Prinsessat voivat tehdä mitä vain! (ja pieni arvonta)

Yhteistyössä: Hasbro

Prinsessamekkoja, prinsessalehtiä, prinsessatarroja ja prinsessanukkeja… Niin kuin olen aiemminkin kertonut, tämä prinsessismi iski puutaloon arviolta sekunnissa sen jälkeen, kun Silva viime syksynä aloitti päivähoidossa. Ja isosiskon kautta tietysti ihan saman tien myös pikkusiskoon.

On pakko myöntää, että aiemmin olin varmasti hieman (kröhöm) ”prinsessaestynyt”. Kuvittelin, että prinsessat eivät välttämättä ole lapsille se paras idoli; tiedättekö sen sellaisen passiivisena prinssiä odottavan streotypian…? Kuvittelin myös, että no varmastikin me itse joudumme ohjaamaan prinsessaleikkeihin mukaan jonkinlaisen aktiivisen ”prinsessat osaavat tehdä mitä vaan” -viestin. Mutta hemmetti vie – eihän meidän tarvitsekaan! Nämä nykyprinsessathan eivät näköjään olekaan mitään passiivisia hienohelmoja, vaan jotain ihan muuta.

Tämän videon näkeminen jopa herkisti. Siis VAU. Hitsi, mitä prinsessoja! Just näin. Just näin. Videon viesti on jopa feministinen. Tällaisia ovat oikeat prinsessat – isot pisteet Disneylle tuollaisen videon tekemisestä!

Kotitietotoimisto-Joel tiesi kertoa näistä Disneyn prinsessoista myös tosi mielenkiintoisen taustatarinan – lieneekö totta vai urbaania legendaa…? Ajatus on kuitenkin niin mahtava, että pakko jakaa.

”Perinteisesti” nuo prinsessat esiintyivät vain niissä omissa saduissaan. Niihin oli sitten tietysti kaikenlaista oheiskamaa myynnissä etenkin, kun uusi elokuva ilmestyi.

No sitten joku Disneyllä työskennellyt henkilö alkoi katsella eräässä Disney on Ice -näytöksessä ympärilleen – ja tajusi, että joka puolella on pieniä lapsia pukeutuneena äitiensä itse ompelemiin prinsessamekkoihin. Oli Tuhkimoa, Prinsessa Ruususta ja Ariel-merenneitoa, kaikki sulassa sovussa yli ”saturajojen” keskenään.

Tämä Disneyn markkinointihenkilö oli sitten alkanut kysellä niiltä vanhemmilta: jos tällaisia prinsessavaatteita olisi valmiina myynnissä, niin ostaisitteko? Ja vastaus oli ollut: no todellakin ostaisimme.

Ja että niin olisi syntynyt koko Disney Prinsessat -konsepti.

Mun mielestä tämä on vaan niin ihana ajatus: että lapset spontaanisti itse olisivat keksineet tällaisen ilmiön, jonka Disney vaan bongasi ja tajusi hyödyntää. Ja siitä tulee mieleen, että ei se sitten ole ihmekään, että tämä on lasten keskuudessa niin huippumenestys – ovathan he itse tavallaan keksineet koko jutun.

Toivottavasti tarinassa on edes prinsessataianripaus totta!

Kuten kuvista näkyy, puutalossa elettiin onnentäyteisiä hetkiä alkuviikosta, kun sopivasti sateisen maanantain kunniaksi uudet prinsessat saapuivat taloon.

Viime kevään synttäreiden lähestyessähän lupasimme, että tytöt saavat esittää itse syntymäpäivälahjatoiveensa ja se sitten toteutetaan (onneksi tänikäiset eivät vielä hoksaa pyytää helikoptereita). Valintoja tehtiin pitkään ja hartaasti useammallakin leluosastolla ja ennen kaikkea prinsessanukkehyllyjen edessä. Ja valintojen tulokset näkyivät ostoskärrykuvassa Instassa täällä – Silvalle Tähkäpää ja Seelalle Aurora (eli Prinsessa Ruusunen, tän itsekin opin vasta jälkeenpäin).

Muutamaa kuukautta myöhemmin Disneyltä kysyttiin, että tykkäävätkö meidän tytöt prinsessoista (no arvaa?) ja haluaisivatko he valita vielä uudet nuket leikkeihinsä (NO ARVAA?). Valinnat olivat tällä kertaa selvät: Seela halusi ehdottomasti ”meenneidon” eli Arielin ja Silva Tuhkimon. Koska nukkeja meille luvattiin kolme ja lapsia on vain kaksi, lupasimme myös kummitytöllemme oman nuken. Hän valitsi minulle aiemmin tuntemattoman prinsessan nimeltään Tiana – tutusta Prinsessa ja sammakko -sadusta kuulemma.

Sain muuten myös kaksi nukkea täällä blogissa arvottavaksi; siitä vähän myöhemmin lisää!

disney prinsessat laulaa

Kun uudet prinsessat saapuivat uuteen kotiinsa, heitä ensin vähän jännitti; erityisesti Tuhkimo oli hieman ujo. Tähkäpää otti uuden ystävänsä kuitenkin lämpimästi vastaan ja kertoi, että meillä on täällä oikein mukavaa – tervetuloa leikkimään.

