruma sähkökaappi yms. piiloutuisi kätevästi liukuovien taakse. Oi miksi 80-luvulla ei ymmärretty pelkistettyjen näkymien päälle!

 • zirpale
  20.10.2016 at 21:20

  Meillä ei onneksi ole tarvetta, mutta vanhemmilleni soisin tällaisen. Heillä on niin ahdas makuuhuone että liukuovi helpottaisi varmasti vaatekaapilla kulkemista.

 • Anna
  20.10.2016 at 21:22

  Meidän makkarissa nukkuu taapero, jolla ei ole huonetta. Saakin nukkua niin kauan kuin haluaa, mutta se huone… työhuone pitäisi rempata meidän makkariksi, jolloin taapero saisi joskus omankin huoneen, ja sinne nykyiseen työhuoneeseen, tulevaan makkariin, me tarvitaan, tarvitaan, tarvitaan! Vaatesäilytystilaa! Nämä liukuovet olisivat enemmän kuin täydelliset!

 • M-M
  20.10.2016 at 21:22

  Meidän eteinen kaipais liukuovia :)
  Siinä on semmoinen kolo, mikä mun mielestä kaipaa ovia. (Laitan myöhemmin instaan kuvan)
  Siihen kertyy meillä kaikki mahdollinen ja olis ihana, ku ne jäisi ovien taakse piiloon.
  Se on meillä muutenkin työn alla saada toimivaksi ulkovaatteiden ja kenkien säilytystilaksi.

 • Oviovioviovi-voivoi
  20.10.2016 at 21:23

  Ovet tulisivat makuuhuoneesen, johon laitettaisiin lisäkaappitilaa rekkivaatteille ja minun ompelutarvikkeille. Vaihdoimme asuntoa vähän aikaa sitten ja samalla hävisi noin 20 neliötä ja säilytystila lähes puolittui. Uudessa asunnossa oli koko makuuhuoneen yhden seinän peittävä liukuovikaapisto, kun kävimme asuntoa katsomassa, mutta muutettuamme sisään huomasimme kaapin hävinneen. Eipä tullut kysyttyä asuntoa katsoessa, että onko kaappi jäämässä vai ei.

 • Eme
  20.10.2016 at 21:24

  Eteiseen! Tai sitten siskon rakenteilla olevaan taloon, vähän isompi joululahja :)

 • Tiina
  20.10.2016 at 21:26

  Joko eteiseen jossa on nyt ihme säilytystila ratkaisu haitarioven takana tai makuuhuooneeseen jossa on alkuperäiset(?) rumat ovet

 • 1 2 3 4 5 8