Se aika vuodesta

Tänne ”maalle” muuton (heh Rautatieasemalta linnuntietä muutama kilometri) jälkeen vuodenajat ovat tulleet jotenkin… …lähemmäs. Ei näitä kaikkia Punavuoressa oikeastaan koskaan edes huomannut. Tai ehkä mulla oli vaan koko ajan niin kiire töihin ja kotiin. Vuodenaikojen sisään on tullut myös uusia sävyjä – ihan kirjaimellisesti.

Kesässä on syreeniaika. On unikkoaika. Pioniaika. Oi ja lopukesän tuoksuva jasmiiniaika. Ja oranssien japanilaisten lyhtykoisojen aika.

Toinenkin japanilainen juttu näkyy myös täällä kotikulmilla – tämä lähes hengästyttävän kaunis hetki:

Alkuun ihan vakavissani kaavailin kirsikkapuun istuttamista tuohon meidän omalle pihalle vain tätä lyhyttä kukkahetkeä ajatellen. Realistinen versio: siihen kohdalle tulee (toivottavasti) tänä kesänä tyttöjen leikkimökki. Ehkä ne kirsikankukat voisi sitten vaikka maalata leikkimökin sisäseinään. Kukkivat vuoden ympäri.

Kuvat otti Joel eilen ulkoillessaan lasten kanssa. Postasi tuon viimeisen näistä Facebookiin saatesanoin:
”Lapsilla pitää olla ulkotiloissa hyvä suojavarustus ettei hanami tartu.”

 

You Might Also Like

 • Kukkavarvas (Ei varmistettu)
  8.5.2015 at 16:47

  Ooiiiii pitääpä kävellä katsomaan. Ei jaksaisi lähteä nyt Roihikseen asti :)

  • Kristaliina
   8.5.2015 at 18:24

   Tuossa Siwan vastapäätä olevan leikkipuiston kulmalla on just nyt ihanat kukat! Meinasin tipauttaa silmäni, kun äsken menin siitä ohi :) Pitäis järjestää oma Hanami tänne Arabiaan!

   • Kukkavarvas (Ei varmistettu)
    8.5.2015 at 21:22

    No mä oon itseasiassa katsonut useampaankin kertaan että onpa kivan näköisiä mut en oo vaan uskonut et ne ois kirsikankukkia! Ja kyllä, hanamia tännekin!

    • Kristaliina
     8.5.2015 at 22:26

     En mäkään kyllä ihan satavarma ole, että onko ne kirsikoita:D Oletin vaan, kun on tää aika:D

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  8.5.2015 at 16:48

  Meinasikin kommentoida että ”miehesi on pukenut lapset!”

  • Kristaliina
   8.5.2015 at 18:24

   Kyllä – hanskoista sen tunnistaa :)

   • Kristaliina
    8.5.2015 at 18:33

    …paitsi että sen viime bloggauksen kommenttikentässä kuulemani jutun (eli että jollain nelivuotiaalla oli murtunut ranne, kun äiti oli vetänyt hihan sisään laitettua hanskaa pois) jälkeen mäkin olen usein pukenut hanskat päälle. Tai vaihtoehtoisesti alle puettuani ottanut ne ä-lyt-tö-män varovasti sieltä ulos, uhhuh.

    • Vierailija (Ei varmistettu)
     8.5.2015 at 22:45

     Lapsilla on väljät nivelet ja hennot luut ranteessa mutta jo tuollaista alkaa varoa ei sais myöskään pitää lasta kädestä ilman että pitää ranteesta asti. Niin monta kertaa kun kävelemään just oppinut kaatuu niin että on kädestä kiinni ja nykäisee, vois teoriassa murtua aika monta kertaa luut. Mut enpä ole moisista kuullut.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  8.5.2015 at 17:25

  Miksei voi olla molempia, leikkimökki, jonka vieressä kasvaa kirsikkapuu? Lapsethan rakastaa kaikkea syötävää puutarhassa.

  • Kristaliina
   8.5.2015 at 18:26

   Oi, se ois ihanaa! Meillä on vaan liian pieni piha, että sais molemmat… Paitsi jos kaataisi omppupuun – ja sitä ei tietenkään voi tehdä, se on hieno ja kaunis puu :)

   Tai siis tilaa jonkin verran tuossa pihassa on enemmänkin, mutta se kohta on kallioista, siihen ei ilmeisesti puu lähtisi kasvamaan, ei ole multaa riittävästi. Harmi, harmi, harmi.

 • chaura
  8.5.2015 at 17:52

  Voi miten ihanan kesäiseltä siellä jo näyttää! Ja tytöt on hurjan söpöjä mätsäävissä ulkovaatteissaan :) edellistä kommentoijaa kompaten leikkimökki JA kirsikkapuu ei olis paha! Kunhan ei ole ihan mökin kyljessä – noita kirsikankukan lehtiä vois olla nasevaa siivota leikkimökin katolta joka hemmetin kevät. 

