Prinsessat voivat tehdä mitä vain! (ja pieni arvonta)

Yhteistyössä: Hasbro

Prinsessamekkoja, prinsessalehtiä, prinsessatarroja ja prinsessanukkeja… Niin kuin olen aiemminkin kertonut, tämä prinsessismi iski puutaloon arviolta sekunnissa sen jälkeen, kun Silva viime syksynä aloitti päivähoidossa. Ja isosiskon kautta tietysti ihan saman tien myös pikkusiskoon.

On pakko myöntää, että aiemmin olin varmasti hieman (kröhöm) ”prinsessaestynyt”. Kuvittelin, että prinsessat eivät välttämättä ole lapsille se paras idoli; tiedättekö sen sellaisen passiivisena prinssiä odottavan streotypian…? Kuvittelin myös, että no varmastikin me itse joudumme ohjaamaan prinsessaleikkeihin mukaan jonkinlaisen aktiivisen ”prinsessat osaavat tehdä mitä vaan” -viestin. Mutta hemmetti vie – eihän meidän tarvitsekaan! Nämä nykyprinsessathan eivät näköjään olekaan mitään passiivisia hienohelmoja, vaan jotain ihan muuta.

Tämän videon näkeminen jopa herkisti. Siis VAU. Hitsi, mitä prinsessoja! Just näin. Just näin. Videon viesti on jopa feministinen. Tällaisia ovat oikeat prinsessat – isot pisteet Disneylle tuollaisen videon tekemisestä!

Kotitietotoimisto-Joel tiesi kertoa näistä Disneyn prinsessoista myös tosi mielenkiintoisen taustatarinan – lieneekö totta vai urbaania legendaa…? Ajatus on kuitenkin niin mahtava, että pakko jakaa.

”Perinteisesti” nuo prinsessat esiintyivät vain niissä omissa saduissaan. Niihin oli sitten tietysti kaikenlaista oheiskamaa myynnissä etenkin, kun uusi elokuva ilmestyi.

No sitten joku Disneyllä työskennellyt henkilö alkoi katsella eräässä Disney on Ice -näytöksessä ympärilleen – ja tajusi, että joka puolella on pieniä lapsia pukeutuneena äitiensä itse ompelemiin prinsessamekkoihin. Oli Tuhkimoa, Prinsessa Ruususta ja Ariel-merenneitoa, kaikki sulassa sovussa yli ”saturajojen” keskenään.

Tämä Disneyn markkinointihenkilö oli sitten alkanut kysellä niiltä vanhemmilta: jos tällaisia prinsessavaatteita olisi valmiina myynnissä, niin ostaisitteko? Ja vastaus oli ollut: no todellakin ostaisimme.

Ja että niin olisi syntynyt koko Disney Prinsessat -konsepti.

Mun mielestä tämä on vaan niin ihana ajatus: että lapset spontaanisti itse olisivat keksineet tällaisen ilmiön, jonka Disney vaan bongasi ja tajusi hyödyntää. Ja siitä tulee mieleen, että ei se sitten ole ihmekään, että tämä on lasten keskuudessa niin huippumenestys – ovathan he itse tavallaan keksineet koko jutun.

Toivottavasti tarinassa on edes prinsessataianripaus totta!

Kuten kuvista näkyy, puutalossa elettiin onnentäyteisiä hetkiä alkuviikosta, kun sopivasti sateisen maanantain kunniaksi uudet prinsessat saapuivat taloon.

Viime kevään synttäreiden lähestyessähän lupasimme, että tytöt saavat esittää itse syntymäpäivälahjatoiveensa ja se sitten toteutetaan (onneksi tänikäiset eivät vielä hoksaa pyytää helikoptereita). Valintoja tehtiin pitkään ja hartaasti useammallakin leluosastolla ja ennen kaikkea prinsessanukkehyllyjen edessä. Ja valintojen tulokset näkyivät ostoskärrykuvassa Instassa täällä – Silvalle Tähkäpää ja Seelalle Aurora (eli Prinsessa Ruusunen, tän itsekin opin vasta jälkeenpäin).

Muutamaa kuukautta myöhemmin Disneyltä kysyttiin, että tykkäävätkö meidän tytöt prinsessoista (no arvaa?) ja haluaisivatko he valita vielä uudet nuket leikkeihinsä (NO ARVAA?). Valinnat olivat tällä kertaa selvät: Seela halusi ehdottomasti ”meenneidon” eli Arielin ja Silva Tuhkimon. Koska nukkeja meille luvattiin kolme ja lapsia on vain kaksi, lupasimme myös kummitytöllemme oman nuken. Hän valitsi minulle aiemmin tuntemattoman prinsessan nimeltään Tiana – tutusta Prinsessa ja sammakko -sadusta kuulemma.

