Prinsessat voivat tehdä mitä vain! (ja pieni arvonta)

Yhteistyössä: Hasbro

Prinsessamekkoja, prinsessalehtiä, prinsessatarroja ja prinsessanukkeja… Niin kuin olen aiemminkin kertonut, tämä prinsessismi iski puutaloon arviolta sekunnissa sen jälkeen, kun Silva viime syksynä aloitti päivähoidossa. Ja isosiskon kautta tietysti ihan saman tien myös pikkusiskoon.

On pakko myöntää, että aiemmin olin varmasti hieman (kröhöm) ”prinsessaestynyt”. Kuvittelin, että prinsessat eivät välttämättä ole lapsille se paras idoli; tiedättekö sen sellaisen passiivisena prinssiä odottavan streotypian…? Kuvittelin myös, että no varmastikin me itse joudumme ohjaamaan prinsessaleikkeihin mukaan jonkinlaisen aktiivisen ”prinsessat osaavat tehdä mitä vaan” -viestin. Mutta hemmetti vie – eihän meidän tarvitsekaan! Nämä nykyprinsessathan eivät näköjään olekaan mitään passiivisia hienohelmoja, vaan jotain ihan muuta.

Tämän videon näkeminen jopa herkisti. Siis VAU. Hitsi, mitä prinsessoja! Just näin. Just näin. Videon viesti on jopa feministinen. Tällaisia ovat oikeat prinsessat – isot pisteet Disneylle tuollaisen videon tekemisestä!

Kotitietotoimisto-Joel tiesi kertoa näistä Disneyn prinsessoista myös tosi mielenkiintoisen taustatarinan – lieneekö totta vai urbaania legendaa…? Ajatus on kuitenkin niin mahtava, että pakko jakaa.

”Perinteisesti” nuo prinsessat esiintyivät vain niissä omissa saduissaan. Niihin oli sitten tietysti kaikenlaista oheiskamaa myynnissä etenkin, kun uusi elokuva ilmestyi.

No sitten joku Disneyllä työskennellyt henkilö alkoi katsella eräässä Disney on Ice -näytöksessä ympärilleen – ja tajusi, että joka puolella on pieniä lapsia pukeutuneena äitiensä itse ompelemiin prinsessamekkoihin. Oli Tuhkimoa, Prinsessa Ruususta ja Ariel-merenneitoa, kaikki sulassa sovussa yli ”saturajojen” keskenään.

Tämä Disneyn markkinointihenkilö oli sitten alkanut kysellä niiltä vanhemmilta: jos tällaisia prinsessavaatteita olisi valmiina myynnissä, niin ostaisitteko? Ja vastaus oli ollut: no todellakin ostaisimme.

Ja että niin olisi syntynyt koko Disney Prinsessat -konsepti.

Mun mielestä tämä on vaan niin ihana ajatus: että lapset spontaanisti itse olisivat keksineet tällaisen ilmiön, jonka Disney vaan bongasi ja tajusi hyödyntää. Ja siitä tulee mieleen, että ei se sitten ole ihmekään, että tämä on lasten keskuudessa niin huippumenestys – ovathan he itse tavallaan keksineet koko jutun.

Toivottavasti tarinassa on edes prinsessataianripaus totta!

Kuten kuvista näkyy, puutalossa elettiin onnentäyteisiä hetkiä alkuviikosta, kun sopivasti sateisen maanantain kunniaksi uudet prinsessat saapuivat taloon.

Viime kevään synttäreiden lähestyessähän lupasimme, että tytöt saavat esittää itse syntymäpäivälahjatoiveensa ja se sitten toteutetaan (onneksi tänikäiset eivät vielä hoksaa pyytää helikoptereita). Valintoja tehtiin pitkään ja hartaasti useammallakin leluosastolla ja ennen kaikkea prinsessanukkehyllyjen edessä. Ja valintojen tulokset näkyivät ostoskärrykuvassa Instassa täällä – Silvalle Tähkäpää ja Seelalle Aurora (eli Prinsessa Ruusunen, tän itsekin opin vasta jälkeenpäin).