Tutustuminen kävikin sitten aika nopeasti, koska heti seuraavaksi Tuhkimo ja Ariel päättivät mennä keskenään naimisiin. Prinssi-Kristoff (mun vanha miesnukke suoraan 80-luvulta) ei ollut tällä kertaa kutsuvieraslistalla, koska se on katkennut vyötäröltä ja eräs äiti-ihminen ei ole vielä ehtinyt muistanut teipata sitä kiinni.

disney prinsessat leikkii

Hääjuhliin kuului tietysti ohjelmaa – prinsessat kun ovat niin taitavia laulamaan ja tanssimaan. Kukin prinsessa esiintyi hienosti vuorollaan; tässä Tiana laulaa, ja Seela puolestaan tanssittaa häävieraita:

disney prinsessat tausta

Varsinaiset alkuperäiset prinsessasadut ovat vielä meidän herkkistytöille liian jänniä, mutta se ei ole tähän prinsessafanitukseen vaikuttanut oikeastaan millään tavalla; nukeillahan voi leikkiä ihan juuri sillä tavalla kuin haluaa. Lisäksi prinsessahahmojen ympärille on näköjään rakennettu kivasti muitakin tarinoita – esimerkiksi mummi oli bongannut kirppikseltä tosi kivan prinsessojen tanssikirjan (muistaakseni nimeltään Tanssien tähtiin), jota olemme nyt lukeneet iltasatukirjana monta viikkoa.

Ei pahiksia eikä hirviöitä – ainoastaan ihania tanssivia prinssessoja. Jännitystasoltaan siis juuri sopivaa meille :)

disney prinsessat tutustuvat

Mutta sitten se pieni arvonta!

edit: arvonta on päättynyt ja julkaisen voittajan pian! :)

Disneyltä luvattiin siis kaksi nukkea myös tänne blogiin arvottavaksi – ja tytöt valitsivat arvontaan ne ensimmäiset omat synttärilahjavalintansa eli Tähkäpään ja Prinsessa Ruususen. Toivottavasti valinta on teillekin ok :)

Prinsessanukkejen arvontaan voi osallistua tässä kommenttikentässä ti 5.7.2016 klo 12 mennessä kertomalla, että kuka on teidän perheen tämänhetkinen prinsessasuosikki? Joko lastesi suosikki, tai omasi :) Voi myös kertoa, että miksi. Se voi kyllä olla joskus aika vaikeaa. Esimerkiksi Silva tykkää eniten Tähkäpäästä, koska ”se on niin kiva”.

No, ihan hyvä peruste. Kivana oleminen on elämässä aika tärkeää.

Disneyn Prinsessoja ovat siis Tuhkimo, Tähkäpää, Ariel, Belle, Tiana, Lumikki, Pocahontas, Ruusunen, Jasmine, Mulan ja Merida.

PS. Hei haluatko tuplata voittomahdollisuutesi? Emmi Nuorgamin blogissa on nimittäin käynnissä juuri tämä sama arvonta, ja mikään ei tietenkään estä osallistumasta molempiin :) Klik klik ihmeessä myös Emmin tontille siis!

20

You Might Also Like

 • Antsa
  5.7.2016 at 09:46

  Arvelin että meidän 3v:n suosikkiprinsessa on Elsa, mutta minua korjattiin heti ”Äh äiti, ei se ole prinsessa vaan KUNINGATAR!” Eli ehkä sitten Anna. :)

 • Paprika
  5.7.2016 at 09:49

  Pocahontas on äidin lapsuuden lemppari kun taas lapsen suosikit on Anna ja Elsa tietysti…… Myös Tähkäpää tulee hyvänä kolmosena.. :D

 • Tiiti
  5.7.2016 at 09:51

  2-vuotiasta ei oo vielä täysin tutustutettu prinsessa-juttuihin (johtunee siitä, ettei ne suht-poikamaisen äidin ja kahden 6-vuotiaan isoveljen kans oo ollu oikeen ajankohtasia :D), joten tytön suosikkia meiltä ei taida löytyä (vielä), mutta äidin suosikkeja ovat Pocahontas ja Lumikki vuosien takaa, Lumikki ja 7 kääpiötä oli mun eka lahjaksi saatu VHS aikoinaan, ja Pocahontaskin tuli katsottua läpi useampaan kertaan kunhan sen vain omaksi sai :) Ja koska äitikin vasta opettelee näihin prinsessaleikkeihin, niin käytännössähän meille taitaisi olla molemmat nuista arvontavoitoista ihan yhtä toivottuja. Saadaan sitten yhdessä tutustella prinsessaleikkeihin, ja ottaa vaikka pojatkin mukaan (koska silloin kun MINÄ olin penska, oli kyllä ”tyttöjen” ja ”poikien” lelut, mutta leikit pystyttiin sujuvasti yhdistelemään esimerkiksi niin että prätkähiiret tai action manit touhusi sujuvasti yhdessä barbien kanssa :) ) jos niillä vain sattuu kiinnostamaan.

 • Katii
  5.7.2016 at 09:53

  3,5 vuotiaan suosikit ovat Sofia ja – tietenkin – Elsa. Mutta ihan kaikki… siis _ihan kaikki_ prinsessat käy leikkeihin! :D

 • Saara
  5.7.2016 at 09:55

  Ruusunen on meillä IN! Vaikkei 5v vielä ole uskaltanut katsoa koko elokuvaa loppuun, mutta ehkä siksi on kiinnostava hahmo, kun sille voi itse keksiä omaa tarinaa :)

 • Satu
  5.7.2016 at 10:31

  Tuhkimo ehdottomasti noista, meidän pikkuprinsessa ei vielä muita tunnistakaan!

 • Hilla**
  5.7.2016 at 11:52

  Prinsessa Ruusunen, ja miksikö no: Tietysti siksi :)

 • wendy
  5.7.2016 at 11:59

  Voi ihana tarina! Meidän pikku prinsessa on myös hulluna tähkäpäähän!

 • 1 6 7 8