Sain muuten myös kaksi nukkea täällä blogissa arvottavaksi; siitä vähän myöhemmin lisää!

disney prinsessat laulaa

Kun uudet prinsessat saapuivat uuteen kotiinsa, heitä ensin vähän jännitti; erityisesti Tuhkimo oli hieman ujo. Tähkäpää otti uuden ystävänsä kuitenkin lämpimästi vastaan ja kertoi, että meillä on täällä oikein mukavaa – tervetuloa leikkimään.

Tutustuminen kävikin sitten aika nopeasti, koska heti seuraavaksi Tuhkimo ja Ariel päättivät mennä keskenään naimisiin. Prinssi-Kristoff (mun vanha miesnukke suoraan 80-luvulta) ei ollut tällä kertaa kutsuvieraslistalla, koska se on katkennut vyötäröltä ja eräs äiti-ihminen ei ole vielä ehtinyt muistanut teipata sitä kiinni.

disney prinsessat leikkii

Hääjuhliin kuului tietysti ohjelmaa – prinsessat kun ovat niin taitavia laulamaan ja tanssimaan. Kukin prinsessa esiintyi hienosti vuorollaan; tässä Tiana laulaa, ja Seela puolestaan tanssittaa häävieraita:

disney prinsessat tausta

Varsinaiset alkuperäiset prinsessasadut ovat vielä meidän herkkistytöille liian jänniä, mutta se ei ole tähän prinsessafanitukseen vaikuttanut oikeastaan millään tavalla; nukeillahan voi leikkiä ihan juuri sillä tavalla kuin haluaa. Lisäksi prinsessahahmojen ympärille on näköjään rakennettu kivasti muitakin tarinoita – esimerkiksi mummi oli bongannut kirppikseltä tosi kivan prinsessojen tanssikirjan (muistaakseni nimeltään Tanssien tähtiin), jota olemme nyt lukeneet iltasatukirjana monta viikkoa.

Ei pahiksia eikä hirviöitä – ainoastaan ihania tanssivia prinssessoja. Jännitystasoltaan siis juuri sopivaa meille :)

disney prinsessat tutustuvat

Mutta sitten se pieni arvonta!

edit: arvonta on päättynyt ja julkaisen voittajan pian! :)

Disneyltä luvattiin siis kaksi nukkea myös tänne blogiin arvottavaksi – ja tytöt valitsivat arvontaan ne ensimmäiset omat synttärilahjavalintansa eli Tähkäpään ja Prinsessa Ruususen. Toivottavasti valinta on teillekin ok :)

Prinsessanukkejen arvontaan voi osallistua tässä kommenttikentässä ti 5.7.2016 klo 12 mennessä kertomalla, että kuka on teidän perheen tämänhetkinen prinsessasuosikki? Joko lastesi suosikki, tai omasi :) Voi myös kertoa, että miksi. Se voi kyllä olla joskus aika vaikeaa. Esimerkiksi Silva tykkää eniten Tähkäpäästä, koska ”se on niin kiva”.

No, ihan hyvä peruste. Kivana oleminen on elämässä aika tärkeää.

Disneyn Prinsessoja ovat siis Tuhkimo, Tähkäpää, Ariel, Belle, Tiana, Lumikki, Pocahontas, Ruusunen, Jasmine, Mulan ja Merida.

PS. Hei haluatko tuplata voittomahdollisuutesi? Emmi Nuorgamin blogissa on nimittäin käynnissä juuri tämä sama arvonta, ja mikään ei tietenkään estä osallistumasta molempiin :) Klik klik ihmeessä myös Emmin tontille siis!

20

You Might Also Like

 • Taru
  29.6.2016 at 17:43

  Prinsessakausi alkanee pian meilläkin. Äiti rakastaa kaikkia Disneyn prinsessoja ja heidän sitaattejaan ja nimiään. Nostetaan tähän nyt suosikiksi vaikka Ariel vaikken tiedä miksi. Kaunotar ja Hirviö sekä Tuhkimo -elokuvia kulutin aikanaan paljonkin, heistä olisi myös suosikeiksi. :)

 • minna
  29.6.2016 at 17:43

  Oma suosikkini jo lapsuudesta on Lumikki.

 • Tuula
  29.6.2016 at 17:44

  Mummu Kainuusta tykkää Arielista, pienenestä merenneidosta. Uiminen on parasta hupia, myös talviuinti!