Muutamaa kuukautta myöhemmin Disneyltä kysyttiin, että tykkäävätkö meidän tytöt prinsessoista (no arvaa?) ja haluaisivatko he valita vielä uudet nuket leikkeihinsä (NO ARVAA?). Valinnat olivat tällä kertaa selvät: Seela halusi ehdottomasti ”meenneidon” eli Arielin ja Silva Tuhkimon. Koska nukkeja meille luvattiin kolme ja lapsia on vain kaksi, lupasimme myös kummitytöllemme oman nuken. Hän valitsi minulle aiemmin tuntemattoman prinsessan nimeltään Tiana – tutusta Prinsessa ja sammakko -sadusta kuulemma.

Sain muuten myös kaksi nukkea täällä blogissa arvottavaksi; siitä vähän myöhemmin lisää!

disney prinsessat laulaa

Kun uudet prinsessat saapuivat uuteen kotiinsa, heitä ensin vähän jännitti; erityisesti Tuhkimo oli hieman ujo. Tähkäpää otti uuden ystävänsä kuitenkin lämpimästi vastaan ja kertoi, että meillä on täällä oikein mukavaa – tervetuloa leikkimään.

Tutustuminen kävikin sitten aika nopeasti, koska heti seuraavaksi Tuhkimo ja Ariel päättivät mennä keskenään naimisiin. Prinssi-Kristoff (mun vanha miesnukke suoraan 80-luvulta) ei ollut tällä kertaa kutsuvieraslistalla, koska se on katkennut vyötäröltä ja eräs äiti-ihminen ei ole vielä ehtinyt muistanut teipata sitä kiinni.

disney prinsessat leikkii

Hääjuhliin kuului tietysti ohjelmaa – prinsessat kun ovat niin taitavia laulamaan ja tanssimaan. Kukin prinsessa esiintyi hienosti vuorollaan; tässä Tiana laulaa, ja Seela puolestaan tanssittaa häävieraita:

disney prinsessat tausta

Varsinaiset alkuperäiset prinsessasadut ovat vielä meidän herkkistytöille liian jänniä, mutta se ei ole tähän prinsessafanitukseen vaikuttanut oikeastaan millään tavalla; nukeillahan voi leikkiä ihan juuri sillä tavalla kuin haluaa. Lisäksi prinsessahahmojen ympärille on näköjään rakennettu kivasti muitakin tarinoita – esimerkiksi mummi oli bongannut kirppikseltä tosi kivan prinsessojen tanssikirjan (muistaakseni nimeltään Tanssien tähtiin), jota olemme nyt lukeneet iltasatukirjana monta viikkoa.

Ei pahiksia eikä hirviöitä – ainoastaan ihania tanssivia prinssessoja. Jännitystasoltaan siis juuri sopivaa meille :)

disney prinsessat tutustuvat

Mutta sitten se pieni arvonta!

edit: arvonta on päättynyt ja julkaisen voittajan pian! :)

Disneyltä luvattiin siis kaksi nukkea myös tänne blogiin arvottavaksi – ja tytöt valitsivat arvontaan ne ensimmäiset omat synttärilahjavalintansa eli Tähkäpään ja Prinsessa Ruususen. Toivottavasti valinta on teillekin ok :)

Prinsessanukkejen arvontaan voi osallistua tässä kommenttikentässä ti 5.7.2016 klo 12 mennessä kertomalla, että kuka on teidän perheen tämänhetkinen prinsessasuosikki? Joko lastesi suosikki, tai omasi :) Voi myös kertoa, että miksi. Se voi kyllä olla joskus aika vaikeaa. Esimerkiksi Silva tykkää eniten Tähkäpäästä, koska ”se on niin kiva”.

No, ihan hyvä peruste. Kivana oleminen on elämässä aika tärkeää.

Disneyn Prinsessoja ovat siis Tuhkimo, Tähkäpää, Ariel, Belle, Tiana, Lumikki, Pocahontas, Ruusunen, Jasmine, Mulan ja Merida.

PS. Hei haluatko tuplata voittomahdollisuutesi? Emmi Nuorgamin blogissa on nimittäin käynnissä juuri tämä sama arvonta, ja mikään ei tietenkään estä osallistumasta molempiin :) Klik klik ihmeessä myös Emmin tontille siis!

20

You Might Also Like

 • Jenna
  29.6.2016 at 15:41

  Tähkäpää ja Ariel on meidän 4v tytön tämän hetkiset suosikit

  • krista
   29.6.2016 at 23:27

   Samis! Tähkäpää meillä Silvan ja Ariel Seelan :)

 • Tilia
  29.6.2016 at 15:44

  Yhden valinta on mahdotonta, koska jos Elsa, niin myös Anna. Vastamme siis Elsa&Anna. Ja siksi, että ne on niin ihania.