  • Kristaliina
   8.5.2015 at 18:41

   No niin. Nyt mä haluan leikkimökin ja kirsikkapuun. Ilmoitan tän Joelille, kun se tulee kotiin. On taas tyttöjen kanssa ulkona :)

   • Sekä että (Ei varmistettu)
    8.5.2015 at 19:05

    Kirsikkapuita on aika pieneksi jääviäkin (ja leikatakin voi osaava ihminen). Lähtisin miettimään leikkimökille muita vaihtoehtoja (teltat, majat yms) tai miettisin, voiko sen rakentaa vaikka omppupuun tyvelle niin kuin ravintola Kaisaniemessä menee se puu katosta läpi… Usein tuntuu, että se perinteinen leikkimökki on aikuisten unelma, mutta lapset tykkää myös kaikista muista majanpaikoista eli jos tutkisi sillä silmin, löytyykö leikkimökille/paikalle/majalle muuta vaihtoehtoa kuin joku perustylsä K-raudan leikkimökki keskellä pihaa.

   • Kukkavarvas (Ei varmistettu)
    8.5.2015 at 21:24

    Leikkimökki puuhun ;) niinkuin sen yhden punaisen talon pihalla on Intiankadulla (tai sitten viereisellä poikkikadulla)

    • Kristaliina
     8.5.2015 at 22:23

     Se on aivan ihana!

 • JohJa (Ei varmistettu)
  8.5.2015 at 18:04

  Meillä on kirsikkapuu pihassa. Kukkii nätisti ja kirsikat on hyviä. Ajateltiin istuttaa 3 lisää omenapuiden tilalle, jänöt kun syö omenapuut mutta jättävät kirsikkapuun rauhaan. Eli kyllä kirsikkapuuta kannatta harkita uudestaan..

  • Kristaliina
   8.5.2015 at 18:27

   No hitsi. Oispa ihanaa, jos sellaisen saisi tuohon pihalle. Onko teillä ihan perus-multamaa, jossa ne puut kasvaa?

   • JohJa (Ei varmistettu)
    9.5.2015 at 12:22

    On ihan perus multamaa.. Meillä on tosin kirsikkapuu vasta silmu vaiheessa.

 • Någon Annan (Ei varmistettu)
  8.5.2015 at 18:31

  AAAARGHHHH! Nyt mä purkaudun. Tämä ei liity mitenkään tähän postaukseen, eikä oikein mihinkään, mutta kun ei ole ketään kotona, en voi valittaa kellekään. Valitan siis sulle :) Ostin nimittäin Kotivinkin, kun näin, että susta oli siinä juttu – ja ihan oikeasti siivoamisen teemanumero ja erilaiset näkökulmat siihen (mitä ajattelin sulla olevan) kiinnostaisivat. Noh, olen nyt etsinyt Kotivinkkiä aika monesta kaupasta ja vihdoin löysin sen ABC:ltä. Siinä oli vielä kaksi numeroa, ajattelin, että jos se ei ole tässä uusimmassa, se on varmasti tuossa toisessa lehdessä. Mutta ei! Siinä oli numerot 9 ja 7 ja se sun juttu on ilmeisesti numerossa 8.

  Mä oon tosi säästeliäs lehtienostaja, ja irtonumeroiden hinnat on kivunneet ihan pilviin, joten tuo todella kirpaisi. Ja sitten tuli väärä lehti! Prkl! Oli niissä onneksi ihan kivoja juttuja, mun mielestä Kotivinkki on yksi niitä harvoja järkeviä akkainlehtiä.

  Joo, että tällaisen purkauksen kanssa sitten. Olisinhan mä voinut yrittää sellaista passiivis-aggressiivista nillittämiskommenttia, mutta ei se nyt oikein lähtenyt :D

  Heti helpotti, kun sain kirjoitettua asian julki. Hyvää viikonloppua kaikille, toivottaa närkästynyt blogilukija, joka blogivimmassaan tekee harkitsemattomia ostopäätöksiä. Älköön kukaan suosikkibloggaajani koskaan menkö printtimediaan sanomaan mitään kiinnostavaa, tai pitäkää mut ainakin pimennossa.

  • Kristaliina
   8.5.2015 at 18:40

   Eiiiiih traaginen kohtalo – antaa palaa vaan avautuminen! Ootas, mä käyn katsomassa sen lehden numeron… Joo: kasi. Pöh, miksi ne sitä pihtasivat sieltä lehtipaketista! Ehkä se on myyty loppuun, kun olin niin kiinnostava? :D

   Mä voisin muuten sanoa, että saat tän mun lehden kierrätykseen (hehe koska siis mähän en niitä siivousjuttuja lue – vaikka se anonyymi nillittäjä vois sanoa, että ehkä kannattais), mutku mutku mutku mä haluan itse säästää tuon oman jutun ”leikekirjakäyttöön” tuleville sukupolville. Heko heko.

