Prinsessat voivat tehdä mitä vain! (ja pieni arvonta)

Yhteistyössä: Hasbro

Prinsessamekkoja, prinsessalehtiä, prinsessatarroja ja prinsessanukkeja… Niin kuin olen aiemminkin kertonut, tämä prinsessismi iski puutaloon arviolta sekunnissa sen jälkeen, kun Silva viime syksynä aloitti päivähoidossa. Ja isosiskon kautta tietysti ihan saman tien myös pikkusiskoon.

On pakko myöntää, että aiemmin olin varmasti hieman (kröhöm) ”prinsessaestynyt”. Kuvittelin, että prinsessat eivät välttämättä ole lapsille se paras idoli; tiedättekö sen sellaisen passiivisena prinssiä odottavan streotypian…? Kuvittelin myös, että no varmastikin me itse joudumme ohjaamaan prinsessaleikkeihin mukaan jonkinlaisen aktiivisen ”prinsessat osaavat tehdä mitä vaan” -viestin. Mutta hemmetti vie – eihän meidän tarvitsekaan! Nämä nykyprinsessathan eivät näköjään olekaan mitään passiivisia hienohelmoja, vaan jotain ihan muuta.

Tämän videon näkeminen jopa herkisti. Siis VAU. Hitsi, mitä prinsessoja! Just näin. Just näin. Videon viesti on jopa feministinen. Tällaisia ovat oikeat prinsessat – isot pisteet Disneylle tuollaisen videon tekemisestä!

Kotitietotoimisto-Joel tiesi kertoa näistä Disneyn prinsessoista myös tosi mielenkiintoisen taustatarinan – lieneekö totta vai urbaania legendaa…? Ajatus on kuitenkin niin mahtava, että pakko jakaa.

”Perinteisesti” nuo prinsessat esiintyivät vain niissä omissa saduissaan. Niihin oli sitten tietysti kaikenlaista oheiskamaa myynnissä etenkin, kun uusi elokuva ilmestyi.

No sitten joku Disneyllä työskennellyt henkilö alkoi katsella eräässä Disney on Ice -näytöksessä ympärilleen – ja tajusi, että joka puolella on pieniä lapsia pukeutuneena äitiensä itse ompelemiin prinsessamekkoihin. Oli Tuhkimoa, Prinsessa Ruususta ja Ariel-merenneitoa, kaikki sulassa sovussa yli ”saturajojen” keskenään.

Tämä Disneyn markkinointihenkilö oli sitten alkanut kysellä niiltä vanhemmilta: jos tällaisia prinsessavaatteita olisi valmiina myynnissä, niin ostaisitteko? Ja vastaus oli ollut: no todellakin ostaisimme.

Ja että niin olisi syntynyt koko Disney Prinsessat -konsepti.

Mun mielestä tämä on vaan niin ihana ajatus: että lapset spontaanisti itse olisivat keksineet tällaisen ilmiön, jonka Disney vaan bongasi ja tajusi hyödyntää. Ja siitä tulee mieleen, että ei se sitten ole ihmekään, että tämä on lasten keskuudessa niin huippumenestys – ovathan he itse tavallaan keksineet koko jutun.

Toivottavasti tarinassa on edes prinsessataianripaus totta!

Kuten kuvista näkyy, puutalossa elettiin onnentäyteisiä hetkiä alkuviikosta, kun sopivasti sateisen maanantain kunniaksi uudet prinsessat saapuivat taloon.

Viime kevään synttäreiden lähestyessähän lupasimme, että tytöt saavat esittää itse syntymäpäivälahjatoiveensa ja se sitten toteutetaan (onneksi tänikäiset eivät vielä hoksaa pyytää helikoptereita). Valintoja tehtiin pitkään ja hartaasti useammallakin leluosastolla ja ennen kaikkea prinsessanukkehyllyjen edessä. Ja valintojen tulokset näkyivät ostoskärrykuvassa Instassa täällä – Silvalle Tähkäpää ja Seelalle Aurora (eli Prinsessa Ruusunen, tän itsekin opin vasta jälkeenpäin).

Muutamaa kuukautta myöhemmin Disneyltä kysyttiin, että tykkäävätkö meidän tytöt prinsessoista (no arvaa?) ja haluaisivatko he valita vielä uudet nuket leikkeihinsä (NO ARVAA?). Valinnat olivat tällä kertaa selvät: Seela halusi ehdottomasti ”meenneidon” eli Arielin ja Silva Tuhkimon. Koska nukkeja meille luvattiin kolme ja lapsia on vain kaksi, lupasimme myös kummitytöllemme oman nuken. Hän valitsi minulle aiemmin tuntemattoman prinsessan nimeltään Tiana – tutusta Prinsessa ja sammakko -sadusta kuulemma.