  • krista
   29.6.2016 at 23:29

   Siskokset kyllä kuuluvat niin yhteen <3 Meillä on ihan EHDOTON, että Silva on Elsa ja Seela on Anna; molemmat tytöt haluavat sen just näin. Isosisko ja pikkusisko.

 • Santtu
  29.6.2016 at 15:47

  Meillä ehdoton suosikki on tietenkin Elsa – joka ei tuossa listassa ole? Mutta jos listatuista pitää valita, niin taitaa mennä Auroran puolelle, tuntuu olevan ainakin kirjoissa se tärkein prinsessa.

  • krista
   29.6.2016 at 17:42

   Joo Elsaa ja Annaa ei ole näissä ”Disney Prinsessat” -nukeissa, vaikka ne tietysti Disneyn prinsessoja ovatkin. Me Joelin kanssa pääteltiin, että ne varmaan menestyvät Frozen-merkillä kaikkine oheistavaroineen niin hyvin, että niitä ei ole erikseen laitettu vielä tähän mukaan. Meilläkin tietysti Anna ja Elsa olivat ne ihan-ihan ensimmäiset tällaiset prinsessat, ja tietysti leikkivät muiden prinsessojen kanssa ihan sulassa sovussa :)

   Mutta Annan tai Elsan voi tietysti valita suosikikseen ihan yhtä lailla :)

 • Karoliinan
  29.6.2016 at 15:49

  Meiän pallero ei vielä prinsessoista välitä kun nyt on se kausi että kaikki on vauvoja. :D esim. Ihan kaikki tyyppiä isommat lapset ja oma steiner nukke jne. :D Disneyn elokuvat olis kyllä viel tosi jänniä. Oma suosikkini oli lapsena Mulan :) fanitin sitä mieheksi muuttumista :D

  Ps. Ihania noi kuvat yhdessä leikkivistä sisaruksista!

  • krista
   29.6.2016 at 23:30

   Kiitos! Ihanaa on myös se, että tytöt tosiaan leikkivät yhdessä jo tosi-tosi pitkiä leikkejä. Totta kai on päiviä, jolloin ”erotuomaria” tarvitaan ihan jatkuvasti, mutta sit on näitä juttuja, kun voi vaan ihastella, että oh oh oh tuota sisaruutta <3

 • MarjaH
  29.6.2016 at 15:55

  Pienelle Elsa on ylitse muiden, vaikkei sitä listassa olekaan. Omat suosikkini ovat Belle ja Ariel :)

 • Laura
  29.6.2016 at 15:58

  No Elsa tietty! Ehkä Let it go on vaan niin tarttuva biisi. Ja tyttö on ihan pähkinöinä kun letitän sen pitkään vaaleaan tukkaan Elsa-letin :) Toinen suosikki on Aurora. Veikkaisin syyksi vaaleanpunaista mekkoa :)

 • Linda
  29.6.2016 at 16:02

  Kysyin vastausta 4 vuotiaalta ja vastaus oli että kaikki ovat niiiin ihania ettei voi valita…= )
  Ihana arvonta!

  • krista
   29.6.2016 at 17:43

   No onhan ne tosiaan kaikki aika ihania :)

 • Ansku
  29.6.2016 at 16:03

  Melkein kolmevuotiaan suosikki on, yllätys yllätys, Elsa.

 • Hanna-Marleena
  29.6.2016 at 16:15

  Disneyn Atlantis-Kadonnut kaupunki elokuvassa ollut Atlantiksen prinsessa Kidagakash ”Kida” Nedakh on ollut suosikki siitä asti kun näin elokuvan videolta. Prinsessa Kida ei ole näitä perinteisiä prinsessoja ja ei näköjään ole listauksessa mukana.
  Muita suosikkeja ovat Mulan ja Pocahontas. Kaikista suosikeista suosikein on Belle!
  Mie rakastan disney lauluja! Odotan jo Disneyn uutta elokuvaa Moana.

  Oletko ajatellut tilata Prinsessa lehteä tytöille? Sanoma kaupassa näytti olevan oikein säihkyvä tajous, jossa 8 prinsessa lehteä, 4 Frozen lehteä ja tilauslahjaksi saa valita repun tai kirjan, 29 e.