  • krista
   29.6.2016 at 23:33

   Ihanat perusteet :) Terkkuja mummulle Kainuuseen, meidänkin perheen ämmi asuu Kainuussa <3

 • Assi Heino
  29.6.2016 at 17:49

  Meillä alkoi tämä Prinsessa-kausi kun esikoinen oli 3-vuotias. Tällä hetkellä suosikkiprinsessa taitaa olla Tuhkimo :) Mutta kun ne kaikki ovat kuulemma niin ihania, on vaikea päättää suosikkia. Jonain päivinä esikoinen on Elsa, minä Anna ja kuopus Olaf. Toisinaan esikoinen on Tuhkimo ja haluaa siivota suihkuhuonetta. Myös Aurooraa leikitään usein, koska hänellä on pitkä vaalea tukka.

  Kauhulla odotan milloin kuopuksen prinsessa-vaihe alkaa :D

 • Stiina
  29.6.2016 at 18:00

  Kyllä se Elsa taitaa olla meidän pian nelivuotiaan tytön mielestä se ihan ykkösprinsessa. Tosin jos erehdyn kutsumaan Elsaa prinsessaksi, korjataan tämä suuri virhe hyvin pikaisesti lapsen toimesta: Elsahan on KUNINGATAR! Tähkäpää lienee hyvä kakkonen. Syy on varmaan se, että nämä elokuvat olemme yhdessä katsoneet, ja molemmat näistä osaavat taikoa, Elsa lunta yms. ja Tähkäpäällä on taikahiukset.

 • Tero Miettinen
  29.6.2016 at 18:01

  Ehdottomasti se Frozenin Elsa.

 • Sasa
  29.6.2016 at 18:05

  4-vuotiaan suosikkiprinsessa on Elsa. Ja äidin Mulan. :)

 • Satu
  29.6.2016 at 18:27

  Aivan ehdoton suosikki on Aurora! Tietysti, koska PINKKI mekko :D Ja tyttäreni toinen nimi on myös Aurora ja hänhän silloin on myös ihan oikea prinsessa. Ja onhan hän :)

 • Henna28
  29.6.2016 at 18:50

  Elsa on kuulemma vaan niin todella kiva.

 • Airiina
  29.6.2016 at 18:52

  Minulla se on Tuhkimo koska samaistuin hieman häneen pikkutyttönä.

 • Peppi
  29.6.2016 at 18:53

  Se on Frozenin Elsa, tiedustelu on tehty ja kuuluvalla äänellä 4 vuotias ilmoitti.

 • Jp ja kirppu
  29.6.2016 at 18:55

  4 vuotiaan ehdoton suosikki on kuulemma Tuhkimo, koska siinä sadun lopussa ne pahat ei oo enää pahoja ja hyvät on niille pikkusen kivoja..

  Hmm. Tuhkimosta on useita versioita, mutta tässä Kirpun suosikissa ne hyvät eli Tuhkimo ja prinssi kutsuu kaikesta huolimatta häihinsä ilkeän äitipuolen ja siskopuolet. Ja tätä satua öuetaan paljon. Meillä on kova prinsessa vaihe vaikka ei ole edes hoidossa tyttö, ja se oli aiemmin niin ihana poikatyttö, yhtäkkiä verkkarit vaihtuu mekkoon. No ehkä tää menee joskus ohi 😊😊😄

  • krista
   29.6.2016 at 23:36

   Hihi pakko kertoa, että meillä muuten on näistä saduista (kun Silva joskus kyselee, että miten se tarina menee – vaikka kirjoja/elokuvia ei olekaan) vähän omia versioita – esim. Tuhkimosta on pudotettu ilkeät äitipuolet pois ja ”tragedia” on vain se, että Tuhkimolla ei ole nättiä mekkoa juhliin :D Ja Tähkäpään tarina menee jotenkin niin, että se jää jumiin johonkin torniin, ja sitten se kasvattaa niin pitkät hiukset, että se pääsee niiden avulla kiipeämään sieltä pois :)

 • Ann
  29.6.2016 at 18:55

  Meidän prinsessa kasvaa 4 veljen keskellä.. Vaikka veljet eivät prinsessajutuista tykkää (ainakaan jos niissä ei ole hevosia), tyttösemme rakastaa kaikkia prinsessoja <3

 • Heini
  29.6.2016 at 19:07

  Tytön mielestä Belle on paras tai sitten ”Päkkäpää” eli Tähkäpää. Perusteluna sain: No se vaan on :)