Sain muuten myös kaksi nukkea täällä blogissa arvottavaksi; siitä vähän myöhemmin lisää!

disney prinsessat laulaa

Kun uudet prinsessat saapuivat uuteen kotiinsa, heitä ensin vähän jännitti; erityisesti Tuhkimo oli hieman ujo. Tähkäpää otti uuden ystävänsä kuitenkin lämpimästi vastaan ja kertoi, että meillä on täällä oikein mukavaa – tervetuloa leikkimään.

Tutustuminen kävikin sitten aika nopeasti, koska heti seuraavaksi Tuhkimo ja Ariel päättivät mennä keskenään naimisiin. Prinssi-Kristoff (mun vanha miesnukke suoraan 80-luvulta) ei ollut tällä kertaa kutsuvieraslistalla, koska se on katkennut vyötäröltä ja eräs äiti-ihminen ei ole vielä ehtinyt muistanut teipata sitä kiinni.

disney prinsessat leikkii

Hääjuhliin kuului tietysti ohjelmaa – prinsessat kun ovat niin taitavia laulamaan ja tanssimaan. Kukin prinsessa esiintyi hienosti vuorollaan; tässä Tiana laulaa, ja Seela puolestaan tanssittaa häävieraita:

disney prinsessat tausta

Varsinaiset alkuperäiset prinsessasadut ovat vielä meidän herkkistytöille liian jänniä, mutta se ei ole tähän prinsessafanitukseen vaikuttanut oikeastaan millään tavalla; nukeillahan voi leikkiä ihan juuri sillä tavalla kuin haluaa. Lisäksi prinsessahahmojen ympärille on näköjään rakennettu kivasti muitakin tarinoita – esimerkiksi mummi oli bongannut kirppikseltä tosi kivan prinsessojen tanssikirjan (muistaakseni nimeltään Tanssien tähtiin), jota olemme nyt lukeneet iltasatukirjana monta viikkoa.

Ei pahiksia eikä hirviöitä – ainoastaan ihania tanssivia prinssessoja. Jännitystasoltaan siis juuri sopivaa meille :)

disney prinsessat tutustuvat

Mutta sitten se pieni arvonta!

edit: arvonta on päättynyt ja julkaisen voittajan pian! :)

Disneyltä luvattiin siis kaksi nukkea myös tänne blogiin arvottavaksi – ja tytöt valitsivat arvontaan ne ensimmäiset omat synttärilahjavalintansa eli Tähkäpään ja Prinsessa Ruususen. Toivottavasti valinta on teillekin ok :)

Prinsessanukkejen arvontaan voi osallistua tässä kommenttikentässä ti 5.7.2016 klo 12 mennessä kertomalla, että kuka on teidän perheen tämänhetkinen prinsessasuosikki? Joko lastesi suosikki, tai omasi :) Voi myös kertoa, että miksi. Se voi kyllä olla joskus aika vaikeaa. Esimerkiksi Silva tykkää eniten Tähkäpäästä, koska ”se on niin kiva”.

No, ihan hyvä peruste. Kivana oleminen on elämässä aika tärkeää.

Disneyn Prinsessoja ovat siis Tuhkimo, Tähkäpää, Ariel, Belle, Tiana, Lumikki, Pocahontas, Ruusunen, Jasmine, Mulan ja Merida.

PS. Hei haluatko tuplata voittomahdollisuutesi? Emmi Nuorgamin blogissa on nimittäin käynnissä juuri tämä sama arvonta, ja mikään ei tietenkään estä osallistumasta molempiin :) Klik klik ihmeessä myös Emmin tontille siis!

20

You Might Also Like

 • Ansku
  29.6.2016 at 20:01

  Ihanat prinsessat! Ja ihanaa, että he meni naimisiinkin! Mutta kummankohan kuningaskunnan he sitten valitseekaan..

  Meillä (eli minun) lemppareita on Tiana ja Merida – Meridassa on asennetta ja Tiana on niin kaunis, annetaan nyt vaikka ne perusteeksi :D

 • janette90
  29.6.2016 at 20:06

  Siskontyttöni 4v on erittäin kova prinsessa fani. Aina kaupassa näyttää kuin menisi transsiin prinsessa osastolla, jokainen perheenjäsenkin on hänen mielestään joku prinsessa. Mm. Mummi on belle, äiti on Ruusunen, sisko on pocahontas, täti on tuhkimo ja hän itse on Ariel <3

 • Helki
  29.6.2016 at 20:07

  Ainon suosikki on tällä hetkellä Tähkäpää, koska ne ihanat hiukset. 😊

 • Mummo
  29.6.2016 at 20:35

  Mummon oma pieni Prinsessa ei vielä leiki prinsessoilla, mutta varmaankin syksyn mittaan kun aloittaa elokuussa päiväkodin, alkaa prinsessat kiinnostaa. Itse tykkään Pocahontasista, sopivan reipas.
  mukana siis arvonnassa.