  • krista
   29.6.2016 at 17:35

   Kiitos vinkistä! Mummilaan on ostettu muutamia noita lehtiä ja niitä on kulkeutunut meille kotiinkin – ja innostus niihin on kyllä hurjan kova! Tuohon ei jäisi kuin alle 2,5 euroa per lehti eli voisipa hyvinkin harkitakin! :)

 • Mira
  29.6.2016 at 16:20

  Meidän nelivuotiaan suosikki on Tähkäpää ja kaksivuotiaan Ariel. Vanhemman vakuutti taikahiukset ja kuopus perusteli valintaansa ”koska joo”. (Äitin suosikki on Mulan, joka todistaa että prinsessa todella voi tehdä mitä vaan!)

 • Noora
  29.6.2016 at 16:26

  Odotamme prinsessakauden alkamista n. Puolen vuoden sisään. Varmaan tuolla Anna ja Elsa -kaksikolla alkaa. Äidin suosikki on Tähkäpää.

 • Rinsessaäiti
  29.6.2016 at 16:27

  Meillä syksyllä 4-vuotta täyttävän tytsyn lemppari (tällä hetkellä) on tähkäpää, sitä satua pitäisi lukea joka ilta, mutta isoveli ei ole siitä niin innoissaan ;) aijemmin lemppari oli Elsa ja Anna :D vaikka poika ei niin tähkäpäästä välitä, niin hän kyllä fanittaa prinsessa ruususta filminä, mutta taitaa johtua siitä noidasta, joka muuttuu lohikäärmeeksi :D

 • Marja-Liisa
  29.6.2016 at 16:29

  Se ihan suosikkini on Bella. Prinsessat vaan on!

 • Laura
  29.6.2016 at 16:32

  Nelivuotiaan prinsessafanin suosikki on Tähkäpää :)

 • Miijukka
  29.6.2016 at 16:35

  Meidän 5 veelle yksi on ylitse muiden; TÄHKÄPÄÄ. Kun ne hiukset…ihkut. Elsa ja Anna on kyllä hitit myöskin.

 • Saarajohanna
  29.6.2016 at 16:39

  Sikuriinan mielestä paras on Tuhkimo, koska sillä on niin sininen mekko. :)
  Sitten tulee Anna, koska Elsa ei ole prinsessa vaan kuningatar. :D

  • krista
   29.6.2016 at 23:31

   Ai niin, hyvä tarkennus hei! :)

 • murina
  29.6.2016 at 17:05

  Mun lapsuusprinsessalemppari on Belle, oikeestaan eniten sen Hirviön takia…. Näistä uusista prinsessoista mun lemppari on varmaan Merida, niitten ihanien hiusten takia :D Tyttären lemppari on hmmm KAIKKI!!!

 • 6tytönäiti
  29.6.2016 at 17:12

  Meidän 2,5-vuotiaan neidin suosikki on ehdottomasti Elsa :) Frozen on muutenkin niin kova juttu että voi vaan ihmetellä miten noinkin pieni osaa laulun sanat ym.. :)

 • M-M
  29.6.2016 at 17:19

  Ariel on meidän lempiprinsessa. Ja kun kysyin Millalta miksi, ”koska mulla on polly pocket Ariel.”
  On meillä (oikeasti ne on mun) myös duploissa Ariel juttuja, koska mä myös tykkään Arielista. Ihan vain, koska se on rohkea merenneito ja sillä on kiva laulu. Mä muistan vieläkin melkein kokonaan ulkoa sen laulun. Mä tykkään ite siitä alkuperäisestä pieni merenneito elokuvasta, petyin paljon kun katsottiin se dvd versio ja siinä oli muutettu lauluja ja tinkeliharava.

  • krista
   29.6.2016 at 23:32

   Aaaaaa hei joo noita on Duploinakin…? Pitääpä tutustua! Olisivat varmasti ihan megahitti meillä!

 • Miitu
  29.6.2016 at 17:38

  Meidän 5-v kertoo aina olevansa kotiprinsessa kysyttäessä, ketä prinsessaa muistuttaa (prinsessa-lehden lukijaprinsessa). Äidistä lapsi muistuttaa kyllä eniten Frozenin Annaa niin käytökseltään kuin ulkonäöltään – aamutukka näyttää just samalta. Elsana tuo leikkiessä viilettää ja noita nukkeja meillä on useampaa sorttia, kiitos lahjovien sukulaisten ja kummien. Tuosta listasta Aurora on kuulemma suosikki, koska – yllätys, yllätys – pinkki mekko.

 • 1 2 3 8