   Hei mut lohduttaisikos yhtään tällainen: mä oon ajatellut jatkoblogata ko. aiheesta vielä tässä lähiaikoina. Uskokaa tai älkää – mulla on siitä vielä lisää sanottavaa, vaikka oon siivousaiheesta tyyliin ziljoona kertaa jo kirjoittanutkin :D Ehtymätön juttupankki :D

  • Kristaliina
   8.5.2015 at 18:40

   …ja sitä vaan vielä, että hitsi että oot ihana <3

   • Någon Annan (Ei varmistettu)
    8.5.2015 at 21:06

    Nämä lämpimät sanasi auttoivat mua pääsemaan tästä roihahtaneesta kriisistä yli :) Täytyy käydä katsomassa, tilaavatko kirjastoon Kotivinkkiä. Mä kyllä ihan oikeasti mietin, että Puutalobaby-fanitko ne on ostaneet kaikki Kotivinkit kaupoista!

    • Kristaliina
     8.5.2015 at 21:12

     Jos sieltä kirjastosta on saksittu se mun sivu irti, niin sit voi ainakin epäillä jotain fanaattista fanitusta. Tai no: luultavasti sinne on vaan piirretty viikset. Tai tuhmia kuvia :D

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   8.5.2015 at 22:17

   Et selannu lehteä ennenkuin ostit? :D

   • Kristaliina
    8.5.2015 at 22:22

    Mä jotenkin tulkitsin, että ne oli silleen muovitettuina eli ei voi selata…?

  • ilona/keskeneräinen (Ei varmistettu)
   9.5.2015 at 13:53

   Hei meidän kodista oli aikanaan juttu Kotivinkissä ja eräs lukija vähän myöhään havahtui tähän ja lehteä ei enää saanutkaan kaupasta.
   No aktiivinen hän oli sitten soittanut lehtitalolle ja kysellyt, että miten kyseisen lehden voisi saada käsiinsä vielä..
   Niin tiedätkö mitä?
   Lähettivät Kotivinkistä ilmaiseksi hyvää hyvyyttään lehden tälle ihanalle aktiiviselle lukijalle :)

   • Kristaliina
    10.5.2015 at 15:31

    Oi vau – aika hyvää palvelua! :)

 • piupali (Ei varmistettu)
  8.5.2015 at 20:04

  Nyt mäkin innostuin että teidän pitää saada kirsikkapuu JA leikkimökki. Leikkimökin käyttöikä on kuitenkin suht lyhyt, ainakaan oman kokemuksen mukaan (nykyajan, he he) kouluikäisiä ei leikkimökit juuri kiinnosta. Voisiko siis leikkimökin tai aiemmin mainitun majan/muun kompromissiratkaisun sijoittaa siihen kallioiselle alueelle mihin ei puuta voi istuttaa? Ja puu alkuperäiselle leikkimökkipaikalle.

  • Kristaliina
   8.5.2015 at 20:30

   Tätä hei voisikin miettiä! Hmm… Mä oon ajatellut, että haluaisin nähdä leikkimökille ikkunoista (sitten kun joskus lapset ovat siinä iässä, että leikkivät ulkona keskenäänkin), mutta hmmm…. täytyy tosiaan miettiä :)

  • chaura
   9.5.2015 at 02:10

   Toi leikkimökin käyttöikä riippuu kyllä ihan suunnittelusta. Meillä oli lapsuudessa leikkimökki peruskäytössä, sinne sai viedä vähän mitä halusi joten miljöö vaihtui välillä. Teini-iässä sinne siirrettiin joku sohva ja radio tms ja siitä tuli sellainen soppi minne sai mennä olemaan rauhassa/rauhoittumaan/soittamaan tärkeitä puheluita (niitä joita äiti ei saanut kuulla ;) ja lopulta sinne siirrettiin avattava vuodesohva, jossa kaikki kolme lasta ovat vuorollaan asuneet kesiä varhaisaikuisuudessa. Ollaan jopa Miehen kanssa asuttu siinä yksi kesä kun oltiin kodittomia, sai vähän omaa rauhaa :) ja mökki ei siis ole iso vaan pieni ja perinteinen, juuri pienen vuodesohvan kokoinen (kun sen avaa, on koko mökki pelkkää sänkyä).

   Mutta täytyy myöntää että puumaja olis sata kertaa siistimpi. :)

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    9.5.2015 at 22:50

    Meillä 6 ja 8v ovat kinunneet mökkiä nyt pari kesää ja tänä kesänä sellainen viimein tulee. Nimenomaan niin iso, että sinne mahtuu pieni vajaamittainen kerrossänky tai myöhemmin vaikkapa se sohva. Ja talvisäilytykseen koko perheen polkupyörät, jotka nyt täyttävät autotallia. En usko että meilläkään kotileikki perinteisessä muodossa on tuolla enää se suosituin, mutta kavereiden kanssa hengailuun rauhassa se käy vielä pitkään.