 • Kata
  29.6.2016 at 20:44

  Tytöt vastasivat seuraavaa: 6v lemppari on Belle, 5v lempparit on Anna&Elsa ja 3v serkun lemppari on Prinsessa Ruusunen. Melkein 2v pikkuveljen lemppari on Aanaa ja Eesaa :)

 • PaulaKoo
  29.6.2016 at 20:46

  Meidän 4v tyttöselle Anna ja Elsa ovat ihan ykkösiä, mutta koska kyseessä nyt perinteiset prinsessat niin vastataan Lumikki. Meidän tytöllä sellainen lumikki pehmolelu ja se on ollut joka paikassa mukana jo monta vuotta ja edelleen vaikka nämä ”barbi”prinsessat ovatkin kiilaamassa ohi, niin lumikki pysyy sängyssä unikaverina.

 • Johanna
  29.6.2016 at 20:59

  Belle, koska sillä on niin ihana ja kirkkaanvärinen mekko, sanoo viisivuotias!

 • Nuutsa
  29.6.2016 at 21:05

  Elsa on meidän kolme vuotiaan ehdoton suosikki. Äiti tykkää Arielista ja Pocahontasista.

 • Ansku
  29.6.2016 at 21:20

  Meidän 6-v tytön lemppari on Ariel, koska Merenneito :D ja 3v pikkusiskolla Elsa tottakai, kakkosena tulee prinsessa Ruusunen koska pinkki :D

 • Sumonen
  29.6.2016 at 21:24

  Tietenkin Tähkäpää, koska hän on pojan vaimo, mielikuvitusmaailmassa ☺️

 • Puuraitti
  29.6.2016 at 21:26

  Talven Elsa&Anna-kauden jälkeen Tähkäpää on noussuti nelivuotiaamme suosikiksi. Isona syynä taikahiukset ja Tähkäpään vallaton ja tekevä luonne.

 • JONSKU
  29.6.2016 at 21:28

  Ensin oli Ariel, sitten Tähkäpää ja nyt sitte viimeiset puoli vuotta Aurora eli Ruusunen, ja vain Ruusunen. 😊

 • ElinaBeE
  29.6.2016 at 21:33

  Tiedustelin esikoispojalta, että kuka on hänen mielestään ihanin prinsessa. ”No äiti” <3 <3

  Jep, meitsi on rinsessa.

  • krista
   29.6.2016 at 21:48

   Eikä!!! :D Tää on ihan paras :D :D :D

  • krista
   29.6.2016 at 21:49

   …ja siis ”äidin nimi on kuningatar”, Seela just tuolla toisessa huoneessa iltapalalla selittää :D :D

   Hyvin kasvatetut lapset kato siis tietty teillä ja meillä, arvostavat vanhempiaan :D

 • Kahvittelija
  29.6.2016 at 21:35

  Esikoisen suosikki näistä perinteisistä prinsessoista on Tuhkimo. Meillä on muuten Tähkäpääksi nimetty nukke, joka ironista kyllä on ainoa kokonaan kalju nukke tyttöjen nukeista :D

  Tänään just leikittiin prinsessaleikkiä pihalla: esikoinen oli prinsessa Kimalletukka ja mä sain kunnian olla prinssi Cannelloni. Ja noin viisi sekuntia leikin aloittamisen jälkeen S kysyi prinssiltä, että ”mennäänkö heti makuuhuoneeseen”, mikä oli jotenkin niin hauskaa, vaikka totta kai nämä kuninkaalliset olivat menossa vain lepäämään :D

 • Sannamarianna
  29.6.2016 at 21:40

  Ariel, koska punaiset hiukset. =)

 • Arhippa
  29.6.2016 at 21:41

  Meillä suosikki on kyllä Ariel, Frozen on pojasta pelottava :)

 • Jenna
  29.6.2016 at 21:45

  Elsa on meilläki suosikki :)

 • Susanna
  29.6.2016 at 21:47

  Meidän 2,5-vuotiaan suosikki on prinsessa Jasmine, koska sillä on lemmikkitiikeri. :)

 • rinkeli
  29.6.2016 at 21:47

  Meidän 2v:n suosikki on ehdottomasti Elsa, monta kertaa päivässä ”äiti laita koneelta Let it göööy”.
  Mun oma suosikki on Tähkäpää ^_^ Ihana leffa <3

 • Pauliina
  29.6.2016 at 21:48

  Olen täysin rakastunut disney prinsessoihin. Lapsena tuli leikittyä pocahontasta ja pocahontas barbien kanssa. Ihailin Pocahontaksen rohkeutta, vapautta ja muuta poikkeuksellista. :) Ariel on myös mun henkilökohtainen suosikki oman sukellusharrastuksen kautta. Lapsena vesi elementtinä oli meidän perheessä vahvasti esillä ja Arielhan soveltui niihin leikkeihin mainiosti. Vaikkei minulla omia lapsia ole, niin uskoisin että lähipiiristä löytyisi leikittäjiä tai voisihan sen tulevaisuutta ajatellen laittaa jemmaan. :) Ihana arvonta!

 • 1 2 3 4 5 8