 • mondei
  29.6.2016 at 19:10

  En osallistu arvontaan, koska meillä prinsessaiset kaudet on kääritty kasaan jo joitain vuosia sitten :) mutta itse olen ajatellut tuon melko universaalin fanituksen liittyvän tyttöjen haluun olla valloittavia. Väitän että suurimalla osalla naissukupuolen edustajista on sisäinen toive olla ihailtuja, ihania, valloittavia, lumoavia, hurmaavia, kiehtovia. Ainakin tärkeimpien ihmisten silmissä, kuten pienempänä äidin ja isän, isovanhempien, ehkä ystävien ja myöhemmin ensi-ihastuksen, ja lopulta aikuisuudessa oman kumppanin silmissä edes silloin tällöin :) mulle prinsessajutut oli kans aluksi vaikea sulattaa, mutta ajattelin että olisipas kamalaa kieltää lapselta se mistä hän pitää. Kun hän tykkää ja kokee ihanana asiana röyhelömekot ja tanssiaiset, ja tahtoo kokea olevansa niissä hurmaava. En haluaisi että lapsi luopuu niistä vanhempaa miellyttääkseen. Aikansa kaikella, en tunne ketään jolla se vaihe olisi jäänyt pysyvästi päälle. Myöhemmin saa ihailla lapsen olevan valloittava ja hurmaava kun hän on vaikkapa lukutoukka, taiteilija, kirjailija, jalkapalloilija tai street-tanssija. Kaunis ja arvokas omana itsenään, ihanana ainutlaatuisena persoonanaan.

  • krista
   29.6.2016 at 23:39

   Kyllä, tosi hyvin sanottu <3 Itsekin muistan omasta lapsuudestani, että ihailin kaikkia "prinsessuuksia", vaikka silloin ei esimerkiksi mitään prinsessa-rooliasuja ollut olemassa vaan mun äiti ompeli niitä vanhoista pitsiverhoista <3
   .
   Se mulle itselleni on (myös) iso havainto, että olen jossain vaiheessa purnannut siitä, että lasten sarjoissa ei ole aktiivisia tyttöjen seikkailurooleja; tai että ne ovat vähäiset. Eli että päähenkilöt seikkailujutuissa on poikia, ja tytöt on vaan joitain hiljaisia sivurooleja. Mutta nyt tajuan, että onhan niitä aktiivisia tyttösankareita: prinsessat!

 • jannamaria
  29.6.2016 at 19:10

  Oma yksivuotias ei vielä prinsessasaduista tiedä mitään, mutta eiköhän hän aika pian serkuilta opi :) kaikkien kolmen ”pienen” (5-6v) serkkutytön lemppari vissiin on Elsa. Oman suosikin valinta menee aika tasan lapsuuden lemppari Tuhkimon ja aikuisiällä äiti-tytär-kuviolla itkettäneen urhean Meridan kesken, taidan valita Tuhkimon koska ”pipidipapidipu…” ;)

 • mammam
  29.6.2016 at 19:12

  Lumikki on äidin lemppari :) Taapero poika ei edes tiedä prinsessojen olemassa olosta, olisi kiva tutustuttaa hänet myös prinsessojen satujen maailmaan. En tykkää ideasta, että ”pojat leikkii autoilla ja tytöt prinsessoilla”, mutta tietty kaikki lahjoittaa aina ”poikien leluja”..

 • sssansan
  29.6.2016 at 19:46

  mun suosikki on merida, koska se on niin ”ei-perinteinen” prinsessasatu :)

 • p
  29.6.2016 at 19:48

  Kysyin suosikkiprinsessaa 4veeltä ja yllätys yllätys, vastaus oli nopea ja varma: Elsa ja Anna. Selityksenä, että koska se on mun suosikkiteevee ja koska Elsalla on taikavoimia. Kysyin, että kukas on suosikkiprinsessa Elsan ja Annan jälkeen, niin vastaus kuului, että ”Prinsessa Ruusunen, koska meillä on sellainen laulu autossa (se prinsessa ruusunen linnassa, linnassa, linnassa…). Ja Tähkäpää, koska sillä on niin pitkät hiukset, että ne yltää pyllystä pidemmälle. Ja Lumikki ja Tuhkimo on musta parhaita, koska Lumikilla on kaunis rusetti päässä ja Tuhkimolla on kaunis panta ja mekko. Ja on sillä toisellakin prinsessalla kaunis mekko. Ja niillä kaikilla, jotka valitsin joukkoon”. <3 Mulla itellä on mennyt prinsessafanitukset lapsena ohi, joten fanitan nyt innolla mukana. 😃

 • Anna
  29.6.2016 at 19:50

  Tämä meni hauskaksi. Kysyin 4 vuotiaalta likalta, että mikä prinsessa on suosikki (on siis lähes kaikki Disneyn elokuvat nähnyt) ja kauhea aprikointi alkoi. Valinnaksi kummiskin osoittautui Prinsessa Ruusunen ja perusteluina oli vain että Ruusu on ihana ja äiti on Pahatar. :D

 • 1 2 3 4 8